lejlamo wrote:"Žena može postati prijatelj muškarcu samo ovim redom: prvo poznanica, zatim ljubavnica, pa tek onda prijatelj."

Moderators: Euridika, _BataZiv_0809
lejlamo wrote:"Žena može postati prijatelj muškarcu samo ovim redom: prvo poznanica, zatim ljubavnica, pa tek onda prijatelj."
S krevetom ne prestaje prijateljstvo no prelazi u nešto sasvim drugo.spreca wrote: Ako je ona takva da se mnogi za njom okrecu ,onda sigurno je da ni ja necu izdrzati.....ali to ne smeta da i dalje budemo prijatelji i da jedno drugom pomazemo kako mozemo.......zasto bi sa krevetom prestalo i prijateljstvo?
Nije obavezno.....ima i izuzetaka......mada u vecini slucajeva prelazi u nesto drugo ili se zavrsi udaljenjem jednog od drugogMedenoSrce wrote:S krevetom ne prestaje prijateljstvo no prelazi u nešto sasvim drugo.spreca wrote: Ako je ona takva da se mnogi za njom okrecu ,onda sigurno je da ni ja necu izdrzati.....ali to ne smeta da i dalje budemo prijatelji i da jedno drugom pomazemo kako mozemo.......zasto bi sa krevetom prestalo i prijateljstvo?
![]()
Niste više jedino prijatelji.
E hebi ga sad, znači ako se muškarci druže sa ženama, nivo razgovora mora biti u najmanju ruku vezan za LHC i Božiju česticu?MedenoSrce wrote:Obzirom na kojem nivou konverziraš vjerujem da niti jedna žena ne želi s tobom da se druži, a one i koje bi htjele nemaju šta da ti kažu.Melodicni wrote:Musko i zensko su stvoreni da se taslace ne da se druze
piupiu wrote:Da se opet ovdje prijavim ... naravno da muskarci i zene mogu biti prijatelji. Pitanje je kako ko definise prijateljstvo.
Da podjemo od cinjenice da znam puno djevojaka koje imaju prijatelje homoseksualce (dakle, iskljucimo sex iz price), primjer broj jedan. Pa, prijateljstva koja su tu od djetinjstva, koja traju i traju ... ja imam jedno koje traje od pete godine zivota ... Prijateljica sam sa muzevima mojih najboljih prijateljica ... i nikad me niti jedan od njih nije pao na um u nekoj zabranjenoj shemi. Jednostavno, oni su 'nastavak' mojih prijateljica, kao dio paketa.
Prijateljica sam s vecinom svojih bivsih, kad nestanu one uzburkane emocije i sex vise nije u igri, sve se to fino ispegla i ostane radost i povjerenje u nekoga s kim se jako dobro poznajes. Ko ti uvijek kaze istinu. Kome je stalo do tebe i do koga je tebi stalo ... ne na onaj stari nacin, nego na neki novi nacin. Zelis im sve ono sto oni zele sebi. Zelis im da budu dobro, zdravo, veselo, da im sve ide od ruke ... da pomognes, ako treba. Valjda je to prijateljstvo. Nemoguce da ovakav odnos postoji samo medju pripadnica/ima istog spola.
Mislim, stvarno kad citam ove teme pomislim da zivim na nekoj izolovanoj planeti.
joj filozofa prevrtaneraspreca wrote:Nije obavezno.....ima i izuzetaka......mada u vecini slucajeva prelazi u nesto drugo ili se zavrsi udaljenjem jednog od drugogMedenoSrce wrote:S krevetom ne prestaje prijateljstvo no prelazi u nešto sasvim drugo.spreca wrote: Ako je ona takva da se mnogi za njom okrecu ,onda sigurno je da ni ja necu izdrzati.....ali to ne smeta da i dalje budemo prijatelji i da jedno drugom pomazemo kako mozemo.......zasto bi sa krevetom prestalo i prijateljstvo?
![]()
Niste više jedino prijatelji.
Hvala, Marsovcice ...PalaSa Marsa wrote:![]()
![]()
Odlicno piupiu.
jaooooooooooooooo curice sto ti citas brzopiupiu wrote:
Sad kad malo bolje pogledam, cini mi se da muskinje ovdje mahom tvrdi da 'ne mere i tako ti je il' nikako, jer se chuna u nekom periodu vazda digne' ... Elem, od te chune sami belaj, isparise sva zensko-muska prijateljstva kao da ih Bog nije dao ...![]()
Tu uleti Slobodni sa svojom teorijom koja je ono, narodna mudrost, 'zene se seksaju da bi dobile prijateljstvo, a muskarci prijateljuju da bi dobili 'ulaz' ...'. E, bem mu misha, moram reci da ne kontam takav crno-bijeli pristup svijetu. Postoje i neke nijanse izmedju.
Jest', valjda ti je prijateljstvo najbitnije za brak, slazem se, ali da vjerujem da muskarac i zena mogu imati samo jednog prijatelja suprotnog spola -- bracnog druga, e, to ne kupujem nikako. Doduse, ne zivim tamo gdje je ta vrsta psihologije regulisana obicajno ili zakonom, na pr u zesce patrijarhalnim sredinama, narodnim pjesmama ili u Saudijskoj Arabiji, ali me podsjeca na to.
Meni je ta vrsta pristupa musko-zenskom prijateljstvu na razini nekog kvazi-marksistickog srednjoskolskog pristupa svijetu, prvo hormonska baza, pa onda drustvena nadgradnja.![]()
upravo takoQler wrote:Ima ako je jedno ruzno
antonio_ man wrote:upravo takoQler wrote:Ima ako je jedno ruzno