Nije problem pravo i ekonomija, problem su agronomi,vaspitačice predškolskog odgoja,treneri i sl.Champion wrote:Jel vama tj. studentima kriminalistike neko obecao da ce vas zaposliti u policijske organe, pa koliko vas proizvode morali bi sve sadasnje policajce i inspektore otpustit da bi toboze vas ugurali. Halo u ovoj zemlji malo ko radi ono za sta se skolovao. Mozda ono za sta sam se ja skolovao sad radi frizer il kriminalista. Sta se to na faxu naucili? isto sto i svi ostali tj. nista sto mozete primjeniti u praksi. Samo kukate kako vam mjesta zauzimaju ekonomisti pravnici itd. ima test brate pa izvolite, neki od vas imaju stomake do zuba pa jel bi vas trebali primit jer ste kriminalisti.kokuz_sa wrote:i taj isti SDA je uspio otjerati ministra MUP-a koji se zalagao za to da se napravi zakon po kojem ce se u MUP zaposljavat kadar koji se obrazuje za to, tj studenti kriminalistike
Moje mišljenje da treba urediti ovu oblast tako ta se prijem ograniči na slijedeće struke:1.pravo 2.kriminalistika 3.Viša škola unutrašnjih poslova 4. ekonomija 5.političke nauke-smjer sigurnosti.. Trenutnim propisima koji uređuju ovu oblast, do daljnjega će u ovoj državi na poslovima policijskih i krim službenika raditi veterinari, sociolozi, mesari, kuhari i čitav niz "više kvalificiranijih stručnjaka" od pravnika,ekonomosta, kriminalista itd....
Ako već gospoda to ne želi učiniti da ne bi bilo diskriminacije, onda u svim oblastima treba omogućiti prijem bez obzira na stručna zvanja.Tako da bi npr. dipl. pravnik mogao biti veterinar, dipl. kriminalista agronom, dipl. ekonomista vaspitač u vrtićima i sl.