ajde savjeti
Muske kosulje...
Moderator: anex
- Suicidal Siberian
#1 Muske kosulje...
Aloha...moze li mi ko preporuciti koja marka kosulje ima najvise izbora u segmentu sa visokom kragnom? Azzaro je dobar...ja imam i par od Nare Camicie...idem na jedan gala ples za 5 dana, pa cu imati crno odijelo..da li da nabacim crnu kosulju ili neku drugu boju...npr roza ili....?
ajde savjeti

ajde savjeti
-
freak_with_a_laptop
crna kosulja uz crno odijelo - ni slucajno - to samo nose oni u pokopnom drustvu Bakije
bijela kosulja je ok, klasika ... medjutim, kosulja u boji je vise u trendu. Jedino na sta moras paziti, je dezen kravate - moras boje uskladiti
bijela kosulja je ok, klasika ... medjutim, kosulja u boji je vise u trendu. Jedino na sta moras paziti, je dezen kravate - moras boje uskladiti
-
pljuskavice
Ako je crno, onda je dobro da je košulja bijela sa nekiom diskretnim uzorkom. Ako je odijelo tamno sivo - onda bolje da je roza.
Nije pravilo, ali mi se čini...
Ali, uz dobro krojeno (i od dobrog materijala) crno odijelo može i neka skroz otkačena košulja, npr. crna sa cvjetovima
(Za one koji znaju kako da je nose).
Ali, uz dobro krojeno (i od dobrog materijala) crno odijelo može i neka skroz otkačena košulja, npr. crna sa cvjetovima
-
freak_with_a_laptop
pljuskavice wrote:Ako je crno, onda je dobro da je košulja bijela sa nekiom diskretnim uzorkom. Ako je odijelo tamno sivo - onda bolje da je roza.
Ali, uz dobro krojeno (i od dobrog materijala) crno odijelo može i neka skroz otkačena košulja, npr. crna sa cvjetovima(Za one koji znaju kako da je nose).
pa ne znam, ali ako je gala prijem u pitanju ... onda smart casual nije prikladno ... ali eto, sve zavisi od eventa, lokacije i drustva
-
mamica papucarka
na crno odijelo obavezno pink kosulja
I to pazi da pod obavezno ostavis otkopcana tri dugmeta, te fino rastvori kosulju da se vide maljava prsa.
sta ces obut

evo ti pa izaberi

sta ces obut
evo ti pa izaberi

-
freak_with_a_laptop
veoma bitan detalj
kosulju obavezno dugi rukav i kopcanje na manzetne
apsolutno NO GO je igla za kravatu

