Muško ženska prijateljstva

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
spreca

#201 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by spreca »

Ovi sto se kunu ja nebih i slicno ili lazu ili nemogu :D Zasto bih sa lijepom i zgodnom zenom bio samo prijatelj ,zar prijatelji nisu duzni djeliti sve dobre i lose stvari a sta ima boljeg od prijateljskog zagrljaja :D .Ako ona hoce kod mene uvijek ima zeleno svjetlo :D
Turkesh

#202 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Turkesh »

Komšinica wrote:Ja sam imala prijatelja punih 7 godina, zaista smo bili najbolji prijatelji. Kada je našao djevojku, današnju suprugu, ona to nije tolerisala. Prekinuli smo svaki kontakt, i sad kada se sretnemo prođemo jedno pored drugog bez pozdrava, kao dva stranca.

I nevjerovatno koliko mi ponekad nedostaje. Nikada mi niko ni prije a ni poslije nije bio toliko blizak, niti me iko toliko dobro poznaje kao on, niti iko o meni zna više od njega. Ali nisam nikada ni pomislila da insistiram na tom da ostanemo prijatelji jer sam znala da njoj smeta... nisam htjela da ja budem razlog njihovih svađa niti bilo kakvih problema.

I ja imam prijateljicu vec nekih 9 godina(best friend) i da dvije cure sa kojima sam pokusao nesto nisu tolerisale moju najdrugaricu(sa kojom sam spavao milion puta na istom krevetu kod mene ili kod nje after party ovo ono a nista nije bilo niti ce....ne kazem da je ruzna bas naprotiv zvonce!!!) pa tako nisam ni ja njih ........kazu: nemozes biti prijatelj snjom ovo ono....Odgovor: Dovidjenja prijatno ........i sad imam dragu koja isto ima muskih prijatelja(samo sto nefura kao ja) i sto me je par puta vidila rasutog po njezinom krevetu(znate svi kakvi su after party-i) i jednostavno shvata da mi je to drugarica kao i ostali drugovi.............peace!!!!!!!!!!!! :run:
terra_incognita

#203 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by terra_incognita »

willson wrote:Turkes a ti od drage prijatelji je li se i oni suzdrzavaju ili ...?
Ili ih isto zatekneš rasute po krevetu :)
ljubav_aha

#204 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by ljubav_aha »

Gospoda Ministarka wrote:
Šef wrote:
Gospoda Ministarka wrote: Toplo i mekano pod rukom gdje god da pipnes :D
Zvuci kao reklama za tijesto. :roll: :D

Tako nekako i djeluje kad dodirujes.

:lol: :lol: :lol:

Image
Turkesh

#205 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Turkesh »

willson wrote:Turkes a ti od drage prijatelji je li se i oni suzdrzavaju ili ...?
Ne bi rekao vecinom je kuci a dali sta radi sa strane saznao bi dosad jer se mnogo vise krecem i poslovno i privatno tako da me ne brine(nije jedina) ..........a nisam neki lovator da je samo samnom radi love pa da mi radi iza ledja(ja dotiram a drugi guzi ) ..............:D :D :D
Last edited by Turkesh on 21/12/2010 00:19, edited 1 time in total.
Turkesh

#206 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Turkesh »

willson wrote:
terra_incognita wrote:
Ili ih isto zatekneš rasute po krevetu :)
Mislis rasturenu po krevetu , :lol:

Pa jbg drug nisu sve kurve kao sto ti kontas ............ili mozda ti volis vidjeti takve rasturene po krevetu pa grabis priliku jer nemozes odraditi dok su u normalnom stanju :lol: :lol: :lol: :lol:
Turkesh

#207 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Turkesh »

Ili ih isto zatekneš rasute po krevetu :)[/quote]

Mislis rasturenu po krevetu , :lol:[/quote]

Pa jbg drug nisu sve kurve kao sto ti kontas ............ili mozda ti volis vidjeti takve rasturene po krevetu pa grabis priliku jer nemozes odraditi dok su u normalnom stanju :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]

