Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
- It_is_a_Leclerc
#151 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
Dakle, ako je vjerovati pričama advokata ovog vehabije, lik je dobio otkaz nakon procjene Ministarstva sigurnosti BIH.
Znači, riječ je o vrlo ozbiljnim stvarima. Ministarstvo sigurnosti BIH je ozbiljna institucija, i sigurno se nije vodilo prilogom FTV-a, bradama, šišanjima i pantalonama prilikom sigurnosne procjene ovog.
Znači, riječ je o vrlo ozbiljnim stvarima. Ministarstvo sigurnosti BIH je ozbiljna institucija, i sigurno se nije vodilo prilogom FTV-a, bradama, šišanjima i pantalonama prilikom sigurnosne procjene ovog.
-
oridjidji
#152 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
Cula si intervju i momak je objasnio kako je primljen i kako je dobio otkaz. Kako je nastao intervju i kako je isparcan i zloupotrebljen da se urusi kredibilitet momku.Connaisseur Karlin wrote:Da,a dali postoji sluzbena izjava ministarstva Sigurnosti? Ne mozes donositi zakljucke na osnovu intervjua.oridjidji wrote:Pa jeli ko poslusao njegov intervju za Face TV?Connaisseur Karlin wrote: Kako znas da mu je ucinjena nepravda?
Ti si postavila dobro pitanje, ti na njega odgovori. On je dobio otkaz na osnovu dokumenata granicne policije, koji su postupali prema podatcima obavjestajne sluzbe koja je vrsila jednu od provjera radnika na svim aerodrumima u BiH i momak rece da ih jjos 24 čeka jednaka sudbina.
-
oridjidji
#153 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
Kod nas nijedna institucija nije ozbiljna pa ni ta, pogotovo kad se uzme u obzir da ju je nekada vodio covjek koji je ponovo u pritvoru i ceka ga sudski proces.It_is_a_Leclerc wrote:Dakle, ako je vjerovati pričama advokata ovog vehabije, lik je dobio otkaz nakon procjene Ministarstva sigurnosti BIH.
- Connaisseur Karlin
#154 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
Pitanje sam postavila jer ne znam odgovor.On nije jedina osoba koja je dobila otkaz.Zsto se ostali nisu javili u medijima?oridjidji wrote:Cula si intervju i momak je objasnio kako je primljen i kako je dobio otkaz. Kako je nastao intervju i kako je isparcan i zloupotrebljen da se urusi kredibilitet momku.Connaisseur Karlin wrote:Da,a dali postoji sluzbena izjava ministarstva Sigurnosti? Ne mozes donositi zakljucke na osnovu intervjua.oridjidji wrote:
Pa jeli ko poslusao njegov intervju za Face TV?
Ti si postavila dobro pitanje, ti na njega odgovori. On je dobio otkaz na osnovu dokumenata granicne policije, koji su postupali prema podatcima obavjestajne sluzbe koja je vrsila jednu od provjera radnika na svim aerodrumima u BiH i momak rece da ih jjos 24 čeka jednaka sudbina.
-
Idriz
#155 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
Ili, negiranje legitimne mjere predostroznosti putem isprobane optuzbe za islamofobiju? Sabotaza sekularne drzave koristeci se toboze vjerskim pravima?Zgoljo wrote:Danguba,pravo na slobodno upraznjavanje vjere je jedno od fundamentalnih ljudskih prava.
Ako neko dobrovoljno kaze,nema veze,ne moram na poslu obavljati molitvu,sto radi vecina ljudi, to je ok.ali ako neko insistura na pravima koji mu pripadaju po Ustavu,Konvencijama i zakonu onda mu se treba omoguciti konzumiranje prava ili ta prava ukinuti.
Inace,namjera mi je bila da se tema rasiri,ne radi se samo o ova dva mladica,radi se o opstem trendu koji sve vise uzima maha.
