Muško ženska prijateljstva

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
because_of_you

#426 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by because_of_you »

Hoće, pa se zavaravati neko vrijeme da su samo prijatelji :wink:
extraordinary

#427 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by extraordinary »

tajna77 wrote:
mobsterc wrote:
Le_La wrote:Ja znam da moja dva najbolja muska prijatelja nikada nista ne bi pokusali kao ni ja sto ne bih :) Svi koji tvrde suprotnost nikada nisu dozivjeli tu vrstu prijateljstva.
Aha, moguce je samo ako ih fizicki ne privlacis. :)
Osami se sa bilo kojim na jedno mjesec dana pa se vrati sa novim iskustvom... ;) (pod uslovom da ovo gore nije tacno)
a ja mislim da osobe koje se privlace ne mogu biti prijatelji i nece ni graditi taj odnos prijateljski... :)
Ovo je vrlo moguće, čak bih se donekle i složio. Bar sa jedne strane će postojati insistiranje na prijateljstvu iz neiskrenih pobuda.
tajna77

#428 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by tajna77 »

extraordinary wrote:Prestao sam nalaziti ženske prijateljice. Dva puta se desilo da se ja zaljubim, pa sam morao praviti distancu neku, nisam htio ništa pokušavati jer mi je bilo malo glupo, i taman kad sam nekako naučio kako se treba ponašati, upoznam super prijateljicu, ali ja se njoj svidim. I sad sam u kontaktu sa sve tri, ali popijemo kafu jednom u šest mjeseci. Ne kažem da je muško - žensko prijateljstvo nemoguće, ali je nemoguće u mom slučaju. Ja sam fakat u to ulazio nekako spontano, škola, folovi - golovi, nisam nikad imao neke posebne pretenzije prema te dvije prijateljice, ali jednostavno osjetiš u jednom momentu dok ti objašnjava kako joj je propala zadnja šema da više to nije to i da si prešao onu granicu kad to možeš normalno slušati, bez da u tebi izaziva neku ljubomoru. Bude ti pravo krivo što nisi ti bio na mjestu te šeme, sigurno bi drugačije postupio :D Interesantno mi je bilo što je uvijek u opisu savršenog momka prijateljica baš dobro mene opisivala, ne sluteći ništa, a meni to naravno nije pomagalo.

Zato, ko može bujrum, ali i kad ulaziš bez ikakvih pretenzija i iz čisto prijateljskih pobuda, trebaš paziti jer ne znaš šta može na kraju biti. Možemo puno toga, ali ne možemo kontrolisati emocije.
i ja se slazem s tobom,skoro sam izgubila dugogodisnjeg dobrog druga i vise ne verujem u musko-zensko prijateljstvo jer sam mislila da on nikada nece da me pogleda na neki drugaciji nacin jer me znao kao niko i bio mi kao najbolja drugarica :)
tajna77

#429 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by tajna77 »

Ovo je vrlo moguće, čak bih se donekle i složio. Bar sa jedne strane će postojati insistiranje na prijateljstvu iz neiskrenih pobuda.[/quote]

onda su to takticari koji se nadaju da kroz prijateljstvo dopru do te osobe i osvoje je,jer poznato je da su u prijateljstvu ljudi iskreniji i otvoreniji nego li u ljubavi :)
tajna77

#430 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by tajna77 »

Karolina_ina wrote:I šta mislite o ljudima koji ih imaju? dakle, dečku koji ima puno ženskih prijateljica i curi koja ima muške prijatelje...nije li to malo bolesno? Da li bi tako što tolerirali partneru/ ici?

mislim da su takvi ljudi jako druzeljubivi i da nema nista lose u tome :)
Dialer

#431 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Dialer »

Ovo mi je najdraza tema na forumu... Moje priajteljice su sjajne :thumbup: :thumbup:
tajna77

#432 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by tajna77 »

komi wrote:
Eleonora wrote:
komi wrote:s jednom sam bio prijatelj skoro 2 godine :D poznanik... ma chater obični ponekad išli u kino ponekad izlazili i tako :D dok mi nije puko film :D i zaprijetio :D :lol: :lol: :lol:
onda smo bili u predivnoj vezi :D 2 godine :D