Sve u svemu mislio sam reci da razjebem prijateljstvo sa najdrugaricom radi neke sto je tu par mjeseci neeeeema teorije.......jedna ode druga dodje i doci ce ona koji ce postovati to prijateljstvo (mada je kod nas malo narod zaostao sto se toga tice)a ne odmah sumnjati da ima nesto medju vama...........
Last edited by Turkesh on 21/12/2010 00:33, edited 1 time in total.
Turkesh

#208 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Turkesh »

Turkesh wrote:Ili ih isto zatekneš rasute po krevetu :)
Mislis rasturenu po krevetu , :lol:[/quote]

Pa jbg drug nisu sve kurve kao sto ti kontas ............ili mozda ti volis vidjeti takve rasturene po krevetu pa grabis priliku jer nemozes odraditi dok su u normalnom stanju :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]

Sve u svemu mislio sam reci da razjebem prijateljstvo sa najdrugaricom radi neke sto je tu par mjeseci neeeeema teorije.......jedna ode druga dodje i doci ce ona koji ce postovati to prijateljstvo (mada je kod nas malo narod zaostao sto se toga tice)a ne odmah sumnjati da ima nesto medju vama...........[/quote]
Turkesh

#209 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Turkesh »

Pa jbg drug nisu sve kurve kao sto ti kontas ............ili mozda ti volis vidjeti takve rasturene po krevetu pa grabis priliku jer nemozes odraditi dok su u normalnom stanju :lol: :lol: :lol: :lol:

Sve u svemu mislio sam reci da razjebem prijateljstvo sa najdrugaricom radi neke sto je tu par mjeseci n
eeeeema teorije.......jedna ode druga dodje i doci ce ona koji ce postovati to prijateljstvo (mada je kod nas malo narod zaostao sto se toga tice)a ne odmah sumnjati da ima nesto medju vama...........[/quote][/quote][/quote][/quote]

Sto si se uzbudio pa dva puta isti post ?
Sada sto se mene tice pa kada sam ja bio mlad Bora Corba je pjevao :"Ja je prvo onesvestim pa joj ga u miru smestim" :-D[/quote]

Ma nisam se uzbudio ba mala greska u koracima :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#210 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Truba »

moguća su
ako te odjebe pa se nastavite družiti :D
ljubav_aha

#211 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by ljubav_aha »

komi wrote:moguća su
ako te odjebe pa se nastavite družiti :D
:-D :thumbup:
Truba

#212 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Truba »

zato imam mnoooooogo prijateljica :D
ljubav_aha

#213 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by ljubav_aha »

komi wrote:zato imam mnoooooogo prijateljica :D
a ja obratnooooooooooooooooooooooooooooooooo :D
Truba

#214 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Truba »

ok shvatili smo da si bomba ne moraš nam to stalno na nos nabijat :D
theTruePath

#215 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by theTruePath »

mogu postati prijatelji,cak i muskarci koji ne zele biti prijatelji svojom pricom nekada udju u "friend zonu",i nemao nda povratka,,,za curu si tad ko brat
ljubav_aha

#216 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by ljubav_aha »

komi wrote:ok shvatili smo da si bomba ne moraš nam to stalno na nos nabijat :D
ali nisma atomska,znatno sam blazeg omjera,eh eto ja sam kriva sto uzivaam u drustvu muskaraca :-D
Havarija!

#217 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Havarija! »

Image
jaca-maca

#218 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by jaca-maca »

Karolina_ina wrote:I šta mislite o ljudima koji ih imaju? dakle, dečku koji ima puno ženskih prijateljica i curi koja ima muške prijatelje...nije li to malo bolesno? Da li bi tako što tolerirali partneru/ ici?
zasto bi bilo bolesno? bolesno bi bilo da moj decko nema niti jednu prijateljicu :lol:
moj najbolji prijatelj je musko
prijatelj, a ne neka potencijalna konkurencija za mog decka
i moj decko to zna

drugo je kad neke osobe ne mogu razlikovati momka/curu od prijatelja/prijateljice
zelenashica

#219 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by zelenashica »

