Multipla Skleroza - sve o tome
Moderator: anex
-
darkovukoman
#101 Re: Multipla skleroza
pozdrav svima ja i moja porodica pijemo vemmu vec par mjeseci i mogu vam reci da je super stvar ja sam je dobijao iz austrije a sad se moze naruciti i u bosni prezentacija i predavanje ce se odrzati 06 12 2009 u hotelu bosna u banja luci
-
maja dai
#102 Re: Multipla skleroza-CCSVI
Dobro Jutro Narode,
Evo vam se prvi put javljam.Moja sestra ima M.S. i on ona je na Rebif od 1998. Novo u M.S-i je Dr. Zamboni i njegovo otkrice da je M.S. povezan sa venama u vratu, grunom kosu i glavi. Poslusajte me i procitajte informacije na "thisisms "sajtu (Google)ako neznate engleski mozete koristit Tranlate ili meni mozete postaviti pitanje i ja cu pokusati da vam nadem odgovore. Kanada samo prica o ovo diagnozi i proceduri.Koliko sam ja uspjela skontati dijagnoza vezana za venskim problemima kao i operacija se moze za sada obaviti u Americi kod Doktora Michael Duke Stanford Universitet, Dr. Zamboni - Universitet u Ferari, Dr. Simka -Kativice Poljska.Diagnoza se moze obaviti Ultra saundom ,MRI,MRV ali morate pronaci na internetu pravilne procedure za snimanje.Ja sam sto posto sigurna da U Sarajevu ima Radiologa i Vascularnih Hirurga koji vam moze pomoci.Toliko za sada[/
Evo vam se prvi put javljam.Moja sestra ima M.S. i on ona je na Rebif od 1998. Novo u M.S-i je Dr. Zamboni i njegovo otkrice da je M.S. povezan sa venama u vratu, grunom kosu i glavi. Poslusajte me i procitajte informacije na "thisisms "sajtu (Google)ako neznate engleski mozete koristit Tranlate ili meni mozete postaviti pitanje i ja cu pokusati da vam nadem odgovore. Kanada samo prica o ovo diagnozi i proceduri.Koliko sam ja uspjela skontati dijagnoza vezana za venskim problemima kao i operacija se moze za sada obaviti u Americi kod Doktora Michael Duke Stanford Universitet, Dr. Zamboni - Universitet u Ferari, Dr. Simka -Kativice Poljska.Diagnoza se moze obaviti Ultra saundom ,MRI,MRV ali morate pronaci na internetu pravilne procedure za snimanje.Ja sam sto posto sigurna da U Sarajevu ima Radiologa i Vascularnih Hirurga koji vam moze pomoci.Toliko za sada[/
-
yaran
#103 Re: Multipla skleroza
Ona mora da rodi dijete,dokazano za izljecenje MS.
Ja sam medicinski radnik,znam sta govorim.

-
rennnna
#104 Re: Multipla skleroza
prvi put se javljam, i molim vas možete li mi napisati dijetu koju si koristila. unaprijed hvala
-
slucajni_prolaznik1
#105 Re: Multipla skleroza
Procjena sposobnosti za oboljele od MS-e .... EDSS – KURTZKE-ova skala
http://medicinabih.info/2009/11/17/edss ... ova-skala/
Adultne matične stanice učinkovite u liječenju multiple skleroze
Kod pacijenata s multiplom sklerozom, imunosupresivna terapija nakon autologne transplantacije hematopoetskih matičnih stanica dovela je do veće stope odgovora i poboljšane kvalitete života u narednih 6 godina.
Rezultate studije na 18. susretu Europskog neurološkog društva (ENS) predstavila je dr.sc. Tatiana Ionova s hematološkog odjela Nacionalnog medicinskog centra Pirogov u Moskvi.
http://medicinabih.info/2008/08/27/adul ... -skleroze/
http://medicinabih.info/2009/11/17/edss ... ova-skala/
Adultne matične stanice učinkovite u liječenju multiple skleroze
Kod pacijenata s multiplom sklerozom, imunosupresivna terapija nakon autologne transplantacije hematopoetskih matičnih stanica dovela je do veće stope odgovora i poboljšane kvalitete života u narednih 6 godina.
Rezultate studije na 18. susretu Europskog neurološkog društva (ENS) predstavila je dr.sc. Tatiana Ionova s hematološkog odjela Nacionalnog medicinskog centra Pirogov u Moskvi.
http://medicinabih.info/2008/08/27/adul ... -skleroze/
- Gorštak
#106 Re: Multipla skleroza
Da se i ja nakon dužeg perioda vratim temi koju sam pokrenuo.
