MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kurty

#1276 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kurty »

anonimus0007 wrote:
ekonomija za ekonomski kriminal, sve ostale istrage kriminalistika. difovci neka idu igrati lopte, a ovi sa političkih ne'am pojma gdje će.... :D
difovci za sportski kriminal
doktori za medicinski kriminal
pravnici za pravni kriminal
sumari za sumarski kriminal
veterinari za zivotinjski kriminal
gradjevinci za gradjevinski kriminal
arhitekte za arhitektonski kriminal
saobracajci za saobracajni kriminal
pilitolozi za politicki krimanal
zurnalisti za novinarski kriminal

i tako dalje i tako dalje i tako dalje...
ADI1602

#1277 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by ADI1602 »

Prijatelju oni misle samim tim sto su zavrsili kriminalistiku mup ih je duzan primit, ne treba prstom mrdnut, ima naravno tu spremnih momaka djevojaka, al vecinom ne. Ako su vezani za sigurnost nek idu u gamu bigu, ko sto i mi radimo po nekim piljarama.[/quote]

Ovi spremni momci i djevojke ce vjerovatno biti u vrhu sto se tice testiranja tako da ce biti primljeni na ovakvim konkursima. Oni koji su "proletjeli" kroz faks nece biti u vrhu i samim time nisu ni zasluzili da budu primljeni, djaba da su magistri sa FKN.[/quote]

Ali bilo je dovoljno ljudi sa FKN-om koji su bili sposobni fizički. Trebalo je dopustiti samo ljudima da konkurišu sa kriminalistikom i između njih izabrati najsposobnije. Apsolutno nije trebalo biti potrebe za drugim fakultetima lijevog usmjerenja, jer ma koliko fizički bili sposobni, to im ništa ne znači jer nemaju teorijsko predznanje, tako da dolazim zaključka da se sa kriminalom bore nesposobni ljevakovići i da je zbog tih ljudi policija nesposobna. To je jedina istina, ma koliko to dotičnim osobama bilo krivo. [/quote]
Hemera

#1278 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hemera »

kurty wrote: smiri malo tenzije...
mozda je @Hemera dijete umrlog borca, mozda dijete demobilisanog borca, a mozda i dijete RVI...

da se razumijemo, pratim ovu temu iz vec navedenih razloga... ali nemoj na prvu uljetat u ovako negoda "ruziti"...
evo da ti za sebe kazem... otac od prvog do posljenjeg dana bio u rovu... umro 2001godine
majka,medicinska sestra, citav rat bila mobilisana i i radila u stacionaru...
ja sa svojih 6-9 godina sav rat haman proveo u stacionaru sa ranjenicima, sestra sa svojih 2-5 godina isto tako...

de mi reci ko ce za mene urgirati???

nemoj da mislis da se ne suosjecam sa djecom sehida, niti da imam sta protiv njih i dijelom razumijem kako je odrastati bez jednog roditelja, ali nemoj ljude napadati ovako
pa eto vidis za podrumase ne treba urgirati,ako se kojim slucajem ubacis da radis negdje na neko pristojno mjesto,onda si smece koje je dalo mito :lol:
anonimus0007

#1279 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by anonimus0007 »

kurty wrote:
anonimus0007 wrote:
ekonomija za ekonomski kriminal, sve ostale istrage kriminalistika. difovci neka idu igrati lopte, a ovi sa političkih ne'am pojma gdje će.... :D
difovci za sportski kriminal
doktori za medicinski kriminal
pravnici za pravni kriminal
sumari za sumarski kriminal
veterinari za zivotinjski kriminal
gradjevinci za gradjevinski kriminal
arhitekte za arhitektonski kriminal
saobracajci za saobracajni kriminal
pilitolozi za politicki krimanal
zurnalisti za novinarski kriminal

i tako dalje i tako dalje i tako dalje...
da nastavim, zbrinjavanje povreda, po potrebi i vršenje operacija, nastalih pri:

kriminalu-kriminalisti
sportu-difovci
građevini-arhitekte
saobraćaju-saobraćajci
.....
Champion

