osim ako ne pređem u hare-krišnu
Muškarci i porođaj..........
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- The Nightwatchman
#1 Re: Muškarci i porođaj..........
ja sam prisustvovao na svom vlastitom porođaju, a to mi je bio prvi i zadnji u zivotu.

-
Tuzlachina
#2 Re: Muškarci i porođaj..........
nit' sam zenu pit'o nit' koga drugog jer sam JA htio da budem prisutan .... cak i pomog'o kol'ko su mi dali ....
.ubjedljivo najljepsa scena sto sam ikad vidio na ovoj planeti ....
evo princeze par minuta poslije
http://www.youtube.com/watch?v=FnpTNwOcavo

.ubjedljivo najljepsa scena sto sam ikad vidio na ovoj planeti ....
evo princeze par minuta poslije
http://www.youtube.com/watch?v=FnpTNwOcavo
-
melb26sa
#3 Re: Muškarci i porođaj..........
Moj zna i voljan je prisustvovati. Ima jos par godina da se pripremi, ako se ja do tada ne predomislim 
-
dia81
#4 Re: Muškarci i porođaj..........
Moj momak bi zelio prisustvovati i cak kad ja kazem da ja ne bih on na tome insistira...
- Ja_Ja
#5 Re: Muškarci i porođaj..........
Fakat bi zahtijevao da budem tu...Nevidim razlog zasto da ne.
- to sam ja
#6 Re: Muškarci i porođaj..........
Nama se blizi taj dan...nas dogovor je da bude tu dok traju trudovi, a kada krene sam porod nejvjerovatnije ce izaci van. Ja ga ne zelim tjerati, to mi je nekako glupo...
-
tempora
#7 Re: Muškarci i porođaj..........
Hm, a sta znaci rijec slabic? Neko iskreno moze pozeljeti da bude prisutan.......a onda kada mu se zena u neko doba noci probudi u krevetu punom plodne vode i kaze muzu " pocelo je", ovaj se ispravi pogleda je i padne u nesvjest.
Onda ona vozi do bolnice dok se on ne dohaviza,....
Mislim, slucajeva ima raznih. 
- Soul_Sista
#8 Re: Muškarci i porođaj..........
Moj odgovor je : KO GA PITA!Zanima me vaš stav drage moje – da li biste insistirale na njegovom prisustvu i zbog čega da ili ne, da li su prisustvovali ako već imate djece, i da li bi to ponovile.......
Ima da bude prisutan jer je njegovo malo cheljade u pitanju
..mislim, ako se ikad udam
-
krupljanka
#9 Re: Muškarci i porođaj..........
Sta?Ni jedna ne razmislja o tome hoce li se ON NJOJ ogaditi poslije toga?!kiki-miki wrote:Na današnjoj ženskoj kafici započele smo priču o porođaju i prisustvu druge „jače“ polovine porođaju.Neke od nas su bile izričito protiv toga kao muškarcu se ogadi žena poslije, kao što će on meni da me još više nervira što mi je to napravio,itd.
Nema tu nikakvog gadjenja,to je priroda.
A to ....sto da je nervira itd. Nema nerviranja,to je najljepsi momenat koji dvoje ljudi
mogu da dozive i da se oboje raduju......
I da dodam ,onako,za neodlucni muski svijet...ne budite papci...prisustvujte rodjenju svog djeteta!
Sa srecom svima....
-
luda
#10 Re: Muškarci i porođaj..........
eh..kako imam iskustva ...bar mislim da imam da odmah na pocetku kazem da u momentu radanja mi nije bilo nimalo bitno ko ce da bude pored mene i hoce li...u tom momentu nista me ne pitaj jer ujedam...a mislim da ne bi ni podnio to da prisustvuje a nisam to nijednom ni trazila...a nadam se da prilika nece vise biti...mislim da je to volja muskarca a necemo dobiti nista sa tim moras....ipak sretno svima...
- Op3r4t0r
#11 Re: Muškarci i porođaj..........
Prisustvovao sam na dosta porodjaja (drugih zena, kroz praksu, u kojoj sam skontao da ginekolog-akuser ne zelim biti
) tako da cu akobogda prisustvovati i kod svoje zene, meni nije gadno jer sam na takve stvari navikao, ali ako neko ne moze podnijeti ne bih ga tjerao.
