Muško ženska prijateljstva
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Ghost_Rider_XXX
#26 Re: Muško ženska prijateljstva
Postoji tvrdnja da u svemiru pored nas ima inteligentnog zivota, doduse još uvijek nije dokazana. Isto tako i za MF prijateljstva. 
-
MajcinaDusica
#27 Re: Muško ženska prijateljstva
Izvinite što se miješam (vama sigurno treba Softly - nema više te reklame - oprostite na digresiji), ne kažem da je to u ovom slučaju sigurno tako, ali meni to liči na scenarij u kojem ste vi najbolji prijatelji, ali je on zapravo oduvijek malo zaljubiškan u tebe. Cura/žena to osjeti (jer žena zna; uvijek zna, samo nekad neće sebi da prizna pa se pravi - opet digresija) i kaže "e neš više vako", i razjb potencijalni problem. On je svjestan da je ona u pravu, i zbog grižnje savjesti pristane da prekine prijateljestvo (da nema grižnje savjesti, na to sigurno ne bi pristao).ljubav_aha wrote:djevojka tvog prijatelja nije njegov prijatlelj,ona je defitivno bolesnicaKomšinica wrote:Ja sam imala prijatelja punih 7 godina, zaista smo bili najbolji prijatelji. Kada je našao djevojku, današnju suprugu, ona to nije tolerisala. Prekinuli smo svaki kontakt, i sad kada se sretnemo prođemo jedno pored drugog bez pozdrava, kao dva stranca.
I nevjerovatno koliko mi ponekad nedostaje. Nikada mi niko ni prije a ni poslije nije bio toliko blizak, niti me iko toliko dobro poznaje kao on, niti iko o meni zna više od njega. Ali nisam nikada ni pomislila da insistiram na tom da ostanemo prijatelji jer sam znala da njoj smeta... nisam htjela da ja budem razlog njihovih svađa niti bilo kakvih problema.
- felipe kajetano
#28 Re: Muško ženska prijateljstva
Ok..imam dvije jako dobre prijateljice jos od srednje skole, na njih mi se nikad nije dizao a realno nisu lose sa nekog muskog gledista.Moja majka i dan danas misli da sam u nekoj tajnoj vezi sa jednom od njih, jer Boze mili kako ces imati zensko za prijatelja. Laze ko kaze da je takvo prijateljstvo tesko ostvariti, opet mislim da je to do osobe, do shvatanja sta uopste znaci prijateljstvo.
Nekim ljudima je tako nesto nepojmljivo, one su nekad imale problema sa momcima zbog mene bez obzira sto smo kafenisanja kad su ulazile u neke veze svodili na jednom u dva mjeseca, jer "svi znaju" da sam kreso obe sporadicno
, pa su preventivno dizali noseve
Ja ih ne bi mijenjao ni za jednog muskog prijatelja, a zena/cura...pa sta cu joj, naravno da je ona broj jedan za mene i to se treba staviti do znanja i ako je normalna shvatice, sa nenormalnim ionako nemam sta pricati.
A ovi sto ne pozdravljaju prijateljice su veće zene od svojih treba/zena.
Nekim ljudima je tako nesto nepojmljivo, one su nekad imale problema sa momcima zbog mene bez obzira sto smo kafenisanja kad su ulazile u neke veze svodili na jednom u dva mjeseca, jer "svi znaju" da sam kreso obe sporadicno
Ja ih ne bi mijenjao ni za jednog muskog prijatelja, a zena/cura...pa sta cu joj, naravno da je ona broj jedan za mene i to se treba staviti do znanja i ako je normalna shvatice, sa nenormalnim ionako nemam sta pricati.
A ovi sto ne pozdravljaju prijateljice su veće zene od svojih treba/zena.
- inspektorica javert
#29 Re: Muško ženska prijateljstva
slažem se u potpunosti.. imam muške prijatelje i moj momak ima prijateljice i sve je ok,ali kao što neko ranije reče,bitno je da se znaju granice i kome je gdje mjesto. Nikakvi izlasci nasamo s prijateljem ili prijateljicom ne dolaze u obzir..to fakat ni on ni ja ne bismo mogli tolerisati ..
-
zuta minuta
#30 Re: Muško ženska prijateljstva
Sto da ne MF prijateljstvo, samo sto mislim da nasa svijest jos uvijek ne zna postaviti stvari na pravi nacin, pa se obicno desi (ne uvijek, ali se desi) da ili jedna ili druga strana vremenom treba nesto vise od prijateljstva, ili se cak pojavi neko treci na jednoj ili na drugo strani kome to prijateljstvo smeta, pa htjeli mi to ili ne, dodje do razilazenja.
