Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
dječak sa šibicama

#101 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by dječak sa šibicama »

Ujedam wrote:Prava žena će namamiti muškarca da se zaljubi u nju u kratkom roku.
Jasta ce...
sheilak

#102 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by sheilak »

Ramzess Veliki wrote: Ma sve ti je to isto ... lonac nađe zakrpu i tako to ... :D
ma nije, ramzess. nije tesko navesti muskarca da se zaljubi. jer iskljuce razum. :D bitno je onda vjesto manipulirati da dobijes ono sto hoces. ali to samo kod onih u koje i sama nisi zaljubljena. kod onih u koje jesi i pomisao na manipuliranje, kalkuliranje, etc. je odbojna. ;-)
dobar osjecaj

#103 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by dobar osjecaj »

Ramzess Veliki wrote:
Ujedam wrote:Vrlo je mukotrpan i dug put, ali žena može čoeka promjeniti po svom kako ona želi. A natjerat ga da se zaljubi je najlakše ako si imalo mudra.
Nemože.
Može. Ali malo ih je mudrih.
Meni je ta vrsta mudrosti i strategije za život uvijek bila odbojna i nerazumljiva. Toliko različitih ljudi da izabereš po svom ukusu i sad ja treba da se fokusiram da namećem nekome nešto što on ne želi, što nije i da se cijeli život bavim njegovom navigacijom. To nije mudrost. To je robija.
madner

#104 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by madner »

Pa ne bas, ako tako dobijes boljeg nego sto jesi to je uspjeh.
Ramzess Veliki

#105 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by Ramzess Veliki »

dobar osjecaj wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Ujedam wrote:Vrlo je mukotrpan i dug put, ali žena može čoeka promjeniti po svom kako ona želi. A natjerat ga da se zaljubi je najlakše ako si imalo mudra.
Nemože.
Može. Ali malo ih je mudrih.
Meni je ta vrsta mudrosti i strategije za život uvijek bila odbojna i nerazumljiva. Toliko različitih ljudi da izabereš po svom ukusu i sad ja treba da se fokusiram da namećem nekome nešto što on ne želi, što nije i da se cijeli život bavim njegovom navigacijom. To nije mudrost. To je robija.
Sve je to individualno. Moram reći da što je život teži sve je više onih koji kalkulišu i traže sreću u materijalnoj sigurnosti. Lako je loviti sebi blisku osobu u Švedskoj, ali hajde ovdje kod nas ...
McMoy

#106 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by McMoy »

Ujedam wrote:Prava žena će namamiti muškarca da se zaljubi u nju u kratkom roku.

Image

:D :run:
SaraFina

#107 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by SaraFina »

Ramzess Veliki wrote:
SaraFina wrote: Strašno ..

Mislim da ne mozemo generalizirati.

Postoje zene materijalistice i prevrtljivice a tako i muškarci ..

Sve ovisi od karaktera i drugih personalnih predispozicija muške / zenske osobe.
Tako je. :thumbup:
I zavisi đe si se rodio i kad ... u koliko sati ... radi zvijezda, a i kakvo su ti ime dali i od koje si familije ... da te nisu degenečili kao malog i da nisi pao sa kruške ...
Zakaj si ironikus takav?

To je tačno što sam napisala!
A ti se šegačiš. Zlobni Ramooo, Zlobni!

:D

Jedva smajliće nadjoh! Pobogu!
Jokericious

#108 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by Jokericious »

dječak sa šibicama wrote:
Jasta ce...
Da se jednom slozim sa tobom. Nema sanse da nekog natjeras da se zaljubi u tebe.
Ramzess Veliki

#109 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by Ramzess Veliki »

SaraFina wrote:
Ramzess Veliki wrote:
SaraFina wrote: Strašno ..

Mislim da ne mozemo generalizirati.

Postoje zene materijalistice i prevrtljivice a tako i muškarci ..