Sestra je dosta dobro. Probali smo svašta, uglavnom sam to ovdje uredno prijavljivao.
I germanijum je izgleda marketinška foluška.
Iskustvo: Psihologija (podrška porodice i pozitivna atmosfera) i dijeta (gvozdena disciplina u prehrani) su ključni.
Neko će sigurno pitati na kakvoj je dijeti? Ništa posebno, nema crvenog mesa, nema bijelog hljeba, nema bijelog šećera, soli minimalno. Dosta vlakana, svježeg povrća i voća. Takva dijeta nam je svima poznata, ali je se teško toga pridržavati, pogotovo na duži period. Moja sele je hvala Bogu pravi heroj. Zet joj je nabavio i smeđeg ugostiteljskog šećera u kesicama koji ona uvijek nosi sa sobom u torbi, da ima kad pije kafu vani, toliko je eto dosljedna u dijeti.
Samo hrabro!
Sestra je dosta dobro. Probali smo svašta, uglavnom sam to ovdje uredno prijavljivao.
I germanijum je izgleda marketinška foluška.
Iskustvo: Psihologija (podrška porodice i pozitivna atmosfera) i dijeta (gvozdena disciplina u prehrani) su ključni.
Neko će sigurno pitati na kakvoj je dijeti? Ništa posebno, nema crvenog mesa, nema bijelog hljeba, nema bijelog šećera, soli minimalno. Dosta vlakana, svježeg povrća i voća. Takva dijeta nam je svima poznata, ali je se teško toga pridržavati, pogotovo na duži period. Moja sele je hvala Bogu pravi heroj. Zet joj je nabavio i smeđeg ugostiteljskog šećera u kesicama koji ona uvijek nosi sa sobom u torbi, da ima kad pije kafu vani, toliko je eto dosljedna u dijeti.
Samo hrabro!
- minjonja
#107 Re: Multipla skleroza
da li ima neko da preporuci ili posudi knjigu o novom nacinu zivota sa MS-om?
-
paloma
#108 Re: Multipla skleroza
Fighting Fatigue in Multiple Sclerosis: Practical Ways to Create New Habits and Increase Your Energy
http://rapidshare.com/files/365776650/1932603751.pdf
Multiple Sclerosis: Etiology, Diagnosis, and New Treatment Strategies (Current Clinical Neurology)
http://rapidshare.com/files/358946103/1095.rar
The Encyclopedia Of Multiple Sclerosis
http://www.megaupload.com/?d=30LFCN2F
Understanding Multiple Sclerosis
http://www.megaupload.com/?d=IBNWVJA9
Multiple Sclerosis: Etiology, Diagnosis, and New Treatment Strategies (Current Clinical Neurology)
- minjonja
#109 Re: Multipla skleroza
hvala ti puno za ove knjige. malo sam ih "prelistala" i vidjela da se spominju neki vitamini i minerali u ishrani. ima li neka knjiga koja se detaljno bavi ishranom? na pitanje pacijenta sta smije i sta ne smije jesti, doktorica je rekla da potrazi to na internetu (paloma wrote:Fighting Fatigue in Multiple Sclerosis: Practical Ways to Create New Habits and Increase Your Energy
-
paloma
#110 Re: Multipla skleroza
Koliko je meni poznato ne postoje nigdje dijete za koje bih "smio ruku u vatru polozit", postoje samo predlozi sta bi se trebalo jesti a sta ne.
Vazno je sto manje crvenog mesa, pogotovo unutrasnjice, sto manje proizvoda od bijelog brasna, sto manje zivotinjske masti, jaja (pogotovo zumance) ne, ... onda ne maslac, jeftino jestivo ulje i margarin...
Imam jednu listu koju sam dobio od neurologa, pa da se malo namucim i prepisem, nadam se da ces/cete procitat i pridrzavat je se: (neke sam stvari prevodio sa google translate, jer sam dosta slab sa agrokulturom, tako da ako bude pitanja...)
