Multiplex..gdje je zapelo?

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply

Jeste li gledali Underworld Evolution i kakav vam je?

Jesam, dobar
2
50%
Jesam, `nako
1
25%
Jesam, bezze
1
25%

Total votes: 4

VanHelsing

#1 Multiplex..gdje je zapelo?

Post by VanHelsing »

Evo sad sam pogledao film Underworld Evolution..naravno drugi dio iz necega sto je vjerovatno trilogija i razmisljam zasto jedan ovakav film nisam mogao pogledati kod nas u kinu. Dosao sam do zakljucka da bi se takav film mogao pogledati samo u multiplexu..kao i svi drugi tog tipa koji nisu ni umjetnicki niti u njima glume megazvijezde..ali uprkos tome zaradjuju najvise novca jer se ljudima gledaju. I to me je tom hronologijom dovelo do pitanja zasto mi nemamo taj multiplex?? U cemu je problem??

Kazu multiplex navodno unistava kino sale. Koje kino sale?? Ove sto nam zjape prazne? Ove koje za najvece svjetske hitove ne mogu da sastave dvije noci da napune sale? Kada je izasao Star Wars Episode 3 bio sam na trecoj noci i bilo nas je jedva 20 u sali, od cega je pola bilo amerikanaca iz sfor-a. Malo brate za narod koji se ponosi da je filmofilski.

Drago mi je zbog naseg filma koji malo popravlja tu letargiju, ali sve u svemu mislim da bi jedan multiplex, mozda cak u organizaciji ljudi sa obale (SFF) bio pametan potez. Postoji finansijski interes, mislim da bi publika odgovorila na takvu ponudu..sto me vraca na pocetak i pitanje *u cemu je problem??

Da nam ne bude opet kao sa mcdonaldsom..jedini ga na balkanu nemamo jer nece da kupuju nase kifle :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

svježa informacija

iza elektroprivrede kod strojorada se pravi multiplex
dzida

Post by dzida »

Za multiplex se slazem sa tobom. Ali to sto Sarajevo nema MCDonalds sam vise nego ponosan. Sta trebamo da gledamo za 10 godina izoblicene face i ogromne guzove. Ne hvala.
VanHelsing

Post by VanHelsing »

Slazem se za mcdonald, samo sam ga naveo kao primjer necega sto se smatra obiljezjem svih vecih sredina na planeti. A to za strojorad Komi..iz tvojih usta u Bozije usi :D
jeftinifilmovi

Post by jeftinifilmovi »

:D
passenger

Post by passenger »

Pa to sto mi nemamo Mcdonalds je mozda i najbolja stvar koja se mogla desiti BiH.
A nekako mi se cini da i Cineplex fazoni nisu nesto za cim treba zaliti.
Post Reply