MURIJA TRKELJA KLIX

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mO k3

#826 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by mO k3 »

filosofman wrote:Dodikov čova Dževa Galijašević progovorio:
Ekspert za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević izjavio je da je rasprava o pretresu prostorija sarajevskog portala Klix.ba koja se vodi u Federaciji BiH besmislena, antidržavna i izrazito antisrpska i zato je razumljiva, ali je nerazumljivo da se gotovo identična rasprava vodi i u pojedinim štampanim i elektronskim medijima u Republici Srpskoj.

http://pressrs.ba/sr/vesti/hronika/stor ... RS%22.html
Šta mislite koliko ga plaćaju za ove tekstove?
EkI Dževad ppk živ .... :mrgreen:
Sto bi ga volio nakautirati :D i ako ne tućem nosače naočala
jao_situacije

#827 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by jao_situacije »

mO k3 wrote:@ jao-situacije ....
Nisam ja važan , sigurno sam zadnja karika na ovome forumu , ali vidim te stvari drugačije iz drugog ugla
Osim toga izgleda da si pola propusti sta je se juce desilo , da juce nisu mogli ni da odu pishat a da ih neko ne nadgleda i bas su uspjeli da promjenu password ...
Očito si jos mlad ....
Ja koliko znam oni su bili van zgrade i nedugo nakon pretresa su pisali textove, uostalom jel ti svoje passworde čuvaš zapisane na HDD ? i misliš li da su oni "provalili" te passworde od OS pa dalje do admina na forumu za 3 minute ?
Iker C

#828 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Iker C »

Suzdrži se prijetnji da ti sutra ne bi MUP RS pokucao na vrata.
mO k3

#829 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by mO k3 »

jao_situacije wrote:
Nisam ja važan , sigurno sam zadnja karika na ovome forumu , ali vidim te stvari drugačije iz drugog ugla
Osim toga izgleda da si pola propusti sta je se juce desilo , da juce nisu mogli ni da odu pishat a da ih neko ne nadgleda i bas su uspjeli da promjenu password ...
Očito si jos mlad ....
Ja koliko znam oni su bili van zgrade i nedugo nakon pretresa su pisali textove, uostalom jel ti svoje passworde čuvaš zapisane na HDD ? i misliš li da su oni "provalili" te passworde od OS pa dalje do admina na forumu za 3 minute ?
Jeli ti očekuješ da ce ti policija uletjeti u stan i pretresti ???
jao_situacije

#830 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by jao_situacije »

armin071 wrote:
Iker C wrote:Samo da napomen da je RS ustavna kategorija i da se bez volje Srba iz RS se ne može ukinuti. Valjda će Dodik ovo pročitati jer sad ima naše šifre i ovo će mi biti olakšavajuća okolnost kad me budu hapsili.
Evo da se pridruzim i ja. U PC-u nije bajno ali je slobodno i puno bolje nego u federaciji. Volimo te preCednice :D
Živio Precednik živela PC. mup pc ima pravo da ulazi u Teheran iako im to nije nimalo drago.
mO k3

#831 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by mO k3 »

Iker C wrote:Suzdrži se prijetnji da ti sutra ne bi MUP RS pokucao na vrata.
Hoće , hoće ....
ODB

#832 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by ODB »

QQ evo mi pred vratima rotacije :shock:
Ne zajebavam se

POMOZITE MI SFOROVCI,HELP MI EVRIBADIII!
jao_situacije

#833 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by jao_situacije »

mO k3 wrote:
jao_situacije wrote:
Očito si jos mlad ....
Jeli ti očekuješ da ce ti policija uletjeti u stan i pretresti ???
Ne očekujem, uostalom za to treba nalog i razlog za pretresanje. Ali opet odgovor je ne, u svakom slučaju.
mO k3

#834 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by mO k3 »

ODB wrote:QQ evo mi pred vratima rotacije :shock:
Ne zajebavam se

POMOZITE MI SFOROVCI,HELP MI EVRIBADIII!
Ti nisi relevantan .. Ne brini
mO k3

#835 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by mO k3 »