#1280 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Champion »

Ali bilo je dovoljno ljudi sa FKN-om koji su bili sposobni fizički. Trebalo je dopustiti samo ljudima da konkurišu sa kriminalistikom i između njih izabrati najsposobnije. Apsolutno nije trebalo biti potrebe za drugim fakultetima lijevog usmjerenja, jer ma koliko fizički bili sposobni, to im ništa ne znači jer nemaju teorijsko predznanje, tako da dolazim zaključka da se sa kriminalom bore nesposobni ljevakovići i da je zbog tih ljudi policija nesposobna. To je jedina istina, ma koliko to dotičnim osobama bilo krivo. [/quote][/quote]

Ma dodji ti do kojeg hoces zakljucka al ce pravnici biti primljeni i ekonomisti, pa taman kad bi ti sa 15 og na glavu skocio.
Layne

#1281 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Layne »

Hemera wrote:Povedi računa o svojim frustracijama.
Vijeme je da počneš uzimati lijekove za svoje paranoje.
Jednostavan i očit primjer:Od kolegice sa posla sin nije bio u stanju da u 8 debelih godina završi fakultet,samo se ganjala potvrda za "penziju".Prvo što je zauzeo mjesto nekome,što je javašlučio na državnoj siki,pa kad je uspio nešto skuckat poslije tih svih silnih prebacivanja,upisivanja i ispisivanja,onda prdi mu matera redovno kako je on dijete šehida i kako on nema prava ova i ona.
Dosta je što mnogi dvije stipendije dobiju poput Općinske i Ikre,a na svakom konkursu npr za Općinske dobiju bodove za status,pa djeca koja nisu u tom statusu,a odlični su đaci,ne uspiju istu da dobiju.Interesantno.Oni manje vrijede i nisu potrebni ovom društvu.Vjerovatno podrumaši i pobjeguljice....a d ane pričamo o penzijama od 3-4 hiljade,a neki stvarni RVI i majke poginulih boraca nemaju ni za hljeba.
Pa onda će se sutra zaposliti u MUPu,pa će nejgovo dijete sutra opet da stiče prava i tako sa koljena na koljeno prenositi radna mjesta,upravo iz principa što pobjegulje i podrumaši ne smiju da rade.

i svi ste vi ovdje podrumaši i pobjegulje ratne što ste prošli testove za oba cina,a kamoli ovaj fizicki,ukoliko neamte status rvi/poginulog borcai sl.
Halo ba, pogledaj prvo šta pišeš.
Kažeš , uz izvinjenje :roll: da imam sreću što sam dijete poginulog pripadnika MUP-a :-)
Onda pitaš zašto bi dijete poginulog borca imalo prednost pod uslovom da osvoji isti broj bodova kao onaj drugi? A zašto ne bi?? Bolje da pos'o dobije sin nekog babe, koji se uvalio u telekom, ženu zaposlio u sud i može izletit neku milju nekom tamo direktoru il' mu nešto "valjat" nego ja, koji sam takođe kvalifikovan za taj pos'o?
anonimus0007

#1282 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by anonimus0007 »

Champion wrote:A

Ma dodji ti do kojeg hoces zakljucka al ce pravnici biti primljeni i ekonomisti, pa taman kad bi ti sa 15 og na glavu skocio.
zato i jeste žalosno sve oko nas. gurati nekoga tamo gdje mu nije mesto vodi do situacije u kojoj jesmo, tj do dna.
ADI1602

#1283 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by ADI1602 »

