Ili losa muzika, guzva, joj onog kako pjeva, joj ko onu pjesmu naruci i tako u nedogledBoemica wrote:Meso je bilo neslano!MarlboroGold wrote:Vecina ljudi na svadbama samo gledaju sta drugi rade i kako su obuceni da bi kasnije mogli komentarisati. Jebe im se za svadbu kao svadbu. Sta god obuces neko ce ti opet naci manuSamo opusteno.
Naravno ovo gore se ne odnosi na manje svadbe... porodica i par blizih prijatelja.
Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- MarlboroGold
#25401 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
-
moonca
#25402 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
..a zasto ne.... imati priliku lijepo se obuci -pokazati svoj stil....izvan onog svakodnevnog
--vidjam svakodnevno grupu baletana M kao i Z, moram priznati muski se ljepse oblace...
--vidjam svakodnevno grupu baletana M kao i Z, moram priznati muski se ljepse oblace...
- pustopoljina
#25403 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Ja od tih odmah pobjegnem...cim cujem "parada pijanstva i kica", haj' setaj...ok da to neko kaze na svadbi od 500+zvanica...ali oko 100, pa tu je bar pola rodjaka...ne bih im oprostila zajedljivost.MarlboroGold wrote:Vecina ljudi na svadbama samo gledaju sta drugi rade i kako su obuceni da bi kasnije mogli komentarisati. Jebe im se za svadbu kao svadbu. Sta god obuces neko ce ti opet naci manuSamo opusteno.
Naravno ovo gore se ne odnosi na manje svadbe... porodica i par blizih prijatelja.
- pustopoljina
#25404 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Pa kad se bojis.almir90 wrote:Zato ja svadbu i neće praviti kada se budem ženio, bolje te pare potrošiti na putovanje. Večera negdje za najuži porodični krug i to je to.MarlboroGold wrote:Vecina ljudi na svadbama samo gledaju sta drugi rade i kako su obuceni da bi kasnije mogli komentarisati. Jebe im se za svadbu kao svadbu. Sta god obuces neko ce ti opet naci manuSamo opusteno.
Al' neces da priznas.
Ubilo bi te da te neko iskomentarise.
- MarlboroGold
#25405 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Ja mislim da on prije gleda da to bude ekonomičnije, a ne da se plaši komentara. Svadba od 20 ljudi, porodica, par prijatelja, kum i kuma, a pare ostaviš za medeni mjesec što bi potrošio na neku veliku svadbu. Od koverti na velikim svadbama rijetko možeš pokriti trošak i to su mi skoro svi potrvrdili koji su takve pravili.pustopoljina wrote:Pa kad se bojis.almir90 wrote:Zato ja svadbu i neće praviti kada se budem ženio, bolje te pare potrošiti na putovanje. Večera negdje za najuži porodični krug i to je to.MarlboroGold wrote:Vecina ljudi na svadbama samo gledaju sta drugi rade i kako su obuceni da bi kasnije mogli komentarisati. Jebe im se za svadbu kao svadbu. Sta god obuces neko ce ti opet naci manuSamo opusteno.
Al' neces da priznas.
Meni je van svake pameti kad čujem da je neko morao dići kredit da bi finansirao svadbu... pa jbt
-
almir90
#25406 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
@Pustopoljina, uopšte se ne bojim komentara, već gledam da pare trošim na vlastite ćeifove, a ne tuđe.MarlboroGold wrote:Ja mislim da on prije gleda da to bude ekonomičnije, a ne da se plaši komentara. Svadba od 20 ljudi, porodica, par prijatelja, kum i kuma, a pare ostaviš za medeni mjesec što bi potrošio na neku veliku svadbu. Od koverti na velikim svadbama rijetko možeš pokriti trošak i to su mi skoro svi potrvrdili koji su takve pravili.pustopoljina wrote: Pa kad se bojis.
Al' neces da priznas.
Meni je van svake pameti kad čujem da je neko morao dići kredit da bi finansirao svadbu... pa jbt
Evo Maloboro to dobro reče - što se mene tiče te pare bih radije potrošio na sebe i ženu nego na druge, ukratko.
- pustopoljina
#25407 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
E al' kad ti je ceif okupiti famAliju, raju...sve na hrpu...
Ne mora se ulaziti u dugove, ali putovanja mozes svako malo organizirati...zeniti se ne mozes svako malo.
Ne mora se ulaziti u dugove, ali putovanja mozes svako malo organizirati...zeniti se ne mozes svako malo.
-
moonca
#25408 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Nije da je jedna zenodba za cijeli zivot-koliko god to neko zelio
Ima sve svoje i to okuplajnje-pogotovo sa prijateljima -- nije sve ni u novcu- sto se tice svadba koliko potrosis vrlo vjerovatno c se vrati u vidu poklona..onda moras voditi racuna da i ti to vratish istom mjerom.
Sve je to meni bez veze- ne volim nista od toga niti praktikujem.