Na zalost, imala sam takva iskustva, a uvijek sam imala vise povjerenja u prijatelja nego u prijateljicu, nekako sam se uvijek vise mogla pouzdati u prijatelja.
Mozda je jedini nacin da takvo prijateljstvo zazivi, prijateljstvo tipa Will & Grace.
Na zalost, imala sam takva iskustva, a uvijek sam imala vise povjerenja u prijatelja nego u prijateljicu, nekako sam se uvijek vise mogla pouzdati u prijatelja.
Mozda je jedini nacin da takvo prijateljstvo zazivi, prijateljstvo tipa Will & Grace.
- statix
#31 Re: Muško ženska prijateljstva
Najbolje je kad imate zajednicke prijatelje, onda zajedno izlazite, druzite se, idete na more, rostiljete i sl. Kod nas je uglavnom tako.
I ne radi se o tome da neko nekom zabranjuje nesto, nego covjek jednostavno sam osjeca da nije u redu da ide po kafama sa prijateljicama, dok je u vezi sa djevojkom do koje mu je stalo. Te stvari su obicno prisutne na pocetku veze, a kasnije se iskristalisu i dobije se jasna slika po pitanju odredjenih stvari.
I ne radi se o tome da neko nekom zabranjuje nesto, nego covjek jednostavno sam osjeca da nije u redu da ide po kafama sa prijateljicama, dok je u vezi sa djevojkom do koje mu je stalo. Te stvari su obicno prisutne na pocetku veze, a kasnije se iskristalisu i dobije se jasna slika po pitanju odredjenih stvari.
- Michun
#32 Re: Muško ženska prijateljstva
Pa miSSim tema sazvakana 100 X.
Ali evo sta mislimo mi odrasli. Naravno da moze...neko rece ne mozes imati puno prijatelja, tacno. Covjek moze imati odredjen broj prijatelja i to veoma mali...kojeg su spola, nebitno. Poznanika, raje, jarana...mali milJon.
I naravno da ti vidis ako je tvoj prijatelj/prijateljica zgodan i privlacan, nisi slijep jbte. I nije to malo si zaljubiska nego si svjestan kad neko izgleda dobro. Moj najbolji prijatelj izgleda 9.5, na skali od 1 do 10. Ja ne bi snjim bila nikad, jer znam kakav je ters. A druzimo se 12-13 god. (kucam u drvo). Imali smo ups and downs kao i svaka relacija, ali bi skocila za njega u vatru.
Ali po tome se razlikujemo od zivotinja, ne pari se ko s kim stigne (sad dobro, vremena se mjenjaju
). Tako da da, moguce je itekako.
Ali evo sta mislimo mi odrasli. Naravno da moze...neko rece ne mozes imati puno prijatelja, tacno. Covjek moze imati odredjen broj prijatelja i to veoma mali...kojeg su spola, nebitno. Poznanika, raje, jarana...mali milJon.
I naravno da ti vidis ako je tvoj prijatelj/prijateljica zgodan i privlacan, nisi slijep jbte. I nije to malo si zaljubiska nego si svjestan kad neko izgleda dobro. Moj najbolji prijatelj izgleda 9.5, na skali od 1 do 10. Ja ne bi snjim bila nikad, jer znam kakav je ters. A druzimo se 12-13 god. (kucam u drvo). Imali smo ups and downs kao i svaka relacija, ali bi skocila za njega u vatru.
Ali po tome se razlikujemo od zivotinja, ne pari se ko s kim stigne (sad dobro, vremena se mjenjaju
- Michun
#33 Re: Muško ženska prijateljstva
Pa sta ce mi onda prijatelj ako ce mi on sjediti i slusati svaki put sta ja pricaminspektorica javert wrote:slažem se u potpunosti.. imam muške prijatelje i moj momak ima prijateljice i sve je ok,ali kao što neko ranije reče,bitno je da se znaju granice i kome je gdje mjesto. Nikakvi izlasci nasamo s prijateljem ili prijateljicom ne dolaze u obzir..to fakat ni on ni ja ne bismo mogli tolerisati ..
- Korisnicko ime
#34 Re: Muško ženska prijateljstva
A da nije ters vec bi par godina bili u braku?Michun wrote:Moj najbolji prijatelj izgleda 9.5, na skali od 1 do 10. Ja ne bi snjim bila nikad, jer znam kakav je ters.
Govorim s muskog stanovista...u svakom MF prijateljstvu jedno od njih dvoje gaji odredjene simpatije prema drugom i bio bi presretan da to prijateljstvo moze preci u nesto vise...makar da budu fuck buddies...ili da to probaju bar jednom...
