Murija, narkomani, kabadahije i ostali problemi u vasem naselju...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dozer

#76 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

Sto je najgore, koliko sam cuo, i taj njegov otac je bio borac, pa je sve samim tim jos gore... :(
Nikad nije sve crno-bijelo, jebi ga... Nazalost, otac malom ocito ne moze nista...

A ima mali 20.
Altsa

#77 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Altsa »

ovakvi dogadaji kod normalnog covjeka samo izazovu bijes i mucninu :evil:
dobar osjecaj

#78 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by dobar osjecaj »

Dozer wrote:Sto je najgore, koliko sam cuo, i taj njegov otac je bio borac, pa je sve samim tim jos gore... :(
Nikad nije sve crno-bijelo, jebi ga... Nazalost, otac malom ocito ne moze nista...

A ima mali 20.
Istina. Rijetko kad je crno-bijelo. Mislim da ipak djeca ne postaju preko noci mali odmetnici koji iz cista mira unistavaju svoju ili tudju imovinu. Nije bas poezija odrastati ni sa ocem koji je vjecno pod gasom bez obzira kakve traume otac nosi u sebi. Mislim da se kod vecine ovakvih prestupnika radi o slicnim zivotnim pricama i da jedno mlacenje nece biti ni od kakve posebne koristi. Mozda se nece vise pribliziti tom automobilu koji je sad unistavao. Hoce nekom i necijem drugom jer negdje mora izbaciti svoj bijes.
bella_ciao

#79 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by bella_ciao »

dobar osjecaj wrote:
Dozer wrote:Sto je najgore, koliko sam cuo, i taj njegov otac je bio borac, pa je sve samim tim jos gore... :(

A ima mali 20.
Istina. Rijetko kad je crno-bijelo. Mislim da ipak djeca ne postaju preko noci mali odmetnici koji iz cista mira unistavaju svoju ili tudju imovinu. Nije bas poezija odrastati ni sa ocem koji je vjecno pod gasom bez obzira kakve traume otac nosi u sebi. Mislim da se kod vecine ovakvih prestupnika radi o slicnim zivotnim pricama i da jedno mlacenje nece biti ni od kakve posebne koristi. Mozda se nece vise pribliziti tom automobilu koji je sad unistavao. Hoce nekom i necijem drugom jer negdje mora izbaciti svoj bijes.

Koje tacno koristi? Za koga?

Koga vise briga, drzavu i policiju nije sto bi se onda ja bavio njegovom socijalizacijom i cim vec ne? Udri govno, polomi ga. Komu ... mater.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#80 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Truba »

ma ne brinite dobiju takvi mare
al eto lože se koke na takve mislim da je i nasilan što prolazi kod koka :D

treba ispitati tu korelaciju
vendetta87

#81 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by vendetta87 »

nema burazeru, znam ga iz vidjenja
dobar osjecaj

#82 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by dobar osjecaj »

bella_ciao wrote: Koje tacno koristi? Za koga?

Koga vise briga, drzavu i policiju nije sto bi se onda ja bavio njegovom socijalizacijom i cim vec ne? Udri govno, polomi ga. Komu ... mater.
Ni za koga. Polomljeni retrovizor se nece vratiti u prvobitno stanje. Malac ce samo potvrditi svoja ubjedjenja da je nasilje rjesenje za sve. Tako ce sutra mlatnuti tvoju ili moju kcerku i isto nikoga nece biti briga ni za ciju socijalizaciju ili sta vec.
bella_ciao

#83 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by bella_ciao »

dobar osjecaj wrote:
bella_ciao wrote: Koje tacno koristi? Za koga?

Ni za koga. Polomljeni retrovizor se nece vratiti u prvobitno stanje. Malac ce samo potvrditi svoja ubjedjenja da je nasilje rjesenje za sve. Tako ce sutra mlatnuti tvoju ili moju kcerku i isto nikoga nece biti briga ni za ciju socijalizaciju ili sta vec.

Zato ga dobro prebijes, ko sto jednom dobih savjet, polomis mu clanke na nogama tako da mu nikad ne mogu zarasti, da nikad ne moze hodat kako treba. Blaza verzija je da mu pocupas ligamente tak da ne moze hodati mjesecima i zajebavat narod.
Jel brutalno? Jest, al sta sad. Ovo je djungla, moras tako il te nema nigdje.
Polomis ga i spasis nekom zivot - dugorocno.
Kraj price

#84 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

A ima mali 20.
Mnogi ocevi su bili borci nije to nikakvo opravdanje,privilegija..
Predpostavljam da je decko znao cije auto razvaljuje samo se postavlja pitanje jel to namjerno uradio pred curicom da se dokaze kao vidi cije auto razvaljujem ili postoji neka pozadina sto nama nije poznato za sada..
Mislim da kucni odgoj nije presudan mada igra ulogu,vecina djece u pubertetu pa i poslije kad uđu u lose drustvo,ponesu ih lude godine,cine gluposti,neki se opamete na vrijeme neki nikad.
dobar osjecaj

