MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
A1fa

#1 MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by A1fa »

Evo jos jedan skandal na pomolu, za koji ne sumnjam da ce onog pjanduru sa objesenom usnom opet ostaviti netaknutog :x :x

SKANDALOZNI cjenik koji diskriminira više od 3 i pol tisuće navijača BiH u Lisabonu, izazvao je ogorčenje u susjedstvu.

Podsjetimo, FIFA za utakmice koje su pod njenom ingerencijom nalaže da cijene ulaznica za gostujuće navijače budu jednake onima za domaće.

Član 18. stavak 14 Pravilnika Fife navodi: "Cijena ulaznica za navijače gostujuće momčadi ne smije prelaziti cijenu ulaznica iste kategorije za navijače domaće momčadi".

Takve "sitnice" ne brinu previše portugalski savez koji je pristalicama Ćirinih zmajeva izvisio cijenu od 25 eura, dok je portugalskim navijačima u istom sektoru cijena 250 posto niža i iznosi 10 eura!

Našoj redakciji se javio navijač koji se predstavio kao "Mirza iz Sarajeva" i uz preslik ulaznice s istaknutom cijenom ponudio i link na stranice portugalskog saveza gdje je vidljiva razlika u cijeni ulaznice koju plaćaju navijači domaćih i gostiju.

On je dokaze poslao i svjetskoj nogometnoj federaciji kako bi ukazao na "nemoralan postupak Portugalaca".

"Pratim nogomet i znam da se ovakav postupak kosi s ljudskim pravima Europske unije. Ispada da ćemo na kraju, upravo mi, navijači BiH, platiti put portugalskoj ekspediciji u Zenicu", slikovito je Mirza dočarao što znači ovaj portugalski harač jer je jednostavnom računicom vidljivo da će domaćini subotnjeg susreta na gostima neovlašteno zaraditi više od 52 tisuće eura.

Fifa obećala istragu

Kako piše Dnevni Avaz, Fifa je odmah po primitku ove dojave pokrenula istragu i stupila u kontakt s oba saveza, a navijač je dobio zahvalu generalnog tajnika Fife i pismo direktora pravnih i disciplinskih organa.

Koje su zasluge BiH saveza za plutajuće cijene?

Naravno da je u BiH postavljeno pitanje što je u svemu ovome radio njihov savez kako bi zaštio navijače i došlo se do zanimljivih saznanja: Portugalski savez je 23. listopada objavio kako će cijene ulaznica za gostujuće navijače biti 5 i 10 eura, ali je nakon sastanka predstavnika saveza dogovoreno da će cijene ulaznica za gostujuće navijače biti 25 eura. Očigledno je kako je BiH savez pri tome "branio" interese njihovih navijača.

"Boli me što Portugalci žele oteti novac zemlji kojoj je potreban"

Navijač koji je razotkrio ovu aferu ističe da ga na to nije nagnalo pitanje novca nego principa: "Boli me što nam Portugalci bezočno žele uzeti novac, iako je on mnogo potrebniji našoj zemlji. Svakodnevno smo svjedoci slučajeva u kojima su nekome potrebna sredstva za liječenje", citira Avaz riječi navijača koji se i njima obratio s pričom o cijenama ulaznica, a ima ideju i kako uložiti novac ako im se vrati oteto:

"Ako nam Fifa da za pravo i Portugalci vrate novac, bio bih najsretniji da ga uplatimo za liječenje nekog našeg djeteta kojem je potrebno liječenje u inozemstvu."

Joj majke mi hajmo ljudi skupit pare i porazgovarati sa Keljmendijem ili Gashijem dal se ovo vise rjesiti na kakav drugi nacin!!!! :x :x :x :x :x
Rookie

#2 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by Rookie »

Baš bi me zanimalo šta imaju neljudi iz saveza reći u svoju odbranu! Ali teško da će ih iko išta i priupitati! Govna!!!
maslina

#3 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by maslina »