- sabinna_ba
#35 Re: Muško ženska prijateljstva
Istinsko prijateljstvo?? NE-MO-GU-CE !!!. Popiti s nekim kafu i tracati sa suprotnim spolom je druga stvar.........Pravo prijateljstvo gdje govoris toj osobi o svojoj intimi je nemoguce,jer da su ista shvatanja nebi bilo suprotnosti zar ne?!?! 
JA ZNAM !!!
JA ZNAM !!!
- Michun
#36 Re: Muško ženska prijateljstva
Eh sad SBB KBB...to su pitanja za milana tarota. Ima XY s kojima bi ja volila biti u vezi pa nisam.Korisnicko ime wrote:A da nije ters vec bi par godina bili u braku?Michun wrote:Moj najbolji prijatelj izgleda 9.5, na skali od 1 do 10. Ja ne bi snjim bila nikad, jer znam kakav je ters.
Govorim s muskog stanovista...u svakom MF prijateljstvu jedno od njih dvoje gaji odredjene simpatije prema drugom i bio bi presretan da to prijateljstvo moze preci u nesto vise...makar da budu fuck buddies...ili da to probaju bar jednom...
Mi smo od starta prijatelji i za mene je to svetinja.
Fuck buddies...ne sumnjam da ima i toga.
Ali mi nisu jasni ljudi koji ne znaju odvojiti neke stvari.
- Michun
#37 Re: Muško ženska prijateljstva
Suprotnosti nalazis kod razlicitih osoba a ne samo spolova.sabinna_ba wrote:Istinsko prijateljstvo?? NE-MO-GU-CE !!!. Popiti s nekim kafu i tracati sa suprotnim spolom je druga stvar.........Pravo prijateljstvo gdje govoris toj osobi o svojoj intimi je nemoguce,jer da su ista shvatanja nebi bilo suprotnosti zar ne?!?!
JA ZNAM !!!
Ja svom prijatelju mogu reci sve i intimne stvari i on meni. I govorim kad imam potrebu. I pricamo bez kraja i konca o svemu i svacemu: porodici, poslu, kolegama, vezama, izlascima, pokusajima, fulama, mami, tati. Sutimo nekad, idemo u kino, pijemo kafu. Sve sto istospolni prijatelji rade! A nije samo trac i kafa...to je mahalanje.
S kim se vi ljudi druzite? U kakvim sredinama ste odrastali.
- sabinna_ba
#38 Re: Muško ženska prijateljstva
Michun wrote:Suprotnosti nalazis kod razlicitih osoba a ne samo spolova.sabinna_ba wrote:Istinsko prijateljstvo?? NE-MO-GU-CE !!!. Popiti s nekim kafu i tracati sa suprotnim spolom je druga stvar.........Pravo prijateljstvo gdje govoris toj osobi o svojoj intimi je nemoguce,jer da su ista shvatanja nebi bilo suprotnosti zar ne?!?!
JA ZNAM !!!
Ja svom prijatelju mogu reci sve i intimne stvari i on meni. I govorim kad imam potrebu. I pricamo bez kraja i konca o svemu i svacemu: porodici, poslu, kolegama, vezama, izlascima, pokusajima, fulama, mami, tati. Sutimo nekad, idemo u kino, pijemo kafu. Sve sto istospolni prijatelji rade! A nije samo trac i kafa...to je mahalanje.
Jeli gej????
- Michun
#39 Re: Muško ženska prijateljstva
Ne daj ti boze da te taj ufatisabinna_ba wrote:Michun wrote:Suprotnosti nalazis kod razlicitih osoba a ne samo spolova.sabinna_ba wrote:Istinsko prijateljstvo?? NE-MO-GU-CE !!!. Popiti s nekim kafu i tracati sa suprotnim spolom je druga stvar.........Pravo prijateljstvo gdje govoris toj osobi o svojoj intimi je nemoguce,jer da su ista shvatanja nebi bilo suprotnosti zar ne?!?!
JA ZNAM !!!
Jeli gej????
Ne, nije gej... Imam i takvih prijatelja, ali ovaj nije.
I da, kruzila je prica po gradu smo u vezi. Onda kad smo to porekli, onda se pricalo da smo u semi ili ti fuck buddies kao neko rece. Sad su raja koja nas dugo znaju skontala da smo the bestest friends.
