Murat Šabanović

jugoslovennakvadrat

#76 Re: Murat Šabanović

Post by jugoslovennakvadrat »

Code: Select all

@udrch, ti prodajes kompjutorske miseve, dobro to radis i ostani u toj oblasti. Ne znam ni ja tacno, nemam ni priblizne podatke, ali mogu komotno tvrditi da bi plivni val visegradskog jezera, nakon rusenja brane, porusio sve ispred sebe, pa cak i sve tri nabrojane brane. Stavise, njegova snaga bi, vodama iz tih jezera, bila i pojacana, i demolirala sve ispred sebe, mozda cak i Beograd poplavila. U pravu si, ravnica Srema ublazila bi stetu, ali bi zato i ono tek izleglo sremskomitrovacko pile bez jedne noge, ili ono sabacko coravo krme, bilo „pozlaceno“ i fakturisano Vladi RBiH, kasnije – svima nama, i skupo naplaceno. 
Napisah ja ovdje da je Murat u ribarskom žargonu samo "peš" na koji se hvata "krupna riba"! Prethodni komentator u gore citiranom dijelu je dao odličan komenatar! :-D
Opetja033

#77 Re: Murat Šabanović

Post by Opetja033 »

Kako je isla ona pjesmica tih dana?
"O Murate pusti mutnu vodu..........."
:mrgreen:
racionalista

#78 Re: Murat Šabanović

Post by racionalista »

koja je to?
gazija_sa

#79 Re: Murat Šabanović

Post by gazija_sa »

oj murate pusti mutnu vodu, nečisti da odu :dance:
udrch

#80 Re: Murat Šabanović

Post by udrch »

slucajni prolaznik wrote:
udrch wrote:@slucajni prolaznik

zaboravio sam te pitati, jel ti znaš gdje dođe ova đerdapska brana i koliko jebene ravnice ima do te brane..
sva voda iz sve tri brane, Višegradske, Bajine Bašte i Zvorničke bi se već razlila prije Bijeljine na nivo do jednog metra..
i da je srušena ne bi prouzrokovala nikakav masovan zločin, jer su se oni već bili pripremili..
jedino dobro koje je taj potez mogao donijeti bilo je rušenje mostova i nestanak akumulacija što bi otežalo dostavu oružja preko Drine..
@udrch, ti prodajes kompjutorske miseve, dobro to radis i ostani u toj oblasti. Ne znam ni ja tacno, nemam ni priblizne podatke, ali mogu komotno tvrditi da bi plivni val visegradskog jezera, nakon rusenja brane, porusio sve ispred sebe, pa cak i sve tri nabrojane brane. Stavise, njegova snaga bi, vodama iz tih jezera, bila i pojacana, i demolirala sve ispred sebe, mozda cak i Beograd poplavila. U pravu si, ravnica Srema ublazila bi stetu, ali bi zato i ono tek izleglo sremskomitrovacko pile bez jedne noge, ili ono sabacko coravo krme, bilo „pozlaceno“ i fakturisano Vladi RBiH, kasnije – svima nama, i skupo naplaceno.

Ti sada stavi na vagu tezinu retardirane i primitivne zelje za osvetom rusenjem te brane i unistenjem „svega srpskog“ i vjerovatne konsekvence takvim idiotskim cinom.

Muratova jedina olaksavajuca okolnost je cinjenica da visegradsku branu nije moguce „srusiti“ dinamitom i prostim miniranjem za nekoliko sati, koliko je on imao na raspolaganju. Tu cinjenicu su znali svi relevantni strucnjaci, samim time i vlasti u Sarajevu. To su znali i u Beogradu, odnosno – upravo oni koji su danas zatrazili krivicnu odgovornost protiv Murata zbog cina terorizma i izazivanja opce opasnosti. Cini se da jedini nije znao general Kukanjac, i da je jedini on nasjeo na Muratov blef.
ja ne prodajem kompjuterske miševe, ali ti prodaješ maglu ovdje..

