muško-ženski odnosi (unisex)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Officer Crabtree

#1 muško-ženski odnosi (unisex)

Post by Officer Crabtree »

lm, pitanje je sasvim jasno i konkretno:

muškarci: koliki period biste (trebali) ostaviti djevojci koja je upravo izašla iz dugogodišnje veze (recimo 3-5 godina) prije nego biste pokušali nešto s njom, i na šta u tom slučaju treba obratiti pažnju (recimo razlog prekida), kako se uvjeriti da među njima više nema ništa i sl...

žene: koliki vam period otprilike treba da biste počeli nešto novo nakon takve veze? :D

(nekoliko puta sam opomenut kad muškarce pitam na temi "žene pitaju muškarce", pa mi rekoše da otvorim ovakvu temu...

ako moderacija smatra da krši pravila nek me izruče velikoj britaniji)
Njanjo

#2 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

Post by Njanjo »

Ja imam jednu politiku sto se tice toga....a to je da ne izlazim sa djevojkama koje su tek izasle iz duge veze...doduse bar dok neprodje isti period koliko je bila u vezi. Znaci ako je dvije god u vezi, po mom, mora proci dvije god hladjenja :D
Officer Crabtree

#3 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

pametna politika, i ja sam za nju (život me naučio)...

jedino mi taj rok zvuči podug :?
Dori

#4 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

Post by Dori »

Meni je nakon 5 godina veze trebalo oko 5-6 mjeseci da emotivno budem spremna da uopste izadjem s nekim (ne govorim o pocinjanju nove veze).
E sad, sve zavisi od osobe do osobe, razloga prekida, nove osobo koja se pojavi.....S takvim stvarima nikad se ne zna, niti se moze dati uopsten odgovor. Moze biti 10 dana, a moze biti 10 godina dok ponovo ne sretnete nekog ko ce Vam privuci paznju i s kim cete izaci zato sto zelite biti s njim i bolje ga upoznati, a ne da taj izlazak bude tipa "klin se klinom izbija".
Nije fer ni prema jednoj strani dok nismo 100% nacisto sa sobom.
Njanjo

#5 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

Post by Njanjo »

Officer Crabtree wrote:pametna politika, i ja sam za nju (život me naučio)...

jedino mi taj rok zvuči podug :?
eh zato se ne petljas sa djevojkama koje su izlazile sa nekim godinama :D
Dori wrote:Meni je nakon 5 godina veze trebalo oko 5-6 mjeseci da emotivno budem spremna da uopste izadjem s nekim (ne govorim o pocinjanju nove veze).
E sad, sve zavisi od osobe do osobe, razloga prekida, nove osobo koja se pojavi.....S takvim stvarima nikad se ne zna, niti se moze dati uopsten odgovor. Moze biti 10 dana, a moze biti 10 godina dok ponovo ne sretnete nekog ko ce Vam privuci paznju i s kim cete izaci zato sto zelite biti s njim i bolje ga upoznati, a ne da taj izlazak bude tipa "klin se klinom izbija".
Nije fer ni prema jednoj strani dok nismo 100% nacisto sa sobom.
doduse sve je relativno, pa mozda da "kliknes" sa nekim bez obzira sto je ona/on bila u dugoj vezi....ma u toj je prici jos mnostvo faktora koji odredjuju da li se "isplati" ulaziti u vezu sa nekim ko je prije toga zaglavio :D
Omerovim_Koracima

#6 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

Post by Omerovim_Koracima »

Ne kontam zasto bi me to trebalo zanimat....pridjes curi "e izvini da te pitam kolko si bila u vezi za sadnjim momkom,ako si malo da te pitam za ime,ako si duze,sretnemo se opet za 2 godine"..Nidje veze,nikad ne gledam na to,nisma neki pickoplacljivac.
Officer Crabtree

#7 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

Ne kontam zasto bi me to trebalo zanimat...
mog'o si se završit na ovom pa bi ti dali odgovor....