- sabinna_ba
#40 Re: Muško ženska prijateljstva
A ti znas kako on HVATA ??????' hehe,,,ok
- bez_ideje
#41 Re: Muško ženska prijateljstva
Najbolje da odma umremo .......da se ne patimo sa ovim prikladno,neprilkadno
- Cholina_Lokica
#42 Re: Muško ženska prijateljstva
jasta neg bolesno
a sto mi je pun klinac ovih sto karakterisu sve kao bolest ha se ne uklapa u njihov opsesivni poremecaj
a sto mi je pun klinac ovih sto karakterisu sve kao bolest ha se ne uklapa u njihov opsesivni poremecaj
- inspektorica javert
#43 Re: Muško ženska prijateljstva
prijatelj,bar meni,ne služi samo za to da sluša šta ja pričam..poenta je da imaš kontakte i sa drugim ljudima izvan veze u kojoj si,ako ništa,onda barem radi mentalnog zdravlja.. ne pada mi na pamet da otkačim prijatelje samo zato jer imam momka koji umjesto njih može slušati moje priče,ima tu puno više od toga.. a momak nek sluša vala sve ako želi,ni to nije problem.. ali da izađe s prijateljicom navečer u neki klub ili ja sama s prijateljem nema šanse .. jednostavno treba znati granice u tim relacijama..Michun wrote:Pa sta ce mi onda prijatelj ako ce mi on sjediti i slusati svaki put sta ja pricaminspektorica javert wrote:slažem se u potpunosti.. imam muške prijatelje i moj momak ima prijateljice i sve je ok,ali kao što neko ranije reče,bitno je da se znaju granice i kome je gdje mjesto. Nikakvi izlasci nasamo s prijateljem ili prijateljicom ne dolaze u obzir..to fakat ni on ni ja ne bismo mogli tolerisati ..Ne kontam
-
*mima*
#44 Re: Muško ženska prijateljstva
Jes vala bolesno........cuj M/Z prijateljstvo........pa dje to ima.......cccccccccccccc
- Suti i trpi
#45 Re: Muško ženska prijateljstva
Da li su tvoji dosadasnji partneri imali problem sa premocnim izgledom tvoga prijateljaMichun wrote:Suprotnosti nalazis kod razlicitih osoba a ne samo spolova.sabinna_ba wrote:Istinsko prijateljstvo?? NE-MO-GU-CE !!!. Popiti s nekim kafu i tracati sa suprotnim spolom je druga stvar.........Pravo prijateljstvo gdje govoris toj osobi o svojoj intimi je nemoguce,jer da su ista shvatanja nebi bilo suprotnosti zar ne?!?!
JA ZNAM !!!
Sto se mene tice, nemam nikakav problem sa time da se moja djevojka druzi sa muskim prijateljima (u granicama normale, prikladna mjesta i prikladno vrijeme). Nema sanse da bih toleriso nocne izlaske ili odlaske u kino ili na koncerte
Inace, vjerujem da se moze ostvariti musko - zensko prijateljstvo, ali da je takvog iskrenog prijatelja jako tesko pronaci.
- Michun
#46 Re: Muško ženska prijateljstva
Pa nisam rekla samo da mi prijatelji sluze da slusaju mene - nisam ja egocentrik (mada se ovo planete vrte oko mene, jbgainspektorica javert wrote:prijatelj,bar meni,ne služi samo za to da sluša šta ja pričam..poenta je da imaš kontakte i sa drugim ljudima izvan veze u kojoj si,ako ništa,onda barem radi mentalnog zdravlja.. ne pada mi na pamet da otkačim prijatelje samo zato jer imam momka koji umjesto njih može slušati moje priče,ima tu puno više od toga.. a momak nek sluša vala sve ako želi,ni to nije problem.. ali da izađe s prijateljicom navečer u neki klub ili ja sama s prijateljem nema šanse .. jednostavno treba znati granice u tim relacijama..Michun wrote:Pa sta ce mi onda prijatelj ako ce mi on sjediti i slusati svaki put sta ja pricaminspektorica javert wrote:slažem se u potpunosti.. imam muške prijatelje i moj momak ima prijateljice i sve je ok,ali kao što neko ranije reče,bitno je da se znaju granice i kome je gdje mjesto. Nikakvi izlasci nasamo s prijateljem ili prijateljicom ne dolaze u obzir..to fakat ni on ni ja ne bismo mogli tolerisati ..Ne kontam
Doboro za tebe, imaj uvijek prijatelje.
Svako nek pravi pravila u svojoj vezi kako zeli...ono sto mi se ne dopada u nas jeste stav: ne moze biti M/Z prijateljstvo, neko nekog tu zeli povaliti, zaljubljen je, tajno pati. Pa ako je tako, reci brate kud puklo da puklo. Ako treba da se desi, desice se.