Sve ovisi od karaktera i drugih personalnih predispozicija muške / zenske osobe.
Tako je. :thumbup:
I zavisi đe si se rodio i kad ... u koliko sati ... radi zvijezda, a i kakvo su ti ime dali i od koje si familije ... da te nisu degenečili kao malog i da nisi pao sa kruške ...
Zakaj si ironikus takav?

To je tačno što sam napisala!
A ti se šegačiš. Zlobni Ramooo, Zlobni!

:D

Jedva smajliće nadjoh! Pobogu!
A e ... pa to sam i podržao svojim postom, samo sam naveo kako različiti uslovi koji nas prate od rođenja igraju krucijalnu ulogu u izgradnji karakternih osobina kod svake osobe ponaosob te i drugih osoba. A posebno te ... osobe ... bezbeli ... jel' ... :D
Osoba koja je pala sa kruške u ranoj fazi svog razvoja može trpiti psihološke posljedice koje se poslije mogu manifestovati kroz nedostatak samopouzdanja, sociopatiju, a u težim slučajevima i sklonosti ka nasilničkom ponašanju.
A može mu se pomutit' pa da postane i lahko zaljubljiv. Svašta se tu može desiti ... kruška je kruška ... :oops:
SaraFina

#110 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by SaraFina »

:-D

Protiv tvojih argumenata je nemoguće Ramo!
Ramzess Veliki

#111 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by Ramzess Veliki »

SaraFina wrote::-D

Protiv tvojih argumenata je nemoguće Ramo!
:kiss:
Internetowska

#112 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by Internetowska »

dobar osjecaj wrote:
Ramzess Veliki wrote:
MayaSA wrote:Ja sam prilicno sigurna da je ovo istina :D :D Muskarci jesu emotivniji od zena, samo ih sramota to pokazati i priznati :D
Istina. :thumbup:
Ma dajte. Svako je priča za sebe.
Svako je priča za sebe, tačno, ali tema jeste takva da iziskuje generalizaciju i to u velikoj dozi. Osobno ne volim rodne podijele, ali analizirajući prijatelje, žene pokazuju manje emocija. Možda je to neki vid odbacivanja epiteta 'nježnijeg spola', jer je ženama dugo trebalo da se izbore za ravnopravan status i meni je žao što neke žene sad rade sve da idu unazad, umjesto unaprijed. Nisam feministica, jer ne moram da budem - ja znam da su žene bolje od muškaraca. :D Šalu na stranu, žene gube dodir sa svojom 'feminin side', a sudeći po onome što ja vidim oko sebe - muškarci sve više pronalaze istu.
Ujedam

#113 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by Ujedam »

McMoy wrote:

Image

:D :run:
Ista ja :D
S4mpion

#114 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by S4mpion »

Ali ne pravog muškarca, jer pravi muškarci se ne daju driblat. :bih:
Ujedam

#115 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by Ujedam »

S4mpion wrote:
Ali ne pravog muškarca, jer pravi muškarci se ne daju driblat. :bih:
Svakog muškarca :-D
S4mpion

#116 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by S4mpion »

Ujedam wrote:
S4mpion wrote: Ali ne pravog muškarca, jer pravi muškarci se ne daju driblat. :bih:
Svakog muškarca :-D
To je preambiciozno. :pusi2:
Ujedam

#117 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by Ujedam »

Ja to iz iskustva :evil:
S4mpion

#118 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by S4mpion »

Pa i ja iz iskustva, koliko sam samo maramica podijelio pravim ženama. :pusi2:
Ujedam

#119 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by Ujedam »

to ti objašnjavam, to ne mogu biti prave žene :D
kritichar

#120 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by kritichar »

Ujedam wrote:to ti objašnjavam, to ne mogu biti prave žene :D
onda ni to nisu pravi muškarci
Walther

