MURAT KOD MUDOLOGA

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

anais_nin

Post by anais_nin »

Lace wrote: ma stoji to u usvojenju (meni je zao sto ja recimo kao singl ne mogu usvojiti dijete...ali zakon je zakon)...i o roditeljstvu...ali ja sam posesivna i sebicna :D ...pa bi tako to dijete koje je moje 50% zeljela da gledam kako raste...da gledam kako se mjenja...da li ima nekih slicnosti sa mnom...i vjerovatno niti bi meni bilo lako...niti bliskom clanu kojem sam "pomogla"...bolje da ne pomazem tako :D to sam htjela da kazem :D
meni je to super :D mislim da znas tj da mozes pretpostaviti svoju reakciju nekoj situaciji i tako odgovorno donijeti odluku :D i ja imam N situacija za koje jednostavno znam da ne bih mogla :oops:

P.S. murate zasto pravis toliku razliku izmedju doniranja sperme i jajasaca? na isto ti se to svodi, nekim parovima treba jedno, nekim drugo, opet dajes svoj genetski materijal nekom drugom na koristenje, ne vidim toliku razliku :D
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

anais_nin wrote:
Lace wrote: ma stoji to u usvojenju (meni je zao sto ja recimo kao singl ne mogu usvojiti dijete...ali zakon je zakon)...i o roditeljstvu...ali ja sam posesivna i sebicna :D ...pa bi tako to dijete koje je moje 50% zeljela da gledam kako raste...da gledam kako se mjenja...da li ima nekih slicnosti sa mnom...i vjerovatno niti bi meni bilo lako...niti bliskom clanu kojem sam "pomogla"...bolje da ne pomazem tako :D to sam htjela da kazem :D
meni je to super :D mislim da znas tj da mozes pretpostaviti svoju reakciju nekoj situaciji i tako odgovorno donijeti odluku :D i ja imam N situacija za koje jednostavno znam da ne bih mogla :oops:

P.S. murate zasto pravis toliku razliku izmedju doniranja sperme i jajasaca? na isto ti se to svodi, nekim parovima treba jedno, nekim drugo, opet dajes svoj genetski materijal nekom drugom na koristenje, ne vidim toliku razliku :D
ne znam, ali doniranje jajasaca mi je nekako fujjjjj ...
Lace

Post by Lace »

Murat Sabanovic wrote:
anais_nin wrote:

a ni procedura doniranja nije zabavna kao vasa :-?
anais_nin

Post by anais_nin »

Murat Sabanovic wrote:
anais_nin wrote:

fuj???? :? :lol: krivo ti sto postoji nacin da se i zenski geni sire je li?> :D
Murat Sabanovic

ma nekako ne mogu ni da zamislim ...jednostavno FUJJJJJJJJJJJJ
anais_nin

Post by anais_nin »

Murat Sabanovic wrote:ma nekako ne mogu ni da zamislim ...jednostavno FUJJJJJJJJJJJJ
:lol: :lol: :lol: ne kontam sta ti je fuj? procedura? ili cinjenica da zene doniraju svoja jajasca? :roll:
kekec

Post by kekec »

Murat Sabanovic wrote:
kekec wrote: Jednostavno sam mastovitom Muratu htio dati ideju
za temu slicnu ovoj, a baziranu, ovaj put,
na posjeti "kitologu", a ne "mudologu". :)
nikad se ne zna kakac....mozda ce ti zatrebati nekada darivalac sperme :D
:?

Da vidis rezultate moje, ti bi svoja muda odsjekao. :P
danas

Post by danas »

anais_nin wrote:
Pearl wrote:
ja anonimno vjerovatno ne bih davala.. mada sam cula da se jajasca grdno placaju u USA.. mozda lazna info..
ali da znam da se neko od bliske porodice ili najbolja prijateljica neuspjesno lijeci od neplodnosti i da je to jedino rjesenje, mislim da bih pristala da doniram jajasce..
isto :D
ne zajebajite se sa time. nije to kao kod muskih, ni trepnut okom... :-) mora se uzimati bruka hormona... jajnici nateknu -- od normalne velicine recimo badema ili nokta do velicine grejpfruta. cesto prsne jajnik... ostane onda zena koja donira neplodna ili sa problemima... :roll:
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Doniranje jaja u privatnim klinikama se placa $2500 koliko ja znam...