@ jao situacije vidiš tu se slažemo , sve su to pretpostavke sta ja pišem ali istina nine daleko vjeruj mi . Klix kao najjači portal i forum u bih ....
orgon

#836 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by orgon »

muzicar_iz_parka wrote:Da li po zakonu osumnjičeni moraju dati šifre pristupa sajtovima policiji koja vrši pretres?
Sto ce im sifre ako ovi imaju opremu za razbijanje 64-bitnog koda
stari_rastafari

#837 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by stari_rastafari »

Umalo popisivac wrote:
stari_rastafari wrote:
Umalo popisivac wrote:PS. Dajte molim vas promijenite naslov i "trkelja". Ako meni ne vjerujete uzmite rjecnik ili bar izguglajte.
Trkeljati znaci roviti, preturati a moze takodjer znaciti i blebetati. Kod nas se rijec uglavnom koristi kao roviti, preturati ;)
trkeljati
trkèljati (Ø, što) nesvrš. <prez. -ām, pril. sad. -ajūći, gl. im. -ānje>
DEFINICIJA
isprazno govoriti; trućati, trokeljati, blebetati svašta

:wink:

Znaci: Murija blebeta svasta Klix. :D
Kao sto rekoh, u BiH se koristi i kao sto naznacih - roviti, preturati ;)
Kemal Malovčić

#838 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Kemal Malovčić »

Joj ljudi ne znaju svoj jezik

Trkeljati je sasvim legitimna riječ u ovom kontekstu.

Svaka čast otvaraču teme (za konzerve) na preciznom naslovu.
Umalo popisivac

#839 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Umalo popisivac »

stari_rastafari wrote:
:wink:

Znaci: Murija blebeta svasta Klix. :D
Kao sto rekoh, u BiH se koristi i kao sto naznacih - roviti, preturati ;)[/quote]

Pa ja isto nekim cudom zivim u BiH i nikad nisam to cuo. Uostalom, ako to neko tako i govori onda to ne znaci da je ispravno. :wink: Ovdje se svasta govori. Uzmi rjecnik. :wink:
karanana

#840 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by karanana »

samo da se zna, ja sam vazda govorio da bi najbolje bilo da je cijela bih - rs.

i mislim da je trkeljati ovdje pravilno, cini mi se da sam to cuo ranije kao neko chaprkanje, rovljenje i slicno.
mehoxy

#841 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by mehoxy »

chupacabra wrote:A vi mislili da se Sarajevo odbranilo od cetnika. Prije su bar bile linije, a sad ljudi dodju lezerno, pokupe sta im treba, i odu a da se ni umorili nisu kako treba. Moj rodni grad postao jedna kolektivna picka.
Joj sto kenjate majko mila.Sto ti nesto ne uradis,umjesto sto nazivas druge pichkama? Nije niko lud da napravi belaj pa da ga izmlate ko konja i bace u neki zatvor u I.Sarajevu sa cetnicima.Problem ovdje je ogroman i normalnom covjeku neshvatljiv baliluk "bosnjackih" vlasti,sta drugo ocekivati u drzavi u kojoj veca prava od bosnjaka imaju i psi lutalice.
muzicar_iz_parka

#842 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by muzicar_iz_parka »

karanana wrote:samo da se zna, ja sam vazda govorio da bi najbolje bilo da je cijela bih - rs.

i mislim da je trkeljati ovdje pravilno, cini mi se da sam to cuo ranije kao neko chaprkanje, rovljenje i slicno.
Može meni onda Monica Bellucci? :D
muzicar_iz_parka

#843 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by muzicar_iz_parka »

Kemal Malovčić wrote:Joj ljudi ne znaju svoj jezik

Trkeljati je sasvim legitimna riječ u ovom kontekstu.