trebalo bi te zanimat, jer ako su bili u vezi od 4 godine, a on prekinuo, a proslo tek recimo mjesec dana... vjerovatno ona emocijama nije izasla iz toga, i ne zelis da ti to pravi poteskoce (a hoce), na kraju krajeva lik je moze nazvat kroz mjesec dana i sasvim je izgledno da se mogu pomiriti (4 godine su puno zajednickog u zivotu)... i ti ostade sjeban
pridjes curi "e izvini da te pitam kolko si bila u vezi za sadnjim momkom,ako si malo da te pitam za ime,ako si duze,sretnemo se opet za 2 godine"..
možeš i tako i ispast ćeš glup... a možeš i znat na drugi način
Nidje veze,nikad ne gledam na to,nisma neki pickoplacljivac.
nikad? napisao si kao da si do sada imao minimalno 3 djevojke koje su prije tebe imale duge veze...

ako se vratis napocetak, vidjet ces da teziste nije na duzini veze, nego na periodu od prekida te veze do novog prvog izlaska...

neam problem s tim ako su se zabavljali 4 godine a od prekida proslo godinu dana, al mjesec, dva... e to je vec jos vruce...

zato pitam iskustva drugih, koji rok bi bio opravdan (naravno da moramo generaliziat, al sta da radimo), te koji su pokazatelji da je to gotovo (ako jos uvijek komuniciraju i sl... to je problem odmah)...
nisma neki pickoplacljivac
upravo treba pazi da ne bi postao :D
teletrader

#8 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

Post by teletrader »

IMHO...
Posto se tema odnosi (pretpostavljam) na raju u kasnim 20tim/ranim 30tim :-) mislim da se iz jedne 3-godinje ili 4-godisnje veze ne ide tako lako u novu...
Da ne govorim o cinjenici sto mi nikako nije jasno,kakve su to dijametralne razlike koje su tek "isplivale" na povrsinu poslije 3 ili 4 godine relativno intenzivnog zabavljanja??
Uglavnom,ukoliko me neka djevojka zainteresuje i dodje do prvog izlaska,na prvi znak lamentiranja o proslim dugim vezama...
"konobar, racun molim...." :x :x :x
Garden of illusion

#9 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

Post by Garden of illusion »

Mislim da to zavisi od osobnosti, karaktera pojedinca i načina suočavanja sa velikom promjenom u životu.Neko nakon duge veze treba odmor , samoću i posvećenost sebi , a neko drugi izlazi, traži i mijenja partnere, zabavlja se...
S druge strane,kada započeti i ući u novu vezu , ovisi i o kvaliteti veze koju je taj neko ostavio iza sebe, načinu i razlozima zbog kojih je prekinuta...I ne volim podjelu veza na "duge" ili "kratke" , jer vrijeme provedeno s nekim u vezi nije mjerilo količine ljubavi u istoj (ljudi su često dugo zajedno zbog dosade, straha od samoće,straha od promjene, zbog materijalnog bogatstva druge strane, ma iz hiljadu razloga koji nemaju veze sa ljubavlju između dvije osobe) ..."duga" veza nije automatski znak dobre veze , mnogima su kratke ostavile puno više traga na duši, čežnje za tim nekim i nemogućnost pronalaska drugog partnera.

Sve u svemu , biti sa osobom koja je tek izašla iz veze , bilo "kratke" bilo "duge" , uvijek je rizik ,jer niko od nas ne zna šta onaj drugi nosi na duši ,i vrijeme tu malo šta može učiniti, ali mislim da uvijek vrijedi pokušati dati šansu ljubavi...pa možda i upali . :)
Officer Crabtree

#10 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

ok, ako ne vrijeme, koji drugi razlozi

ako je ona prekinula vs. ako je on prekinuo? (slucaj djevojke i njenog ulaska u novu vezu)
shljashtecha

#11 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

Post by shljashtecha »

A.S.A.P. sto bi se reklo :D samo da ne mislim o ruznim stvarima ... :-D
Dupli_skalp

#12 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

Post by Dupli_skalp »

po njenom/njegovom ponašanju ubrzo možeš vidjeti jeli prošla veza zaista prošlost ili ne. nema pravila tu, sve je od osobe do osobe.
Garden of illusion

