Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Lace wrote:
ma stoji to u usvojenju (meni je zao sto ja recimo kao singl ne mogu usvojiti dijete...ali zakon je zakon)...i o roditeljstvu...ali ja sam posesivna i sebicna ...pa bi tako to dijete koje je moje 50% zeljela da gledam kako raste...da gledam kako se mjenja...da li ima nekih slicnosti sa mnom...i vjerovatno niti bi meni bilo lako...niti bliskom clanu kojem sam "pomogla"...bolje da ne pomazem tako to sam htjela da kazem
meni je to super mislim da znas tj da mozes pretpostaviti svoju reakciju nekoj situaciji i tako odgovorno donijeti odluku i ja imam N situacija za koje jednostavno znam da ne bih mogla
P.S. murate zasto pravis toliku razliku izmedju doniranja sperme i jajasaca? na isto ti se to svodi, nekim parovima treba jedno, nekim drugo, opet dajes svoj genetski materijal nekom drugom na koristenje, ne vidim toliku razliku
Lace wrote:
ma stoji to u usvojenju (meni je zao sto ja recimo kao singl ne mogu usvojiti dijete...ali zakon je zakon)...i o roditeljstvu...ali ja sam posesivna i sebicna ...pa bi tako to dijete koje je moje 50% zeljela da gledam kako raste...da gledam kako se mjenja...da li ima nekih slicnosti sa mnom...i vjerovatno niti bi meni bilo lako...niti bliskom clanu kojem sam "pomogla"...bolje da ne pomazem tako to sam htjela da kazem
meni je to super mislim da znas tj da mozes pretpostaviti svoju reakciju nekoj situaciji i tako odgovorno donijeti odluku i ja imam N situacija za koje jednostavno znam da ne bih mogla
P.S. murate zasto pravis toliku razliku izmedju doniranja sperme i jajasaca? na isto ti se to svodi, nekim parovima treba jedno, nekim drugo, opet dajes svoj genetski materijal nekom drugom na koristenje, ne vidim toliku razliku
ne znam, ali doniranje jajasaca mi je nekako fujjjjj ...
Lace wrote:
Lace wrote:
fuj???? krivo ti sto postoji nacin da se i zenski geni sire je li?>
Pearl wrote:
ja anonimno vjerovatno ne bih davala.. mada sam cula da se jajasca grdno placaju u USA.. mozda lazna info..
ali da znam da se neko od bliske porodice ili najbolja prijateljica neuspjesno lijeci od neplodnosti i da je to jedino rjesenje, mislim da bih pristala da doniram jajasce..
isto
ne zajebajite se sa time. nije to kao kod muskih, ni trepnut okom... mora se uzimati bruka hormona... jajnici nateknu -- od normalne velicine recimo badema ili nokta do velicine grejpfruta. cesto prsne jajnik... ostane onda zena koja donira neplodna ili sa problemima...
Doniranje jaja u privatnim klinikama se placa $2500 koliko ja znam...
A onima koje lova privlaci samo bih napomenuo da ih djeli od lovice inekcija kroz vaginu u oba jajnika za ultrasoundsku kolekciju 10-20 jajascadi. Tome naravno prethodi da vas neko izabere prvo. Jest da vas nakautiraju koktelom drogica al' bude tu vriske uz par samara i "places picko places.." uzvikom. Moze se ponoviti 2, do 3 puta. Nije dokazano da povecava rizik od raka jajnika koji je inace medju zenama "silent killer".
Sto se tice muske spreme mozes za litru dobit $2. Narucito lep i pametan $5-tak. U opisu inace bude rasa, boja kose i ociju i nivo edukacije zavrsen, ostatak je nepoznanica za buduce hadzinice.
I da, radi se o strogoj anonimnosti bez ikakve sanse da mozete saznati sta i kako bude kako sa donorima tako sa doniranim.
Cim donirate jaja - potencionalni babuka donira spermu isto jutro, ne smije biti starija od 20 minuta prije donosenja u kliniku. Onda se prvo odradi analiza sperme, izaberu se sprematozoidi s pipeticom i oplode se jaja. Obicno se izabere par najzrelijih jajascadi. Ostalo se sve zamrzne, ako hadzinica ne zatrudni iz prvog pokusaja da ne mora davati opet $15.000 za cijeli proces, vec samo $3.000. Onda se oplodjena jaja inkubiraju tj. budu pod optimalnim uslovima 48h i nadgledaju se. Vecina klinika izabere opet najbolji jedan do dva zygota koja onda ubace u maternicu. Postotak trudnoca s blizancima je poprilicno veliki. Uspjeh varira od 20-30 do 50% zavisno od klinike do klinike. Neke imaju program po kojem ukoliko ne zatrudnis vrate ti dio love tj. cijeli profit koji bi se obrnuo.
Pearl wrote:
ja anonimno vjerovatno ne bih davala.. mada sam cula da se jajasca grdno placaju u USA.. mozda lazna info..
ali da znam da se neko od bliske porodice ili najbolja prijateljica neuspjesno lijeci od neplodnosti i da je to jedino rjesenje, mislim da bih pristala da doniram jajasce..
isto
ne zajebajite se sa time. nije to kao kod muskih, ni trepnut okom... mora se uzimati bruka hormona... jajnici nateknu -- od normalne velicine recimo badema ili nokta do velicine grejpfruta. cesto prsne jajnik... ostane onda zena koja donira neplodna ili sa problemima...
pa ne bih to nikad zbog love uradila kao sto rekoh donirala bih samo nekom bliskom ono bas iz prijeke potrebe i mislim to je veliko AKO (ako bi se ikad nekom meni jako bliskom nesto tako desilo)... nemam puno zenske rodbine...a vecina bliskih prijateljica je do sada vec utvorilo plodnost