Muškarci i porođaj..........

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
burek_in_space

#51 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by burek_in_space »

kiki-miki wrote:On hoće samo mušku djecu,pa zato mu se javi :D

Hocu i ja,pa se ne javljam Madneru! :oops:
burek_in_space

#52 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by burek_in_space »

kiki-miki wrote:Udružite pa zajedno ste jači :lol: :lol:
NIje moba u pitanju da se udruzhujemo. :oops:
Mada zanimljiv prijedlog,ima li zainteresovanih da nas pripazi?! :evil:
madner

#53 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by madner »

Zamisli tog crnjaka, ispastas hirove, prisustvujes horor sceni a ono djete nije tvoje.
Pa ne popi na ne razbi.

A nije da mora biti musko. Samo je bolje :D
King Kikapu

#54 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by King Kikapu »

kiki-miki wrote:A što bolan?Prepo se već izdaleka? :lol:
zbog digestivnih problema
faye

#55 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by faye »

kiki-miki wrote: ... kao što će on meni da me još više nervira što mi je to napravio,itd.....
:shock:
nisam dalje ni citala po temi :D mislim stvarno :lol: :-) :( :run:
nadam se da su se salile ove zene :D
i plus ono "da mu se ne ogadim poslije" :shock:
neprilagodjena

#56 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by neprilagodjena »

Ja i moj muz smo se dogovorili da ce on da bude uz mene kad se budem poradjala :) :)
Secer_033

#57 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by Secer_033 »

Madneru, odavno se nisam ovako nasmijala. :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja svog partnera ne bih nikad natjerala da bude prisutan. Ako zeli, izvoli. Ako ne, nikom nista. :run:
Dosta mi je sto cu se ja patiti, jos treba da gledam svog muza kako pada u nesvjest. A pored toga, ne bih htjela samarat svog muza, bolje da mi stave lutku pored kreveta ili nekog ogromnog covjeka iz obezbjedjenja koji moze lako primiti udarce, nece mu nista biti ;-)

Lijepsi je momenat kad ugleda svoje dijete poslije horrora :razz:
Ma da mislim da ce se muskarci uvijek pitati sta je bilo u medjuvremenu jer vide kako im zena ide u salu sa velikim stomakom a par sati poslije manji stomak i beba u rukama :? :D
mostarac

#58 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by mostarac »

iskreno receno meni je to prisustvo muza porodu preseravanje i maltretiranje tipa kad se ja patim pati se i ti, a sve sa ciljem da se bude moderan.
Nidje veze. Ko hoce sam od sebe da prisustvuje nek izvoli, a sto se mene tice meni se te stvari ne rade, a sto mi se ne radi, a imam izbor ja i ne radim :D
neprilagodjena

#59 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by neprilagodjena »

Pa mostarac kad se budes ti poradjao,ostavis zenu u hodniku da te ceka :lol: :lol:
Loulou

#60 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by Loulou »

Tema "Horor u porodilištu" (http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a) ali i članak na sax-u od prije neke 2 sedmice
(http://www.sarajevo-x.com/lifestyle/clanak/090923072), su me vratili na ovu temu o prisustvu muškaraca na porođaju.
Znam da je to individualno, da varira od slučaja do slučaja (ko želi a ko ne želi prisustvovati porođaju), ali ono što mene zanima je koliko je ovo stvarno praksa u BiH bolnicama (dakle, ne samo u Sarajevu). Koliko to bolnice stvarno dozvoljavaju?
Jer, najčešće čujem priče kako muškarci ne mogu doći do supruge-porodilje i bebe ako ona ostaje u bolnici nekoliko dana. Argument koji se čuje od bolničkog osoblja je - "da se ne unose virusi s vana". Koliko je to zaista validan/opravadan argument? Ako drugdje u svijetu muškarci ne samo da prisustvuju porođajima, nego imaju i mogućnost dugog boravka (više sati dnevno, negdje i prespavati) s partnericom u bolnici, zašto je to problem (čak i posjeta) u našim bolnicama?
Je li problem isključivo u osoblju koje ne želi dodatni posao? Je li problem samo u tome što u našim bolnicama (koliko je meni poznato) u jednoj sobi boravi više trudnica/porodilja, pa bi se na taj način stvorila gužva i/ili remetio mir onih drugih?

Žene su tad posebno osjetljive, onemogućuje im se prisustvo bližnjih i onih koji su im potrebni, a evo čitamo i slušamo priče o izuzetno lošem tretmanu porodilja od strane bolničkog osoblja.

EDIT: ne znam kolikoje tema za pdf "Ljubav i sex". Možda je bolje da se prebaci na "Razne diskusije".
todd_smith

#61 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by todd_smith »

hmm ja sam za i protiv...