#13 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

Post by Garden of illusion »

eyesburn wrote:po njenom/njegovom ponašanju ubrzo možeš vidjeti jeli prošla veza zaista prošlost ili ne. nema pravila tu, sve je od osobe do osobe.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
zelenashica

#14 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

Post by zelenashica »

Bjež ba oficiru i ti i tvoja tema :lol: baci me u bedak fkt......haman ja koja izađem iz deset godina veze je l trebam čekat deset godina da se ko fol oporavim da bi bila u drugoj vezi..........i u čemu mi život prođe u liječenju nečega što nije valjalo pa puklo.....Kakava ba pravila tu je lako:Ili jesi ili nisi .......................lav :oops:
Officer Crabtree

#15 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

ama to je bona Njanjina teorija :lol:

ja pit'o da znam primjenit' :run:
statix

#16 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

Post by statix »

eyesburn wrote:po njenom/njegovom ponašanju ubrzo možeš vidjeti jeli prošla veza zaista prošlost ili ne. nema pravila tu, sve je od osobe do osobe.
Da je bar tako, ja znam par primjera, gdje je osoba nakon duge veze usla u novu, te nakon izvjesnog vremena, pocela se opet vidjati sa bivsim, sto je rezultiralo ili povremenim seksanjem ili pomirenjem i napustanjem trenutnog partnera.
A znam i djevojku koja ima vezu 5-6 godina, a spava sa mojim drugom, tako da o pravilima je tesko govoriti, kao i indikacijama koje bi nas uputile i pomogle nam.
Moje je misljenje da u pocetku treba drzati oci sirom otvorene, biti hladne glave i ne brzati sa zakljucima i stavovima.
Omerovim_Koracima

#17 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

Officer Crabtree wrote:
Ne kontam zasto bi me to trebalo zanimat...
mog'o si se završit na ovom pa bi ti dali odgovor....

trebalo bi te zanimat, jer ako su bili u vezi od 4 godine, a on prekinuo, a proslo tek recimo mjesec dana... vjerovatno ona emocijama nije izasla iz toga, i ne zelis da ti to pravi poteskoce (a hoce), na kraju krajeva lik je moze nazvat kroz mjesec dana i sasvim je izgledno da se mogu pomiriti (4 godine su puno zajednickog u zivotu)... i ti ostade sjeban
pridjes curi "e izvini da te pitam kolko si bila u vezi za sadnjim momkom,ako si malo da te pitam za ime,ako si duze,sretnemo se opet za 2 godine"..
možeš i tako i ispast ćeš glup... a možeš i znat na drugi način
Nidje veze,nikad ne gledam na to,nisma neki pickoplacljivac.
nikad? napisao si kao da si do sada imao minimalno 3 djevojke koje su prije tebe imale duge veze...

ako se vratis napocetak, vidjet ces da teziste nije na duzini veze, nego na periodu od prekida te veze do novog prvog izlaska...

neam problem s tim ako su se zabavljali 4 godine a od prekida proslo godinu dana, al mjesec, dva... e to je vec jos vruce...

zato pitam iskustva drugih, koji rok bi bio opravdan (naravno da moramo generaliziat, al sta da radimo), te koji su pokazatelji da je to gotovo (ako jos uvijek komuniciraju i sl... to je problem odmah)...
nisma neki pickoplacljivac
upravo treba pazi da ne bi postao :D
ako je to jos vruce,zasto bi se kupila samnom il nesto...Posto pricamo jel o postenim djevojkama :D
Officer Crabtree

#18 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

e hebiga sad :D

želi da mu pokuša prouzrokovat ljubomoru, želi da se pojebe, izlazi na stalni nagovor njenih drugarica koje je tjeraju da "nastavi živjeti", želi da ga što prije zaboravi a misli da je o to način (pa skonta da nije)... sviđaš joj se a misli da može nakalemit jedno na drugo i sl... ufatila je paranoja da ne ostane sama zauvijek... jebiga tebe ko da nikad nisu ostavile :lol: :lol: :lol:

šta ja znam, ima hiljadu razloga, ja pokušavam gledat s ove strane puškomitraljeza a neprijatelj nek se kreće kako se kreće...
:dance:
Ljuska_u_BaklaFi