:
Ne kontam - sta si joj zaprijetio?! :? :| :D
eh bilo je to ovako :D krajem prošloga veka

rekao sam joj

slušaj ba ti mala :D ja sam momak na lošem glasu u ovom gradu :D imaš dvije opcije
da budeš sa mnom sada ili kasnije :D

biraj :lol: :lol: :lol: :lol:

ona je pristala da bude odmah :D jer što prije krene sa mnom ranije će izaći :D iz veze :lol: :lol: :lol:

tako rade pravi muskarci ,nema tamo vamo :) :-D
tajna77

#433 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by tajna77 »

babyline wrote:volim muško-ženska romatična prijateljstva :-D

ona su najlepsa,bude ceznju i iz prijateljstva se zato rode najlepse ljubavi,ali se iz ljubavi i gube najbolja prijateljstva :|
oridjidji

#434 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by oridjidji »

Davno nekada dok sam dosta mladji bio, druzio sam se cesto sa zenama. Bilo je onih koje sam voljeo i one su voljele mene, bilo je onih s kojim sam se druzio i danas se druzim. Ali to i nije uvijek bilo tako. S nekima se moglo drugovati s nekima ne, jednima bi se svidio pa bi pokusavale da budu sa mnom, druge bi se svidjele meni.

Kada se konstantno druzite s nekom, izlazite, srecete se u razlicitim situacijama, upoznajete se i onda vrlo lako desi se da se granice pomjere jer se neko nekome svidi.

Mene je jedna tako zednog prevela preko vode. Druzili smo se i sve je bilo idealno do onoga momenta kada je ona dosla bez povoda na moja vrata. Moje misljenje je bilo tada, a i sada da kad ti dodje zena bez ikakvog drugog razloga jedini razlog sto je tu je to sto joj se svidjas. I bilo je tako. Priznala je sama. I onda sam je pokusao poljubiti, ali okrenula mi je glavu, prvi, pa drugi, pa treci put. I nasjeo sam... Onda u covjeku proradi sujeta i kaze sebi bices moja il nicija, te podje u lov. Okolnosti su bile lude, voljela me ali iz nekoga razloga nije zeljela biti sa mnom. Ljubomorna i ekscenticna kada sam s drugom, a sama je upadala olako u veze. Neke sam joj ja prekinuo, neke je ona prekinula meni. Onda sam totalno poludio za njom i ganjao je i ganjao i ganjao. Od nje nisam vise vidio druge djevojke, raja me je proklinjala, prebacivala mi da to ne vrijedi ganjati, da sam lud, da nisam normalan,i na kraju je i bilo tako... Ocajnicki sam na kraju otvorio srce, priredio pravu saradu njoj i sebi i vidio da od toga nema nista. Nisam vise sa njom razgovarao... Nisam htio da je pogledam. Kada sam je sreo prvi put poslje toga, kada je pitala sto joj se nisam javljao, samo sam joj rekao "ko si mi ti da ti se javim " i zaobisao je. Nismo pricali vise od pola godine i igrom slucaja pomirila nas je moja mati. Danas smo eto opet prijate.lji Ali poslje toga iskustva, svako cuva distancu.

Zaljubljeni ne vidi mane onoga u koga je zaljubljen, kao sto ni pijani ne vidi mane alkohola ... zato mudri cijene trezvenost.

Nije to bio prvi put da su se granice pomjerile, izmedju mene i mojih drugarica. Ali to je bio prvi i zadnji put da ih pomjeram ja. Od tada sam odmjeren u drugovanju sa zenama. Tek ponekad s nekom od njih prosetam ili popijem kaficu. Rijetko sam, vise sa drustvom.
tajna77

#435 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by tajna77 »

Zato prijateljstvo i ljubav ne treba mesati,ako si postao s nekim prijatelj treba se to ceniti i nikad da ti ne padne da se muvas sa tom osobom jer zbog trenutnih strasti izgubis jako dobro prijateljstvo koje si gradio bas dugo ,i koja je svrha onda za tren srusiti

Prijateljstvo je kao i ljubav,ono biva ko zna zbog cega!
extraordinary

#436 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by extraordinary »

