Muško ženska prijateljstva
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Mariella
#526 Re: Muško ženska prijateljstva
A sad ipak treba definisati sta ko misli pod tim pojmom "pravi prijatelji" ili samo prijatelji. Po meni mozete biti prijatelji tipa cujete se s vremena na vrijeme, vidite isto tako, jednom u 2 mjeseca ili slicno, sjednete na kafu ispricate se i to je to. A ove price, cujemo se svaki dan, stalno se vidjamo, ja mu pricam sve o svojim momcima i kako mi je dobro/nije mi dobro, zajedno slavimo sve moguce praznike, pa jos familiju tu ubacit i slicno... 
- burek_in_space
#527 Re: Muško ženska prijateljstva
Nemoguca misija, koja svoje utemeljenje nalazi u bioloshko-hemijskim reakcijama koje tjeraju mushkarca da "oplodi" svaku zhenu koja mu privuche pazhnju.
Najlakshi test, od kojeg se mnogim curama digne kosa na glavi jeste: napijte se zajedno, povedite provokativnu prichu, zatvorite se u 4 zida, pa da vidimo koliko ste jarani, a koliko
.
Najlakshi test, od kojeg se mnogim curama digne kosa na glavi jeste: napijte se zajedno, povedite provokativnu prichu, zatvorite se u 4 zida, pa da vidimo koliko ste jarani, a koliko
- spreca
#528 Re: Muško ženska prijateljstva
E sad mi je jasno zasto kad popijemo po koju ljutu uvijek sjebem prijateljsvo s nekom zenskomburek_in_space wrote:Nemoguca misija, koja svoje utemeljenje nalazi u bioloshko-hemijskim reakcijama koje tjeraju mushkarca da "oplodi" svaku zhenu koja mu privuche pazhnju.
Najlakshi test, od kojeg se mnogim curama digne kosa na glavi jeste: napijte se zajedno, povedite provokativnu prichu, zatvorite se u 4 zida, pa da vidimo koliko ste jarani, a koliko.
-
sumirprimus
#529 Re: Muško ženska prijateljstva
haj sa zenskim to i nekako,al sa jaranimaspreca wrote:E sad mi je jasno zasto kad popijemo po koju ljutu uvijek sjebem prijateljsvo s nekom zenskomburek_in_space wrote:Nemoguca misija, koja svoje utemeljenje nalazi u bioloshko-hemijskim reakcijama koje tjeraju mushkarca da "oplodi" svaku zhenu koja mu privuche pazhnju.
Najlakshi test, od kojeg se mnogim curama digne kosa na glavi jeste: napijte se zajedno, povedite provokativnu prichu, zatvorite se u 4 zida, pa da vidimo koliko ste jarani, a koliko.
![]()
![]()
![]()
- burek_in_space
#530 Re: Muško ženska prijateljstva
Gledaj to sa vedrije strane - ne sjebesh ga samo ti, nego i ona to jedva docheka.spreca wrote: E sad mi je jasno zasto kad popijemo po koju ljutu uvijek sjebem prijateljsvo s nekom zenskom![]()
![]()
![]()
- MedenoSrce
#532 Re: Muško ženska prijateljstva
Check mark!burek_in_space wrote: Najlakshi test, od kojeg se mnogim curama digne kosa na glavi jeste: napijte se zajedno, povedite provokativnu prichu, zatvorite se u 4 zida, pa da vidimo koliko ste jarani, a koliko.
-
sumirprimus
#533 Re: Muško ženska prijateljstva
sta jaran ćekiro?MedenoSrce wrote:Check mark!burek_in_space wrote: Najlakshi test, od kojeg se mnogim curama digne kosa na glavi jeste: napijte se zajedno, povedite provokativnu prichu, zatvorite se u 4 zida, pa da vidimo koliko ste jarani, a koliko.
il ces tek da ćekiras?
il si vec ćekirala?
trilema mi je!
- burek_in_space
#534 Re: Muško ženska prijateljstva
Vec su to uradili, tj. isprobali i nishta se nije desilo.sumirprimus wrote:
sta jaran ćekiro?
il ces tek da ćekiras?
il si vec ćekirala?
trilema mi je!
Dakle, ipak je moguce - mushkarac mozhe biti grob.
