Muško ženska prijateljstva
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Ma.Le.Na
#251 Re: Muško ženska prijateljstva
naravno da je moguce...ukoliko se radi o nefrustriranim pojedincima kojima sex nije misaona imenica pa samo o tome razmisljaju 
-
zijancer
#252 Re: Muško ženska prijateljstva
znate ca, pitanje je naopacke postavljeno
'vako, moze li postojati prijateljstvo bez ikada, ikakve, hemijske reakcije, pri trecem, cetvrtom i petom pogledu na stvari?
je, je, ali zasto?
'vako, moze li postojati prijateljstvo bez ikada, ikakve, hemijske reakcije, pri trecem, cetvrtom i petom pogledu na stvari?
je, je, ali zasto?
- iceman ze
#253 Re: Muško ženska prijateljstva
kad vi pricate o musko-zenskim prijateljstvima ja se uvijek sjetim filma "Ovo malo duse"......
znate vec kada on ima prijateljicu Senadu, pa ona bude pametna djevojka, a njega ozene na silu......
"Senada, haj' da pricamo......"
"Senada, haj' da pricamo......"
-
CiCk0
#254 Re: Muško ženska prijateljstva
Ma kakva musko zenska prijateljstva ljudi mili..... taj roman tesko ce se procitat
uvjek jedna strana gaji nesto
eh sad.....kaze najbolji jaran 15 gd vako nako....bgm ja nesto nebelive u to
ja imam takva iskustva ko sto je vec neko naveo....da uvjek je neko nabrijan...potajno i to je to 
- mashroom90
#255 Re: Muško ženska prijateljstva
vise vjerujem u zensko-muska nego u zensko-zenska
ljudi kazu da zensko-muska ne postoje jer ce se uvijek ili jedna ili obje strane zatreskati, ili htjeti neku fizicku vezu, pa sta, bolje mi je znati da postoji mogucnost da ce jednog dana jedno od nas dvoje htjeti nesto vise od prijateljstva, a ne kao sa laznim drugaricama koje su danas divne, ko sestre ste si, aman, a sutra te zajebe i ne izvine se...
ljudi kazu da zensko-muska ne postoje jer ce se uvijek ili jedna ili obje strane zatreskati, ili htjeti neku fizicku vezu, pa sta, bolje mi je znati da postoji mogucnost da ce jednog dana jedno od nas dvoje htjeti nesto vise od prijateljstva, a ne kao sa laznim drugaricama koje su danas divne, ko sestre ste si, aman, a sutra te zajebe i ne izvine se...
- mashroom90
#256 Re: Muško ženska prijateljstva
hahahaha... coolzijancer wrote:vidi stvarno
djeluju kao raja
-
CiCk0
#257 Re: Muško ženska prijateljstva
Bgm potpis sestrojaca_coko90 wrote:vise vjerujem u zensko-muska nego u zensko-zenska
- vesna555
#258 Re: Muško ženska prijateljstva
Imala sam i ja najboljeg prijatelja. Bivši nas upoznao u srednjoj školi, na jednom rođendanu njegovom, drug iz razreda itd. Zbog njeg i jest sad bivši... Upišemo moj drug i ja isti faks, spremanje ispita, seminarski, kave na pauzama, bla bla bla, kako god, evo četvrta godina veze, druga godina zajedničkog života.
Dakle, to je što ja mislim o novim muško-ženskim prijateljstvima.
No, dječja prijateljstva muško-ženska, mislim ona što datiraju iz djetinjstva... U to vjerujem! Zato što imam tri druga iz razreda iz OŠ koji bi ubili da me neko dirne. A i ja bih za njih! Znači ono pravo prijateljstvo, bratsko, gdje prijatelja ne gledaš kao seksualno biće, već kad ti padne napamet da oni imaju seksualni život, to u tebi izazove osjećaj kao kad pomisliš da tvoji roditelji imaju seks. Ono, fuuuuuj. Da je zadnji na svijetu, bio bi ti kao incest kad bi s njim spavao.
