Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?
-
Puko ko kondom
Dragi moji zemljaci, Bosnjaci, Srbi Hrvati...
Ne bih vam ja bio predsjednik, vodja, komandant , za karton vinjaka!
Takvi smo ljudi, prvo covjeka podignemo na 'tron' da bi ga poslje pljuvali... ne volimo mi da nam se niko izdigne iznad prosjeka...
ne, ako je to nekome i poslo za rukom,(kako se samo usudio)... mi cemo ga brzo popljuvat i vratit na dno, a mozda ga i pocnemo sazaljevat...
Al tek kada ga za dno prikujemo!
E u tome smo svi isti bez obzira na nacinalnost!
Ne bih vam ja bio predsjednik, vodja, komandant , za karton vinjaka!
Takvi smo ljudi, prvo covjeka podignemo na 'tron' da bi ga poslje pljuvali... ne volimo mi da nam se niko izdigne iznad prosjeka...
ne, ako je to nekome i poslo za rukom,(kako se samo usudio)... mi cemo ga brzo popljuvat i vratit na dno, a mozda ga i pocnemo sazaljevat...
Al tek kada ga za dno prikujemo!
E u tome smo svi isti bez obzira na nacinalnost!
-
rajvosa4ever
Nije bas zaklan ali su mu izvadjene oci i sipana kiselina, onda bacen sa zgrade. (Noga "izvaljena" u kuku).Poslije dovucen na ulaz u pasaz sa jos dvojicom policajaca.aris_angel1s wrote:Admir Hebib zaklan licno od drogiranog Cace ....mezar u parku
Kemo Kojic Ubijen iz pistolja hitcima u glavu. Jedan od metaka zavrsio u obrazu ispod lijevog oka. Nasli smo ga na stepenistu zgrade, desni ulaz prvi sprat. (preko puta Cacinog Ulaza).
Ostali policajci su slicno zavrsili...
Caco se predao uz pregovore sa Pusinom. Mislio je da cemo ga voditi Aliji, ali smo ga odveli u K-du 1. Korpusa. Ostali pohapseni. Jedini se izvukao Samir Bejtic. Nikada nije pronadjen.
Sejo Kadic zvani Guz, licno se meni predao u Upravi bezbjednosti, dan poslije, ako se dobro sijecam oko 7 sati navecer. Nije ucestvovao u sukobima, ali je svjedocio za sva zbivanja u 10. BBr i ubistvima neduznih civila (Kazani, Bostarici, Bogusevac, ispod mosta u Gaju.
To bi bilo ukratko.
-
rajvosa4ever
Ma kakav heroj, KARINA...
A jos jedna stvar.
Da nije znao koliko je zaglibio predao bi se sam.
Sto da ne, ako si cist.
A jos jedna stvar.
Da nije znao koliko je zaglibio predao bi se sam.
Sto da ne, ako si cist.
-
Klesar Tadija Tegoba
Ma jasta care, sve zrtve rata su makar 50% krive zato sto su ubijene.Nervozni gdje si procito da sam napiso da je moj"heroj"
A koliko su njegove zrtve toliko su i od onih koji su ih poslali u 6 ujutro onako ne spremne na njegova vrata.Znali su dobro sta ce te momke tamo cekat.Dok je skako po Trebevicu i branio usput i tvoju guzicu nisi tako mislio...
ZIVIO PODRUM
Po takvim rezonovanjima su i Srebrenicani krivi sto su u Srebrenici bili i sto ih valjda neko nije na vrijeme obavijestio da ce ih cetalji pobiti.
Ako nista krivi su sto su bili sto su po polu i godistu djecaci ili muskarci (taman 50%, da su bili zene, mogli bi lijepo u autobus - pa volja ti bijeli svijet). Mozda su i krivi sto nisu iselili 92, mogli valjda pretpostaviti sta ce im se desiti.
CACO JE RATNI ZLOCINAC I TACKA. To sto su ga okolo 'nosali' po carsiji za vrijeme dzenaze ide na obraz nosiocima i ukratko takvi ljudi nisu ljudi nego dno ljudskog roda.
Ja ti sad mogu ispljunuti 10 zlocinaca sa druge i trece strane koji se isto kunu da su branili svoj narod ubijanjem onih sto se ne zovu svojim narodom. Da stvar bude gora i dobar dio tih naroda se kune da su ih ovi spasavali.