- Mis mekinjas
#535 Re: Muško ženska prijateljstva
ako mu dam, znači nismo prijatelji više...burek_in_space wrote:Nemoguca misija, koja svoje utemeljenje nalazi u bioloshko-hemijskim reakcijama koje tjeraju mushkarca da "oplodi" svaku zhenu koja mu privuche pazhnju.
-
sumirprimus
#536 Re: Muško ženska prijateljstva
ma nema teoretske,ba...burek_in_space wrote:Vec su to uradili, tj. isprobali i nishta se nije desilo.sumirprimus wrote:
sta jaran ćekiro?
il ces tek da ćekiras?
il si vec ćekirala?
trilema mi je!
Dakle, ipak je moguce - mushkarac mozhe biti grob.
jos ako su popili,a nisu familija,mada i da su familija haha...
ma nema sanse....
ono jedino da je nevidjeni gabor,al i to ne moze bit, popili su
-
sumirprimus
#537 Re: Muško ženska prijateljstva
Mis mekinjas wrote:ako mu dam, znači nismo prijatelji više...burek_in_space wrote:Nemoguca misija, koja svoje utemeljenje nalazi u bioloshko-hemijskim reakcijama koje tjeraju mushkarca da "oplodi" svaku zhenu koja mu privuche pazhnju.
![]()
![]()
![]()
![]()
eh u pravu si,zar nemaju ameri onaj izraz fak badi???
znaci moze se ostat prijatelj,samo malo ,ono de ba...cccc... joj pa nije kriza...
- burek_in_space
#538 Re: Muško ženska prijateljstva
Naravno da ste prijatelji i dalje.Mis mekinjas wrote: ako mu dam, znači nismo prijatelji više...![]()
![]()
![]()
![]()
Samo shto tada njeu nece biti toliko do tvog savjeta, koliko do tvoje vadzajne.
-
sumirprimus
#539 Re: Muško ženska prijateljstva
burek_in_space wrote:Naravno da ste prijatelji i dalje.Mis mekinjas wrote: ako mu dam, znači nismo prijatelji više...![]()
![]()
![]()
![]()
Samo shto tada njeu nece biti toliko do tvog savjeta, koliko do tvoje vadzajne.
upadoh
ko da je vidim
- Ateista
#540 Re: Muško ženska prijateljstva
Kljucna stvar u ovoj raspravi je definisati izraz "prijateljstvo", jer ga ljudi razlicito dozivljavaju.
Nekima je prijateljstvo popiti kafu sa nekim jednom godisnje, ili imati tu osobu na FB-u u prijateljima
dok neki prijateljstvo dozivljavaju puno ozbiljnije.
Vidim da se ovdje dosta govori o druzenju sa osobama drugog spola, i mislim da je normalno druziti se, ali to ne znaci i da su oni stvarno prijatelji u pravom smislu rijeci.
Sto se tice nekog ozbiljnog prijateljstva, tu je situacija veoma komplikovana i zavisi od osobe do osobe. Tacno je da mnogi koji misle da su samo prijatelji da tu ima nesto vise od toga ali da nisu svjesni, ali ne mora znaciti ni da je uvijek to.
Vidim i da se precesto govori o seksualnoj privlacnosti, ali nije sve ni u tome. Treba se zapitati, da vas partner ima prijatelja/icu drugog spola sa kojim/kojom moze razgovarati o svemu i sa kojim/kojom je jako blizak, da postoji neka posebna veza medju njima, cak i da ste sigurni da nema seksualne privlacnosti, da li bi vam bilo svejedno?
Vjerovatno ne bi, upravo zato sto je tako blisko prijateljstvo jedan od jako bitnih aspekata uspjesne veze i logicno je da neko bude ljubomoran ako mu je partner na isti nacin blizak sa jos jednom osobom suprotnog spola, pogotovo ako je po tom pitanju blizi/bliza sa tom osobom nego sa partnerom.
Moj zakljucak bi bio da ta "prijateljstva" mogu postojati i nisu iskljucena, ali ona koja su previse izrazena prerastaju u nesto vise od prijateljsva, cak i ako nema seksualne privlacnosti.
Nekima je prijateljstvo popiti kafu sa nekim jednom godisnje, ili imati tu osobu na FB-u u prijateljima
Vidim da se ovdje dosta govori o druzenju sa osobama drugog spola, i mislim da je normalno druziti se, ali to ne znaci i da su oni stvarno prijatelji u pravom smislu rijeci.