Jos kad tome dodamo specifikum BiH i politicki aspekt cijele price situacija je dosta ozbiljna.
Da budem potpuno iskren,neke politike vjesto koriste antiislamsku histeriju da sataniziraju Bosnjake kao narod i da im prisiju kolektivnu etiketu terorizma.Te politike trenutno imaju celne ljude u Ministarstvu Sigurnosti i ja imam milion razloga da ne vjerujem u njihove postene namjere.
Dakle,problem je kompleksan.
Jer sta ako sutra mene,petog,desetog pravog zdravog tako oznace i žigošu i kazu,kao sto sad kazu,ne pitaj nista,mi znamo zasto?
Uostalom,vec smo imali takve slucajeve masovnim,neselektivnim hapsenjima u RS.
To je tendencija ako se pusti to,ja mislim da se ne smije pustiti jer cemo upasti u probleme.
Da, kompleksan problem.
-
oridjidji
#156 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
On je to izjavio u intervju, da su njemu to rekli u razgovorima na aerodrumu sa nadleznima, koje je vodio dok su mu urucivali rijesenje o otkazu.Connaisseur Karlin wrote:Pitanje sam postavila jer ne znam odgovor.On nije jedina osoba koja je dobila otkaz.Zsto se ostali nisu javili u medijima?oridjidji wrote:Cula si intervju i momak je objasnio kako je primljen i kako je dobio otkaz. Kako je nastao intervju i kako je isparcan i zloupotrebljen da se urusi kredibilitet momku.Connaisseur Karlin wrote:
Da,a dali postoji sluzbena izjava ministarstva Sigurnosti? Ne mozes donositi zakljucke na osnovu intervjua.
Momak nije ni trebao dospijeti u medije, medjutim gurnuli su ga u to, novinar ga je trazio kod majke jer je prijavljen na svojoj staroj adresi, a nasao ga je u stanu gdje je poslje zenidbe preselio. Tu je napravio intervju sa njim koji su poslje isjekli i prikazali u emisiji Mreza.
https://youtu.be/yxaF5d96fUM
- Connaisseur Karlin
#157 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
Jadnik,gurnut je u ralje medija.oridjidji wrote:On je to izjavio u intervju, da su njemu to rekli u razgovorima na aerodrumu sa nadleznima, koje je vodio dok su mu urucivali rijesenje o otkazu.Connaisseur Karlin wrote: Pitanje sam postavila jer ne znam odgovor.On nije jedina osoba koja je dobila otkaz.Zsto se ostali nisu javili u medijima?
Momak nije ni trebao dospijeti u medije, medjutim gurnuli su ga u to, novinar ga je trazio kod majke jer je prijavljen na svojoj staroj adresi, a nasao ga je u stanu gdje je poslje zenidbe preselio. Tu je napravio intervju sa njim koji su poslje isjekli i prikazali u emisiji Mreza.
-
oridjidji
#158 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
Ma jok, on ih sam zvao da naprave intervju sa njim, pa da mu napakuju otkaz, po temi Omera Hasanovica "postizborna podijela plijena u TK", te sam sebe optuzi kao i celnike aerodruma, za nepostivanje konkursne procedure i stranacku podobnost i onda novinar onako hladno izjavi "u njegovim rukama je sigurnost aviona i stotina putnika koji putuju sa aerodroma".Connaisseur Karlin wrote:Jadnik,gurnut je u ralje medija.oridjidji wrote:On je to izjavio u intervju, da su njemu to rekli u razgovorima na aerodrumu sa nadleznima, koje je vodio dok su mu urucivali rijesenje o otkazu.Connaisseur Karlin wrote: Pitanje sam postavila jer ne znam odgovor.On nije jedina osoba koja je dobila otkaz.Zsto se ostali nisu javili u medijima?