Masti i ulja:
DOBRO:
maslinovo ulje, suncokretovo ulje, ulje od sjemenki tikve/bundeve(bučino ulje), ulje pšeničnih klica, repicno ulje, margarina sa visokim udjelom nezasićenih masnih kiselina
LOSE (tj. manje dobro):
maslac, jeftino jestivo ulje i margarin
Riba:
DOBRO:
Svjeza riba, pecena, sa rostilja ili dinstana; uz to kao dopuna riba iz zamrzivaca (
)
LOSE:
Riba iz konzerve i tegle, panirana ili u masnoci pecena riba
Meso i mesni proizvodi:
DOBRO:
mrsava piletina, bez kozice
(takve ih najvise volim, onako mlade i golisave)
pureci, teleci ili svinjski file, nemasna sunka, roast beef
(kao sto sam vec napisao, crveno meso i unutrasnjice u malim kolicinama)
LOSE:
Masno crveno meso bilo u kojem obliku: meso sa lojom, kokosije meso sa kozicom, kobasice, virsle, slanina, loj itd.
Pica:
DOBRO:
sjveze presovani vocni sokovi, mineralna voda, vocni i biljni cajevi, bezkofeinska kahva/kafa
LOSE:
limunade(kola i ostala osvjezavajuca pica sa velikim postotkom secera), kahva, instant pica, vino, pivo, zestoka alkohola pica, cigarete
Mlijeko i mlijecni proizvodi:
DOBRO:
low-fat mlijeko, low-fat mehki sirovi, low-fat jogurt, low-fat sirovi (do 20% masnoce u suhom stanju)
LOSE:
neobrano mlijeko, masni sir, jogurt, slag, majoneza, creme frâiche, torte sa slagom
Prozivodi od zitarica:
DOBRO:
zitarice i svi proizvodi od zitarica (osim bijelog brasna), muesli, pogotovo zobeni
LOSE:
bijelo brasno i svi proizvodi od bijelog brasna: hljeb, somuni, kifle, kiflice, buhtle, buhtlice, tjestenina, kolaci
Voce i povrce
DOBRO:
svjeze voce i povrce, sve svrste mahunastog porvca (mahune, grasak, lece)
LOSE:
voce i povrce iz konzerve i tegle
Slatkisi i grickalice:
DOBRO:
orasi, ljesnici, badem, sjemenke suncokreta, suho voce
LOSE:
bijeli secer i zasladjivaci, cokolada, praline, med samo u manjim kolicinama (ne znaci med u velikim kolicinama, vec se moze koristiti, ali samo u manjim kolicinama), masne grickalice, kao npr. chips
GUD LAK!
Vazno je sto manje crvenog mesa, pogotovo unutrasnjice, sto manje proizvoda od bijelog brasna, sto manje zivotinjske masti, jaja (pogotovo zumance) ne, ... onda ne maslac, jeftino jestivo ulje i margarin...
Imam jednu listu koju sam dobio od neurologa, pa da se malo namucim i prepisem, nadam se da ces/cete procitat i pridrzavat je se: (neke sam stvari prevodio sa google translate, jer sam dosta slab sa agrokulturom, tako da ako bude pitanja...)
Masti i ulja:
DOBRO:
maslinovo ulje, suncokretovo ulje, ulje od sjemenki tikve/bundeve(bučino ulje), ulje pšeničnih klica, repicno ulje, margarina sa visokim udjelom nezasićenih masnih kiselina
LOSE (tj. manje dobro):
maslac, jeftino jestivo ulje i margarin
Riba:
DOBRO:
Svjeza riba, pecena, sa rostilja ili dinstana; uz to kao dopuna riba iz zamrzivaca (
LOSE:
Riba iz konzerve i tegle, panirana ili u masnoci pecena riba
Meso i mesni proizvodi:
DOBRO:
mrsava piletina, bez kozice
pureci, teleci ili svinjski file, nemasna sunka, roast beef
(kao sto sam vec napisao, crveno meso i unutrasnjice u malim kolicinama)
LOSE:
Masno crveno meso bilo u kojem obliku: meso sa lojom, kokosije meso sa kozicom, kobasice, virsle, slanina, loj itd.