Sto se tice nekog ozbiljnog prijateljstva, tu je situacija veoma komplikovana i zavisi od osobe do osobe. Tacno je da mnogi koji misle da su samo prijatelji da tu ima nesto vise od toga ali da nisu svjesni, ali ne mora znaciti ni da je uvijek to.
Vidim i da se precesto govori o seksualnoj privlacnosti, ali nije sve ni u tome. Treba se zapitati, da vas partner ima prijatelja/icu drugog spola sa kojim/kojom moze razgovarati o svemu i sa kojim/kojom je jako blizak, da postoji neka posebna veza medju njima, cak i da ste sigurni da nema seksualne privlacnosti, da li bi vam bilo svejedno?
Vjerovatno ne bi, upravo zato sto je tako blisko prijateljstvo jedan od jako bitnih aspekata uspjesne veze i logicno je da neko bude ljubomoran ako mu je partner na isti nacin blizak sa jos jednom osobom suprotnog spola, pogotovo ako je po tom pitanju blizi/bliza sa tom osobom nego sa partnerom.
Moj zakljucak bi bio da ta "prijateljstva" mogu postojati i nisu iskljucena, ali ona koja su previse izrazena prerastaju u nesto vise od prijateljsva, cak i ako nema seksualne privlacnosti.
-
sumirprimus
#541 Re: Muško ženska prijateljstva
u zivotu kad nadjes jednog,al pravog prijatelja sretan si covjek,kamol dvojicu, i jos kako zivot ide,porodica,posao,djeca,kakvo ba musko zensko prijateljstvo nemas ti vremena za to...
mozes imat vremena samo za jedno sat sat i po, i to s nogu i to je sve...
al to opet nije prijateljstvo
mozes imat vremena samo za jedno sat sat i po, i to s nogu i to je sve...
al to opet nije prijateljstvo
- kritichar
#542 Re: Muško ženska prijateljstva
to je sve moderno, muskarci se taslace medjusobno, a sa zenama su prijatelji
zene takodje

zene takodje
- spreca
#543 Re: Muško ženska prijateljstva
Ma sad smo jos veci prijateljiMis mekinjas wrote:, znači nismo prijatelji više...![]()
![]()
![]()
![]()
-
sumirprimus
#544 Re: Muško ženska prijateljstva
a jos i granicu uspostavite od pupka do koljena,nema daljespreca wrote:Ma sad smo jos veci prijateljiMis mekinjas wrote:, znači nismo prijatelji više...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
to smo vec zasharafili i praktichno
![]()
![]()
![]()
- burek_in_space
#545 Re: Muško ženska prijateljstva
Shta ima veze?!seka wrote:
Ima veze.![]()
p.s. Zavisi koje granice odredimo, dokle (ne)ici, kako dalje, .... etc.
- spreca
#546 Re: Muško ženska prijateljstva
Ma nejma ba prijateljstva ako postoje barikadesumirprimus wrote:a jos i granicu uspostavite od pupka do koljena,nema daljespreca wrote:Ma sad smo jos veci prijateljiMis mekinjas wrote:, znači nismo prijatelji više...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
to smo vec zasharafili i praktichno
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
sumirprimus
#547 Re: Muško ženska prijateljstva
pa sta ce ti koljena,samo zube polomit,il placat ortopeda ako ste negdje gdje ima stakla 
- burek_in_space
#548 Re: Muško ženska prijateljstva
SKont'o, skont'o...seka wrote:
Mislila sam na, sitne sate, opijanje, ... etc.
Uostalom, vech sam dala odgovor sa, p.s.-om
Ali, kod m/zh prijateljstava zapravo ne mora ni doci do samog china sexa, chak ni intimizacije u fizichkom smislu, da bi se ono narushilo.
Dovoljno je da se jedno razotkrije, nagovijesti odredjene emocije prema drugoj strani, i tu ulazi crv sumnje polako u ono drugo.
- Ateista
#549 Re: Muško ženska prijateljstva
Vi se opet svi hvatate samo sex-a, nije to jedino bitno, znam primjere "prijatelja" koji su i bez sexa previse bliski i povezani da bi njihovi eventualni partneri koliko god da su otvoreni i slobodni bili ljubomorni zbog tog odnosa. Cim partner ima razloga da bude ljubomoran, makar se i ne dotakli nikad - tu ima nesto.
- Michun
#550 Re: Muško ženska prijateljstva
ko izvuce temu iz naftalina...akolitidodjem