#85 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by dobar osjecaj »

bella_ciao wrote: Zato ga dobro prebijes, ko sto jednom dobih savjet, polomis mu clanke na nogama tako da mu nikad ne mogu zarasti, da nikad ne moze hodat kako treba. Blaza verzija je da mu pocupas ligamente tak da ne moze hodati mjesecima i zajebavat narod.
Da budem iskrena i sama sve cesce mastam kako lomim kosti brojnim zaostalim spodobama koji me docekuju na salterima raznih studentskih sluzbi, toplana. Njihovo izjebavanje u zdrav mozak mi jednako tesko pada kao da mi razvaljuju retrovizor na automobilu. Kad bismo svi krenuli mlatiti sve ljude koji nam se nadju na putu u ovom gradu zivjeli bismo u gradu s najvise bogalja po m2.
Dozer

#86 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

Mislim da on nije imao pojma cije vozilo udara. Jednostavno mu u momentu nesto doslo, ili ga je ta curica nesto "iznervirala", i on se istresao na retrovizoru. Mislim da cak nema pojma ni koje je auto udario, a ni ko je malo zatim stajao pred njim...
bella_ciao

#87 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by bella_ciao »

dobar osjecaj wrote:
bella_ciao wrote: Zato ga dobro prebijes, ko sto jednom dobih savjet, polomis mu clanke na nogama tako da mu nikad ne mogu zarasti, da nikad ne moze hodat kako treba. Blaza verzija je da mu pocupas ligamente tak da ne moze hodati mjesecima i zajebavat narod.
Da budem iskrena i sama sve cesce mastam kako lomim kosti brojnim zaostalim spodobama koji me docekuju na salterima raznih studentskih sluzbi, toplana. Njihovo izjebavanje u zdrav mozak mi jednako tesko pada kao da mi razvaljuju retrovizor na automobilu. Kad bismo svi krenuli mlatiti sve ljude koji nam se nadju na putu u ovom gradu zivjeli bismo u gradu s najvise bogalja po m2.
Ne znam odkud sad ideja da se svima lome noge. To nisam reko. Pricam o ovim nedojebanim 'kriminalcima' i jalijasima od 20 kila. Oko za oko, nista vise. On tebe nozem i ti njega polomi, onesposobi, sta bilo.
Dozer

#88 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

Pa nije divlji zapad, jebi ga... Iako bih i ja najradije to tako zavrsavao, ali to onda samo destabilizuje stanje na ulicama i vrlo brzo bi ulice postale ratna zona... A, kako svi znamo, tada najvise i najcesce stradaju upravo oni najneviniji.
Kraj price

#89 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

Dozer wrote:Mislim da on nije imao pojma cije vozilo udara. Jednostavno mu u momentu nesto doslo, ili ga je ta curica nesto "iznervirala", i on se istresao na retrovizoru. Mislim da cak nema pojma ni koje je auto udario, a ni ko je malo zatim stajao pred njim...
U njegovim godinama sam vrlo dobro znao ko sta vozi i ko je bio ko u ratu.Ako se tu krece stalno a krece se ubjeđen sam da zna 100% cije je auto,samo se postavlja pitanje jel znao u datom momentu bas.Sa obzirom da je potego noz na lika kad ga je vidio znaci da zna koga napada.Ako nije znao za auto zna za specijalca 100000%.
dobar osjecaj

#90 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by dobar osjecaj »

bella_ciao wrote: Ne znam odkud sad ideja da se svima lome noge. To nisam reko. Pricam o ovim nedojebanim 'kriminalcima' i jalijasima od 20 kila. Oko za oko, nista vise. On tebe nozem i ti njega polomi, onesposobi, sta bilo.
Sto da ne ako je metoda tako ucinkovita. Ovaj malac je obicno deriste koje ocito odgaja ulica, slicni drugari, FB i tv.
U njegovo zivotno sranje se mogu potpuno uzivjeti i razumjeti zivot djeteta koje odrasta s ocem koji nije u stanju da sebe dovede u red a ne da bude uzor djecaku.
U zivote odraslih, mahom partijskih seljacina koji me iz obijesti i zato jer mogu izdrkavaju na salterima ipak ne mogu.
Dozer

#91 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

Generalno, ovo nase kompletno drustvo je na jednoj moralnoj nizbrdici kojoj ja ne vidim kraj...

I ovaj mali, ali garantujem jos hiljade njemu slicnih, ponasace se ovako sve dok drzava ne postane efikasna u suzbijanju svega ovoga. A drzava, tj. oni na vlasti (SDA-HDZ-SNSD/SDS) to jednostavno ne zele da urade jer njima odgovara takvo stanje haosa, nereda, kriminala, droge, i sl..

