Muskarci i zene
-
pesak
#1 Muskarci i zene
Mislite li da imaju ista prava ?Mislite li da su isti ?
ovde mozete naruciti zanimljive knjige...
http://www.zenskestudie.edu.yu/pages/rodikulindex.htm
-
Leonid Breznjev
@pesak druze moj, sta ti je? 
-
Umjetnik a
da ti nisi neka feministkinjaArslan wrote:@pesak druze moj, sta ti je?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
bome koliko ja vidim ženeeee idu mnogo naprijed
napreduju školuju se eto možda i predsjednik amerike bude predsjednica
otkriše da se može bez muškarca produžiti vrsta ako se ne varam
iz koštane srži
bome muški su ugroženi
napreduju školuju se eto možda i predsjednik amerike bude predsjednica
otkriše da se može bez muškarca produžiti vrsta ako se ne varam
iz koštane srži
bome muški su ugroženi
-
didgeridoo
@pesak
da tvoji preci nisu mozda iz gornjeg sliva rijeke Amazon?
Pro et contra: sto se tice prava koja su kod zena zakinuta trenutno mi pada na pamet krsenje prava za zaposljavanje buducih majki. vecina firmi nece zaposliti buducu majku zbog trudnoce, odsustva, etc. S druge strane, neke firme prije zaposljavaju atraktivnije djevojke, umanjujuci faktor strucnosti, sposobnosti (mislim radne
), tako da smo tu negdje - bare bare
da tvoji preci nisu mozda iz gornjeg sliva rijeke Amazon?
Pro et contra: sto se tice prava koja su kod zena zakinuta trenutno mi pada na pamet krsenje prava za zaposljavanje buducih majki. vecina firmi nece zaposliti buducu majku zbog trudnoce, odsustva, etc. S druge strane, neke firme prije zaposljavaju atraktivnije djevojke, umanjujuci faktor strucnosti, sposobnosti (mislim radne
-
ate
#9 Re: Muskarci i zene
pesak wrote:Mislite li da imaju ista prava ?Mislite li da su isti ?
Ja ne razumijem sta se krije iza 1. pitanja odnosno pitanja sa ankete:
1. Da li TREBAJU imati ista prava
ili
2. Da li vec (i gdje) imaju ista prava.
Ovo pod 2. otvara nova podpitanja:
2.1 Da li zakonodavno imaju ista prava (mislim da imaju)
2.2 Da li se ti zakoni i koliko u praksi postuju a koliko nasa tradicija ima jos uvijek uloge. Da li npr. postoje reginalne razlike, da li postoje razlike na selu/gradu, razlike od covjeka do covjeka itd.
Drugo pitanje, da li su isti.
Odgovor: Nisu jer da jesu ne bi ni postajala 2 spola.
Propagandni dio (onaj "zanimljivi") necu da komentarisem
-
mamica papucarka
Muskarci i zene ne mogu biti isti jer zena ima kokicu, a muskarac chunu
tako ja svojoj djeci objasnjavam

tako ja svojoj djeci objasnjavam
-
Umjetnik a
mamica papucarka wrote:Muskarci i zene ne mogu biti isti jer zena ima kokicu, a muskarac chunu![]()
tako ja svojoj djeci objasnjavam![]()
kako se samo nije stid
-
mala od skandala
.. a neki je uopšte i nemajumamica papucarka wrote:Muskarci i zene ne mogu biti isti jer zena ima kokicu, a muskarac chunu![]()
-
Umjetnik a
mala od skandala wrote:.. a neki je uopšte i nemajumamica papucarka wrote:Muskarci i zene ne mogu biti isti jer zena ima kokicu, a muskarac chunu![]()
otkud ti to
-
pesak
Ma jok. Ne volim pripadanje, pa ni feministkinjama... ali vidim nepravde , pa reagujem. Jos kad sam bila dete nabacili su mi da sam muskaraca jer sam stalno s decacima bila i nisam se igrala lutkama...a pravila sam stalno neke "avanture". Hocu da kazem, postoji sablon po kome zensko treba da se ponasa, i musko , takodje. Kao i svaki sablon, dosadan je i los, jer nam onemogucava drugaciju vrstu ponasanja - slobodniju.anais_nin wrote:glavom i bradomUmjetnik a wrote:da ti nisi neka feministkinjaArslan wrote:@pesak druze moj, sta ti je?
Pogledajte samo kako je muskarac "frajer", "dasa" , ako spava sa mnogo zena, a zena je *urva"...pa jel to posteno ?
-
mala od skandala
to su ti oni koji se ponašaju ko da imaju pi*ke ... na isto ti to dođe, imaju ga samo da im visi, a nedostaje im dovoljno testerona da bi ga aktivirali i jedan dio poslali do mozga, kako bi se i mentalno ponašali kao muškarci. eto umjetnikUmjetnik a wrote:mala od skandala wrote:.. a neki je uopšte i nemajumamica papucarka wrote:Muskarci i zene ne mogu biti isti jer zena ima kokicu, a muskarac chunu![]()
otkud ti to
-
xon_sa
Mislim da zene same u velikoj mjeri podrzavaju tu neravnopravnost. Pogledajte recimo rezultate izbora, rijetke su zene koje glasaju za zene, iako one cine preko 50% stanovnistva. Jesu li tu muskarci krivi?
Hiljadu puta sam bio svjedok da zene vise cijene muskarce kao poslovne ljude, politicare i sl, a za zene koje se tim bave nalaze raznorazne ponizavajuce epitete. Ne znam jel to u zenskoj prirodi, ali kod muskaraca uglavnom nema takve vrste zavisti.
Neravnopravnost je vrlo sirok pojam. Sigurno da negdje postoji, ali nemojte misliti da je uvijek zena neravnopravna. Npr. nasi sudovi u ogromnoj vecini slucajeva prilikom razvoda braka, staranje nad djecom povjeravaju majci.
Hiljadu puta sam bio svjedok da zene vise cijene muskarce kao poslovne ljude, politicare i sl, a za zene koje se tim bave nalaze raznorazne ponizavajuce epitete. Ne znam jel to u zenskoj prirodi, ali kod muskaraca uglavnom nema takve vrste zavisti.
Neravnopravnost je vrlo sirok pojam. Sigurno da negdje postoji, ali nemojte misliti da je uvijek zena neravnopravna. Npr. nasi sudovi u ogromnoj vecini slucajeva prilikom razvoda braka, staranje nad djecom povjeravaju majci.
-
Umjetnik a
hvala na pojašnjenjumala od skandala wrote:to su ti oni koji se ponašaju ko da imaju pi*ke ... na isto ti to dođe, imaju ga samo da im visi, a nedostaje im dovoljno testerona da bi ga aktivirali i jedan dio poslali do mozga, kako bi se i mentalno ponašali kao muškarci. eto umjetnikUmjetnik a wrote:mala od skandala wrote: .. a neki je uopšte i nemaju
otkud ti to
- anais_nin
nisu samo nasixon_sa wrote:Mislim da zene same u velikoj mjeri podrzavaju tu neravnopravnost. Pogledajte recimo rezultate izbora, rijetke su zene koje glasaju za zene, iako one cine preko 50% stanovnistva. Jesu li tu muskarci krivi?
uostalom blago nama ako nam je to jedina prednost nad muskarcima
zavist nije zenska odlika, nego ljudska