Mislim da to zene gledaju pogresno, one misle da su one te koje trebaju da biraju, to je pogresno, to covjek treba da bira da li moze ili ne moze podnijeti, nije se jednom desilo da se muz onesvjesti usred porodjaja i onda neplanirano dio osoblja umjesto da paznju posvete zeni moraju se okrenuti njemu, u tome se i sama trudnica prepadne pa sve ispadne puno teze
Mislim da to zene gledaju pogresno, one misle da su one te koje trebaju da biraju, to je pogresno, to covjek treba da bira da li moze ili ne moze podnijeti, nije se jednom desilo da se muz onesvjesti usred porodjaja i onda neplanirano dio osoblja umjesto da paznju posvete zeni moraju se okrenuti njemu, u tome se i sama trudnica prepadne pa sve ispadne puno teze
-
Zoya
#12 Re: Muškarci i porođaj..........
Mislim da bi svaki otac trebao da bude prisutan porodjaju, ne radi toga da ce zenu cjeniti vise, ili sta ti ja znam, nego jednostavno da dozivi to sve, da vidi plod njihove ljubavi kako se radja, da osjeti onu radost.
- ProS
#13 Re: Muškarci i porođaj..........
meni se gadi kad vidim porodilista nasa na tvu
kako je vani,da li je barem soba za oporavak obojena toplijim bojama
kako je vani,da li je barem soba za oporavak obojena toplijim bojama
- HAVANA
#14 Re: Muškarci i porođaj..........
Evo jednog ponosnog Tate ,prisustvovao dva puta i volio bi jos jednom al ne mogu dragu da premuntam
Sta fali,jedinstven dozivljaj a i puno pomognes voljenojJedino malo je teretli kad je tezak porod,ziv se isekira a ne mogu ga ja rodit,doktor koljenom po stomaku pritisce umalo ga ne spucah sakom i onda carobni trenutak i sve ok
Gore mi je kad su oni trudovi 2 minute mi tepa a onda kaze evo ga pocinje ajjj ajjj i pljus,ti si kriv,vakav si nakav si pa prodje pa opet ispocetka.
Meni super i ne propustajte to,djeca su zlato i hocu svaki tren pa i taj da osjetimo svi zajedno.
Ufff Hocu jos jedno,odo se ja prisunjat
Sta fali,jedinstven dozivljaj a i puno pomognes voljenojJedino malo je teretli kad je tezak porod,ziv se isekira a ne mogu ga ja rodit,doktor koljenom po stomaku pritisce umalo ga ne spucah sakom i onda carobni trenutak i sve ok
Gore mi je kad su oni trudovi 2 minute mi tepa a onda kaze evo ga pocinje ajjj ajjj i pljus,ti si kriv,vakav si nakav si pa prodje pa opet ispocetka.
Meni super i ne propustajte to,djeca su zlato i hocu svaki tren pa i taj da osjetimo svi zajedno.
- Soul_Sista
#15 Re: Muškarci i porođaj..........
HAVANA wrote:Evo jednog ponosnog Tate ,prisustvovao dva puta i volio bi jos jednom al ne mogu dragu da premuntam![]()
Sta fali,jedinstven dozivljaj a i puno pomognes voljenojJedino malo je teretli kad je tezak porod,ziv se isekira a ne mogu ga ja rodit,doktor koljenom po stomaku pritisce umalo ga ne spucah sakom i onda carobni trenutak i sve ok![]()
Gore mi je kad su oni trudovi 2 minute mi tepa a onda kaze evo ga pocinje ajjj ajjj i pljus,ti si kriv,vakav si nakav si pa prodje pa opet ispocetka.![]()
nek vam je sa srecom.
- HAVANA
#16 Re: Muškarci i porođaj..........
- Soul_Sista
#17 Re: Muškarci i porođaj..........
HAVANA wrote:Zaspala sa malom
a ti hoces jos i trece
- HAVANA
#18 Re: Muškarci i porođaj..........
Doce ona kod mene kad tad. 
- bez_ideje
#19 Re: Muškarci i porođaj..........
E meni bi se ogadio taj sto bi izigravao junacinu ispred sale 
-
tempora
#20 Re: Muškarci i porođaj..........
E sto ne mogu "pravilnika" po kojem svijet odredi i ujedno prilijepi etiketu. Nije svakoj zeni porod "najljepsi momenat u zivotu" niti je svaki muskarac koji ne prisustvuje istom "slabic" ili vec kako da se nazove.