Ne bih o Ušanoviću, ne da mi se. Niti o FS-u. Samo bih da se osvrnem, kratko, na matematiku u ovom tekstu. 10 eura + 250% iznosi 35 eura. Ispravno bi bilo da su karte skuplje 150%. Pojeftinjenje izračunato u negativnom postotku ne može biti veće od 100%, jer se ulazi u minus. Ukoliko portugalci imaju 250% jeftinije karte od naših (25 eura), ispada da im trebaju na blagajni isplatiti još 37,50 eura (pored džabne karte). Eto, toliko...
elSaik

#4 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by elSaik »

Neki dan je on u intervjuu istakao, kao, prvo je bilo rečeno 20€, ali su nam u Savez stigle karte na kojima je pisalo 25€. Ma nesposobni su totalno. Sramota!
A1fa

#5 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by A1fa »

maslina wrote:Ne bih o Ušanoviću, ne da mi se. Niti o FS-u. Samo bih da se osvrnem, kratko, na matematiku u ovom tekstu. 10 eura + 250% iznosi 35 eura. Ispravno bi bilo da su karte skuplje 150%. Pojeftinjenje izračunato u negativnom postotku ne može biti veće od 100%, jer se ulazi u minus. Ukoliko portugalci imaju 250% jeftinije karte od naših (25 eura), ispada da im trebaju na blagajni isplatiti još 37,50 eura (pored džabne karte). Eto, toliko...
Ovdje bi trebao onaj lik iz ,,zakona brojeva'' da dodje da nam kompleksnom matematickom formulom dokaze da je Munib lopov :D
A1fa

#6 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by A1fa »

elSaik wrote:Neki dan je on u intervjuu istakao, kao, prvo je bilo rečeno 20€, ali su nam u Savez stigle karte na kojima je pisalo 25€. Ma nesposobni su totalno. Sramota!
Mislis da oni nemaju svoje prste upetljane u ovo?? Na kraju krajeva, zasto je neki navijac koji je u ovoj euforiji upratio taj ,,sitan detalj'' trebao da salje mail FIFI?? Zar to nije trebao nas savez da primjeti i da se oglasi po tom pitanju?? Ma oni su gore otisli i fino se sa portugalcima dogovorili i objasnili ljudima da kad neko moze za utakmicuu Zenici izdvojiti 20 Eura, moze onda vala i za onu u Lisabonu 25!! A razlika ce ici zna se kome u djep..
leo karan

#7 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by leo karan »

portugalci su trazili da nas savez snosi troskove postavljanja i uklanjanja kaveza za nase navijace. tako da ce to vjerovatno biti opravdanje za ovu cijenu karata.
A1fa

#8 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by A1fa »

leo karan wrote:portugalci su trazili da nas savez snosi troskove postavljanja i uklanjanja kaveza za nase navijace. tako da ce to vjerovatno biti opravdanje za ovu cijenu karata.
Da, ali vec je poodavno najavljeno da kaveza nece biti, a cijene ostale. :roll:
leo karan

#9 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by leo karan »

A1fa wrote:
leo karan wrote:portugalci su trazili da nas savez snosi troskove postavljanja i uklanjanja kaveza za nase navijace. tako da ce to vjerovatno biti opravdanje za ovu cijenu karata.
Da, ali vec je poodavno najavljeno da kaveza nece biti, a cijene ostale. :roll:
fiktvini kavez ce biti :D
A1fa

#10 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by A1fa »

Mene ba samo interesuje hoda li taj covjek igdje, ode li sa zenom u Robot, prosetal Ferhadijom?? Eto ja pod pravnom i krivicnom odgovornoscu izjavljujem da cu ga hraknuti sa najvecim patkom kojeg iz dna pete izvucem PRVI put kad mu se priblizim na manje od 3 metra!!!! :x
Edin H.

#11 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by Edin H. »

A1fa wrote:Mene ba samo interesuje hoda li taj covjek igdje, ode li sa zenom u Robot, prosetal Ferhadijom?? Eto ja pod pravnom i krivicnom odgovornoscu izjavljujem da cu ga hraknuti sa najvecim patkom kojeg iz dna pete izvucem PRVI put kad mu se priblizim na manje od 3 metra!!!! :x
Aha, onda tebe potsprajca onaj medjed iz Bige :-)

Svaka cast ovom moku koji je potegao pitanje ove diskriminacije sa FIFOM.