Sta je opcija? Samoorganizovanje normalnih ljudi, ali je tada realno ocekivati da i oni (mi) tada postanemo nenormalni. Naravno, drzava ce tada ekspresno djelovati i primijeniti sve moguce i nemoguce mehanizme da kazni nas, a niposto da rijesi uzroke toga zbog cega smo mi odjednom postali takvi. Ne, nego ce se na sve nacine potruditi da mi sto prije zavrsimo po zatvorima, a one koji su uzrokovali sve to jednostavno ce ostaviti na ulicama.

Nazalost, ali ovo jeste upravo ovako.
braca

#92 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by braca »

Narkomanija je u svakom kutku ovoga grada, ja zivim u centru i svjedok sam da ako se okrenem lievo ili desno vidjeti cu u najboljem slucaju barem jednu grupu kako duva oliti puši marihuanu (ajde, sad mi kazite kako je to OK, a ako i jeste OK, kao sto je sex OK, onda to upraznjavaj na nekom drugom, a ne na javnom mjestu, kao sto isti principi vaze i za sex), znam da su susjedi oliti komsije zvali nebrojeno puta policiju, molili ih da dodju, javljali mjesta gdje se okupljaju narkomani svaki bogovetni dan, policija nema niti imalo interesa da dodje i da nesto poduzme.

Sad ce se javiti strucnjaci da mi objasne da marihuana nije narkomanija, ne ulazim u to da li jeste ili nije, radi sta hoces, samo nemoj to raditi na javnom mjestu....i nemoj svojim činom mamiti drugu djecu da to isto rade......
Dozer

#93 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

Ma trava je zakonom zabranjena, a kategorisana je kao laka droga. Nebitno.

Mene sad samo zanima da li ce ovaj mali, bio ili ne bio narkoman bilo koje vrste, biti dovoljno pametan i shvatiti sta je napravio, a onda mozda i otici kod Spece, normalno pruziti ruku i reci da je pogrijesio, ili ce nakaradno misliti da ce nekakvom svojom silom nesto postici...
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#94 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by arman1 »

Dozer wrote:Ma trava je zakonom zabranjena, a kategorisana je kao laka droga. Nebitno.

Mene sad samo zanima da li ce ovaj mali, bio ili ne bio narkoman bilo koje vrste, biti dovoljno pametan i shvatiti sta je napravio, a onda mozda i otici kod Spece, normalno pruziti ruku i reci da je pogrijesio, ili ce nakaradno misliti da ce nekakvom svojom silom nesto postici...
Iz iskustva pričat će raji kako je mogao nalupati matorog debila koji se usudio drznuti da mu se obrati ali bio je s pičkom pa mu se nije dalo.
Dozer

#95 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

A znam i ja kako to ide... Nazalost.
Last edited by Dozer on 27/10/2014 14:04, edited 1 time in total.
madner

#96 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by madner »

Sigurno nece doci sam ako dodje.
joint union

#97 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by joint union »

Dozer wrote:Ma trava je zakonom zabranjena, a kategorisana je kao laka droga. Nebitno.

Nazalost, mislim da ce biti ovo drugo, ti momci tamo nemaju pametnija posla. Osim da im neko kaze o kome se radi.
Ako to bude nako koga postuju, mozda jaran dobije novi retrovizor (ako mu ne smeta sto ce 99% biti skinut sa drugog auta).
razonoda

#98 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

Dozer wrote:Pa nije divlji zapad, jebi ga... Iako bih i ja najradije to tako zavrsavao, ali to onda samo destabilizuje stanje na ulicama i vrlo brzo bi ulice postale ratna zona... A, kako svi znamo, tada najvise i najcesce stradaju upravo oni najneviniji.
Mislim da jeste divlji zapad i da je krajnje vrijeme da se oformi 'vidjilante '. :brusli: Od policije nikakve koristi.
Kraj price

#99 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

Dozer wrote: Mene sad samo zanima da li ce ovaj mali, bio ili ne bio narkoman bilo koje vrste, biti dovoljno pametan i shvatiti sta je napravio, a onda mozda i otici kod Spece, normalno pruziti ruku i reci da je pogrijesio, ili ce nakaradno misliti da ce nekakvom svojom silom nesto postici...
Posto je vidio da mu se ni sa nozem ne moze suprostavit sigurno nece ici necim drugim na njega,jednostavno mozda opet pokusa nekakvom materijalnom stetom se osvetit,ostalo ne vjerujem...
Dozer

#100 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

Pa ni ta nova materijalna steta nece biti dobra stvar... I ne vidim sta se on ima kome svetiti... Za sta?
Post Reply