Svaka čast otvaraču teme (za konzerve) na preciznom naslovu.
Kemo vrati onu sliku, ne mogu te bolan takvog prepoznat.
Zastozato

#844 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Zastozato »

mehoxy wrote:
chupacabra wrote:A vi mislili da se Sarajevo odbranilo od cetnika. Prije su bar bile linije, a sad ljudi dodju lezerno, pokupe sta im treba, i odu a da se ni umorili nisu kako treba. Moj rodni grad postao jedna kolektivna picka.
Joj sto kenjate majko mila.Sto ti nesto ne uradis,umjesto sto nazivas druge pichkama? Nije niko lud da napravi belaj pa da ga izmlate ko konja i bace u neki zatvor u I.Sarajevu sa cetnicima.Problem ovdje je ogroman i normalnom covjeku neshvatljiv baliluk "bosnjackih" vlasti,sta drugo ocekivati u drzavi u kojoj veca prava od bosnjaka imaju i psi lutalice.
Ja to odavno govorim, pogotovo ovo vezano za pse lutalice, ali zar nije kukavicluk sutjeti na sve to. Imamo li mi imalo dostojanstva i sta treba da nam se desi da se trznemo, dodjemo sebi i ne budemo pasivni. Drugim rijecima, postoji li ikakva sansa da nam se vrati ponos kakav dolikuje covjeku.
ODB

#845 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by ODB »

Image
stari_rastafari

#846 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

orgon wrote:
muzicar_iz_parka wrote:Da li po zakonu osumnjičeni moraju dati šifre pristupa sajtovima policiji koja vrši pretres?
Sto ce im sifre ako ovi imaju opremu za razbijanje 64-bitnog koda
Trebate znati da vase sifre nisu locirane na korisnickim ili administratorskim racunarima. Sifre se nalaze direktno na serveru na kojem je forum "hosted" ili lociran.
Serveri nisu sigurno u njihovim prostorijama i vjerujem da su locirani kod nekih od providera u svijetu.

Taj ko trazi te sifre i ostale podatke korisnika do njih bih mogao doci direktnim napadom na servere odnosno ukoliko imaju administratorske pristupe na iste.

Eto, onako pojednostavljeno objasnjenje. Ukoliko vas pak i dalje sekira onda je vjerovatno dovljeno da promijenite svoju sifru, odmah. Sto se tice IP adresa, velika vecina korisnika koristi dinamicke IP adrese tako da ni tako do vas ne mogu doci... Mozda vam mogu pokupiti email adrese pa da vas spamuju :D

Sto se tice rijeci "trkelja" u SA se koristi kao sinonim za rovljenje, preturanje stvari i slicno ;) Definicija koja je bila postavljena mi se cini kao istocna varijanta iste :)
Officer Crabtree

#847 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Officer Crabtree »

pojednostavljeno pitanje:

šta misliš da li se osoba u klixu zadužena za administrivanje foruma loguje svaki put na kompjuter kad otvara bazu podataka ili administracijski panel, il joj je browser snimio pass? :D
stari_rastafari

#848 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Officer Crabtree wrote:pojednostavljeno pitanje:

šta misliš da li se osoba u klixu zadužena za administrivanje foruma loguje svaki put na kompjuter kad otvara bazu podataka ili administracijski panel, il joj je browser snimio pass? :D
Dobro pitanje i nadam se da administrator cita pa da nam kaze tacan odgovor. U svakom slucaju, ako to radi tako kao sto si objasnio onda osoba treba da se zamisli nad pitanjima bezbjednosti u IT-u :D
Alfons Kauders

#849 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Alfons Kauders »

stari_rastafari wrote:

Dobro pitanje i nadam se da administrator cita pa da nam kaze tacan odgovor. U svakom slucaju, ako to radi tako kao sto si objasnio onda osoba treba da se zamisli nad pitanjima bezbjednosti u IT-u :D
mislite da ce oktriti da je zapravo Hare proslijedio snimak? :D
jao_situacije

#850 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by jao_situacije »

stari_rastafari wrote:

Nemoj se truditi... objašnjavam na 3 stranice da im sigurnost nije ugroženija više nego kad surfaju po netu i da serveri 99% nisu u Bih, ali oni opet po svom i navalili šta je Suljagić počeo trabunjati mada ni on sam vjerovatno ne zna o čemu piše. :roll: :D
Post Reply