No, dječja prijateljstva muško-ženska, mislim ona što datiraju iz djetinjstva... U to vjerujem! Zato što imam tri druga iz razreda iz OŠ koji bi ubili da me neko dirne. A i ja bih za njih! Znači ono pravo prijateljstvo, bratsko, gdje prijatelja ne gledaš kao seksualno biće, već kad ti padne napamet da oni imaju seksualni život, to u tebi izazove osjećaj kao kad pomisliš da tvoji roditelji imaju seks. Ono, fuuuuuj. Da je zadnji na svijetu, bio bi ti kao incest kad bi s njim spavao.
- jaca-maca
#259 Re: Muško ženska prijateljstva
to je tovesna555 wrote: No, dječja prijateljstva muško-ženska, mislim ona što datiraju iz djetinjstva... U to vjerujem! Zato što imam tri druga iz razreda iz OŠ koji bi ubili da me neko dirne. A i ja bih za njih! Znači ono pravo prijateljstvo, bratsko, gdje prijatelja ne gledaš kao seksualno biće, već kad ti padne napamet da oni imaju seksualni život, to u tebi izazove osjećaj kao kad pomisliš da tvoji roditelji imaju seks. Ono, fuuuuuj. Da je zadnji na svijetu, bio bi ti kao incest kad bi s njim spavao.
-
detroit-mercy
#260 Re: Muško ženska prijateljstva
Ha,Ha,Ha,vesna555 wrote:Imala sam i ja najboljeg prijatelja. Bivši nas upoznao u srednjoj školi, na jednom rođendanu njegovom, drug iz razreda itd. Zbog njeg i jest sad bivši... Upišemo moj drug i ja isti faks, spremanje ispita, seminarski, kave na pauzama, bla bla bla, kako god, evo četvrta godina veze, druga godina zajedničkog života.
Na kraju, pokusaj da napravis mali experiment pa ces uvidjeti da sam u pravu.
I da dodam, a sto bi se prijatelji iz OS razlikovali od prijatelja sa faxa
Ocito ti ne razumije muske, zene i muski su dva razlicita svijeta, muski prioriteti su totalno drugaciji od zenskih
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#261 Re: Muško ženska prijateljstva
@detroit-mercy
tebe očito boli racku za te momke
saće se prestati družiti s njima 
tebe očito boli racku za te momke
-
detroit-mercy
#262 Re: Muško ženska prijateljstva
Ma reko samo da je upozorimkomi wrote:@detroit-mercy
tebe očito boli racku za te momkesaće se prestati družiti s njima
Ne kazem ja da se ne moze biti raja, ali postoji ovo "ali" koje ima mogucnost da malo zakomplikuje situejsen
Ko sto i ova jaranica gore rece, jarani, zajedno na kave isli a sad joj ga mece u sesnest
- Truba
#263 Re: Muško ženska prijateljstva
sve ces nam prijateljice rastjerati 
-
detroit-mercy
#264 Re: Muško ženska prijateljstva
Haj sad, nemoj mi samo reci da se nisi sa prijateljicam nikada igrao "mame i tate" ili "doktora"komi wrote:sve ces nam prijateljice rastjerati
- Truba
#265 Re: Muško ženska prijateljstva
nisam nikad imao prijateljica to su samo poznanice biledetroit-mercy wrote:Haj sad, nemoj mi samo reci da se nisi sa prijateljicam nikada igrao "mame i tate" ili "doktora"komi wrote:sve ces nam prijateljice rastjerati
one koje pokušam bariti više se i ne pozdravljaju
ostale kad sretnem zdravo zdravo i svak svojim poslom
- vesna555
#266 Re: Muško ženska prijateljstva
Da, ali zato ja biram svoje prijatelje i ne družim se sa svakimdetroit-mercy wrote:Ma reko samo da je upozorimkomi wrote:@detroit-mercy
na vrijeme. Imao sam i ja prijateljica ono kad sam bio mali, sto bi rekli "zajedno smo pisali u pesku", ali znam da bi ga metno sve i jednoj
![]()
Ne kazem ja da se ne moze biti raja, ali postoji ovo "ali" koje ima mogucnost da malo zakomplikuje situejsenu datim okolnostima
.
