hahahaha ma jok, samo pro forme ti pregleda i konstatuje na nekom papiru da ti fale ta dva zuba i eventualno karijes i plombe ali nije eliminatornobosanceros_ wrote:Jarane vidim da si upucen oko ovog ljekarskog ili bar imas iskustva(bar tako djeluje) sta je rec sa stomatoloskim pregledom jesuli tu opasni fale mi 2 zuba 5-6 gornja vilica?ColD wrote:Nećeš ne boj se ako ti je samo 20%, kao što ranije rekoh moraš baš biti ćorav da bi otpao /dioptrija preko3,5+-/ mozes otpasti još ako ne zadovoljavaš morfološki kriterij, ako imaš problema sa srcem /ekg/ i na psiho testu a što se tiče tetovaža možeš biti obojen i zbog toga ćeš pasti ako si tetoviran na licu i only takosporticus wrote:Biće gusto na ljekarskom pregledu 100% . Ako su otpala 33 kandidata za mlađeg inspektora onda će za policajca otpasti bar 80 . Ja ću garant biti među njima , jer na desno oko vidim slabije 20% . Daj Bože da ne bude tako ali sam pesimističan
nije bauk ne prepadajte se!!!![]()
MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Moderator: anex
-
ColD
#1951 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
- bosanceros_
#1952 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
hahahaha ma jok, samo pro forme ti pregleda i konstatuje na nekom papiru da ti fale ta dva zuba i eventualno karijes i plombe ali nije eliminatorno
[/quote]
hahaha ok ,hvala ti oraspolozi me

hahaha ok ,hvala ti oraspolozi me
- defeated
#1953 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
dira li te dole hahah 
- Rafael4
#1954 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ovo neko zatišje pred buru ? 
-
orhideja13
#1955 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ima li iko da je bio na ljekarskom pregledu, a da je već ranije imao urađen ljekarski, i jesu li išta od pregleda priznali ili se mora sve ponovo? Ne znam zbog čega niko neće da se javi da ispriča kako je bilo, a kad treba pričati o poništavanju konkursa tada se javlja i ko treba i ko ne treba.
-
daleko si
#1956 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Kada smo mi za mladjeg inspektora isli na ljekarski nisu priznavali,rekli su nam da oni ne znaju nista o tome i da smo tu dosli da nam oni urade ljekarski,da smo to trebali rijesiti s komisijom i radili smo sve preglede opet....srecnoorhideja13 wrote:Ima li iko da je bio na ljekarskom pregledu, a da je već ranije imao urađen ljekarski, i jesu li išta od pregleda priznali ili se mora sve ponovo? Ne znam zbog čega niko neće da se javi da ispriča kako je bilo, a kad treba pričati o poništavanju konkursa tada se javlja i ko treba i ko ne treba.
-
sporticus
#1957 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Od prošlog ljekarskog priznati će ti samo onih 240 pitanja a sve ostalo ćeš morati ponovo . Bar tako je bilo u grupi u kojoj sam ja bio tj. u prošli Ponedjeljak . Standardan ljekarski pregled , bez puno peglanja i ukoliko nemaš veći zdravstveni problem nema potrebe za brigom .orhideja13 wrote:Ima li iko da je bio na ljekarskom pregledu, a da je već ranije imao urađen ljekarski, i jesu li išta od pregleda priznali ili se mora sve ponovo? Ne znam zbog čega niko neće da se javi da ispriča kako je bilo, a kad treba pričati o poništavanju konkursa tada se javlja i ko treba i ko ne treba.
Psiholog te ispituje ukupno 10 sekundi , stomatolog malo pogleda zube i zabilježi karijes i plombe , kasnije otorinoralingolog pogleda grlo , testira sluh ( moraš biti gluh ko top da padneš ) , poslije uradiš EKG i odeš internisti da izmjeri pritisak i posluša rad srca , oftamolog standardno testira vid i da li raspoznaješ osnovne boje , izvadiš krv i urin , odradiš neverbalni test , visinu - težinu , na kraju se malo skineš gologuz da ti doktor pogleda držanje tijela i to je to ... ništa posebno u svakom slučaju .
Konkurs neće pasti ako Bog da , a ko misli da hoće ja mu poručujem da lagano maše ušima .
- defeated
#1958 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Joj ja imam upalu grla hoce li me oboriti radi toga ?sporticus wrote:Od prošlog ljekarskog priznati će ti samo onih 240 pitanja a sve ostalo ćeš morati ponovo . Bar tako je bilo u grupi u kojoj sam ja bio tj. u prošli Ponedjeljak . Standardan ljekarski pregled , bez puno peglanja i ukoliko nemaš veći zdravstveni problem nema potrebe za brigom .orhideja13 wrote:Ima li iko da je bio na ljekarskom pregledu, a da je već ranije imao urađen ljekarski, i jesu li išta od pregleda priznali ili se mora sve ponovo? Ne znam zbog čega niko neće da se javi da ispriča kako je bilo, a kad treba pričati o poništavanju konkursa tada se javlja i ko treba i ko ne treba.