Trebali bi im i nekakvu peticiju uputiti u vezi ovoga.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#12 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by Admir_1984 »

Munibu i savezu je stalo do odlaska na SP kao meni na neku baletnu predstavu :D
Tokio

#13 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by Tokio »

Admir_1984 wrote:Munibu i savezu je stalo do odlaska na SP kao meni na neku baletnu predstavu :D
stalo je stalo,znaš li ti koliki novci se dobijaju od strane uefe,fife koga li već.Tek se onda otvaraju "novi vidici"
:lol:
Trebevic

#14 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by Trebevic »

Tokio wrote:stalo je stalo,znaš li ti koliki novci se dobijaju od strane uefe,fife koga li već.Tek se onda otvaraju "novi vidici"
Ali isto tako po kvalifikaciji na neko takmičenje, FIFA/UEFA šalju svoje finansijske inspekcije u saveze koji su se kvalifikovali. Bar je tako prije bilo, ne znam je li još uvijek.
zalizani

#15 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by zalizani »

Image
Bosanski_kralj

#16 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by Bosanski_kralj »

Edin H. wrote:
A1fa wrote:Mene ba samo interesuje hoda li taj covjek igdje, ode li sa zenom u Robot, prosetal Ferhadijom?? Eto ja pod pravnom i krivicnom odgovornoscu izjavljujem da cu ga hraknuti sa najvecim patkom kojeg iz dna pete izvucem PRVI put kad mu se priblizim na manje od 3 metra!!!! :x
Aha, onda tebe potsprajca onaj medjed iz Bige :-) Svaka cast ovom moku koji je potegao pitanje ove diskriminacije sa FIFOM.

Jel on zbilja hoda sa pratnjom?
libertyBiH

#17 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by libertyBiH »

Edin H. wrote:
Aha, onda tebe potsprajca onaj medjed iz Bige :-)

Svaka cast ovom moku koji je potegao pitanje ove diskriminacije sa FIFOM.

Ima i drugih nacina da se rijesi pitanje Muniba jer ocigledno nezeli da mirnim putem ode..... :x :x :x :x
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#18 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by Admir_1984 »

Trebevic wrote:
Tokio wrote:stalo je stalo,znaš li ti koliki novci se dobijaju od strane uefe,fife koga li već.Tek se onda otvaraju "novi vidici"
Ali isto tako po kvalifikaciji na neko takmičenje, FIFA/UEFA šalju svoje finansijske inspekcije u saveze koji su se kvalifikovali. Bar je tako prije bilo, ne znam je li još uvijek.
Normalno, preko 15mil se dobije odlaskom na EP/SP i normalno uefa/fifa zele ispitati kome salju taj veliki novac. Nece ti niko tek tako dati tolike pare, a da se ne zna srvha za sta ce biti upotrebljene ;-)

Scenario da se plasiramo i dobijemo te pare: Vlasnik restorana Bosna dize jos jedan sprat i pravi restoran/hotel, u Istocnom Sarajevu se dize odjednom neki ludi poslovni objekat, a u Orasju 3 nove vile za familiju Dominikovic+ Munibu dozivotno djaba opijanje u restoranu Bosna na Ilidzi :D
rado_vidjen

#19 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by rado_vidjen »

zalizani wrote:Image
Image

Koji seljo jebote

Niko vise sudjenje ne spominje, sve se gurnulo pod tepih, Munja ce parama od eventualnog prolaska potkupit sve zivo pa i Fifinu inspekciju...Enjoy Bosnia Image
Globus

#20 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by Globus »

N/FSBiH dobiva 9 milijuna KM od FIFA-e
U sjeni priprema za odlučujuće utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo s Portugalom došla je vijest da je FIFA deblokirala novac namijenjen N/FSBiH.
Radio se o oko 9 miliona KM za gradnju reprezentativnog centra u Zenici, te za omladinske pogone klubova Premijer lige.