Karolina_ina wrote:I šta mislite o ljudima koji ih imaju? dakle, dečku koji ima puno ženskih prijateljica i curi koja ima muške prijatelje...nije li to malo bolesno? Da li bi tako što tolerirali partneru/ ici?
Bolesno?????E onda sam ja bolesna u pm :roll: najbolji prijatelj mi je muško,osoba s kojom sam odrasla,ganjala loptu,vozala biciklo,hodala po kafićima,zahebavala mu ko klinka sve sipmatije od reda :lol: ...na čijem sam ramenu se isplakala hiljade puta više nego sa sestrom,majkom......jednostavno neko na koga mogu uvijek računati.
Inače više vjerujem u muško-ženska prijateljstva nego u ženska-ženska.Žena je ženi najveći dušmanin,a za svog druga znam da mi nikad nije uradio niti će uraditi išta što bi me povrijedilo.
Pa ako je bolesno imati prijatelja muškarca a žensko si,vala onda nek mi se dodijeli dijagnoza.
detroit-mercy

#220 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by detroit-mercy »

Naravno da muskarac moze biti prijatelj zeni i zena muskarcu i to veoma dobar. Medjutim, postoji jedna druga stvar, ma koliko dobri prijatelji bili ako se ukaze prilika muski ce ga staviti pa makar malo :mrgreen: cisto ono prijateljski. I djevojke ne zavaravajte se da nece, dosta njih ne pokusava nista jer se boje da ce time ispasti smijesni i razjebati prijateljstvo. A ako ne vjerujete, dovoljno je samo da pokusate da napravite neki mali gest nesto sto bi asociralo na to da bi ste rado sa njim uradili ono, pa ce te vidjeti kako se to prijateljski radi :mrgreen: .
zelenashica

#221 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by zelenashica »

detroit-mercy wrote:Naravno da muskarac moze biti prijatelj zeni i zena muskarcu i to veoma dobar. Medjutim, postoji jedna druga stvar, ma koliko dobri prijatelji bili ako se ukaze prilika muski ce ga staviti pa makar malo :mrgreen: cisto ono prijateljski. I djevojke ne zavaravajte se da nece, dosta njih ne pokusava nista jer se boje da ce time ispasti smijesni i razjebati prijateljstvo. A ako ne vjerujete, dovoljno je samo da pokusate da napravite neki mali gest nesto sto bi asociralo na to da bi ste rado sa njim uradili ono, pa ce te vidjeti kako se to prijateljski radi :mrgreen: .
Nije svakom muskarcu čuna komandant.....to o čemu ti pričaš možda mogu pokušati oni koji ženso viđaju samo na slikama,ali ne i oni koji g*ze....helem ja za svog prijatelja smijem i ruku u vatru staviti.To je stvar unutarnjeg osjećaja koji se gradi godinama.
Smoki

#222 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by Smoki »

nema nista od te ljubaFi
zonna

#223 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by zonna »

zelenashica wrote:
Bolesno?????E onda sam ja bolesna u pm :roll: najbolji prijatelj mi je muško,osoba s kojom sam odrasla,ganjala loptu,vozala biciklo,hodala po kafićima,zahebavala mu ko klinka sve sipmatije od reda :lol: ...na čijem sam ramenu se isplakala hiljade puta više nego sa sestrom,majkom......jednostavno neko na koga mogu uvijek računati.
Inače više vjerujem u muško-ženska prijateljstva nego u ženska-ženska.Žena je ženi najveći dušmanin,a za svog druga znam da mi nikad nije uradio niti će uraditi išta što bi me povrijedilo.
Pa ako je bolesno imati prijatelja muškarca a žensko si,vala onda nek mi se dodijeli dijagnoza.
to je potpuno tacno i ja preferiram musko prijateljstvo od zenskog medjutim na duze staze oni ne funkcionisu kao mi i to je cinjenica. mi prihvatamo bez rezervi i za citav zivot i spremne smo na mnogo toga zbog prijateljstva sto kod muskaraca (cast izuzecima) nije slucaj. njihovi prioriteti su drugaciji od nasih... u ljubavnoj vezi dolazi do problema zbog drugacijeg nacina razmisljanja a da ne dodje u prijateljskoj vezi... po meni, druzenje odlicno funkcionise ali prijateljstvo tesko...
detroit-mercy