Psiholog te ispituje ukupno 10 sekundi , stomatolog malo pogleda zube i zabilježi karijes i plombe , kasnije otorinoralingolog pogleda grlo , testira sluh ( moraš biti gluh ko top da padneš ) , poslije uradiš EKG i odeš internisti da izmjeri pritisak i posluša rad srca , oftamolog standardno testira vid i da li raspoznaješ osnovne boje , izvadiš krv i urin , odradiš neverbalni test , visinu - težinu , na kraju se malo skineš gologuz da ti doktor pogleda držanje tijela i to je to ... ništa posebno u svakom slučaju .
Konkurs neće pasti ako Bog da , a ko misli da hoće ja mu poručujem da lagano maše ušima .
-
kontrolor
#1959 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Zna li neko kad ce rezultati za mladje inspektore, jel neko zvao MUP, ja sam ih zvao prosle sedmice i rekli su da ce biti do petka, ali petak je prosao ?? 
-
emir225
#1960 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
e ako ti nije problem reci mi je li odprilike ovim redoslijedom,je li ima neko od ovih doktora da je malo na svoju ruku da ti ubaci neki trik pa da te malo zezne,i reci mi bgt kakva je procedura na ovom morfoloskom testu posto sam tu na granici pa me zanima peglaju li i jesu li ikome rekli da ne moze ici dalje zbog toga?sporticus wrote:Od prošlog ljekarskog priznati će ti samo onih 240 pitanja a sve ostalo ćeš morati ponovo . Bar tako je bilo u grupi u kojoj sam ja bio tj. u prošli Ponedjeljak . Standardan ljekarski pregled , bez puno peglanja i ukoliko nemaš veći zdravstveni problem nema potrebe za brigom .orhideja13 wrote:Ima li iko da je bio na ljekarskom pregledu, a da je već ranije imao urađen ljekarski, i jesu li išta od pregleda priznali ili se mora sve ponovo? Ne znam zbog čega niko neće da se javi da ispriča kako je bilo, a kad treba pričati o poništavanju konkursa tada se javlja i ko treba i ko ne treba.
-
Rubbie
#1961 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
bice do petka, samo kojeg... gore sam napisao bice kad se sprovedu sigurnosne provjere, sto moze trajati 2 dana ako su svi iz sarajeva ili mjesec ako negdje zapnekontrolor wrote:Zna li neko kad ce rezultati za mladje inspektore, jel neko zvao MUP, ja sam ih zvao prosle sedmice i rekli su da ce biti do petka, ali petak je prosao ??
- adnansax
#1962 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Redoslijed je da radis laboratorijske nalaze prvo, nakon toga na 2sprat po papire,tu je vaganje i dalje ides gdje nema guzve, jedino sto onaj zadnji pregled, tj. tjelesni, mora biti zadnji basemir225 wrote:e ako ti nije problem reci mi je li odprilike ovim redoslijedom,je li ima neko od ovih doktora da je malo na svoju ruku da ti ubaci neki trik pa da te malo zezne,i reci mi bgt kakva je procedura na ovom morfoloskom testu posto sam tu na granici pa me zanima peglaju li i jesu li ikome rekli da ne moze ici dalje zbog toga?sporticus wrote:Od prošlog ljekarskog priznati će ti samo onih 240 pitanja a sve ostalo ćeš morati ponovo . Bar tako je bilo u grupi u kojoj sam ja bio tj. u prošli Ponedjeljak . Standardan ljekarski pregled , bez puno peglanja i ukoliko nemaš veći zdravstveni problem nema potrebe za brigom .orhideja13 wrote:Ima li iko da je bio na ljekarskom pregledu, a da je već ranije imao urađen ljekarski, i jesu li išta od pregleda priznali ili se mora sve ponovo? Ne znam zbog čega niko neće da se javi da ispriča kako je bilo, a kad treba pričati o poništavanju konkursa tada se javlja i ko treba i ko ne treba.
neko je vec pisao na prethodnim stranicama kako je najbrze zavrsio ovaj ljekarski,predledaj 2-3 zadnje stranice..sretno
- adnansax
#1963 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Kakvih susjednih zemalja? Uvjet za prijem je drzavljanstvo bih i da osoba nije osudjivana po kz bih (i da se ne vodi kriv postupak u bih)..nisam bas siguran da se radi bilo sta sa inostranstvom..Rubbie wrote:bice do petka, samo kojeg... gore sam napisao bice kad se sprovedu sigurnosne provjere, sto moze trajati 2 dana ako su svi iz sarajeva ili mjesec ako negdje zapnekontrolor wrote:Zna li neko kad ce rezultati za mladje inspektore, jel neko zvao MUP, ja sam ih zvao prosle sedmice i rekli su da ce biti do petka, ali petak je prosao ??kako je krenulo izgleda da ce najmanje primljenih biti iz sarajeva, pa cekaju sigurnosne provjere iz susjednih zemalja...