Last edited by freak_with_a_laptop on 15/04/2007 13:00, edited 1 time in total.
- cHupjahalic@
kad se nadje prikladan kais, zatim cipelice i kravata onda je lijepa i kombinacija crno odijelo sa crnom kosuljom.freak_with_a_laptop wrote:crna kosulja uz crno odijelo - ni slucajno - to samo nose oni u pokopnom drustvu Bakije![]()
al` da se razumijemo: to ne stoji svakom fino.
bez obzira na koju boju kosulje se odlucis dobro skontaj kakvu kravatu da prilagodis. nema mi nista ruznije kao kad vidim muskarca super obucenog a zbog tih nekih sitnih detalja kratko i jasno izgleda kao da je krenuo na cirkus.
-
pljuskavice
Smart Casual - zapamticu to
Ako je GALA - smoking brate
Ako je GALA - smoking brate
-
mamica papucarka
ja bih odijelo i kravatu zakonom zabranila 
-
freak_with_a_laptop
uozo - fakat si ga sad uprsko
roza kosuljica je kratki rukav, to nemoze ni pod razno, takodjer je kragna uzas, za takav prijem treba strogo 'kent-kragna'
plava kosuljica je rukav kopcanje na dugme, moze za kancelarije, ali za gala prijem nije elegantno, takodjer je stof kosulje bitan, treba tanji materijal
detalji su presudjujuci faktor - cine ogromnu razliku
plava kosuljica je rukav kopcanje na dugme, moze za kancelarije, ali za gala prijem nije elegantno, takodjer je stof kosulje bitan, treba tanji materijal
- uozo
freak_with_a_laptop wrote:uozo - fakat si ga sad uprskoroza kosuljica je kratki rukav, to nemoze ni pod razno, takodjer je kragna uzas, za takav prijem treba strogo 'kent-kragna'
![]()
plava kosuljica je rukav kopcanje na dugme, moze za kancelarije, ali za gala prijem nije elegantno, takodjer je stof kosulje bitan, treba tanji materijal![]()
Ti si gora neg' u mene zena!
Ja obucem drugi dan na poso istu kosulju i kravatu ona se naljuti na mene!
Ma ja kad bi se i u pidzami pojavio svi bi opet zvjerali u mene!
A jednom u karstadtu naletim na nekaku klizu!
Last edited by uozo on 15/04/2007 13:14, edited 1 time in total.
- cHupjahalic@
kako mozes tako nesto reci mamice?mamica 31 wrote:ja bih odijelo i kravatu zakonom zabranila
meni nema nista ljepse kao kad vidim muskarca sa lijepim odijelom i kravatom - za pojesti.
nije losa ni kombinacija neke patike sa otkacenom bojom, farmer hlace i dukserica npr.
-
freak_with_a_laptop
uozo wrote:![]()
![]()
![]()
Ti si gora neg' u mene zena!![]()
![]()
pa naravno da sam gora, mene poprskali vodicom sa Sebilja
-
callmethebreeeze
ja odijelo nikada ne nosim, ali kosulje stalno, pogotovo one slimfit s neobicnim dezenima. najvolim
ben sherman kratkih rukava. u svedskoj ima melka koja ima super kroj i dezen, fillipa k, shirt by shirt, bzr, itd, itd, itd.
-
mamica papucarka
jedini tip kome odijelo stoji jestecHupjahalic@ wrote:kako mozes tako nesto reci mamice?mamica 31 wrote:ja bih odijelo i kravatu zakonom zabranila![]()
meni nema nista ljepse kao kad vidim muskarca sa lijepim odijelom i kravatom - za pojesti.![]()
nije losa ni kombinacija neke patike sa otkacenom bojom, farmer hlace i dukserica npr.

-
freak_with_a_laptop
mamica 31 wrote:jedini tip kome odijelo stoji jestecHupjahalic@ wrote:kako mozes tako nesto reci mamice?mamica 31 wrote:ja bih odijelo i kravatu zakonom zabranila![]()
meni nema nista ljepse kao kad vidim muskarca sa lijepim odijelom i kravatom - za pojesti.![]()
upravo ga i ja trazim, bila si za tren brza
evo kombinacije crno/crno ali ...strogo BEZ masNJe i bez kravate

- Suicidal Siberian
Pa to gala znaci da je "pederisanje"
....kravatu necu staviti...cipele i kajs imam extra...samo jos kosulju trebam...odijelo mi je od Armanija....necu da budem uniformisan...ne pada mi napamet...hocu ono ala Tony Montana..Who do you trust?! Meeee!!!
....samo da ne bude papanski... 
-
freak_with_a_laptop
Suicidal Siberian wrote:Pa to gala znaci da je "pederisanje"....kravatu necu staviti...cipele i kajs imam extra...samo jos kosulju trebam...odijelo mi je od Armanija....necu da budem uniformisan...ne pada mi napamet...hocu ono ala Tony Montana..Who do you trust?! Meeee!!!
e moj Siberian ... cim ti nesto hoces, sto nisi, a la Tony ... it ain't cool
nemoj 'priboj' zaboravit, inace ti propade maskerada

- Suicidal Siberian
freak_with_a_laptop wrote:Suicidal Siberian wrote:Pa to gala znaci da je "pederisanje"....kravatu necu staviti...cipele i kajs imam extra...samo jos kosulju trebam...odijelo mi je od Armanija....necu da budem uniformisan...ne pada mi napamet...hocu ono ala Tony Montana..Who do you trust?! Meeee!!!
e moj Siberian ... cim ti nesto hoces, sto nisi, a la Tony ... it ain't cool![]()
nemoj 'priboj' zaboravit, inace ti propade maskerada![]()
Jel se to mi znamo? pa ti znas ko sam ja ili sta sam,a?
Nasao sam dobre peleci...Pacioti...kajs vec odavno imam dobar....to je jako vazno...samo jos kosulju...valjda cu znati kad je vidim....
-
Ledena Princeza
Ako si u Ljubljani, onda ćes sigurno vidjeti tu košulju.
U Sarajevu je možeš vidjet samo na internetu.
A i sa gala zabavama dobro stojimo
U Sarajevu je možeš vidjet samo na internetu.
A i sa gala zabavama dobro stojimo