Jedno je nikad ne uraditi ništa prema tim prijateljicama ili prijateljima, ali drugo je ne pomisliti. Dakle, dobar je dio onih koji iz straha nikad neće prići prijatelju ili prijateljici, a oni koji ne osjećaju ništa su pravo, pravo rijetki :D
tajna77

#437 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by tajna77 »

U pravu si ,jednostavno nekad ne mozes predvideti u koga ces se zaljubiti i pozeleti nesto pa makar i bio drug s kojim se razumes,e tu se javlja ceznja i onda i ljubomora i nekad i posesivnost zbog udvaraca koji zele njegovu drugaricu bas i tako.Evo zasto ponekad ne treba da se muvas s drugom ,da podelim i ja svoju pricu...

Imala sam jednog druga,druzili se,izlazili,poveravali se jedno drugome,jednostavno mi je bio kao najbolja drugarica kome sam gotovo mogla reci sve,i znao je kad mi se neki decko svidja i izvlacio me uvek i pokrivao kad god nisam htela izaci s mojim navodnim deckom...a taj moj drug mi je cesto trazio drugarice neke,da mu pomognem da ga ishvalim i da mu sredim ali uvek je govorio kako se ne moze skrasiti i kako mu ne treba cura kad ima mene da ludujemo,djuskamo u klubu i tako se smejemo zajedno...i tako sve je bilo super, mdj na jednom doceku Nove on cuti,ja igram s nekim momcima,upoznajem nove i pricam mu kao po obicaju sta misli o njima,ali on mi je bio cudan,i onda mi kaze znam ja tebe proci ce te za neki dan i svi ce ti dosaditi....takva je tvoja energija ne drzi te mesto....i onda jednom odemo na bazen i tako sta se tu desi on poce oko mene,te prskanje ,te me gleda onako zamagljeno i poceo me izbegavati da izlazi sa mnom u grad,i jednom onako pod vinom,a u vinu istina... kaze mozes li samo staviti ruku na moje srce i da vidis kako kuca zbog tebe i poljubio me i tako se mi smuvamo...a onda kad izadjemo on mene postavi da gledam u zid zato sto navodno poznaje mene,kada kazem da mi se ne izlazi on je sumnjao gde sam ,kad kazem da prosetam negde sama on kaze znam tvoju radoznalost i kad lazes i nikad nije bio siguran zato sto me najbolje poznavao od svih,i pukli smo i tako nikad vise ni zdravo mi nije rekao,zao mi je sto sam izgubila mog druga zauvek,od tada sam naucila nikako da ne mesam ljubav i prijateljstvo. :sad:
oridjidji

#438 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by oridjidji »

tajna77 wrote:U pravu si ,jednostavno nekad ne mozes predvideti u koga ces se zaljubiti i pozeleti nesto pa makar i bio drug s kojim se razumes,e tu se javlja ceznja i onda i ljubomora i nekad i posesivnost zbog udvaraca koji zele njegovu drugaricu bas i tako.Evo zasto ponekad ne treba da se muvas s drugom ,da podelim i ja svoju pricu...

Imala sam jednog druga,druzili se,izlazili,poveravali se jedno drugome,jednostavno mi je bio kao najbolja drugarica kome sam gotovo mogla reci sve,i znao je kad mi se neki decko svidja i izvlacio me uvek i pokrivao kad god nisam htela izaci s mojim navodnim deckom...a taj moj drug mi je cesto trazio drugarice neke,da mu pomognem da ga ishvalim i da mu sredim ali uvek je govorio kako se ne moze skrasiti i kako mu ne treba cura kad ima mene da ludujemo,djuskamo u klubu i tako se smejemo zajedno...i tako sve je bilo super, mdj na jednom doceku Nove on cuti,ja igram s nekim momcima,upoznajem nove i pricam mu kao po obicaju sta misli o njima,ali on mi je bio cudan,i onda mi kaze znam ja tebe proci ce te za neki dan i svi ce ti dosaditi....takva je tvoja energija ne drzi te mesto....i onda jednom odemo na bazen i tako sta se tu desi on poce oko mene,te prskanje ,te me gleda onako zamagljeno i poceo me izbegavati da izlazi sa mnom u grad,i jednom onako pod vinom,a u vinu istina... kaze mozes li samo staviti ruku na moje srce i da vidis kako kuca zbog tebe i poljubio me i tako se mi smuvamo...a onda kad izadjemo on mene postavi da gledam u zid zato sto navodno poznaje mene,kada kazem da mi se ne izlazi on je sumnjao gde sam ,kad kazem da prosetam negde sama on kaze znam tvoju radoznalost i kad lazes i nikad nije bio siguran zato sto me najbolje poznavao od svih,i pukli smo i tako nikad vise ni zdravo mi nije rekao,zao mi je sto sam izgubila mog druga zauvek,od tada sam naucila nikako da ne mesam ljubav i prijateljstvo. :sad:

