Multivitamini

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
lelan

#1 Multivitamini

Post by lelan »

Natural Wealth osteo kompleks dodatak prehrani za zdravlje kostiju.
Počeo sam koristiti osteo kompleks jer imam osteoporozu , koju sam dobio nakon saobracajne nesrece i mnogo lomova 17 - 18 ne znam tacno. Interesuje me vaše mišljenje. Kakvog su kvaliteta tablete i mogu li štetiti necemu drugom jer sadrze kalcijev karbonat za koji kazu da moze izazvat kamen u bubregu ili zatajenje bubrega.
popi

#2 Re: Multivitamini

Post by popi »

Ukoliko lomovi nisu jos uvijek zarasli mozda da probas sa ovim: Twinlab Bone Support (znam slucaj u kojem je koristilo za zarastanje loma), a sto se tice vitam-min. dodataka koji se preporucuju u slucajevima osteoporoze, pogotovu kombinacije Ca-Mg-Vit. D, to je onda: Lifetime Calcium Magnesium Citrate u formi "sirupa".
Nur_

#3 Re: Multivitamini

Post by Nur_ »

Kao i prethodna forumašica/forumaš preporučujem kalcijev citrat jer je najbolja apsorpcija. Imaš od LifeTime kalcijev citrat, odi u TwinLab na Pofalićima - nasuprot Bristola, a mislim da ima i u apotekama, ali s obzirom da su oni distributeri/zastupnici (bili su ranije barem) LifeTime sigurno da je jeftinije nego u apotekama, obiđi malo i provjeri cijene :).
lelan

#4 Re: Multivitamini

Post by lelan »

Hvala na pomoci , prijedlozima. Vec 3,5 godina koristim razne vrste lijekova za popravljanje osteoporoze. Prvo sam koristio fosamax godinu dana , kada su vidjeli snimak na kom se kosti nisu promjenile nista na bolje . Prebacili su me na fosavance isto godinu dana od kojih nije bilo pomoci zatim su mi propisali bon viva tablete koje koristim vec godinu i nsto vise i na snimku je utvrdzeno da su se kosti poprilicno popravile. Ali mije doktorica promijenila te tablete ne znam zašto jer su jedino one pomogle . Uz ove tablete pijem jos kalcijum citrat + d viamin čumece tablete. I sada sam poceo da koristim i dodatak magnezijuma .
lelan

#5 Re: Multivitamini

Post by lelan »

Doktorica u drzavnoj bolnici mi propiše lijek uz koji trebam koristiti šumece tablete kalcijum citrat + vitamin D i to kada uzimam lijek kupim usput u apoteci šumece tablete kalcijuma i d vitamina. Hvala na preporukama. Vidjet cu ovdje na pofalicima kod bristola u ovoj prodaji sportskih dodataka .
Nur_

#6 Re: Multivitamini

Post by Nur_ »

Zna li iko šta se dešava sa TwinLabom na Pofalićima? Znam da je Agram kupio neko drugi, ali neće valjda zatvoriti radnju :( .
Nur_

#7 Re: Multivitamini

Post by Nur_ »

Dobih ih danas, ipak se ne radi o zatvranju već reorganiziraju radnju. :-D
lelan

#8 Re: Multivitamini

Post by lelan »

TWINLAB na Pofalicima radi , renovirali su pa su bili ponekad zatvoreni uglanom sada rade.
Post Reply