Pica:
DOBRO:
sjveze presovani vocni sokovi, mineralna voda, vocni i biljni cajevi, bezkofeinska kahva/kafa
LOSE:
limunade(kola i ostala osvjezavajuca pica sa velikim postotkom secera), kahva, instant pica, vino, pivo, zestoka alkohola pica, cigarete
Mlijeko i mlijecni proizvodi:
DOBRO:
low-fat mlijeko, low-fat mehki sirovi, low-fat jogurt, low-fat sirovi (do 20% masnoce u suhom stanju)
LOSE:
neobrano mlijeko, masni sir, jogurt, slag, majoneza, creme frâiche, torte sa slagom
Prozivodi od zitarica:
DOBRO:
zitarice i svi proizvodi od zitarica (osim bijelog brasna), muesli, pogotovo zobeni
LOSE:
bijelo brasno i svi proizvodi od bijelog brasna: hljeb, somuni, kifle, kiflice, buhtle, buhtlice, tjestenina, kolaci
Voce i povrce
DOBRO:
svjeze voce i povrce, sve svrste mahunastog porvca (mahune, grasak, lece)
LOSE:
voce i povrce iz konzerve i tegle
Slatkisi i grickalice:
DOBRO:
orasi, ljesnici, badem, sjemenke suncokreta, suho voce
LOSE:
bijeli secer i zasladjivaci, cokolada, praline, med samo u manjim kolicinama (ne znaci med u velikim kolicinama, vec se moze koristiti, ali samo u manjim kolicinama), masne grickalice, kao npr. chips
GUD LAK!
-
pars30
#111 Re: Multipla skleroza
Postovana gospodo,
Lecenje primenom saznanja i metoda KVANTNE METODE je vec sadasnjost a u buducnosti ce biti osnov u tretmanu kako ocuvanja dobrog zdravlja tako i relativno brzog i sigurnog ozdravljenja.
Kvantna medicina je na udaru SVETSKE FARMAKO MAFIJE jer nudi alternativu za stvarno ozdravljenje po relativno veoma niskim troskovima.
O ovome mozete se detaljnije informisati putem interneta.
Internet omogucuje da se ljudi informisu i preduzmu mere za svoje zdravlje.
APARAT EGBF PARS N5 UN... PRIMENA KVANTNE MEDICINE
Ljudsko telo je čudestan bio elektromagnetski sistem. Ovaj sistem je jedinstven u programu i funkcijama sto znaci da je harmonican. Ispravno funkcionise samo u ravnoteznom stanju spoljnih uticaja i unutrasnjih prilika u organizmu. Naš zadatak je da očuvamo telo u harmoničnom stanju i da time osiguramo zdrav život.
Istraživanja su pokazala da je ljudsko telo bioelektromagnetski sistem sa centralnim upravljanjem.
Ovakav bioelektromagnetski sistem skladno funkcinise sa zdravim celijama koje su osnov sistema. Komunikacija se obavlja signalima odredjenih frekvencija.
Medjutim,ovakav sistem je ranjiv.
Uticajima spolnih nadrazaja ( stresova razlicite prirode) ili prodorom mnogobrojnih parazita ( bakterija, bakcila, virusa i dr.)
Zadatak IMUNO SISTEMA je prmanentna i vrlo slozena borba sa svim tim uticajima koji remete sklad bioelektromagnetskog sistema i komunikacija u organizmu.
Upotreba kontrolisanih, niskofrekventnih jednosmernih električnih struja kod uspostave harmonicnosti zbog posledica različitih bolesti i povreda je dobro utvrđena i objašnjena.
Ćelije zdravog ljudskog organizma imaju negativan potencijal između -70 i - 90 milivolti. U tom području su apsorpcija hranljivih materija i lučenje toksina efikasni. Negativan potencijal opterećene ili oštećene ćelije pada na nivo od - 10 do - 20 milivolti ( celija tada umire), što uzrokuje slabu apsorpciju hranljivih materija i slabo lučenje toksina. Takvi uslovi mogu da se razviju iznenada, kao posledica nesreće, ili polako, kao rezultat stalnog taloženja pozitivnih iona zbog uticaja modernog načina ishrane, stresnog načina života i zagađene okoline. Ako je poremećena energetska ravnoteža tela, to treba da se hitno preduzmu mere za popravak stanja.
Zadatak aparata PARS N4 je popravak potencijala celija, uspostava komunikacije i unistavanje stranih i stetnih parazita na bazi generisanja rezonantnih frekvencija tih parazita pod cijim dejstvom bivaju unistene.
Ako se zdravlje ne popravlja u predvidjenom roku upotrebom ovih aparata verovatno da je u telu unesena kriticna koncetracija teskih metala, opasnih hemikalija i dr.
Pročitajte “Lijek za sve bolesti” od Dr. Hulde Regehr Clark, za načine pomoći vašem tijelu da eliminira otrove.
Za eliminaciju teskih metala primenite ZEOLIT mineral ( apoteke Srbija) prema prilozenom uputstvu.