-
ColD
#1964 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Vjerovatno misli na sandžaklije i ine maloljetne državljane BiH /po godinama posjedovanja državljanstva/.adnansax wrote:Kakvih susjednih zemalja? Uvjet za prijem je drzavljanstvo bih i da osoba nije osudjivana po kz bih (i da se ne vodi kriv postupak u bih)..nisam bas siguran da se radi bilo sta sa inostranstvom..Rubbie wrote:bice do petka, samo kojeg... gore sam napisao bice kad se sprovedu sigurnosne provjere, sto moze trajati 2 dana ako su svi iz sarajeva ili mjesec ako negdje zapnekontrolor wrote:Zna li neko kad ce rezultati za mladje inspektore, jel neko zvao MUP, ja sam ih zvao prosle sedmice i rekli su da ce biti do petka, ali petak je prosao ??kako je krenulo izgleda da ce najmanje primljenih biti iz sarajeva, pa cekaju sigurnosne provjere iz susjednih zemalja...
- adnansax
#1965 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ma da, kontam to, ali nisam siguran jeli se vrse takve vrste provjera..moguce
Neka izvrse da se i ovo privede kraju vise...
-
ColD
#1966 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ovo su bezvezne provjere i trebalo bi da budu gotove za 2-3 dana jer na ovim provjerama dobijaju potvrdu od suda o nevođenju krivičnog postupka i potvrda iz MUP-a da osoba nije osuđivana /mislim na krivično a ne prekršaj i sl./ a sad što su otegli ne znam. Prave sigurnosne provjere idu kada se završi probni rad od godinu dana, radi pristupa tajnim podacima, i tu dobiješ upitnik da ispuniš i nađu ti ama baš sve od podataka o eventualnim djelima do tog da li si bio predmet operativne evidencije, no kako to nije tema današnje emisije...adnansax wrote:Ma da, kontam to, ali nisam siguran jeli se vrse takve vrste provjera..moguce![]()
-
SIPA_
#1967 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Da li se odmah zna na ljekarskom da li sam zdravstveno i psiholoski sposoban ! ili se mora čekati dok se ne izbace rezz??
-
sporticus
#1968 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Rezultate testa od 240 pitanja , nalaze krvi i urina ne možeš saznati odma a za ostalo odmah znaš da li si pao .SIPA_ wrote:Da li se odmah zna na ljekarskom da li sam zdravstveno i psiholoski sposoban ! ili se mora čekati dok se ne izbace rezz??
- Kal El
#1969 Re: AW: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Sretno budući neradnici 
-
anonimus0007
#1970 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
pećanac dao ostavku. za one kojima je on bio štela - sažalijevam slučaj. 
- Rafael4
#1971 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ma ako valda prihvati ostavku konkurs će biti poništen 100% nije sad da se naslađujem što sam ja otpao, ali po svemu sudeći to je epilog.
-
anonimus0007
#1972 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
neće mi biti nimalo žao. samo ne znam kako će to podnijeti tatini sinovi. alene jesi dobro, kako zdravlje?Rafael4 wrote:ma ako valda prihvati ostavku konkurs će biti poništen 100% nije sad da se naslađujem što sam ja otpao, ali po svemu sudeći to je epilog.
-
ja-sa
#1973 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Objasni mi logiku tvog razmisljanja molim te.Rafael4 wrote:ma ako valda prihvati ostavku konkurs će biti poništen 100% nije sad da se naslađujem što sam ja otpao, ali po svemu sudeći to je epilog.
-
anonimus0007
#1974 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
kad uzjaše novi ministar logično je da će se lista prioriteta za primanje u radni odnos promijeniti. vrlo je jednostavno, samo treba malo razmisliti.ja-sa wrote:Objasni mi logiku tvog razmisljanja molim te.Rafael4 wrote:ma ako valda prihvati ostavku konkurs će biti poništen 100% nije sad da se naslađujem što sam ja otpao, ali po svemu sudeći to je epilog.
- adnansax
#1975 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Joj dusebriznika i go.....