Pa daj zivota vam, vi branioci lika i djela Cace i ostalog sljama, pod ruku sa cetnicima i ustasama pa napravite zajednicku listu heroja naseg rata, a sve po kriteriju ko je bolje valjao svom narodu, a zlocine ne gledajte - to je svakako dio folklora.
Ja, evo, pozivam svakog branioca lika i djela ovakvih suftova da se zamisle duboko nad sobom i ponove rijeci:
"Caco je car. Ja da se nadjem u istoj situaciji kao Caco, uradio bih istu stvar, klao bih i ubijao kako mi je ceif."
Ako stvarno to ponovite i u sebi , mjesto vam je u prvoj psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa ili u Hagu.
Uputnicu imate od mene gratis, do vas je dalje.
-
digger
Cini mi se da "baba" spomenu da su Cacu pretukli namrtvo valjda u policiji. Ako je to tacno, zasto? Zasto ne metak u celo ako je vec trebalo... Da li znas nesto vise o tome?rajvosa4ever wrote:...Caco se predao uz pregovore sa Pusinom. Mislio je da cemo ga voditi Aliji, ali smo ga odveli u K-du 1. Korpusa. Ostali pohapseni. Jedini se izvukao Samir Bejtic. Nikada nije pronadjen...aris_angel1s wrote:Admir Hebib zaklan licno od drogiranog Cace ....mezar u parku :(
-
rajvosa4ever
HM...Pretucen jeste SKORO na smrt, ali je ubijen pistoljem u potiljak ispred K-de prvog korpusa, ujutro kada je ubacen u kombi da bi bio prebacen negdje (u zatvor). Zvanicna verzija - u pokusaju da pobjegne. Koliko se ja sjecam kada sam ga vidio nije mogao ni glecati a kamo li hodati.(Razvaljen od batina, u pravom smislu)
Nemoj me sad pitati ko ga je ubio. Mozemo nagadjati i prozivati imena poput rahmetli Admirovog oca Avde Hebiba i sl. ali to su sve nagadjanja.
Sve u svemu zavrsio je onako kako je i zasluzio. Mozda i malo bolje.
Nemoj me sad pitati ko ga je ubio. Mozemo nagadjati i prozivati imena poput rahmetli Admirovog oca Avde Hebiba i sl. ali to su sve nagadjanja.
Sve u svemu zavrsio je onako kako je i zasluzio. Mozda i malo bolje.
- DiplomataSaSela
To je tvoje misljenjerajvosa4ever wrote: Sve u svemu zavrsio je onako kako je i zasluzio. Mozda i malo bolje.
-
velez
Evo ovako!!!!
Cacu sam licno poznavao!!!!
Po mome misljenju, jedino sto je pozitivno imao od ljudskih osobina bilo je to da je imao dara i talenta za sviranje gitare!!!!!
Kao covjek iz mog ugla gledanja, baraba!!!!!
E sada na pocetku rata je odigrao prave stvari!
Na osmicama je licno sa zoljom unistio tenk i sprijecio prodor cretnika sa te strane, kao i kopanjem rovova pod parolom << kopanjem do pobjede>>
Nema dileme bio je hrabar, kao i Juka ali nije bio sposoban da preuzme vlast, jer zato nisu bili toliko inteligentni!!!!!
U pocetku je Sarajevo spaseno od strane Vikicevaca i Sarajevske Raje i svi su oni heroji!!!!!! kao i svi gradjani Sarajeva koji su tolike godine bili u opsadi!!!!!
Caco je odigrao dobru ulogu u pocetku kao i Juka ali su na kraju zasrali do koljena, neka im je rahmet, a za sva losa djela ceka Bozija kazna!!!!!
Po mome misljenju, jedino sto je pozitivno imao od ljudskih osobina bilo je to da je imao dara i talenta za sviranje gitare!!!!!
Na osmicama je licno sa zoljom unistio tenk i sprijecio prodor cretnika sa te strane, kao i kopanjem rovova pod parolom << kopanjem do pobjede>>
Nema dileme bio je hrabar, kao i Juka ali nije bio sposoban da preuzme vlast, jer zato nisu bili toliko inteligentni!!!!!