#19 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Iskustvo me naucilo da ne patim za onim sto se zavrsilo, jer da je valjalo onda bi i trajalo....Ne kazem da ne bude tesko ali kad bih zalila, ne bih znala da postoji bolje tj. bolji ljudi :) a postoje ......
Officer Crabtree

#20 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

ok, al ne patiš ni jedan dan nakon što te šutne neko koga voliš?
Omerovim_Koracima

#21 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

Ma ne zanima me,nisma levat da s ezaljubim nakon 5 dana i zavolim nekog,uvjek sam mrzio kad me krenu ispitivat i bivsim...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#22 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

Post by ladyblue18 »

Officer Crabtree wrote:ok, al ne patiš ni jedan dan nakon što te šutne neko koga voliš?
Mah mislim da nije mislila bas tako bukvalno. :D

Ali njen rezon je manje vise ok. Nakon sto jednom covjek odboluje posteno, svaki sljedeci put ukoliko dodje do bolnog raskida isl., to boli manje, i traje krace.
Ne vrijedi, sjediti i patiti za nekim, ko te ocigledno nece i provodi se dok ti patis kuci.
E nece moci. :)
Ljuska_u_BaklaFi

#23 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Ne vidim svrhu patnje, rekla sam bude tesko ali sjedem i porazgovaram sa sobom i kad rascistim idem napolje, a kad sam vec napolju onda pruzim priliku ljudima. Opet kazem iskustvo me naucilo tome, jer patila sam i vidjela da sam tako samo sebi naskodila :)
detroit-mercy

#24 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

Post by detroit-mercy »

Officer Crabtree wrote:lm, pitanje je sasvim jasno i konkretno:

muškarci: koliki period biste (trebali) ostaviti djevojci koja je upravo izašla iz dugogodišnje veze (recimo 3-5 godina) prije nego biste pokušali nešto s njom, i na šta u tom slučaju treba obratiti pažnju (recimo razlog prekida), kako se uvjeriti da među njima više nema ništa i sl...

žene: koliki vam period otprilike treba da biste počeli nešto novo nakon takve veze? :D

(nekoliko puta sam opomenut kad muškarce pitam na temi "žene pitaju muškarce", pa mi rekoše da otvorim ovakvu temu...

ako moderacija smatra da krši pravila nek me izruče velikoj britaniji)
S onom koja je tek izasla iz duze veze odma treba nesto pokusati ne filozofirati. Obicno ili su jadnice slomljenog srca (takve se najbolje handre) ili sada jedva cekaju da si malo daju oduska nakon sto su 3-5 godina istu juhu kusale. :dance: :dance:
Officer Crabtree

#25 Re: muško-ženski odnosi (unisex)

Ma ne zanima me,nisma levat da s ezaljubim nakon 5 dana i zavolim nekog
njoj sam odgovorio...

naime, tvrdi da ne pati (a eto plavušica gospođica reče da to nije bukvalno)...

kao što onaj gore reče o politici, ne mislim da je pametno izać s nekim ko pati za drugim, et... to je smisao prvog pitanja ove unisex teme, samo što sam mislio da bi neko mogao odokativno reć i minimalni period u okviru kojeg se može neko drugi uglavit :lol:
Ne vidim svrhu patnje, rekla sam bude tesko ali sjedem i porazgovaram sa sobom i kad rascistim idem napolje, a kad sam vec napolju onda pruzim priliku ljudima. Opet kazem iskustvo me naucilo tome, jer patila sam i vidjela da sam tako samo sebi naskodila
hajd dobro, mada fakat ne vjerujem da možeš ljubav otpisati 24 sata nakon što te šutne... ja ne mogu, meni je trebalo par mjeseci :skoljka:
S onom koja je tek izasla iz duze veze odma treba nesto pokusati ne filozofirati. Obicno ili su jadnice slomljenog srca (takve se najbolje handre) ili sada jedva cekaju da si malo daju oduska nakon sto su 3-5 godina istu juhu kusale.
optimizmu dajem mjesto... :thumbup:
Post Reply