Posto sam nekim slucajem, Bog dragi zna kako original negdje zagubila i imam samo taj 2. primjerak uplate, vratim se do poste gdje sam uplatila i oni mi izlistaju listu gdje mi je uplata proknjizena. Odem ponovo sa tim natrag, pa u kancelariju za putne isprave i ponovo ista prica. Samo prvi primjerak, ne moze drugacije!
Pa dobro ljudi, sta ja sada da radim? Oni slijezu ramenima. Kaze, mozete traziti refundaciju uplate, ali vam i za to treba 1 primjerak!
Izadjem iz te kancelarije i odem nize do ''sefa''. Udjem i ponovo sve ispricam. Kaze covjek, eto razumijem ja vas, ali svi daju 1.primjerak. Jedino da odete u postu gdje ste izvrsili uplatu pa da ispunite uplatnicu neka vam ovjere i daju 1. primjerak, a oni to onda nece proknjiziti.
Mi tako saljemo ljude, kad nemaju 1.primjerak.
Meni to u startu ne stima nesto, ali kaze tako covjek, a i valjda zna sta prica. Opet se ja vratim u postu, gdje me ljudi pogledaju onako blijedo i kazu da ne postoji sansa nikakva da se tako nesto napravi i ko mi uopste moze takvu glupost reci.
Ponovo se vratim, izvrsim novu uplatu i odem na salter u MUP i predam za pasos.
A ostaje mi sada, da na neki nacin, koji..trazim refundaciju sa Depozitnog racuna KS. Nemam rijeci, ali rijeci nemam za ovakav uhljupluk, nezainteresovanost, balvanluk, neznanje, nelogicnost, apsurdnost..ne znam vise sta!!!
U svoj ovoj frustraciji imam zelju da pokrenem tuzbu ili trazim pravni i zakonski osnov po kojem MUP ne priznaje 2 i 3 primjerak opste uplatnice!