Ima sve svoje i to okuplajnje-pogotovo sa prijateljima -- nije sve ni u novcu- sto se tice svadba koliko potrosis vrlo vjerovatno c se vrati u vidu poklona..onda moras voditi racuna da i ti to vratish istom mjerom.
Sve je to meni bez veze- ne volim nista od toga niti praktikujem.
- MarlboroGold
#25409 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Ne treba dopustiti rodbini da se miješa u svadbu koliko god je moguće. Sve ostalo po dogovoru.
- Optimus09
#25410 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
https://www.klix.ba/lifestyle/modailjep ... /190404125
Ako se znate sminkati i izgledati kao ove mladenke,gotovi smo braco moja
- tuzlak1212
#25411 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Nisi nikad imao curuOptimus09 wrote:https://www.klix.ba/lifestyle/modailjep ... /190404125
- dale cooper
- Optimus09
#25413 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Why so serioustuzlak1212 wrote:Nisi nikad imao curuOptimus09 wrote:https://www.klix.ba/lifestyle/modailjep ... /190404125
-
moonca
- MarlboroGold
#25415 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Po tom šminkanju postavlja se pitanje jesu li žene stvarno ljepši spol? 
Izgleda vam samo ostaje ono "nježniji spol"
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#25416 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
MarlboroGold wrote:Po tom šminkanju postavlja se pitanje jesu li žene stvarno ljepši spol?
-
Zizi505
#25417 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Zavisi kako si građen i koliko imaš kilograma.Sydnor wrote:Leviske, tikepa, bijela kežual košulja i sako.
Da li košulju trpati u hlače ili ne?
U pitanju je svadba.
Hvala unaprijed.
Ako si pretil ili jako mršav onda ne utrpavaj košulju.
Ako ćeš je utrpati, onda bi bilo ljepše da imaš kaiš.
- cendlerbing
#25418 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
A šta ako mlada želi veliku svadbu?almir90 wrote:Zato ja svadbu i neće praviti kada se budem ženio, bolje te pare potrošiti na putovanje. Večera negdje za najuži porodični krug i to je to.MarlboroGold wrote:Vecina ljudi na svadbama samo gledaju sta drugi rade i kako su obuceni da bi kasnije mogli komentarisati. Jebe im se za svadbu kao svadbu. Sta god obuces neko ce ti opet naci manuSamo opusteno.
- MarlboroGold
#25419 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Nek digne kredit i nek ga sama vraća 
- cendlerbing
#25420 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Šta ima sama, poslije svadbe nema ništa sam 
- MarlboroGold
#25421 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Onda nek otac i mati vraćaju 
-
moonca
#25422 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Treba doci do svadbe..

- cendlerbing
#25423 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Ima se može se 
-
Hakiz
#25424 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
U dobra, stara vremena, mlada je donosila miraz, roditelji mlade plaćali svadbu, a mladoženja obezbijedio kuću, mjesto gdje će živjeti. I donosio u kuću, platu, divljač, kako ko.
Ali to je bilo vrijeme kada su muškarci bili muškarci, žene bile žene i jedni i drugi znali gdje im je mjesto.
Kako ženama dadosmo nekakava prava (i kasno shvatismo da smo zeznuli), počeše raditi van kuhinje, kuće i njive, sve se to poremetilo.
I sad se ne zna ni ko pije ni ko plaća.
Sodoma i gomora...
P. S.
Interesantan je miraz, to je poteklo iz lijepog i pametnog običaja koji se više i ne pamti, kada su roditelji mlade plaćali mladoženji samo da im vodi kćer iz kuće da je više ne gledaju. Em troši, em ništa od nje. Kada ode, jedna usta manje za hraniti. Nije se džaba slavilo u selima kada se nekome rodi sin i tješilo nesretnog oca, pa i cijelo selo bilo u tuzi, kada dobije kćer.
Pa onda prešlo u običaj da mlada sve šta joj lično treba donosi sa sobom, pa postalo simbolički, da bi danas sve to izgubilo značenje.
Ali to je bilo vrijeme kada su muškarci bili muškarci, žene bile žene i jedni i drugi znali gdje im je mjesto.
Kako ženama dadosmo nekakava prava (i kasno shvatismo da smo zeznuli), počeše raditi van kuhinje, kuće i njive, sve se to poremetilo.
I sad se ne zna ni ko pije ni ko plaća.
Sodoma i gomora...
P. S.
Interesantan je miraz, to je poteklo iz lijepog i pametnog običaja koji se više i ne pamti, kada su roditelji mlade plaćali mladoženji samo da im vodi kćer iz kuće da je više ne gledaju. Em troši, em ništa od nje. Kada ode, jedna usta manje za hraniti. Nije se džaba slavilo u selima kada se nekome rodi sin i tješilo nesretnog oca, pa i cijelo selo bilo u tuzi, kada dobije kćer.
Pa onda prešlo u običaj da mlada sve šta joj lično treba donosi sa sobom, pa postalo simbolički, da bi danas sve to izgubilo značenje.
-
moonca
#25425 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2
Jel ' ovo znaci da bi ti da si u tom vremenu danas bio ozenjem muskarac.