#121 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by Walther »

sheilak wrote:
Ramzess Veliki wrote: Ma sve ti je to isto ... lonac nađe zakrpu i tako to ... :D
ma nije, ramzess. nije tesko navesti muskarca da se zaljubi. jer iskljuce razum. :D bitno je onda vjesto manipulirati da dobijes ono sto hoces. ali to samo kod onih u koje i sama nisi zaljubljena. kod onih u koje jesi i pomisao na manipuliranje, kalkuliranje, etc. je odbojna. ;-)
Zenska koja manipulise jednog, manipulise i druge. Manipulacija nije stvar vjestine ili zaljubljivanja vec stvar sjebanog ega. Zenska koja ima komplekse zbog xyx razlog (obicno izgleda, okoline, ...) to pokriva sa raznim sranjima jer se tako bolje osjeca. Bar nekoliko minuta. To radi stalno stalno i svakome jer je fix djeluje kratko. Zbog toga ona stara "jednom k., uvijek k.".

Ergo... Ljude koje manipulisu/kalkulisu/... zaobici na kilometar na 2metra jer su u njihovim ocima uvijek samo potencialna zrtva. Nema to veze sa gazdovanjem, gazdom ili gazdaricom. Nema tu nikad ni ljubavi ili zaljubljivanja.

Samo manipulacija da dobije NSS za nekoliko trenutaka.. I onda ponavlja do 40i neke.... Onda nadje neku zakrpu.
Ramzess Veliki

#122 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by Ramzess Veliki »

Walther wrote:
sheilak wrote:ma nije, ramzess. nije tesko navesti muskarca da se zaljubi. jer iskljuce razum. :D bitno je onda vjesto manipulirati da dobijes ono sto hoces. ali to samo kod onih u koje i sama nisi zaljubljena. kod onih u koje jesi i pomisao na manipuliranje, kalkuliranje, etc. je odbojna. ;-)
Zenska koja manipulise jednog, manipulise i druge. Manipulacija nije stvar vjestine ili zaljubljivanja vec stvar sjebanog ega. Zenska koja ima komplekse zbog xyx razlog (obicno izgleda, okoline, ...) to pokriva sa raznim sranjima jer se tako bolje osjeca. Bar nekoliko minuta. To radi stalno stalno i svakome jer je fix djeluje kratko. Zbog toga ona stara "jednom k., uvijek k.".

Ergo... Ljude koje manipulisu/kalkulisu/... zaobici na kilometar na 2metra jer su u njihovim ocima uvijek samo potencialna zrtva. Nema to veze sa gazdovanjem, gazdom ili gazdaricom. Nema tu nikad ni ljubavi ili zaljubljivanja.

Samo manipulacija da dobije NSS za nekoliko trenutaka.. I onda ponavlja do 40i neke.... Onda nadje neku zakrpu.
Pametni hećimi to zovu sociopatija.
Jako raširena pojava ...
prog321

#123 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by prog321 »

Mozda se družis previše sa pačenicima?
Walther

#124 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by Walther »

Ramzess Veliki wrote:Pametni hećimi to zovu sociopatija. Jako raširena pojava ...
Da... Uslovi na Zapadu su idealni za divljanje takvog poremecaja, najvise zbog pojave drustvenih mreza. Zenske zbog svoje povrsnosti padaju na lakse od muskaraca. Zaljubljivanje je postao samo "status update", razvod isto tako.
sheilak

#125 Re: Muskarci se zaljubljuju brze od zena

Post by sheilak »

@walther

pa svi smo mi skloni manipuliranju da dobijemo ono sto zelimo, vise ili manje, svjesno ili nesvjesno. i to od najranijeg djetinjstva i ne nuzno samo kada je ljubav u pitanju. ja sam se ovdje samo osvrnula na svjesno navodjenje muskarca da se zaljubi u tebe i pitanje, zasto to zena radi. jer ima raznih, slojevitih, sebicnih, kompleksnih razloga, pa i ove koje si ti naveo. ali naravno nije to uvijek tako jer kad se zaista zaljubis u jednog, nemas tog razumskog odmaka od osjecaja da bi bila u stanju manipulirati nekim. tu s eonda potpuno predajes.
Post Reply