Nisam bio na testu, nije moja struka. Ako test nije pravljen iskljucivo za vas i po vasoj materiji onda nema logike ni traziti da samo vi mozete konkurisati. Iako mislim da je vecina tog gradiva, cak 80% izucavano kod vas a da su ljudi sa drugih fakulteta morali to naknadno uciti sto samim time znaci da ste vi u prednosti. Ako niste u stanju iskoristiti tu prednost onda je do vas.[/quote]
Ma ti nemaš pojma šta pišeš.Lupaš o stvarima o kojem nemaš pojma. Zašto jednostavno ne prihvatiš činjenicu da na značajnijim policijskim funkcijama rade i da će i dalje raditi ljudi koji nisu u struci i da nam je zato policija i retardirana i biće retardirana još dugi niz godina ?
kontrolor

#1284 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kontrolor »

Champion wrote:Ali bilo je dovoljno ljudi sa FKN-om koji su bili sposobni fizički. Trebalo je dopustiti samo ljudima da konkurišu sa kriminalistikom i između njih izabrati najsposobnije. Apsolutno nije trebalo biti potrebe za drugim fakultetima lijevog usmjerenja, jer ma koliko fizički bili sposobni, to im ništa ne znači jer nemaju teorijsko predznanje, tako da dolazim zaključka da se sa kriminalom bore nesposobni ljevakovići i da je zbog tih ljudi policija nesposobna. To je jedina istina, ma koliko to dotičnim osobama bilo krivo.
[/quote]

Ma dodji ti do kojeg hoces zakljucka al ce pravnici biti primljeni i ekonomisti, pa taman kad bi ti sa 15 og na glavu skocio.[/quote]

Ja sam kriminalista i imam 59 bodova na testovima, Ako budes imao vise ja ti cestitam na osvojenom mjestu i podrzavam tvoj radni angazman :thumbup: Ako imas vise, navedi slobodno ;)
marshall_bug

#1285 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by marshall_bug »

ADI1602 wrote: Ma ti nemaš pojma šta pišeš.Lupaš o stvarima o kojem nemaš pojma. Zašto jednostavno ne prihvatiš činjenicu da na značajnijim policijskim funkcijama rade i da će i dalje raditi ljudi koji nisu u struci i da nam je zato policija i retardirana i biće retardirana još dugi niz godina ?
A zato bi ljudi sa FKN bili Bogom dani pa da oni po defaultu imaju pravo da se, cim zavrse faks, nakace na drzavne jasle i mirni do kraja zivota. Imao ja pojma ili nemao, cinjenica je da se vi koji ste zavrsili FKN trebate pokazati kao bolji od drugih za ovaj posao, a ne samo reci "mi smo bolji".
anonimus0007

#1286 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by anonimus0007 »

marshall_bug wrote:
ADI1602 wrote: Ma ti nemaš pojma šta pišeš.Lupaš o stvarima o kojem nemaš pojma. Zašto jednostavno ne prihvatiš činjenicu da na značajnijim policijskim funkcijama rade i da će i dalje raditi ljudi koji nisu u struci i da nam je zato policija i retardirana i biće retardirana još dugi niz godina ?
A zato bi ljudi sa FKN bili Bogom dani pa da oni po defaultu imaju pravo da se, cim zavrse faks, nakace na drzavne jasle i mirni do kraja zivota. Imao ja pojma ili nemao, cinjenica je da se vi koji ste zavrsili FKN trebate pokazati kao bolji od drugih za ovaj posao, a ne samo reci "mi smo bolji".
a šta si ti po zanimanju?
ADI1602

#1287 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by ADI1602 »

anonimus0007 wrote:
Champion wrote:A

zato i jeste žalosno sve oko nas. gurati nekoga tamo gdje mu nije mesto vodi do situacije u kojoj jesmo, tj do dna.
Ma neću ja skočiti na glavu. A jesi li ti onaj "uljez" koji uzima posao ljudima sa strukom ? Ako jesi dobro došao u policijsku retardiranu zajednicu, jer ako te prime, tamo ćeš upoznati još retardiranih uljeza poput tebe. Na kraju zbog vas takvih ispašta zajednica, dok su ljudi kojima bi to trebao po svim obrazovnim i stručnim standardima biti posao na biroima
I ovo je Bosna i Hercegovina :bih:
marshall_bug