U pocetku je Sarajevo spaseno od strane Vikicevaca i Sarajevske Raje i svi su oni heroji!!!!!! kao i svi gradjani Sarajeva koji su tolike godine bili u opsadi!!!!!
Caco je odigrao dobru ulogu u pocetku kao i Juka ali su na kraju zasrali do koljena, neka im je rahmet, a za sva losa djela ceka Bozija kazna!!!!!
-
bilogija
#62 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?
musan topalovic caco naravno nas heroj a sto se tice ti srba i kazana zasluzili su svaki koji ubijen srbin i bacenu te kazane su snajperisti koji su sa trebevica gadjali djecu i zene po sarajevu svakog kojeg je poslo naseg covjeka na kopanje rovova su klosari koji su pili po sarajevskim kafanama i nisu htjeli pusku u ruke uzet i ako bog da bice jos takvi nasi heroja kao sto je bio caco
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#63 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?
Samo smo tebe cekali da nas prosvijetlisbilogija wrote:musan topalovic caco naravno nas heroj a sto se tice ti srba i kazana zasluzili su svaki koji ubijen srbin i bacenu te kazane su snajperisti koji su sa trebevica gadjali djecu i zene po sarajevu svakog kojeg je poslo naseg covjeka na kopanje rovova su klosari koji su pili po sarajevskim kafanama i nisu htjeli pusku u ruke uzet i ako bog da bice jos takvi nasi heroja kao sto je bio caco
- rajvosa^
#64 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?
I oci otvoris.grunt wrote:Samo smo tebe cekali da nas prosvijetlisbilogija wrote:musan topalovic caco naravno nas heroj a sto se tice ti srba i kazana zasluzili su svaki koji ubijen srbin i bacenu te kazane su snajperisti koji su sa trebevica gadjali djecu i zene po sarajevu svakog kojeg je poslo naseg covjeka na kopanje rovova su klosari koji su pili po sarajevskim kafanama i nisu htjeli pusku u ruke uzet i ako bog da bice jos takvi nasi heroja kao sto je bio caco!!!
-
ksarajlija
#65 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?
Kretenu nepismeni, primitivac jedan, sram te bilo. Kako možeš, idiote, poslije svega napisanog, rečenog učinjenog. Dok je takvih kao ti, biće nama ovako, majmune odvratni.bilogija wrote:musan topalovic caco naravno nas heroj a sto se tice ti srba i kazana zasluzili su svaki koji ubijen srbin i bacenu te kazane su snajperisti koji su sa trebevica gadjali djecu i zene po sarajevu svakog kojeg je poslo naseg covjeka na kopanje rovova su klosari koji su pili po sarajevskim kafanama i nisu htjeli pusku u ruke uzet i ako bog da bice jos takvi nasi heroja kao sto je bio caco
- moler
#66 Re:
dokumentovano snimcima koji su objavljeni u 60 mindigger wrote:Cini mi se da "baba" spomenu da su Cacu pretukli namrtvo valjda u policiji. Ako je to tacno, zasto? Zasto ne metak u celo ako je vec trebalo... Da li znas nesto vise o tome?rajvosa4ever wrote:...Caco se predao uz pregovore sa Pusinom. Mislio je da cemo ga voditi Aliji, ali smo ga odveli u K-du 1. Korpusa. Ostali pohapseni. Jedini se izvukao Samir Bejtic. Nikada nije pronadjen...aris_angel1s wrote:Admir Hebib zaklan licno od drogiranog Cace ....mezar u parku
- moler
#67 Re:
i prebio babu Muje Zulića tkz Ibru žandara(koji usput sad drži pekaru Nina kod pijace Markale) jer je htjeo povaliti šehidsku ženu koja je došla preko Hreše sa blizancima-bebama da bi joj dao paket hranevelez wrote:Evo ovako!!!!
- weed
#68 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?
Potpisujem!ksarajlija wrote:Kretenu nepismeni, primitivac jedan, sram te bilo. Kako možeš, idiote, poslije svega napisanog, rečenog učinjenog. Dok je takvih kao ti, biće nama ovako, majmune odvratni.bilogija wrote:musan topalovic caco naravno nas heroj a sto se tice ti srba i kazana zasluzili su svaki koji ubijen srbin i bacenu te kazane su snajperisti koji su sa trebevica gadjali djecu i zene po sarajevu svakog kojeg je poslo naseg covjeka na kopanje rovova su klosari koji su pili po sarajevskim kafanama i nisu htjeli pusku u ruke uzet i ako bog da bice jos takvi nasi heroja kao sto je bio caco
-
in33sa
#69 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?