- Connaisseur Karlin
#159 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
Jadnik,oridjidji wrote:Ma jok, on ih sam zvao da naprave intervju sa njim, pa da mu napakuju otkaz, po temi Omera Hasanovica "postizborna podijela plijena u TK", te sam sebe optuzi kao i celnike aerodruma, za nepostivanje konkursne procedure i stranacku podobnost i onda novinar onako hladno izjavi "u njegovim rukama je sigurnost aviona i stotina putnika koji putuju sa aerodroma".Connaisseur Karlin wrote:
Jadnik,gurnut je u ralje medija.
-
oridjidji
#160 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
Segaci se ti.Connaisseur Karlin wrote:Jadnik,oridjidji wrote:Ma jok, on ih sam zvao da naprave intervju sa njim, pa da mu napakuju otkaz, po temi Omera Hasanovica "postizborna podijela plijena u TK", te sam sebe optuzi kao i celnike aerodruma, za nepostivanje konkursne procedure i stranacku podobnost i onda novinar onako hladno izjavi "u njegovim rukama je sigurnost aviona i stotina putnika koji putuju sa aerodroma".Connaisseur Karlin wrote:
Jadnik,gurnut je u ralje medija.
- DaysleepeR
#161 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
nikom normalnom nije žao radikaliziranog bradonje
-
oridjidji
#162 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
pa eto i ovo sto si ti napisao samo po sebi je radikalno i nije normalno.DaysleepeR wrote:nikom normalnom nije žao radikaliziranog bradonje
- SpecialOffer
#163 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
Vehabosi su stvarno agresivni u svojoj propagandi i nikad mi nece biti jasna ta njihova okupljanja. Jasno mi je za predavace ali mi nije jasno za ove sto idu na ta okupljanja.
Logicno je da ces biti pod istragom i sumnjom ako si stalno sa "bradonjama" po tim njihovim mesdzidima i sl. i jos jednom nije mi jasno eto npr. ovaj sa aeredroma radio 2 mjeseca ukupno i cim je dosao na posao odmah trazio mjesto gdje ce klanjati na poslu za vrijeme radnog vreme. Pa brate dragi ako ti se klanja ostani kuci pa klanjaj citav dan.
Logicno je da ces biti pod istragom i sumnjom ako si stalno sa "bradonjama" po tim njihovim mesdzidima i sl. i jos jednom nije mi jasno eto npr. ovaj sa aeredroma radio 2 mjeseca ukupno i cim je dosao na posao odmah trazio mjesto gdje ce klanjati na poslu za vrijeme radnog vreme. Pa brate dragi ako ti se klanja ostani kuci pa klanjaj citav dan.
- desni
#164 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
Kažu da sa kim te vide sa tim te pišu.Stara narodna.Hoćeš da slušaš sljedbenike Nusreta Imamovića onda ovce,pčele,obronci Majevice možda Sirija.
- It_is_a_Leclerc
#165 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
DaysleepeR wrote:nikom normalnom nije žao radikaliziranog bradonje
-
mirza_15
#166 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
Znaci saznali smo da je ok da goli radimo vjezbe pored prozora. Generalno, ok je ustati od racunara i raditi vjezbe npr. Nije zdravo 8 sati sjediti za racunarom. Ok je i izaci na pus pauzu. Ok je i malo supljirati na radnom mjestu. Normalno je ako radis teske fizicke poslove da pravis pauze i odmaras (fizicki nije moguce izdrzati drugacije. neces bez prestanka kopati 8 sati). Ali problem je ako 5 minuta izdvojis za molitvu. To je vec problem. Dakle, nije problem izdvojiti 5-10 minuta u toku radnog vremena za bilo sta drugo osim za molitvu. I onaj fizicki radnik iz prethodnog primjera mora da odmara, ali niposto ne smije da obavi molitvu tokom tog odmora. Ljudi imate problem. Ozbiljan problem u svojim glavama.