Iza svega sto se desi . Nama muskima je tesko prihvatiti poraz. Mnogo smo sujetni kada gubimo bilo sta sto volimo.
Ali kad jednom naucis da gubis sa osmijehom i u svakom porazu imas stepenicu koja te na vise dize onda ti je puno puno lakse zivjeti s time sto u nekim stvarima jednostavno nisi uspio. Ispricao sam svoju pricu gore. Ostao sam prijatelj sa tom djevojkom i danas se zezamo na racun toga sto se desilo. Ona sada ima momka. Sa mnom opet moze pricati o svemu kao prije, ali danas imamo onu distancu koju prije nismo imali i to pravi razliku.

Ali nije uvijek bilo tako, tesko sam se mirio sa tim sto sam odbijen. Danas mi je svejedno. Oravnodusio sam prema svemu tome. Opusten sam, uzivam u svakome mome trenutku onoliko koliko mogu, niti se kome namecem, niti se oko koga pretjerano trudim, sve sam prepustio spontanoscu i ako se sta lijepo desi dobro je, ako se i ne desi dobro je jer se sada trudim da mi pored svega bude lijepo.
oridjidji

#439 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by oridjidji »

tajna77 wrote:Zato prijateljstvo i ljubav ne treba mesati,ako si postao s nekim prijatelj treba se to ceniti i nikad da ti ne padne da se muvas sa tom osobom jer zbog trenutnih strasti izgubis jako dobro prijateljstvo koje si gradio bas dugo ,i koja je svrha onda za tren srusiti

Prijateljstvo je kao i ljubav,ono biva ko zna zbog cega!
vidi nema musko zenskog prijateljstva koje se intenzivnim druzenjem ne moze pretvariti u krsteno prijateljstvo ili ljubav. lijepa rijec i jos ljepsi gest gvozdena vrata otvaraju, a ne musko ili zensko srce. nekada ne moras nekoga ni muvati da bi se taj odnos promjenio. dovoljna je samo navika nekada da te neko s kim se druzis gleda drugacijim ocima.

stvari se obicno same po sebi pomjeraju mic po mic...

sinoc sam recimo izasao sa poznanicom, jaranicom na kafu, pice, rekla je sjedicemo sat pa cemo se igrati razlaza, rekoh ok nije frka i usli smo u lokal u 8 izazli u pola 1. pricali smo o svemu i svacemo njenom sadasnjem momku, o mome drugu s kojim je par puta izlazila, koji joj se dopao, ali s kojim nebi eto pokusala jer eto ima momka, ali s njim ponekad izadje kako bi eto popricali... slusao sam i smijao se tome... moj je drug zvao par puta da idu vani, zvao je i u kino, odbila ga je... recimo momak joj je zabranio da izlazi sa mnom na kafu, ali eto izadje jer mi smo davno nekada definisali odnos izmedju nas i sada nemamo problema pri druzenju. ali recimo njeni momci su uvijek iz nekoga razloga bili ljubomorni na mene, valjda sto su imali pogresnu sliku o meni, misleci da sam neki lafac koji ganja i proganja svaku djevojku, a ja zaista nikada nisam bio takav ... ona sama prizna da bi se odnos sa svakim muskarcem prijateljem mogao promjeniti kada bi se konstantno druzili, te kaze da se ljudi upoznavaju razgovorom i druzenjem i da je to ono sto mic po mic nekada i kada nema onoga pocetnog fluida moze uciniti da se neko zavoli...
Deal