Istina, od predratne bijede napravio "gospodu", pune kuce stvari iz pokradenih stanova, vecina prijeratnih siromasnih kuceraka obnovljena kojekakvim sumnjivim donacijama, svaki drugi je lazni invalid, jasta je nego su imali hajra.garaplina wrote: Narod podno Trebevica je samo imao od njega hajra, naoruzao ih prije rata, hranio u ratu i sto je najvaznije sacuvao od cetnika.
Trenutno opcina Stari grad ima nevidjene probleme sa imovinskim pitanjima na memli strani, kad su pokrali sto se moglo pokrasti po gradu, presli su gristi jedni druge oko medja. Nerijetko i policija ima posla.
Sacuvao ih je od cetnika, ali ih od njih samih (niko) ne moze sacuvati.
- moler
#70 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?
to tako slikovito opisuješ ali molim te reci jesili i ti sa memli strane pa znaš za te degutantne detalje?in33sa wrote:Istina, od predratne bijede napravio "gospodu", pune kuce stvari iz pokradenih stanova, vecina prijeratnih siromasnih kuceraka obnovljena kojekakvim sumnjivim donacijama, svaki drugi je lazni invalid, jasta je nego su imali hajra.garaplina wrote: Narod podno Trebevica je samo imao od njega hajra, naoruzao ih prije rata, hranio u ratu i sto je najvaznije sacuvao od cetnika.
Trenutno opcina Stari grad ima nevidjene probleme sa imovinskim pitanjima na memli strani, kad su pokrali sto se moglo pokrasti po gradu, presli su gristi jedni druge oko medja. Nerijetko i policija ima posla.
Sacuvao ih je od cetnika, ali ih od njih samih (niko) ne moze sacuvati.
-
delightful
#72 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?
ksarajlija ban.
biologija ban.
biologija ban.
- Prozor
#73 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?
Znam da je baniran, ali moram. @biologija, znas li za Mariju Komjenac? Zena se oslanjala na stake, kcerka u Armiji BiH? Ubijena 26. juna 1993. godine na Kazanima po Cacinoj naredbi. Svjedocili Cacini vojnici na Okruznom vojnom Sudu ARBiH u Sarajevu 1994. godine.bilogija wrote:musan topalovic caco naravno nas heroj a sto se tice ti srba i kazana zasluzili su svaki koji ubijen srbin i bacenu te kazane su snajperisti koji su sa trebevica gadjali djecu i zene po sarajevu svakog kojeg je poslo naseg covjeka na kopanje rovova su klosari koji su pili po sarajevskim kafanama i nisu htjeli pusku u ruke uzet i ako bog da bice jos takvi nasi heroja kao sto je bio caco
Volio bih da o ovome nesto kaze i @moler.
- amrica
#74 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?
koliko vidim, nogirani lik ima nick BILOGIJA, a ne biologija?
Nebitno kako se zove, pokrecem inicijativu za dozivotni ban. Iznosenje svog misljenja je pravo svakog covjeka, ali ovo sta je on napisao je uzas nad uzasima, .... ne smijem dalje, necu i ja ban
Nebitno kako se zove, pokrecem inicijativu za dozivotni ban. Iznosenje svog misljenja je pravo svakog covjeka, ali ovo sta je on napisao je uzas nad uzasima, .... ne smijem dalje, necu i ja ban
- HAVANA
#75 Re: Musan Topalovic Caco - Heroj ili ne?
bilogija wrote:musan topalovic caco naravno nas heroj a sto se tice ti srba i kazana zasluzili su svaki koji ubijen srbin i bacenu te kazane su snajperisti koji su sa trebevica gadjali djecu i zene po sarajevu svakog kojeg je poslo naseg covjeka na kopanje rovova su klosari koji su pili po sarajevskim kafanama i nisu htjeli pusku u ruke uzet i ako bog da bice jos takvi nasi heroja kao sto je bio caco
Ja budale braćo mila.Čiju si ti sisu dojio?