MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Hemera

#601 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hemera »

seljaci su fino ograničili šta je kuperov test u pravilniku,tj.trcanje 12 minuta i ogranicili ostalo(skok u dalj,sklekovi itd)
Hemera

#602 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hemera »

korumpiran wrote:Vi svi pricate da ste dobro uradili a ne spominjete koliko vam je tacnih odgovora ... ako iko od vas ima do 40 tacnih odgovora ja ''ruku u vatru'' .... nije dobro uradjeno ako mislis da je odgovor tacan zaokruzen bez prethodne provjere, a fol znate kako ste uradili a neznate koja su pitanja bila...mojne vise kenjanja ...tisuu ;)

pa kad budu rezultati najbolje da se svako javi i kaze sta je osvojio,mislim da je to fer
korumpiran

#603 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by korumpiran »

Ma nece niko javiti, ove testove nikad nisi siguran kako si uradio, bio sam i prosla dva puta kad je ponisteno za inspektore i mislio sam da sam pogrijesio 6 pitanja na 30 ali sam saznao dok sam ucio da je to ipak bilo 8 pitanja pogresno odgovorenih, ovi sto pricaju da su dobro uradili nek napisu pitanja koja su im bila, jer ja se svojih vecinom sjetio od 44 pitanja kojih sam se mogao sjetiti 4 sam pogresno odgovorio, ostatka se nikako ne mogu sjetiti, esej tu i tamo al et
elda

#604 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by elda »

Da li netko ima ovaj zakon i ako ima da posalje ili postavi link!!!
Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira ("Službene novine Kantona Sarajevo" broj 18/07, 07/08)

Hvala Vam unaprijed!!
dingosp0

#605 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dingosp0 »

Chischo wrote:
dingosp0 wrote:vi koji ste polagali za M. Inspektora
Jel bilo pitanja vezano za FBIH ? parlament, predstavnicki dom i dom naroda? ministarstva? skupstina kantona... koliko poslanika, ministara? parlament BIH, vijece ministara? Federalni MUP? dejtonski sporazum, wasingtonski, datumi, itd itd... vidim da su vam pitanja bila bas o detaljima nekim koje si mogao znati ako si citao i poznajes zakone... jeli ko prosli put izlazio na test za policajca, kakva su tad bila pitanja od prilike.. jesili morao znati detalje neke
Imas pitanja neko ti je napisao vec, pregledaj par postova unazad. I ja sam ocekivao tip pitanja kao sto si ti nabrojao, ali jedino slicno je bilo "Ko cini zakonodavnu vlast kantona?"
pa dobro za M. Inspektora ne mozes ni ocekivati da budu takva pitanja, logicno je da ce biti pitanja koja ulaze u detalje MUPa, Zakona, Institucija itd... dok za cin Policajac logicnije mi je da budu pitanja koja su "opce znanje" neka pitanja gdje treba koristiti logiku .. ne bi bilo fer da sad pitaju neke detalje Krivicnog Zakona ili Upravnog postupka
elda

#606 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by elda »

Ljudi, jel neko primjetio da na spisku imaju kandidati stariji od 27 godina?? To su vjerovatno decertificirani policajci?? Oni su garant vec primljeni!! Al nije posteno trebali su poseban konkurs za njih, nidje veze??
Kiki Riki

#607 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Kiki Riki »

elda wrote:Da li netko ima ovaj zakon i ako ima da posalje ili postavi link!!!
Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira ("Službene novine Kantona Sarajevo" broj 18/07, 07/08)

Hvala Vam unaprijed!!
http://mup.ks.gov.ba/sites/mup.ks.gov.b ... %20jrm.pdf tu imaš zakon
http://mup.ks.gov.ba/preuzimanje/legislativa ovdje imaš ostale zakone, sretno :)
dingosp0

#608 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dingosp0 »

elda wrote:Ljudi, jel neko primjetio da na spisku imaju kandidati stariji od 27 godina?? To su vjerovatno decertificirani policajci?? Oni su garant vec primljeni!! Al nije posteno trebali su poseban konkurs za njih, nidje veze??
ma nisu primljeni, moraju i oni proci isti test ko svi ostali...samo su dobili priliku da opet mogu predati na konkurs...
jazmin

#609 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by jazmin »

elda
k1ks

imate PP :)
bosanceros_

#610 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by bosanceros_ »

Procitao sam postove od 1 pa do zadnjeg(nevjerovatno je koliko su to razvukli) cini mi se od 2006 ako se dobro sjecam pa evo ce skoro 7 godina ,eee svaka ti cast Bosno i Hercegovino :bih: :thumbup: ....