Dzuma. Kod mene radni kolega skoro svaki dan sat vremena izadje radi nekih privatnih obaveza, ali palamudi o dzumi. Dakle, da je taj sto je otisao na dzumu otisao negdje drugo ne bi bilo nikakvih problema. Problem je samo taj sto nije otisao da obavi neke druge stvari nego bas dzumu.
P.S. Kod mene je firma definisala pravilnikom da svaki uposlenik u toku sedmice moze uzeti jedan sat koji ce nadoknaditi u nekom drugom terminu. Dakle, pravilnikom je regulisan odlazak na dzumu, a svim ostalim je dato isto pravo na izlazak sa posla jedan sat u toku sedmice. Izuzetno, moze u dogovoru sa sefom uzeti 4 takva sata u toku sedmice.
Dzuma. Kod mene radni kolega skoro svaki dan sat vremena izadje radi nekih privatnih obaveza, ali palamudi o dzumi. Dakle, da je taj sto je otisao na dzumu otisao negdje drugo ne bi bilo nikakvih problema. Problem je samo taj sto nije otisao da obavi neke druge stvari nego bas dzumu.
P.S. Kod mene je firma definisala pravilnikom da svaki uposlenik u toku sedmice moze uzeti jedan sat koji ce nadoknaditi u nekom drugom terminu. Dakle, pravilnikom je regulisan odlazak na dzumu, a svim ostalim je dato isto pravo na izlazak sa posla jedan sat u toku sedmice. Izuzetno, moze u dogovoru sa sefom uzeti 4 takva sata u toku sedmice.
-
oridjidji
#167 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
Vidi se da smo u socijalizmu rasli i jos imamo uvrnuto poimanje ljudskih prava i vjerskih sloboda.SpecialOffer wrote:Vehabosi su stvarno agresivni u svojoj propagandi i nikad mi nece biti jasna ta njihova okupljanja. Jasno mi je za predavace ali mi nije jasno za ove sto idu na ta okupljanja.
- DaysleepeR
#168 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
nema vjerskih sloboda za sekte kojima je glavna misija uzimanje sloboda drugima, da sad ne nabrajamo koliko stvari bi vehabije zabranile kada bi imale vlast...
ne može se sa licemjerjem očekivati simpatija
ne može se sa licemjerjem očekivati simpatija
- SpecialOffer
#169 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
Proje bih rekao da je slucaj kod bradonja uzmi iz zakona sto mi se svidja a izbaci ono sto mi se ne svidja. Ne moze to tako. Ako hoces da klanjas u toku radnig vremena zna se gdje se to radi. Ovdje ne, narocito u drzavnoj sluzbioridjidji wrote:Vidi se da smo u socijalizmu rasli i jos imamo uvrnuto poimanje ljudskih prava i vjerskih sloboda.SpecialOffer wrote:Vehabosi su stvarno agresivni u svojoj propagandi i nikad mi nece biti jasna ta njihova okupljanja. Jasno mi je za predavace ali mi nije jasno za ove sto idu na ta okupljanja.
-
privremeni
#170 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
Procitao sam konkurs iz juna 2015.-te, ako je to taj konkurs, i sve pozicije su na odredjeno vrijeme. Ima li iko podatak na koje odredjeno vrijeme je momak primljen, do kada je imao ugovor o radu?
-
mirza_15
#171 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
Mozes vjezbati go pored prozora, izaci na pus pauzu, malo odmoriti, ali klanjati ni pod razno.SpecialOffer wrote:
Proje bih rekao da je slucaj kod bradonja uzmi iz zakona sto mi se svidja a izbaci ono sto mi se ne svidja. Ne moze to tako. Ako hoces da klanjas u toku radnig vremena zna se gdje se to radi. Ovdje ne, narocito u drzavnoj sluzbi
-
privremeni
#172 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
Ne generalizuj, makar polazio od sebe, jer uvrnuta poimanja nastaju svakom vrstom ispiranja mozga i pristajanjem da se nesto ili neko slijepo slusa i brani, bez upotrebe vlastitih sivih celija.oridjidji wrote:
Vidi se da smo u socijalizmu rasli i jos imamo uvrnuto poimanje ljudskih prava i vjerskih sloboda.