A onima koje lova privlaci samo bih napomenuo da ih djeli od lovice inekcija kroz vaginu u oba jajnika za ultrasoundsku kolekciju 10-20 jajascadi. Tome naravno prethodi da vas neko izabere prvo. Jest da vas nakautiraju koktelom drogica al' bude tu vriske uz par samara i "places picko places.." uzvikom. Moze se ponoviti 2, do 3 puta. Nije dokazano da povecava rizik od raka jajnika koji je inace medju zenama "silent killer".

Sto se tice muske spreme mozes za litru dobit $2. Narucito lep i pametan $5-tak. U opisu inace bude rasa, boja kose i ociju i nivo edukacije zavrsen, ostatak je nepoznanica za buduce hadzinice.

I da, radi se o strogoj anonimnosti bez ikakve sanse da mozete saznati sta i kako bude kako sa donorima tako sa doniranim.

Cim donirate jaja - potencionalni babuka donira spermu isto jutro, ne smije biti starija od 20 minuta prije donosenja u kliniku. Onda se prvo odradi analiza sperme, izaberu se sprematozoidi s pipeticom i oplode se jaja. Obicno se izabere par najzrelijih jajascadi. Ostalo se sve zamrzne, ako hadzinica ne zatrudni iz prvog pokusaja da ne mora davati opet $15.000 za cijeli proces, vec samo $3.000. Onda se oplodjena jaja inkubiraju tj. budu pod optimalnim uslovima 48h i nadgledaju se. Vecina klinika izabere opet najbolji jedan do dva zygota koja onda ubace u maternicu. Postotak trudnoca s blizancima je poprilicno veliki. Uspjeh varira od 20-30 do 50% zavisno od klinike do klinike. Neke imaju program po kojem ukoliko ne zatrudnis vrate ti dio love tj. cijeli profit koji bi se obrnuo.
anais_nin

Post by anais_nin »

danas wrote:
anais_nin wrote:
Pearl wrote:
ja anonimno vjerovatno ne bih davala.. mada sam cula da se jajasca grdno placaju u USA.. mozda lazna info..
ali da znam da se neko od bliske porodice ili najbolja prijateljica neuspjesno lijeci od neplodnosti i da je to jedino rjesenje, mislim da bih pristala da doniram jajasce..
isto :D
ne zajebajite se sa time. nije to kao kod muskih, ni trepnut okom... :-) mora se uzimati bruka hormona... jajnici nateknu -- od normalne velicine recimo badema ili nokta do velicine grejpfruta. cesto prsne jajnik... ostane onda zena koja donira neplodna ili sa problemima... :roll:
pa ne bih to nikad zbog love uradila :roll: kao sto rekoh donirala bih samo nekom bliskom ono bas iz prijeke potrebe :oops: i mislim to je veliko AKO (ako bi se ikad nekom meni jako bliskom nesto tako desilo)... :D nemam puno zenske rodbine...a vecina bliskih prijateljica je do sada vec utvorilo plodnost :lol: :D
Murat Sabanovic

kekec wrote:
Murat Sabanovic wrote:
kekec wrote: Jednostavno sam mastovitom Muratu htio dati ideju
za temu slicnu ovoj, a baziranu, ovaj put,
na posjeti "kitologu", a ne "mudologu". :)
nikad se ne zna kakac....mozda ce ti zatrebati nekada darivalac sperme :D

sto ,je l' to imas 10 jaja,kekec??? :D
kekec

Post by kekec »

Murat Sabanovic wrote:
kekec wrote:
Murat Sabanovic wrote: nikad se ne zna kakac....mozda ce ti zatrebati nekada darivalac sperme :D

sto ,je l' to imas 10 jaja,kekec??? :D
Samo dva.
Kvalitetna.
Zato: ne treba mi davalac.
Trazi druge musterije. :D
Post Reply