#440 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Deal »

Imam jaranicu vec 4 godine. Ne vidjamo se cesto, ali se cujemo redovno preko net-a ili telefonom. Ja se njoj izjadam sa svojim ljubavnim problemima, ona meni sa svojim. Djevojka je prelijepa, inteligentna, sve naj. Neko bi rekao kako nikad nisam nista pokusao, ali jesam zamislio kako bi bilo sa njom. Mozda zato jer sam shvatio da ona nema "ono nesto" sto bi me izbacilo iz cipela, da se ludo zaljubim. Iako mi je draga i volim je kao jaranicu, nikada nebi mogao pokusati nesto sa njom jer znam da to nebi bilo to i upropastio bi jaranstvo zbog neke strasti. Sa njene strane ne znam kako je, mada je jednom rekla da se cesce vidimo to sa jaranstvom nebi islo :)

Dakle, musko zenska prijateljstva su moguca, samo pod odredjenim uslovima ;-)
tajna77

#441 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by tajna77 »

i pod uslovom da niko ne krsi pravila :)
(r)evolucionarka

#442 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by (r)evolucionarka »

musko-zenska prijateljstva, po meni moguca samo u iznimnim okolnostima i ako se oboje doobro potrude da to ostane u granicama prijateljstva

Imala sam prijatelja s kojim sam bila bliskija nego sa vecinom zenskih prijateljica. Imala sam puno povjerenje u njeg i jako puno vremena smo provodili zajedno. Vecina poznanika je mislila da smo vise od prijatelja. Nekako sam pocela uvidjati da zanemarujem ostale ljude u svom zivotu, ne obracam paznju na njih... Sad shvatam da je to bio momenat kad je on postao vise od prijatelja za mene. Spletom okolnosti i malo mojom krivicom, poceli smo se rjedje vidjati, manje druziti i zivot je opet krenuo nekim normalnim tokom. U pocetku mi je jako falio, ali sad mi je drago da su stvari isle ovim tokom..
I danas smo u kontaktu, ne vidjamo se cesto, ali kad se vidimo imam osjecaj da samo nastavimo tamo gdje smo stali...I znam da mogu racunati na njega u svakom momentu, a i on na mene, drago mi je da je tako, da smo sacuvali prijateljstvo, ali bliskost kakvu smo nekad imali vise nikad ne smijemo imati
ultrajvosa

#443 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by ultrajvosa »

Nemoguće.
Bella...

#444 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Bella... »

ultrajvosa wrote:Nemoguće.

i te kako moguce! 8-)
ČikaJosip

#445 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by ČikaJosip »

Znaju biti teška ta prijateljstva. Znam iz osobnog iskustva. Dobro, mi smo prvo bili u vezi. Sada smo prijatelji. Ja sam odmah nakon prekida čvrsto odlučio da neću pokušati više sa takvom vrstom veze. Čak mi je i drago bilo što je prekinula jer ja tada baš i ne bi mogao prekinuti a to nije bilo to. Ali i sada pored te odluke, ima nešto u zraku ... ?? Ali kada malo to analiziram, to stvarno nije zaljubljenost, a kamo li ljubav. Ali prijateljstvo defionitivno jeste. Moguća su. Samo nisu isti kriteriji za muško ženska prijteljstva i homo prijateljstva.
kritichar

#447 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by kritichar »

sta reci? :roll:
jel sad jasno?
malaplavooka

#448 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by malaplavooka »

"- - A imaš li ti kakvu curu.
- Nemam bona, odakle mi.
- A bil' se ti mog'o oženit'?
- Ne bi
- A što?
- Sramota me
- A šta ti je Senada?
- Senada mi je jaran
- Čuuuj, jaran. Ne more to tako. Muško i žensko ne mogu biti jarani. Il' su familija il' nisu ništa."
Melodicni

#449 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Melodicni »

Musko Zenska sta? :dance:
Mariella

#450 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Mariella »

kritichar wrote:
sta reci? :roll:
jel sad jasno?
Odgovor na pitanje je dat :D Musko uvijek hoce da... :lol:
Post Reply