-
mirza_15
#173 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
privremeni wrote:Procitao sam konkurs iz juna 2015.-te, ako je to taj konkurs, i sve pozicije su na odredjeno vrijeme. Ima li iko podatak na koje odredjeno vrijeme je momak primljen, do kada je imao ugovor o radu?
http://www.akos.ba/vijesti/vijesti-iz-z ... n-omerovic– Svi su dostavili takvu dokumentaciju, pa i Edvin Omerović. Poslije toga ide provjera od strane državne Granične službe u saradnji sa svim agencijama u ovoj državi, da li kandidat zadovoljava ili ne zadovoljava rad na Aerodromu. Obzirom da Edvin Omerović nije dobio adekvatno rješenje, znači dobio je zabranu kretanja na graničnom prijelazu Aerodroma, od strane državne Granične službe koja to radi sa sigurnosnim agencijama u BiH. Samim tim je izgubio radno mjesto, jer se ne može kretati na Aerodromu – pojasnio nam je Karasalihović.
A na celu ministarstva sigurnosti je covjek koji otvoreno priznaje da utice na tuzilastvo i da zna kako ce teci sudski procesi. Uglavnom ovaj lik:
http://www.avaz.ba/clanak/221460/mektic ... ira-heroje
I sada ja treba da vjerujem u sigurnosne provjere agencija koje su mu podredjene? A znajuci kako "profesionalno" rade vrlo najvjerovatnije je njegovo klanjanje, kratka brada i posjeta JAVNIM predavanjima koje organizuje registrovano udruzenje gradjana, koje opet saradjuje sa IZ razlog takve procjene. Ako je to tako, a cini se da jeste, onda je ovo skolski primjer krsenja ljudskih prava.
Usput, oko klanjanja na radnom mjestu:
U rjesenju Granicne policije ne pise zbog cega Omerovic nije prosao sigurnosne provjere. Ne moraju to ni reci sto im olaksava posao. Mogu da rade sa ljudima sta hoce (sigurnosne agencije). Samo kazu nisi prosao sigurnosne provjere ili kao u slucaju Abu Hamze prijetnja si po nacionalnu sigurnost i to ne moraju nicim dokazati, a shebu ti zivot. Prilog FTV-a baca novu sliku na cijeli slucaj. Ocigledno su radili u saradnji s nekim. Mi za ovaj slucaj ne bi ni saznali da nije FTV napravila prilog.Mi se trudimo da omogućimo svim zaposlenicima prakticiranje vjere i sve drugo što trebamo da osiguramo kao poslodavac – kazao nam je direktor. -
Momak sada kaze da se ne bi ni prijavio na konkurs da je znao da ce sve ovako ici. Kaze sada ce jos teze naci drugi posao nakon sto su ga javno zigosali. A momak djeluje sasvim ok. Naprave tako babarogu od sasvim normalnog covjeka, a ti se kasnije peri.
-
howdy
#174 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
pitao bih branioce uvazenog gospodina koji je dobio otkaz, kakvim dokazima oni raspolazu u njegovu odbranu u odnosu na ove koji ga napadaju?
-
privremeni
#175 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.
mirza_15 wrote:privremeni wrote:Procitao sam konkurs iz juna 2015.-te, ako je to taj konkurs, i sve pozicije su na odredjeno vrijeme. Ima li iko podatak na koje odredjeno vrijeme je momak primljen, do kada je imao ugovor o radu?http://www.akos.ba/vijesti/vijesti-iz-z ... n-omerovic– Svi su dostavili takvu dokumentaciju, pa i Edvin Omerović. Poslije toga ide provjera od strane državne Granične službe u saradnji sa svim agencijama u ovoj državi, da li kandidat zadovoljava ili ne zadovoljava rad na Aerodromu. Obzirom da Edvin Omerović nije dobio adekvatno rješenje, znači dobio je zabranu kretanja na graničnom prijelazu Aerodroma, od strane državne Granične službe koja to radi sa sigurnosnim agencijama u BiH. Samim tim je izgubio radno mjesto, jer se ne može kretati na Aerodromu – pojasnio nam je Karasalihović.