Mislim ipak je to tvoje dijete..ti si ga napravio, trebas biti tu kada dolazi u svijet. Pored toga muskarac bi trebao biti tu da takodjer da mentalnu podrsku zeni, jer ona se ipak mucila 9 mjeseci.

Protiv sam bas zbog toga kao sto si spomenula "da se ne zgadi"..sad neke osobe mogu pricati kao to je cudo zivota,nesto fenomenalno itd..ali ipak malo je gadno, sa vristanjem/krvi itd....

Sve u svemu, kada dodje vrijeme za mene naravno da cu biti tu, ipak je to dio mene koji dolazi u ovaj svijet.
Shoshana

#62 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by Shoshana »

Taman posla, malo mi je moje muke bilo, jos je trebalo i o njemu da vodim racuna :oops:

Salu na stranu, ja sam oba djeteta rodila na Jezeru gdje otac nije mogao prisustvovati (bar ne bez neke zesce stele) tako da problema oko donosenja te odluke nisam imala.

To neko vristanje tipa 'sta mi je ON uradio' i orkivljivanje muza za porodjane bolove smatram samozivim i egoisticnim, i ne mogu da shvatim da neko to smatra prihvatljivim ponasanjem. S druge strane isto tako mi je neprihvatljiva njegova eventualna gadljivost tipa 'joj vidi na sta joj 'ona' lici'... Mislim ako neko u momentu kada se njegovo dijete radja misli o narednoj hebacini (izvinjavam se, ali grubost ovog izraza je podobna na ovom mjestu) nije dovoljno zreo da ima dijete.

To sve receno, smatram da - muskarcu treba prepustiti izbor. Da, lijepo je ako on zeni moze pruziti neku podrsku, ali, najotvorenije razmisljajuci - nisam bas sigurna da bi mi njegovo prisustvo imalo pomoglo. Previse sam individualista za takvo nesto. On ne treba tu da bude za mene. Ako ce biti tu - on tu treba da bude prvenstveno za sebe.
Ljuska_u_BaklaFi

#63 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Loulou wrote:Tema "Horor u porodilištu" (http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a) ali i članak na sax-u od prije neke 2 sedmice
(http://www.sarajevo-x.com/lifestyle/clanak/090923072), su me vratili na ovu temu o prisustvu muškaraca na porođaju.
Znam da je to individualno, da varira od slučaja do slučaja (ko želi a ko ne želi prisustvovati porođaju), ali ono što mene zanima je koliko je ovo stvarno praksa u BiH bolnicama (dakle, ne samo u Sarajevu). Koliko to bolnice stvarno dozvoljavaju?
Jer, najčešće čujem priče kako muškarci ne mogu doći do supruge-porodilje i bebe ako ona ostaje u bolnici nekoliko dana. Argument koji se čuje od bolničkog osoblja je - "da se ne unose virusi s vana". Koliko je to zaista validan/opravadan argument? Ako drugdje u svijetu muškarci ne samo da prisustvuju porođajima, nego imaju i mogućnost dugog boravka (više sati dnevno, negdje i prespavati) s partnericom u bolnici, zašto je to problem (čak i posjeta) u našim bolnicama?
Je li problem isključivo u osoblju koje ne želi dodatni posao? Je li problem samo u tome što u našim bolnicama (koliko je meni poznato) u jednoj sobi boravi više trudnica/porodilja, pa bi se na taj način stvorila gužva i/ili remetio mir onih drugih?

Žene su tad posebno osjetljive, onemogućuje im se prisustvo bližnjih i onih koji su im potrebni, a evo čitamo i slušamo priče o izuzetno lošem tretmanu porodilja od strane bolničkog osoblja.

EDIT: ne znam kolikoje tema za pdf "Ljubav i sex". Možda je bolje da se prebaci na "Razne diskusije".

Ono sto ti ja mogu reci sa sigurnoscu (iako nisam majka :-) ) je da je moguce i da se praktikuje prisustvo porodjaju u Bh. bolnicama, posebno ovdje u Sa. Sve zavisi od licnog izbora roditelja i ukoliko otac zeli biti prisutan oni mu kazu bujrum :D Moj brat je izrazio zelju da bude prisutan ( iako ja mislim da je snaha insistirala :D ) . On tvrdi da mu je to super sto je vidio i ucestvovao a meni je Bogami sutradan vazdan bio k'o duvar, doduse ni ona nije bila nista bolja :D
:run:
Loulou

#64 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by Loulou »

Izgleda da sam nespretno formulirala pitanja u svom prethodnom postu.