Ko sto i ova jaranica gore rece, jarani, zajedno na kave isli a sad joj ga mece u sesnest.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
-
detroit-mercy
#268 Re: Muško ženska prijateljstva
Rece doticnavesna555 wrote:Da, ali zato ja biram svoje prijatelje i ne družim se sa svakimdetroit-mercy wrote:Ma reko samo da je upozorimkomi wrote:@detroit-mercy
na vrijeme. Imao sam i ja prijateljica ono kad sam bio mali, sto bi rekli "zajedno smo pisali u pesku", ali znam da bi ga metno sve i jednoj
![]()
Ne kazem ja da se ne moze biti raja, ali postoji ovo "ali" koje ima mogucnost da malo zakomplikuje situejsenu datim okolnostima
.
Ko sto i ova jaranica gore rece, jarani, zajedno na kave isli a sad joj ga mece u sesnest.
![]()
- de fakto
#269 Re: Muško ženska prijateljstva
stvar je samo u razlicitim percepcijama, koja teze da se u pojedinim trenutcima(recimo alkoholizirana stanja) sjedine 
- vesna555
#270 Re: Muško ženska prijateljstva
Fino sam objasnila situaciju broj 1 i situaciju broj 2. Kada vjerujem i kada ne vjerujem u muško-ženska prijateljstva. Svaki tvoj pokušaj provokacije, a vidim da to želiš, će ostati samo na pokušaju jer si se na pogrešnu namjeriodetroit-mercy wrote: Rece doticnai vec 4 godine dijeli postelju sa prijateljem
.
- old_drummer
#271 Re: Muško ženska prijateljstva
Meni je moj momak najbolji prijatelj, kao sto sam i ja njemu najbolja prijateljica. Naravno, i on ima drugova, kao sto i ja imam drugarica, ali to musko-zensko prijateljstvo... Konkretno za mene, on je jedini muski prijatelj, ostalo su samo kolege ili poznanici. Nemam nista protiv takvih prijateljstava, ali mislim da bi momak i djevojka u vezi trebali biti jedno drugome najbolji prijatelji. U vezi s povjerenjem, dugoj vezi u kojoj se oboje dobro poznaju.
Opet, ljudi smo pa smo i razliciti. Ja drugacije ne bih htjela. Da pored mene zive, s kojom je u jednoj zdravoj, ozbiljnoj dugoj (skoro 5 godina) i funkcionalnoj vezi, on od neke djevojke sa strane trazi savjet ili prica joj neke detalje svog zivota ili nase veze... Ko ce biti vise uz njega ako necu ja? Ili uz mene ako nece on?
Nemojte me sad ruzit, to je moje misljenje. Daklem, ako je veza dobra, jedno drugome mozete pruziti sve sto trebate.
Pa cak i one njegove dosadne tekme vikendom (sad vala i svaki dan ima makar po jedna), ili slusanje beskrajnih prica o mojim mackama 
Opet, ljudi smo pa smo i razliciti. Ja drugacije ne bih htjela. Da pored mene zive, s kojom je u jednoj zdravoj, ozbiljnoj dugoj (skoro 5 godina) i funkcionalnoj vezi, on od neke djevojke sa strane trazi savjet ili prica joj neke detalje svog zivota ili nase veze... Ko ce biti vise uz njega ako necu ja? Ili uz mene ako nece on?
Nemojte me sad ruzit, to je moje misljenje. Daklem, ako je veza dobra, jedno drugome mozete pruziti sve sto trebate.
-
detroit-mercy
#272 Re: Muško ženska prijateljstva
Imas hejbe ljudi koji vjeruju u postojanje piramida u Visokom ili u ukazanje Gospe u Medjugorjuvesna555 wrote:Fino sam objasnila situaciju broj 1 i situaciju broj 2. Kada vjerujem i kada ne vjerujem u muško-ženska prijateljstva. Svaki tvoj pokušaj provokacije, a vidim da to želiš, će ostati samo na pokušaju jer si se na pogrešnu namjeriodetroit-mercy wrote: Rece doticnai vec 4 godine dijeli postelju sa prijateljem
.