Hvala svima Vama koji nesto objavite koji neka pitanja napisete zaista moje postovanje :thumbup: ,
a ovi kao znaju da su skoro sve uradili kao ovaj "pravnik" ( nemoj mi se molim te uvrjedit,dobronamjerno govorim tj. pisem)i onda nijedno pitanje ne napisu a sjecaju ih se dosta :D :D :D :D .NEMOJTE MOLIM VAS...
Ima ovdje onih koji ce iz dobre namjere pomoci ja sam neko ko vjeruje u ovu zemlju ali me ona svaki dan nekako
demantuje,nije mi cudno za one koji sjede u policiji 10-15 godina pa se ponasaju bahato i kojima je rat to omogucio ali me cudi za ove koji se tek namjeravaju prijaviti i imaju neki arogantan stav da je za nepovjerovat :x jezim se od takvih...
Svima Vam zaista zelim puno srece i da se akbgda uspijete izboriti za svoje mjesto u MUP_u KS,naravno onima koji zele pomoci i drugima i koji postavljaju pitanja na forum zelim vise srece nego nekima arogantnim "likovima"

Naravno i dalje cu pratiti desavanja u vezi ovog konkursa i ispratit cjeli slucaj da vidim dokle ce to ici....ove "igre bez granica" u reziji Bosne i Hercegovine...
Jos jednom puno srece nemojte zamjeriti ako sam nekoga uvredio ili napravio neke pravopisne greske "vazda" sam ima dobru 3 iz Bosanskog jezika,ali je vrednija bila nego necija 5 :wink: :D :D
dingosp0

#611 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dingosp0 »

bosanceros_ wrote:Procitao sam postove od 1 pa do zadnjeg(nevjerovatno je koliko su to razvukli) cini mi se od 2006 ako se dobro sjecam pa evo ce skoro 7 godina ,eee svaka ti cast Bosno i Hercegovino :bih: :thumbup: ....

Hvala svima Vama koji nesto objavite koji neka pitanja napisete zaista moje postovanje :thumbup: ,
a ovi kao znaju da su skoro sve uradili kao ovaj "pravnik" ( nemoj mi se molim te uvrjedit,dobronamjerno govorim tj. pisem)i onda nijedno pitanje ne napisu a sjecaju ih se dosta :D :D :D :D .NEMOJTE MOLIM VAS...
Ima ovdje onih koji ce iz dobre namjere pomoci ja sam neko ko vjeruje u ovu zemlju ali me ona svaki dan nekako
demantuje,nije mi cudno za one koji sjede u policiji 10-15 godina pa se ponasaju bahato i kojima je rat to omogucio ali me cudi za ove koji se tek namjeravaju prijaviti i imaju neki arogantan stav da je za nepovjerovat :x jezim se od takvih...
Svima Vam zaista zelim puno srece i da se akbgda uspijete izboriti za svoje mjesto u MUP_u KS,naravno onima koji zele pomoci i drugima i koji postavljaju pitanja na forum zelim vise srece nego nekima arogantnim "likovima"

Naravno i dalje cu pratiti desavanja u vezi ovog konkursa i ispratit cjeli slucaj da vidim dokle ce to ici....ove "igre bez granica" u reziji Bosne i Hercegovine...
Jos jednom puno srece nemojte zamjeriti ako sam nekoga uvredio ili napravio neke pravopisne greske "vazda" sam ima dobru 3 iz Bosanskog jezika,ali je vrednija bila nego necija 5 :wink: :D :D
tema je ova postara... tako sto se spominju neki prijasni konkursi nemaju nikakve veze sa ovim sad konkursom... mislim da si se malo zbunio :) zadnji konkurs je bio 2009 godine... i tu je ponisten konkurs za m. inspektore i primljeno je samo 50 policajaca...