Trebala sam to razložit na dvije stvari:
1. Koliko bolnice u BiH stvarno dozvoljavaju prisustvo porođaju muškarcima koji već izraze želju za tim? Je li to praksa ili tek "incident"? Jesu li "mučne" procedure odobravanja (kakve su uopće) i sl. Pretpostavljam da to znaju žene koje su se nedavno porodile i njhovi partneri (možda i članovi/ce porodice, bliski prijatelji/ce i sl.)

A drugo, nakon poroda, porodilje je često teško vidjeti, doći im u posjetu. I to bolničko osoblje "pravda" "onemogućavanjem unošenjem virusa s vana". Za to se pitam da li je validan/opravdan argument? Postoji li alternativa potpunoj zabrani posjeta? Jer, kažem, ako je drugdje moguće provesti i po nekoliko sati s porodiljom, kako to da se tamo "ne unose virusi s vana"?
Ili je nešto drugo u pitanju?
HAVANA

#65 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by HAVANA »

Loulou wrote:Izgleda da sam nespretno formulirala pitanja u svom prethodnom postu.

A drugo, nakon poroda, porodilje je često teško vidjeti, doći im u posjetu. I to bolničko osoblje "pravda" "onemogućavanjem unošenjem virusa s vana". Za to se pitam da li je validan/opravdan argument? Postoji li alternativa potpunoj zabrani posjeta? Jer, kažem, ako je drugdje moguće provesti i po nekoliko sati s porodiljom, kako to da se tamo "ne unose virusi s vana"?
Ili je nešto drugo u pitanju?

Naravno da je nešto drugo u pitanju. :?
Prisustvovao sam porodu obadvije ćerke,bio čitavo vrijeme sa ženom za vrijeme trudova(9 sati :-) :evil: ),poslije poroda u sobi i dijete i ja i žena + još jedna porodilja sa dijetetom...
Meni super što sam prisustvovao tom činu. :-D
I da,nije se porodila u BiH.
KARLEUŠA

#66 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by KARLEUŠA »

Svaka čast svakom ali stvarno ne mogu papučarstva.
Žene traže prisustvo papučara na porodu,kao da muški vide kako je to teško.Ne nije to cilj,nego je cilj da se ponizi taj muškarac jer mora slušati ženu pa da bude po njenom da ga vuče za nos.Zato nam je sve ovako i naopako.
Zna se šta je za ženu a šta za muškarca.
A i kako prisustvovati porodu kada se muškarcu poradjaju dvije ili tri žene istovremeno u dvije sale recimo.Uvijek bi neka bila ljuta jer je prisustvovao porodjaju drugoj a ne njoj.Ovo govorim jer je kod nas muslimana dozvoljeno imati i više žena,dok to pravo žene nemaju.
Loulou

#67 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by Loulou »

KARLEUŠA wrote:Svaka čast svakom ali stvarno ne mogu papučarstva.
Žene traže prisustvo papučara na porodu,kao da muški vide kako je to teško.Ne nije to cilj,nego je cilj da se ponizi taj muškarac jer mora slušati ženu pa da bude po njenom da ga vuče za nos.Zato nam je sve ovako i naopako.
A i kako prisustvovati porodu kada se muškarcu poradjaju dvije ili tri žene istovremeno u dvije sale recimo.Uvijek bi neka bila ljuta jer je prisustvovao porodjaju drugoj a ne njoj.Ovo govorim jer je kod nas muslimana dozvoljeno imati i više žena,dok to pravo žene nemaju.
Image
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#68 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by pape »

Ma, ... @KARLEUSA se vjerovatno zayebava. Ne mogu vjerovati da jedan ljudski mozak moze ovako funkcionirati. :roll: :skoljka:
JThomas

#69 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by JThomas »

pa ako može uzeti nick karleuša...možda može i misliti ozbiljno :D
drekalica28

#70 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by drekalica28 »

Image
Cholina_Lokica

#71 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by Cholina_Lokica »

karleusa.... daj i nama te trave :D tebi dobro pravo :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#72 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by ladyblue18 »

Merhaba, kako si ti. :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
Znaci ti se javljas negdje iz arapskih zemalja...sigurno te vrucina ta safatala. :-)

Jel ima takmicenje za post godine? Ovo bih kandidovala zajednom sa onom temom nekidan kako Ciro treba da se pokaje... :mrgreen:
edo_79

#73 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by edo_79 »

Niđe veze komentar ..... :-?
suspect_zero

#74 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by suspect_zero »

Fakat, na čemu si :roll: :?
bez_ideje

#75 Re: Muškarci i porođaj..........

Post by bez_ideje »

Image
Post Reply