Budi pozdravljen!
Nego pocni ti izlaziti na kavu malo cesce sa tim nekim prijateljima iz OS, pa ces da vidis kada ti sadanji postane bivsi
-
detroit-mercy
#273 Re: Muško ženska prijateljstva
Sto ti je rec hemija/kemija, alkohol je veoma aktivna supstanca u njegovom prisustve dolazi do prisjedinjena kojecegade fakto wrote:stvar je samo u razlicitim percepcijama, koja teze da se u pojedinim trenutcima(recimo alkoholizirana stanja) sjedine
- mashroom90
#274 Re: Muško ženska prijateljstva
Mislim da nije potreban alkohol da dodje do hemije izmedju frenda i frendice... Npr moj bivsi decko je bio moj drug od moje pete godine i ja sam isto kao Vesna za njega smatrala da mi je kao brat i sl. Ako bi mi neko rekao jel' mi petljamo jer smo godinama visili zajedno, a imali smo svako svog partnera, i izlazili smo sami po kafama, ali je to TADA bilo cisto prijateljski, i tako ako neko pita jel ima nesto medju nama ja pomislim kako mi je to FUUUUJ i pogano, kao sto Vesna kaze skoro kao incest, ali eto od tog silnog druzenja i bratsko-sestrinskog odnosa mi se zaljubimo i spetljamo-bez alkohola heheh... "Bili smo drugovi pa ljubav probali a sad nijedno ni drugo" Eto jedino mi je toga zao... Veza je bila duga, ozbiljna i divna i zato ne zalim sto smo se u to upustili, samo mi je zao sto vise nikada necvemo biti prijatelji, a kamo li onakvi kakvi smo bili prije veze... A opet VJERUJEM u musko-zenska prijateljstva, pa sta to sto neko nekog privlaci ne znaci da ne mogu biti raja, MOGU, a da li ce zavrsiti skupa ili ne KOGA BRIGA...detroit-mercy wrote:Sto ti je rec hemija/kemija, alkohol je veoma aktivna supstanca u njegovom prisustve dolazi do prisjedinjena kojecegade fakto wrote:stvar je samo u razlicitim percepcijama, koja teze da se u pojedinim trenutcima(recimo alkoholizirana stanja) sjedine
- de fakto
#275 Re: Muško ženska prijateljstva
eto i bez alkohola moze doci do sjedinjenja i sa razlicitim poimanjima......ma sve su opcije otvorene.....zasto razglabatijaca_coko90 wrote:Mislim da nije potreban alkohol da dodje do hemije izmedju frenda i frendice... Npr moj bivsi decko je bio moj drug od moje pete godine i ja sam isto kao Vesna za njega smatrala da mi je kao brat i sl. Ako bi mi neko rekao jel' mi petljamo jer smo godinama visili zajedno, a imali smo svako svog partnera, i izlazili smo sami po kafama, ali je to TADA bilo cisto prijateljski, i tako ako neko pita jel ima nesto medju nama ja pomislim kako mi je to FUUUUJ i pogano, kao sto Vesna kaze skoro kao incest, ali eto od tog silnog druzenja i bratsko-sestrinskog odnosa mi se zaljubimo i spetljamo-bez alkohola heheh... "Bili smo drugovi pa ljubav probali a sad nijedno ni drugo" Eto jedino mi je toga zao... Veza je bila duga, ozbiljna i divna i zato ne zalim sto smo se u to upustili, samo mi je zao sto vise nikada necvemo biti prijatelji, a kamo li onakvi kakvi smo bili prije veze... A opet VJERUJEM u musko-zenska prijateljstva, pa sta to sto neko nekog privlaci ne znaci da ne mogu biti raja, MOGU, a da li ce zavrsiti skupa ili ne KOGA BRIGA...detroit-mercy wrote:Sto ti je rec hemija/kemija, alkohol je veoma aktivna supstanca u njegovom prisustve dolazi do prisjedinjena kojecegade fakto wrote:stvar je samo u razlicitim percepcijama, koja teze da se u pojedinim trenutcima(recimo alkoholizirana stanja) sjedine