Musko muslimansko ime !!!
Moderator: anex
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
kazem vam, Muhamed (Mohammed) je dovoljno egzoticno i domace
come on, nemojte mi tih hippie budalastina, tradicija je cool ako je takvom ucinimo
:D:D
-
pinkzelena
Isa
Orhan
Ali
Mirza
Meni se sviđaju i nemuslimanska..ne znam koliko je to tebi prihvatljivo,ja se držim onog: sva su imena Božija..(ovo je u slučaju kad neko kaže:nije muslimansko,ili nije ovo..ili ono..odnosi se na "vjernike")
Nikša
Dejan
Dario
itd...
Od svih pomenutih,meni se najviše sviđaju Isa i Orhan
Orhan
Ali
Mirza
Meni se sviđaju i nemuslimanska..ne znam koliko je to tebi prihvatljivo,ja se držim onog: sva su imena Božija..(ovo je u slučaju kad neko kaže:nije muslimansko,ili nije ovo..ili ono..odnosi se na "vjernike")
Nikša
Dejan
Dario
itd...
Od svih pomenutih,meni se najviše sviđaju Isa i Orhan
Last edited by pinkzelena on 19/10/2007 01:45, edited 1 time in total.
-
district-beg
Abdul- mutallib, lijepo, kratko, s lijepim znacenjem... 
-
pinkzelena
Meni je ok bez ovog mutallibmoje_brcko wrote:Abdul- mutallib, lijepo, kratko, s lijepim znacenjem...
-
district-beg
samo sto onda ne bi nista znacilo...svi koji imalo znaju arapski cudili bi mu se he...ispravno bi bilo samo "Abd"pinkzelena wrote:Meni je ok bez ovog mutallibmoje_brcko wrote:Abdul- mutallib, lijepo, kratko, s lijepim znacenjem...
-
pinkzelena
moje_brcko wrote:samo sto onda ne bi nista znacilo...svi koji imalo znaju arapski cudili bi mu se he...ispravno bi bilo samo "Abd"pinkzelena wrote:Meni je ok bez ovog mutallibmoje_brcko wrote:Abdul- mutallib, lijepo, kratko, s lijepim znacenjem...
A što mora biti Arapsko ime
Ne zna svako Arapski..lično mi se sviđa samo Abdul.. pa ko shvatio,shvatio.. al ok
-
Aorta
Slazem se s tobom, i sve su to krasna imena. Ja licno volim slavenska imena, i da ne drzim toliko do odredjenih ubjedjenja, vjerovatno bih nadila svom djetetu jedno od istih. No, ime za jednog Muslimana je veoma vazno. Duznost je imenovati dijete lijepim, muslimanskim imenom. Kad se covjek smatra prije svega Muslimanom, pa onda Bosancem, uvidjas da je ime jedini nacin da te automatski drugi Muslimani diljem svijeta "prepoznaju," osim ako nemas neki uocljiv znak, npr. tipa hidzab, koji ukazuje na to.baxus wrote:DUNJA ili DUNYA - to je moj prijedlog za kcerkicu, super ce joj biti i u D,F i BIH![]()
lijepo zvuci i ima lijepo znacenje
ineteresuje me jedna stvar:
Ako ime nije arapskog ili perzijskog porijekla, eventualno turskog to automatski znaci da nije muslimansko? tako ljudi kod nas razmisljaju, vec stoljecima, cini mi se...?
mi ovdje ne pricamo ni turskim ni arapskim, a ni perzijskim jezikom, a ipak smo autohtoni muslimani, nas je jezik slavenski i tuzno je sto ne mozemo davati imena koja znace nesto u nasem jeziku, a da se smatraju muslimanskim.
meni je npr. super ime MAK, pa zatim VUK, SARA (zbog Sarajeva)
-
artzy
Zvuci kao Belzebub. Mutalib... Mutalib? Mutalib? Sto vise ponavljam sve gluplje zvuci...moje_brcko wrote:samo sto onda ne bi nista znacilo...svi koji imalo znaju arapski cudili bi mu se he...ispravno bi bilo samo "Abd"pinkzelena wrote:Meni je ok bez ovog mutallibmoje_brcko wrote:Abdul- mutallib, lijepo, kratko, s lijepim znacenjem...
Probaj Selver...
-
district-beg
covjek je trazio muslimansko ime...tesko ga je naci ako nema korjen u arapskom jeziku, kuzis...?pinkzelena wrote:moje_brcko wrote:samo sto onda ne bi nista znacilo...svi koji imalo znaju arapski cudili bi mu se he...ispravno bi bilo samo "Abd"pinkzelena wrote: Meni je ok bez ovog mutallib
A što mora biti Arapsko ime![]()
Ne zna svako Arapski..lično mi se sviđa samo Abdul.. pa ko shvatio,shvatio.. al ok
-
pinkzelena
Ne kužim baš,al eto..moje_brcko wrote: covjek je trazio muslimansko ime...tesko ga je naci ako nema korjen u arapskom jeziku, kuzis...?
- samson
#245 Re: Musko muslimansko ime !!!
Mustafa
Sejdo
Sejdo
-
RenaTTa
#246 Re: Musko muslimansko ime !!!
Meni je Amir oduvijek zvuchalo seksi i privlacno a uni je (jevrejsko i muslimansko) 
-
redondo72
#247 Re: Musko muslimansko ime !!!
Meni je Tarik omiljeno muško. Emir isto dobro zvuči. A ženska su sva dobra.
- samson
#248 Re: Musko muslimansko ime !!!
meni Malik 
-
fixer
#249 Re: Musko muslimansko ime !!!
par dobrih imam
sejfudin, lutvo, ekrem, ragib
sejfudin, lutvo, ekrem, ragib
-
Bolonjac
#250 Re: Musko muslimansko ime !!!
uzasno kreativnoBond_JaneBond wrote:Neko rece da sad traze zensko ime:
Elma
Layla
Emina
Ila -ovo zadnje je naročito lijepo ILA
makbula, hajrunisa
a musko Sahbaz - bosanski sejtan, Ozim
Last edited by Bolonjac on 09/07/2008 01:05, edited 1 time in total.