#224 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by detroit-mercy »

zelenashica wrote:
detroit-mercy wrote:Naravno da muskarac moze biti prijatelj zeni i zena muskarcu i to veoma dobar. Medjutim, postoji jedna druga stvar, ma koliko dobri prijatelji bili ako se ukaze prilika muski ce ga staviti pa makar malo :mrgreen: cisto ono prijateljski. I djevojke ne zavaravajte se da nece, dosta njih ne pokusava nista jer se boje da ce time ispasti smijesni i razjebati prijateljstvo. A ako ne vjerujete, dovoljno je samo da pokusate da napravite neki mali gest nesto sto bi asociralo na to da bi ste rado sa njim uradili ono, pa ce te vidjeti kako se to prijateljski radi :mrgreen: .
Nije svakom muskarcu čuna komandant.....to o čemu ti pričaš možda mogu pokušati oni koji ženso viđaju samo na slikama,ali ne i oni koji g*ze....helem ja za svog prijatelja smijem i ruku u vatru staviti.To je stvar unutarnjeg osjećaja koji se gradi godinama.
Trzni ga malo na drugaciji nacin, pa ces da vidis. Nije bitno da li guzi dan i noc. I mis rupu mijenja :mrgreen: .
Dobro ova sevda gore rece, druzenje da prijateljstvo-zacas se pretvori u nesto drugo. A ti ako ti je draze da zivis u uvjerenje da te jaro ne bi kresnuo to je OK sa tvoje strane. Ali postoji ona stara "Ne vjeruj Danajcima i kada darove donose." :mrgreen:
ZZZlica

#225 Re: Muško ženska prijateljstva

Post by ZZZlica »

Prvo da kažem da čvrsto vjerujem u muško-ženska prijateljstva platonske orijentacije,
jer sam imala više takvih prijatelja (a nisu svi bili gay) :)

Eh, sad, iz ličnog iskustva: u mojoj dugogodišnjoj vezi zadnjih mjeseci dešavaju se trzavice zbog jedne njegove drugarice koju sam upoznala, upoznala sam joj i muža i nikad nisam ništa imala protiv nje, čak mi je bila simpatična. Međutim... njihovo druženje mi je počelo mi smetati negdje u proljeće, nakon što mi je par ljudi reklo da su ih vidjeli nasamo, pa sam mu skrenula pažnju na to i on je obećao da će izbjegavati takve situacije koje nekog sa strane mogu dovesti u zabludu. Nakon toga, kad je bio u bolnici, ova "drugarica" mu je na poklon donijela 3 para gaća; e, tu sam se već naljutila i počela sumnjati da tu nisu čista posla, pa sam ga zamolila da prekine te neprikladne relacije jednom za svagda...

Prije par mjeseci sam se vratila sa službenog puta, zaspala i probudila se k'o vještica oko ponoći samo s jednim ciljem u glavi, da pogledam šta ima u njegovom mobitelu i, naravno, našla sam njene MMS romantične večere uz svijeće + 2-3 SMS-a emotivnih proliva (kao ona se osjeća k'o kreten što joj on ne odgovara, zna da ne može da priča i sl.)
Onog svog sam istog trenutka probudila i izbacila iz stana... nakon toga me uvjeravao da to nije do njega, da mu se ona stalno trpa i sl. pa sam ga uzela s rezervom (na probni period) pod uslovom da joj pošalje poruku da ga više ne kontaktira jer mu samo pravi probleme... nekoliko dana poslije sam našla poruku u kojoj ona brabonja kako joj je žao što se ne razumiju k'o nekad, kako joj ipak nije manje bitan i kako joj je stalo, kako navija za njega i sl. i opet sam ga izbacila... sad smo u nekoj fazi, nešto između.

Nisam htjela, mada sam pomišljala na to, čak i nabavila broj, da joj zovem muža i objasnim se s njim (da mu kažem da tu svoju ženu treba držati na vrlo kratkoj uzici). Moj problem nije ona, niti njen muž, moj problem je moj muškarac koji ili ne može ili neće da se riješi nje, a pritom me uvjerava kako nikad nije bilo ništa (seksualno) između njih i kako voli samo mene. Ja bih mu čak i povjerovala (jer je ova: 1. pravo neugledna, da ne kažem žnaru, 2. udata za OK lika), ali znam da imaju zajedničku raju, a ona je sveprisutna tamo gdje on ide.
Post Reply