A na celu ministarstva sigurnosti je covjek koji otvoreno priznaje da utice na tuzilastvo i da zna kako ce teci sudski procesi. Uglavnom ovaj lik:
http://www.avaz.ba/clanak/221460/mektic ... ira-heroje
I sada ja treba da vjerujem u sigurnosne provjere agencija koje su mu podredjene? A znajuci kako "profesionalno" rade vrlo najvjerovatnije je njegovo klanjanje, kratka brada i posjeta JAVNIM predavanjima koje organizuje registrovano udruzenje gradjana, koje opet saradjuje sa IZ razlog takve procjene. Ako je to tako, a cini se da jeste, onda je ovo skolski primjer krsenja ljudskih prava.
Usput, oko klanjanja na radnom mjestu:
U rjesenju Granicne policije ne pise zbog cega Omerovic nije prosao sigurnosne provjere. Ne moraju to ni reci sto im olaksava posao. Mogu da rade sa ljudima sta hoce (sigurnosne agencije). Samo kazu nisi prosao sigurnosne provjere ili kao u slucaju Abu Hamze prijetnja si po nacionalnu sigurnost i to ne moraju nicim dokazati, a shebu ti zivot. Prilog FTV-a baca novu sliku na cijeli slucaj. Ocigledno su radili u saradnji s nekim. Mi za ovaj slucaj ne bi ni saznali da nije FTV napravila prilog.Mi se trudimo da omogućimo svim zaposlenicima prakticiranje vjere i sve drugo što trebamo da osiguramo kao poslodavac – kazao nam je direktor. -
Momak sada kaze da se ne bi ni prijavio na konkurs da je znao da ce sve ovako ici. Kaze sada ce jos teze naci drugi posao nakon sto su ga javno zigosali. A momak djeluje sasvim ok. Naprave tako babarogu od sasvim normalnog covjeka, a ti se kasnije peri.
Sve lijepo, samo nedostaje 1 cinjenica, da li je imao ugovor o radu na odredjeno vrijeme i dokle?
Sto se tice klanjanja i ostalih vjerskih obaveza, necu komentarisati, to je stvar svakog vjernika ponaosob.
Upleo si Abu Hamzu u pricu. Abu Hamza je proveo previse vremena u zatvoru, a za sve neka zahvali bosnjackim politicarima i njihovom, lako cemo.
Njemu je oduzeto bosansko drzavljanstvo, jer ga je "lako cemo" dobio mimo zakonske procedure i time prevaren, pa je odlezao u ekstradicijskom zatvoru za strance toliko godine. Njegov slucaj bi trebalo napominjati ovoj mladjariji usijanih glava, jer jedan detalj koji se presucuje je da se on nije mogao/zelio vratiti u Sirirju prije 10-15 godina zbog toga sto tadasnje , a mozda jos vazece, s tim da je sad i rat, sirijsko zakonodavstvo strogo kaznjavalo pojedince za ucestvovanje na stranim ratistima. Jos nesto, za ovih 7 godina, 39 zemalja je odbilo da Hamzi pruzi azil, bilo bi interesantno vidjeti koje su to zemlje. U svakom slucaju, izasao je jer je promijenjen Zakon o strancima. Pretpostavljam , ukoliko ga ne izmanipuliraju i iskoriste u nekim drugim igrama, da bi bez vecih problema mogao dobiti drzavljanstvo BiH i nastaviti zivjeti sa porodicom ovdje.