Ko voli nek izvoli, ko ne zeli....njegova stvar. Porod je apsolutno licna stvar i licni izbor onih kojih se tice. Kako se oni dogovore ili ne dogovore, dozive ili prezive je opet apsolutno njihovo dozivljeno.
Da li ce muskarac biti bolji suprug ili otac jer je prisustvovao porodu, ne znamo. Kao ni onaj koji nije prisustvovao. Jedno je bitno a to je da je dozvoljeno prisustvovati porodu od strane partnera, sto do jucer nije bio slucaj.
A sad da je porod najljepsa stvar u zivotu, to neka prica svako za sebe. Ima poroda gdje komplikacije mogu biti fatalne a ima i dovoljno zena koje porod istraumira ili jednostavno govoreci ne vide nista lijepo u bolu i patnji. Uredu je pricati o licnom izboru, ako neko zeli da ga iznese, ali romanitizirati isti i polaziti od toga da cio svijet tako treba da razmislja , e to je tek predrasuda ili u sklopu s temom trudnicka senilnost.
Ko voli nek izvoli, ko ne zeli....njegova stvar. Porod je apsolutno licna stvar i licni izbor onih kojih se tice. Kako se oni dogovore ili ne dogovore, dozive ili prezive je opet apsolutno njihovo dozivljeno.
Da li ce muskarac biti bolji suprug ili otac jer je prisustvovao porodu, ne znamo. Kao ni onaj koji nije prisustvovao. Jedno je bitno a to je da je dozvoljeno prisustvovati porodu od strane partnera, sto do jucer nije bio slucaj.
A sad da je porod najljepsa stvar u zivotu, to neka prica svako za sebe. Ima poroda gdje komplikacije mogu biti fatalne a ima i dovoljno zena koje porod istraumira ili jednostavno govoreci ne vide nista lijepo u bolu i patnji. Uredu je pricati o licnom izboru, ako neko zeli da ga iznese, ali romanitizirati isti i polaziti od toga da cio svijet tako treba da razmislja , e to je tek predrasuda ili u sklopu s temom trudnicka senilnost.
- x generation
#21 Re: Muškarci i porođaj..........
Profesionalno prisustvovao x puta,svaki novi porodjaj nosi nesto novo,svaki novi kao da je onaj prvi koji sam vidio,ali opet specifican i razlicit,mali milijun stvari mi prodje kroz glavu,od nekih balanih stvari do pitanja na koja bi se Sokrat,Aristotel i svi oni grcki mislioci zapitali,a cak mozda i oni ne bi znali odgovor
A vidio sam svasta od padanja u nesvijest,suza,do jako komicnih situacija.
Eh emocije,emocije...
A vidio sam svasta od padanja u nesvijest,suza,do jako komicnih situacija.
Eh emocije,emocije...
-
paprica29
#22 Re: Muškarci i porođaj..........
Nedavno žena rodila, a nisam prisustvovao porodu iako sam mogao, jednostavno nemam želudac za te stvari.
Kad se sve ovo sabere ispadne da nisam dobar suprug????
Kad se sve ovo sabere ispadne da nisam dobar suprug????
- _aja_
#23 Re: Muškarci i porođaj..........
Da to je kao kad je crnogorac prisustvovao porođaju i u po frke pao u nesvjest. Kad je došao sebi porođaj davno završio, pitao je "je li muško ili žensko". Kaže doktor "žensko", na to će crnogorac "hvala Bogu da se ne pati k'o ja". 
- Luce
#24 Re: Muškarci i porođaj..........
Ja bih voljela da moj muz prisustvuje prodjaju. Mislim da bi mi bilo lakse da je blizu, da me drzi za ruku i da jednostavno bude tu. Naravno ne bih insistirala ako bi njemu to zaista tesko padalo, ako jednostavno nije u stanju. Ima nas razlicitih i razlicito podnosimo stvari.
-
drekalica28
#25 Re: Muškarci i porođaj..........
Naravno da bih htjela da moj muž prisustvuje porođaju našeg djeteta (jednog lijepo dana kada tome bude vrijeme), ali ako on ne bude htjeo ili želio...onda će boga mi moja mama sa mnom unutra
Sama....bez ikoga svog ne idem u salu
Sama....bez ikoga svog ne idem u salu