činjenica je da sam ja bio u to vrijeme nizvodno od brane u Višegradu..
činjenica je da ja puno bolje od tebe poznajem područje nizvodno, sve do Beograda..
činjenica je da ti očito pričaš priču za nekog drugog..

još ću jednom o ovome..
Murat je prvi put zaprijetio branom 8. aprila, napustio ju je vjerovatno u toku noći 13. aprila, jer je užički korpus ujutro 14. aprila preuzeo kontrolu..
iz više izvora sam dobio informaciju da je Murat tih godina bio dovoljno lud i da je imao čime da to uradi, onda bi to uradio..od ljudi koji su mi to rekli posebno cijenim rahmetli rođaka koji je dao svoj život za ovu zemlju, ali i današnjeg komšiju koji je faktički odrastao sa Muratom i skoro su istih godina..
naselja koja bi najviše bila ugrožena rušenjem brane su: Bajina bašta, Skelani, Bratunac, Drinjača, Divič, Zvornik, Ljubovija, Mali Zvornik, Loznica, Banja Koviljača, Janja..ima i manjih mjesta uz Drinu, ali su uglavnom srpska..
ovo su mjesta gdje je plimni val mogao napraviti velike ljudske žrtve..od svih mjesta u to vrijeme Bošnjaka je još uvijek bilo samo u Janji u većem broju..Zvornik, Divič i Drinjača su bili skroz očišćeni, Bratunac djelimično..ostali su Srbiji..
ja sam rekao da je nas nizvodno bolila neka stvar šta će biti, jer objektivno nismo imali razlog za žaljenje..već smo svjedočili etničkom čišćenju i masovnim ubistvima..posebnu težinu svemu je davala činjenica da veći dio zemlje u kojima žive i Bošnjaci nije uopšte dijelila našu sudbinu..dok se u Zvorniku nemilosrdno ubijaju Bošnjaci, recimo u Tuzli su se JNA horde slobodno kretale gradom do 15. maja..

što se tiče rušenja brane, ne znam koliko je trebalo da ju se sruši..koliko znam takvi objekti u bivšoj JNA su unaprijed pravljeni sa tim slabim mjestima, za nedaj Bože, kao i mostovi..
da je došlo do rušenja, vjerujem da bi plivni val srušio obadvije brane nizvodno i to je bio najveći rizik te priče..

problem Muratovog zauzimanja brane nikad vjerovatno nije ni bilo rušenje, već plimni val koji je mogao napraviti puštajući sve otvore iznenada..ali očito Murat sa sobom nije imao nikoga ko je znao bar to uraditi..
strah od takve situacije podgrijavala je činjenica da Zvornička brana ima vrlo ozbiljne pukotine i vjerujem da je to bio osnovni strah kod svih..
da je makar to uradio, šteta u Srbijanskim gradićima kao što su Bajina bašta, Ljubovija, Mali Zvronik, ali i sam grad Zvornik bi bila ogromna..ali eto nije ni to..

i ja nisam rekao da bi ravnica Srema ublažila štetu, već da bi se sva akumulacija iz sva tri jezera razlila još u Semberiji, do Bijeljine visina vode ne bi bila veća od 1m..
očito je da vi precjenjujete veličinu akumulacije, a podcjenjujete širinu ravnice koja se pojavljuje odmah nizvodno od Zvornika, sa obadvije strane Drine..
bolebolid

#81 Re: Murat Šabanović

Post by bolebolid »

Nije vise Alija za gradjansku republiku?

Vazdiglo se Srblje Biogradsko
U sutonu bosanskoga rata
Da nejači Višegradske tlači,
Hercegov'ni tenkovima prijeti.

Ne da Murat svoga Višegrada,
Pleć'ma štiti i Dubravu staru,
Ruši Murat nobelovca Ivu
Sa temelja paše janjičara,
Eksplozivnim argumentom maše
Te teroru terorom odgovara.
Ustanak se Hercegov'ni sprema.

S'one strane telefonske žice,
S'one strane Drine kukavice
Kukanjac se Muratu udvara:

O Murate Šabane Murate,
Nedužnoga naroda stradace.
Ja spriječavam svakoga sukoba,
Ne diž' uzrak brane Višegradske!

Milutinu murat odgovara,
Nejakome kapetan Kukanjcu:

Ti Arkanu reci da ne kolje,
ne Muratu da ne diže branu!

Il' nas redom Četnici poklali,
il' nas Drina hladna odnijela,
Vi jednu nam Sudbu prizivate!
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#82 Re: Murat Šabanović

Post by japin_mutapi »

isto nam je il nas četnici poklali il nas drina odnijela
Post Reply