- burek_in_space
#47 Re: Muško ženska prijateljstva
Da nije MF prijateljstava, mnogi/e ne bi vidjeli onu stvar uzhivo. 
- Michun
#48 Re: Muško ženska prijateljstva
Jesu, imali su. Imala je i njegova djevojka problem sa mnom. Al' zato u startu navedes XY osobu kao best friend i upoznas doticnog. Sta's, mora se. Ponudis nekad i da se izadje zajednoSuti i trpi wrote:Da li su tvoji dosadasnji partneri imali problem sa premocnim izgledom tvoga prijateljaMichun wrote:Suprotnosti nalazis kod razlicitih osoba a ne samo spolova.sabinna_ba wrote:Istinsko prijateljstvo?? NE-MO-GU-CE !!!. Popiti s nekim kafu i tracati sa suprotnim spolom je druga stvar.........Pravo prijateljstvo gdje govoris toj osobi o svojoj intimi je nemoguce,jer da su ista shvatanja nebi bilo suprotnosti zar ne?!?!
JA ZNAM !!!
S kim se vi ljudi druzite? U kakvim sredinama ste odrastali.? Kako su se osjecali kada su culi za glasine o 'fuck buddies'
?
Sto se mene tice, nemam nikakav problem sa time da se moja djevojka druzi sa muskim prijateljima (u granicama normale, prikladna mjesta i prikladno vrijeme). Nema sanse da bih toleriso nocne izlaske ili odlaske u kino ili na koncerte. Moja djevojka ne moze podnjeti da imam bilo kakav kontakt sa svojim poznanicima (paranoja) i jednom djevojkom koju mozda mogu nazvati 'prijateljicom' (malo 'p' od prijateljstva). Ranije se dosta cesto druzila sa muskim prijateljima (jedan je prije nekih 2 god. reko da je voli i da se vise ne moze druziti sa njom
), ali je vremenom prestala sa tim izlascima, jer bi to znacilo da i ja imam legitimno pravo da izlazim sa svojim poznanicama
. Za neko kvalitetno druzenje imam samo jednu 'prijateljicu'... Sa ostalim mogu procaskati pola sata, ali za intezivnije druzenje ne bih bio raspolozen.
Inace, vjerujem da se moze ostvariti musko - zensko prijateljstvo, ali da je takvog iskrenog prijatelja jako tesko pronaci.
Znaci, ima limit na vrstu izlazaka sa najboljim priajteljem. Kao mozes po danu na kafu kad te svi vide. Po mogucnosti da tapses i da zvizdis cijelo vrijeme. Ne mozes u kino jer te tamo moze za ruku uFatiti ili ne mozes u klub tamo se plese pa se mozete ocesati jedno o drugo.
Ne vjerujes ti, ne vjerujes ni sebi ni njoj.
-
mummy2008
#49 Re: Muško ženska prijateljstva
Cast velika rijetkim iskrenim musko-zenskim prijateljstvima, koja negdje i postoje i koja su stvarno samo takva iskrena prijateljstva, posebno ako su ti prijatelji u braku ili nekoj ozbiljnoj vezi. "Cist racun dugo PRIJATELJSTVO"
Ali mnoga od njih postanu bas ono sto ne bi smjela i onda budu povrijedjeni i ti prijatelji i osobe koje su sa njima u braku/vezi. Cesto mozda i nesvjesno, te kafica, te razgovori povjerljivi, druzenje i dok se okrenu gledaju se drugim ocima i obracaju se jedno drugom sa "ljubavi" "draga/dragi" bla, bla...... Ma stani da si ober prijatelj......
Ko god ima takva prijateljstva treba imati cvrst karakter da poslije ne ispastaju nevini.Sto rekose mnogi zna se gdje je granica i dokle se treba ici u tim prijateljstvima.
Ali mnoga od njih postanu bas ono sto ne bi smjela i onda budu povrijedjeni i ti prijatelji i osobe koje su sa njima u braku/vezi. Cesto mozda i nesvjesno, te kafica, te razgovori povjerljivi, druzenje i dok se okrenu gledaju se drugim ocima i obracaju se jedno drugom sa "ljubavi" "draga/dragi" bla, bla...... Ma stani da si ober prijatelj......
Ko god ima takva prijateljstva treba imati cvrst karakter da poslije ne ispastaju nevini.Sto rekose mnogi zna se gdje je granica i dokle se treba ici u tim prijateljstvima.
- zateznistub
#50 Re: Muško ženska prijateljstva
Poznanicu mogu imati
Prijateljicu ne, jer svaku zamisljam u krevetu a to ne ide jedno s drugim.