Kako saznaje Dnevni avaz najzaslužniji za deblokadu novca je Miroslav Blažević koji je uspio u svoj diplomatskoj misiji kod predstavnika FIFA-e.
Ja bi volio da FIFA na svaku novcanicu stavi uredjaj za pracenje :D i da se vidi gdje ce taj novac zavrsit ...
bijelo_dugme

#21 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by bijelo_dugme »

rado_vidjen wrote:
zalizani wrote:Image
Image

Koji seljo jebote

Niko vise sudjenje ne spominje, sve se gurnulo pod tepih, Munja ce parama od eventualnog prolaska potkupit sve zivo pa i Fifinu inspekciju...Enjoy Bosnia Image

Krades moje avatare :x
Edin H.

#22 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by Edin H. »

Ma samo vi pricajte.

Munja u Estoniji zabranio unosenje bilo kakvih transparenata, ukljucujuci one protiv Saveza, masa raje koja su putovala hiljade kilometara tek je usla na stadion 10- 15 minuta nakon pocetka utakmice.

Vjerovatno ce se slicno desiti u Portugalu, ali nema veze, vazno je da se navija "Ciro majstore".
Edin H.

#23 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by Edin H. »

Mene samo interesuje kako je Munja uspio Portugalce da uvuce u ovu kradju nasih navijaca :-)

Al' onda pomislim - ne pitaj nista Munja je to :oops:

Image
ARmAn1i

#24 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by ARmAn1i »

prolazio je idiot kroz strosu...sam, bez biga&gama likova
slucajno se eto potrefilo da prodje pored nas i kad je odmakao neka 3 metara, pocela su dobacivanja...

munibe lopove, ***emo ti ovo-ono.. vrati se on do nas ko pita sta, koto dobacuje.. i opet ode 2-3 metra, a mi isto.
fol stade, udje u kiborg, lafo zove konobare ..i mi ga okruzili i dalje psujemo sad njemu u lice, prozivamo ga, a on za telefon ko trazi neke brojeve da nazvove i ne zna stace, pita ocetel bit ovdje jos pola sata,
kaze jaran ajde plati nam fino pice i cekamo te i sat.. i na kraju podje debil da nam se zalit kao svaki dan meni neko nesto dobacuje, ja ne mogu mirno da zivim ovo ono..

pa ne mogu da vjerujem, ne samo on nego i ostala gamad, silne tuzbe po sudovima se vucara a on i dalje sjedi nikakvim zaslugama dozivotno izabran.

btw zar fifa/uefa nema ono pravilo da politika i politicari ne smiju obavljati duznosti u savezu, te da su neki savezi bili suspendovani (iran, grcka) zbog ovih stvari.
a politicara je itekako bilo u nasem savezu, sa nisma upoznat ima li koji takav.
Globus

#25 Re: MUNIB USANOVIC!!! Pa dokle vise???

Post by Globus »

ARmAn1i wrote:
prolazio je idiot kroz strosu...sam, bez biga&gama likova
slucajno se eto potrefilo da prodje pored nas i kad je odmakao neka 3 metara, pocela su dobacivanja...

munibe lopove, ***emo ti ovo-ono.. vrati se on do nas ko pita sta, koto dobacuje.. i opet ode 2-3 metra, a mi isto.
fol stade, udje u kiborg, lafo zove konobare ..i mi ga okruzili i dalje psujemo sad njemu u lice, prozivamo ga, a on za telefon ko trazi neke brojeve da nazvove i ne zna stace, pita ocetel bit ovdje jos pola sata,
kaze jaran ajde plati nam fino pice i cekamo te i sat.. i na kraju podje debil da nam se zalit kao svaki dan meni neko nesto dobacuje, ja ne mogu mirno da zivim ovo ono..

pa ne mogu da vjerujem, ne samo on nego i ostala gamad, silne tuzbe po sudovima se vucara a on i dalje sjedi nikakvim zaslugama dozivotno izabran.

btw zar fifa/uefa nema ono pravilo da politika i politicari ne smiju obavljati duznosti u savezu, te da su neki savezi bili suspendovani (iran, grcka) zbog ovih stvari.
a politicara je itekako bilo u nasem savezu, sa nisma upoznat ima li koji takav.
Dje sad napomenu to u pm zamisli plasiramo se i diskvalifikuju nas :dance: ja bi ih golim rukama ......................................................................................... uhhhhhhh odoh spavat :D
Post Reply