#1288 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by marshall_bug »

anonimus0007 wrote:
marshall_bug wrote:
a šta si ti po zanimanju?
Sta god da sam, pustio bih sve sa bilo kojeg fakulteta da konkurisu na mjesto gdje i ja i bio bih 1000% siguran da nece imati sanse da budu primljeni.
zli_hordas

#1289 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by zli_hordas »

marshall_bug wrote:
Kriminalisti su u ovoj pozicij najvise osteceni jer na konkurs iz nase struke koji cekamo po par godina prijavljuje svako ziv,ako bi da budemo pravicni onda pustimo kriminaliste da se prijavljuju na konkurse za ekonomistu,pravnika, i sl.
anonimus0007

#1290 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by anonimus0007 »

marshall_bug wrote:[

Sta god da sam, pustio bih sve sa bilo kojeg fakulteta da konkurisu na mjesto gdje i ja i bio bih 1000% siguran da nece imati sanse da budu primljeni.

znači ne smiješ da kažeš. :lol:

to bi bilo ok da je ovo normalna država. ali kako ovo nije normalna država, i kako ovdje nema konkurencije u znanju nego u šteli teorija ti otpada. ili niđe veze, što bi rekli.
marshall_bug

#1291 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by marshall_bug »

zli_hordas wrote:
marshall_bug wrote:
Kriminalisti su u ovoj pozicij najvise osteceni jer na konkurs iz nase struke koji cekamo po par godina prijavljuje svako ziv,ako bi da budemo pravicni onda pustimo kriminaliste da se prijavljuju na konkurse za ekonomistu,pravnika, i sl.
Slazem se sa ovim zadnjim, ali smatram da vi ne bi imali sanse da budete primljeni na poziciju pravnika pored nekog ko je zavrsio Pravo. Zato i kazem da isto tako oni ne bi trebali imati sanse protiv vas ako ste kvalitetni studenti FKN-a.
zli_hordas

#1292 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by zli_hordas »

A zato bi ljudi sa FKN bili Bogom dani pa da oni po defaultu imaju pravo da se, cim zavrse faks, nakace na drzavne jasle i mirni do kraja zivota. Imao ja pojma ili nemao, cinjenica je da se vi koji ste zavrsili FKN trebate pokazati kao bolji od drugih za ovaj posao, a ne samo reci "mi smo bolji".[/quote]

a šta si ti po zanimanju?[/quote]

Sta god da sam, pustio bih sve sa bilo kojeg fakulteta da konkurisu na mjesto gdje i ja i bio bih 1000% siguran da nece imati sanse da budu primljeni.[/quote]

Da nisi lutkar iz Travnika.
anonimus0007

#1293 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by anonimus0007 »

Slazem se sa ovim zadnjim, ali smatram da vi ne bi imali sanse da budete primljeni na poziciju pravnika pored nekog ko je zavrsio Pravo. Zato i kazem da isto tako oni ne bi trebali imati sanse protiv vas ako ste kvalitetni studenti FKN-a.
imao bi ako ima štelu, a i ako nema, opet bi imao šanse.
marshall_bug

#1294 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by marshall_bug »

anonimus0007 wrote:

to bi bilo ok da je ovo normalna država. ali kako ovo nije normalna država, i kako ovdje nema konkurencije u znanju nego u šteli teorija ti otpada. ili niđe veze, što bi rekli.
Stele se ne doticem, to me ne zanima jer znam da tu niko ne moze imati validne ili nevalidne argumente, to je samo po sebi pogresno i gotovo. Necu da kazem koje sam struke, samo mogu reci, hvala Bogu, da nisam ovisan o drzavi i nisam ni pokusao konkurisati ni na jednu poziciju u drzavnim institucijama ili firmama.
marshall_bug

