Better Man wrote:
Majstore, traperice se ne kupuju u Cezarsu i sličnim radnjama, jer oni nemaju veze sa jeansom, niti se kod njih kupuje kaiš. Hoćeš vrhunske farmerke, onda isključiov Diesel i Replay, jer su oni sinonim za Jeans. Može i Levis, ali su prevaziđeni, jer su monotoni. Ja lično preferiram Diesel (mada imam i jedne Replayeve).Isto tako i kaiš kupiš od ovih nabrojanih marki. Jest da je i Diesel i Replay skuplji od Cezarsa, ali barem znaš šta dobiješ. U dobar jeans vrijedi investirati novac. Glede košulja i sastava, isključivo pamuk. Nema boljeg materijala i ugodnijeg. Odijela ne nosim svaki dan, ali vjerujem u ove što kažu da je vuna najbolja, jer nisu đaba skuplja od običnih. Ja nosim Topman odijela. Prednost kod njih je ta što se ne prodaju zajedno, već posebno se kupe hlače, a posebno sako, tako da sebi možeš uvijek iskombinirati idealnu veličinu i hlača i sakoa. I još jedna dobra stvar je ta što kod hlača imaš pored veličine u struku i dužinu nogavica, tako da možeš uzeti idealan broj da ne moraš podvijati i kratiti. Cijena jednog Topman odijela je 50 Funti hlače i 100 Funti sako, ukupno 150 Funti. Ako je od vune, onda su hlače 70 Funti, a sako 120 Funti, ukupno 190 Funti. Meni su se njihova odijela pokazala kvalitetnim i već godinama mi traju. Ako niste svaki dan u istom odijelu i košulji ili trapericama i uz pravilno održavanje, takve stvari vam mogu jako dugo trajati.
Hm pa dobro, u pravu si, ali tvoj odgovor, odnosno iskustvo, mi nije od pomoci.
Jer:
a) za famerice ne dajem vise od 70-80 KM. Za tu cijenu su najkvalitetnije i za moj ukus najbolje skrojene one iz New Yorkera. Te u Cezarsu sam kupio iskljucivo privucen cijenom. Kais sam dobio na poklon. Isto sranje mi se desilo i sa kaisem iz Jeordie's-a.
Paradoksalno najbolji kaisevi su mi se pokazali oni iz LC Waikikija, a 3 puta su jeftiniji od pobrojanih.
b) nemam priliku ni mogucnost shoppingovati u Londonu kao ti. Tako da, bez obzira sto ti vjerujem da su to odlicna odijela i sto mi se svidja mogucnost da kupujes odvojeno sako i pantalone, ta informacija mi bas nista ne znaci
Tu mogucnost odvojene kupovine ima i Zara, s tim da se mora biti dobro pazljiv da pri kombinovanju velicine sakoa i pantalona uskladis na nacin da je proporcionalno i da ima finu liniju.
Ja npr. volim uske nogavice, a poprilicno sam visok i treba mi malo siri sako. Tako da se to treba lijepo ugajguliti
Sto se tice vunenih odijela, jesu najkvalitetnija, ali se brate guzvaju. Znam po ocu koji nosi Murina odijela od 100% vune.
Kosulje i generalno sve sto ide uz tijelo mora biti od prirodnih materijala. Ali uz podmajicu od pamuka, moze proci i mijesani sastav, koji se lako pegla i slabije guzva. To su posebno bitne karakteristike nama koji smo samci i koji smo svaki dan u odijelu