a to sto si napisao za ove likove koji ovdje dodju i pohvale se... a ne postave niti jednu informaciju koja bi mogla pomoci nekom ... potpuno se slazem...to ti je onaj bosnjacki pakosni mentalitet... nek je meni dobro, i nek samo ja imam a ostale ko sisa... :x
dingosp0

#612 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dingosp0 »

sta je najbitnije sto treba znati o zakonu o upravnom sporu FBIH ...
jer zakon je 100 strana.. i procitao sam 50... realno nisam nista skontao...
i mrsko mi je citati ostalih 50 strana jer skoro sve se ponavlja... i nemam pojma sta je pisac htjeo da kaze
elda

#613 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by elda »

dingosp0 wrote:sta je najbitnije sto treba znati o zakonu o upravnom sporu FBIH ...
jer zakon je 100 strana.. i procitao sam 50... realno nisam nista skontao...
i mrsko mi je citati ostalih 50 strana jer skoro sve se ponavlja... i nemam pojma sta je pisac htjeo da kaze
Stari poslat cu ti ja pitanja iz upravnog postupka i kancelarijskog poslovanja i radnog prava!! ne sekiraj se nista!!
balooon

#614 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

zna li neko informaciju,za sve one koji ne budu imali srece da prodju na ovom konkursu,hoce li biti ponovo konkurs za prijem policajaca i mladjih inspektora?..i kada?..nesto se pricalo da ukupno 300 treba biti primljeno ako se ne varam..
elda

#615 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by elda »

balooon wrote:zna li neko informaciju,za sve one koji ne budu imali srece da prodju na ovom konkursu,hoce li biti ponovo konkurs za prijem policajaca i mladjih inspektora?..i kada?..nesto se pricalo da ukupno 300 treba biti primljeno ako se ne varam..
Ja sam gledao na dnevniku da ce poslije ovog konkursa primiti jos 130 kandidata!!!
balooon

#616 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by balooon »

a znas li mozda koliko je od toga policajaca a koliko mladjih inspektora..postoji li mogucnost da sutra budu rezultati,jesu li ono rekli 18tog ili do 18tog?
dingosp0

#617 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dingosp0 »

mislim cim ova klasa ode na vraca.. da nakon toga ide jos jedan konkurs isto 150 pol. i 20m.i ....
HaHaHa2

#618 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by HaHaHa2 »

neka Vam je svima sa srecom, kako cujem i njima je pocela plata kasniti :)
JOINT_1921
Vozim: odlično

#619 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by JOINT_1921 »

Mladji inspektori... Kada aBd budete primljeni, ne budite hinje, LEGALIZUJMO marihuanu zajedno... Od 1g u dzepu, nijesam kriminalac, i samo je za licnu upotrebu, sto bezveze da pucate kazne, kad mi zelimo da nam je lijepo i samo da se smijemo... :D :D
KARAGA

#620 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by KARAGA »

Interesuje me test fizicke sposobnosti naravno ako prodzemo ovaj :| ,,jel samo KUPEROV test ili imas jos neki drugi???
elda

#621 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by elda »

Raja jel se mora poloziti i test i esej!!! jel se moze samo na osnovu testa poloziti???
Hemera

#622 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hemera »

KARAGA wrote:Interesuje me test fizicke sposobnosti naravno ako prodzemo ovaj :| ,,jel samo KUPEROV test ili imas jos neki drugi???
pored kuperovog testa imaš skok u dalj,trbušnjake,sklekove i psrint 100m
kenzo

#623 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kenzo »

iz pouzdanih izvora upucen sam da su se tu prijavil ljudi sa zavrsenim DIF-om za inspektore... :D
Hemera

#624 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hemera »

u konkursu za pomenuto mjesto nije definisano koji fakulteti mogu a koji ne mogu se prijaviti na konkurs
sta je tu je
KARAGA

#625 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by KARAGA »

Hemera wrote:
KARAGA wrote:Interesuje me test fizicke sposobnosti naravno ako prodzemo ovaj :| ,,jel samo KUPEROV test ili imas jos neki drugi???
pored kuperovog testa imaš skok u dalj,trbušnjake,sklekove i psrint 100m
AL KOD NJIH NA STRANICI UPRAVO OVO SVE STO SI NAVELA SPADA POD KUPEROV TEST?!
Post Reply