#1295 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by marshall_bug »

zli_hordas wrote:A zato bi ljudi sa FKN bili Bogom dani pa da oni po defaultu imaju pravo da se, cim zavrse faks, nakace na drzavne jasle i mirni do kraja zivota. Imao ja pojma ili nemao, cinjenica je da se vi koji ste zavrsili FKN trebate pokazati kao bolji od drugih za ovaj posao, a ne samo reci "mi smo bolji".
a šta si ti po zanimanju?[/quote]

Sta god da sam, pustio bih sve sa bilo kojeg fakulteta da konkurisu na mjesto gdje i ja i bio bih 1000% siguran da nece imati sanse da budu primljeni.[/quote]

Da nisi lutkar iz Travnika.[/quote]

Ili onaj plesac sa Ferhadije :)
anonimus0007

#1296 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by anonimus0007 »

marshall_bug wrote:
anonimus0007 wrote:

Stele se ne doticem, to me ne zanima jer znam da tu niko ne moze imati validne ili nevalidne argumente, to je samo po sebi pogresno i gotovo. Necu da kazem koje sam struke, samo mogu reci, hvala Bogu, da nisam ovisan o drzavi i nisam ni pokusao konkurisati ni na jednu poziciju u drzavnim institucijama ili firmama.
da pogađam. pravnik iz kiseljaka?
anonimus0007

#1297 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by anonimus0007 »

marshall_bug wrote:
anonimus0007 wrote:

pa naravo kad si sa kriptona, pa toga kod vas nema. pozdravi supermena
zli_hordas

#1298 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by zli_hordas »

Slazem se sa ovim zadnjim, ali smatram da vi ne bi imali sanse da budete primljeni na poziciju pravnika pored nekog ko je zavrsio Pravo. Zato i kazem da isto tako oni ne bi trebali imati sanse protiv vas ako ste kvalitetni studenti FKN-a.[/quote]

To je je tvoje misljenje a sta bi bilo u praksi to bi tek vidjeli.
marshall_bug

#1299 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by marshall_bug »

anonimus0007 wrote: pa naravo kad si sa kriptona, pa toga kod vas nema. pozdravi supermena
O steli nema smisla ni pricati, zasto bih ja spominjao stelu ako se vec zna da ce onaj ko ima stelu biti primljen nema veze sto nije kvalifikovan. Ja tu ne mogu nista, da mogu vjerovatno bih nesto uradio po tom pitanju.
Sto se tice mog faxa reci cu samo da je tehnicki, i da sam poceo raditi kod privatnika prije nego sto sam zavrsio uopste. Zato kazem hvala Bogu nisam ovisan o drzavnim institucijama.
astala_vistala

#1300 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by astala_vistala »

Da je bog dao kakve nafake pa bi ovde bili samo postovi podrske i bitnih informacija a ne rasprava ko moze da cucla budzet a ko ne,cinjenica je da imamo veliki broj nezaposlenih sa visokom strucnom spremom,al problem je sto nase obrazovanje nije regulasano,a sistematizacije radnih mjesta nema,pa svakoj mogucoj logici posao inspektora u mupu moze raditi samo diplomirani kriminalista kriminolog ili menadzer sigurnosti,ali ja razumijem ljude nismo mi krivi sto je na birou za zaposljavanje 10 000 ekonomista,pravnika difovaca i jos mnogih,koji su ulozili u obrazovanje koje se ne isplati cak i kada dobijete zaposlenje,kadra ima ali posla nema jer i gdje ima posla,3 osobe rade sto moze jedna da stigne,jedino rijesenje je reforma obrazovnog sistema,jasno je da su kriminalsti u ovom konkurusu osteceni jer je to jedini posao koji mogu raditi,ali riba je puno a bara sve manja i manja.
Post Reply