Muska imena
Moderator: anex
-
in medias res
stvarno gjde ima Maja- musko????
eh da i to cujem.......

eh da i to cujem.......
- pike
Sogan wrote:Izravno iz Svedske:zlata wrote:Bas je Sven fino ime. Sta ima vezzze ako nije "muslimansko". Ja mislim da to znaci Stefan..il'tako nesto. Nek'nam forumski Svedi jave...!Sven je autohtono nordijsko ime, nejma veze sa Stefanom a jos manje Stevanom
Pikantan detalj: kad na svedskom google-u ukucas "Sven" prva slika koja izleti je:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ko je ovaj delegat???
- alphonse kauders
Predlažem ime Irnej. Imao sam jednog pravo dobrog druga za kojeg ne znam sad gdje je (negdje u Kanadi) i fakat mi se sviđalo njegovo ime. Deda Makedonac mu ga dao.
-
sulesavic
Ja kad ukucam Sven, iskoèi mi
http://www.christianfantasy.net/amdg/Sven.jpg
Btw, postoji Majo Dizdar, èlan je Dru¹tva pisaca Bosne i Hercegovine
Btw, postoji Majo Dizdar, èlan je Dru¹tva pisaca Bosne i Hercegovine
-
zlata
AMA...i njega su za*ebali ako mu je to ime. A more biti da mu je to nadimak!sulesavic wrote:Ja kad ukucam Sven, iskoči mi
Btw, postoji Majo Dizdar, član je Društva pisaca Bosne i Hercegovine
-
zlata
Od kad su ona "prava" arapska imena "de rigeur" i dokaz roditeljske odanosti Bogu (i izdvajanja "od okolisa") nesto mi na'm'pade da su u mom zivotu najgore haramlije svi bili..."pravi muslimani": Fatima, Hasan, Zaim...sve k'o fol imenom "pravi muslimani". Al'izgleda...nekakvom heravom primitivnom logikom...njima se nista ne'pise...jer'su "pravi".
U medjuvremenu najbolje osobe koje sam u zivotu srela su: Germaine, Paulo, Zulema, Ediane, Musaib, Ronei, Mario, Medisa, Mina.
Ne zaborav'te Avdu Sidrana. Nadijes djet'tu ime Abdulah. Propjeva sa sest mjeseci...a od boce se nikad ne odvoji.
U medjuvremenu najbolje osobe koje sam u zivotu srela su: Germaine, Paulo, Zulema, Ediane, Musaib, Ronei, Mario, Medisa, Mina.
Ne zaborav'te Avdu Sidrana. Nadijes djet'tu ime Abdulah. Propjeva sa sest mjeseci...a od boce se nikad ne odvoji.
- Neelix
sva ta "muslimanska" imena su ustvari arapska. kako su se arapi zvali prije islama? Kako Muhamed moze biti muslimansko ime ako se sam poslanik rodio prije nego je iko tamo znao za islam?
u prilog tome da su to samo obicna arapska, a ne muslimanska imena govore i ljudi drugih vjera koji zive na tom podrucju svojoj djeci daju imena Ibrahim, Sulejman i sl
porijeklo imena veze se geografski za odredjenu lokaciju, a nikako za vjeru.
u prilog tome da su to samo obicna arapska, a ne muslimanska imena govore i ljudi drugih vjera koji zive na tom podrucju svojoj djeci daju imena Ibrahim, Sulejman i sl
porijeklo imena veze se geografski za odredjenu lokaciju, a nikako za vjeru.
-
Svemirski_Jebach
krscani arapi imaju imena Musa, Karim i slicno...
-
Sogan
wifiuser wrote:...i sutra kad te sin bude pitao: "Tata, kako sam ja dobio ime?", odgovor ce biti: "Pa na forumu sine"!
trauma
p.s. ja glasam za Hamo
- uozo
cyprus wrote:Meni se sviđa ime Axel. Usput zna li ko čije je, odnosno, odakle potiče?
The boy's name Axel \ax-xel\ is pronounced AX-el. It is of Hebrew origin, and its meaning is "father is peace". Scandinavian variant of Absalom. Rock star Axl Rose.
Axel has 7 variant forms: Aksel, Ax, Axe, Axell, Axil, Axill and Axl.
Hebrew
- Ahmmed
Znači, ništa ni od Akselauozo wrote:cyprus wrote:Meni se sviđa ime Axel. Usput zna li ko čije je, odnosno, odakle potiče?![]()
The boy's name Axel \ax-xel\ is pronounced AX-el. It is of Hebrew origin, and its meaning is "father is peace". Scandinavian variant of Absalom. Rock star Axl Rose.
Hebrew![]()
Uh, kad nešto bolje razmislim, baš su nas ovi naši preci zavalili
- uozo
Zeznuto je to sa imenima pogotovu kad imaju jedno znacenje na jednom a drugo na drugom jeziku. Naprimjer tursko ime Mert, znaci hrabar, neustrasiv a Merde na francuskom sran.e tj g.ovno. A izgovara se skoro potpuno identicno. Tako da se moj kapetan na pocetku uvijek cudio kad sam ga predstavljo francuzima. Zasto se oni valjaju od smijeha pitao me uvijek. Kad sam mu objasnio o cemu se radi rekao mi je da ga odtada uvijek predstavljam kao Martin.Ahmmed wrote:Znači, ništa ni od Akselauozo wrote:cyprus wrote:Meni se sviđa ime Axel. Usput zna li ko čije je, odnosno, odakle potiče?![]()
Hebrew![]()
Nije ime našega podneblja
![]()
Uh, kad nešto bolje razmislim, baš su nas ovi naši preci zavaliliPoturčiše se, zadeveraše nas imenima, pa sad čovjek ne može, kao pravi Slaven, dati djetetu ime Milojka ili Desimir
Iako bih, kad čitam šta sve ljudi govore i pišu, najradije, zbog osjećaja koji ostaje nakon toga, promijenio ime u Gorčin
Mislim ime je relativno vazno u zivotu, i puno je vazniji onaj koji stoji iza tog imena, pa sta on po vjeri, porijeklu ili boji koze bio!
- Ahmmed
uozo wrote:Zeznuto je to sa imenima pogotovu kad imaju jedno znacenje na jednom a drugo na drugom jeziku. Naprimjer tursko ime Mert, znaci hrabar, neustrasiv a Merde na francuskom sran.e tj g.ovno. A izgovara se skoro potpuno identicno. Tako da se moj kapetan na pocetku uvijek cudio kad sam ga predstavljo francuzima. Zasto se oni valjaju od smijeha pitao me uvijek. Kad sam mu objasnio o cemu se radi rekao mi je da ga odtada uvijek predstavljam kao Martin.Ahmmed wrote:Znači, ništa ni od Akselauozo wrote:![]()
Hebrew![]()
Nije ime našega podneblja
![]()
Uh, kad nešto bolje razmislim, baš su nas ovi naši preci zavaliliPoturčiše se, zadeveraše nas imenima, pa sad čovjek ne može, kao pravi Slaven, dati djetetu ime Milojka ili Desimir
Iako bih, kad čitam šta sve ljudi govore i pišu, najradije, zbog osjećaja koji ostaje nakon toga, promijenio ime u Gorčin
![]()
![]()
Mislim ime je relativno vazno u zivotu, i puno je vazniji onaj koji stoji iza tog imena, pa sta on po vjeri, porijeklu ili boji koze bio!