Strujni impulsi niskog intenziteta aparata PARS N4 svojim elektromagnetskim poljem doseže duboko u ljudsko telo. Upotrebom PARS N4 tri puta na dan (tri tretmana po 93 min), kroz sedam dana ili više, može vas očistiti i od svih populacija parazita.
Imuni sistem organizma potpomognut sa ovakvim strujnim impulsima postaje mnogo efikasniji u ocuvanju zdravlja.
Frekvencija zdravih celija je daleko iznad frekvencija aparata PARS N4 tako da na njih nema uticaja.
Vazno je shvatiti da potencijal signala emitovanih frekvencija aparata PARS N4 postize i naponski efekat ( podizanje potencijala ) celija ciji je potencijal pao ispod – 70 mV tako da te celije uspostavljaju normalni metabolizam i komunikaciju u organizmu.
Pošto u doba ( tridestih godina proslog veka) Nikole Tesle i dr. Rifea nije postojala digitalna elektronika njihovi aparati su proizvodili signale sa sinusoidalnim frekvencijama koje (teoretski) ne proizvode harmonike. (Ti harmonici su najveće zlo radio i drugu vrstu komunikacija), ali je dr. Clark i dr Bob Bek povezali istraživanja Tesle i dr. Rifea sa time, da kvadratni signali, kakvi se koriste u digitalnoj elektronici, proizvode vrlo veliki broj harmonika. To znači da će generisani signal određene frekvencije koja ubija tačno određeni virus ili bakteriju istovremeno ubijati i mnoštvo drugih pomoću harmonika te frekvencije. Time se frekvencijski generator dr. Rifea znatno pojednostavljuje jer više nije potrebno imati precizni generator frekvencije i tablicu frekvencija za određene parazite, a uz to, nije potrebna stalna ručna promena frekvencija da bi unistili što više parazita.
Primenjujuci otkrice i radove svetskih autoriteta, preduzeo sam konstrukciju aparata u kojima se nalaze biofrekvencije koje mogu da pomognu obolelima od razlicitih bolesti.
Spisak bolesti i frekvencija doktora Rife-a vam saljem u prilogu. Takodje i informaciju o uredjaju za spontanu reemisiju EGBF PARS N4 i 5 UNI
Moja je namera i zelja da pokusamo pomoci obolelima od ove neprdvidljive i opake bolesti i na moderan nacin primenjujuci saznanja iz oblasti KVANTNE MEDICINE.
Autor projekta EGBF PARS N
Dr Slavko Radosavljevic, dipl. ing.
Tel. 34 952862991
[email protected]
SKYPE…slavko.radosavljevic
Lecenje primenom saznanja i metoda KVANTNE METODE je vec sadasnjost a u buducnosti ce biti osnov u tretmanu kako ocuvanja dobrog zdravlja tako i relativno brzog i sigurnog ozdravljenja.
Kvantna medicina je na udaru SVETSKE FARMAKO MAFIJE jer nudi alternativu za stvarno ozdravljenje po relativno veoma niskim troskovima.
O ovome mozete se detaljnije informisati putem interneta.
Internet omogucuje da se ljudi informisu i preduzmu mere za svoje zdravlje.
APARAT EGBF PARS N5 UN... PRIMENA KVANTNE MEDICINE
Ljudsko telo je čudestan bio elektromagnetski sistem. Ovaj sistem je jedinstven u programu i funkcijama sto znaci da je harmonican. Ispravno funkcionise samo u ravnoteznom stanju spoljnih uticaja i unutrasnjih prilika u organizmu. Naš zadatak je da očuvamo telo u harmoničnom stanju i da time osiguramo zdrav život.
Istraživanja su pokazala da je ljudsko telo bioelektromagnetski sistem sa centralnim upravljanjem.
Ovakav bioelektromagnetski sistem skladno funkcinise sa zdravim celijama koje su osnov sistema. Komunikacija se obavlja signalima odredjenih frekvencija.
Medjutim,ovakav sistem je ranjiv.
Uticajima spolnih nadrazaja ( stresova razlicite prirode) ili prodorom mnogobrojnih parazita ( bakterija, bakcila, virusa i dr.)
Zadatak IMUNO SISTEMA je prmanentna i vrlo slozena borba sa svim tim uticajima koji remete sklad bioelektromagnetskog sistema i komunikacija u organizmu.
Upotreba kontrolisanih, niskofrekventnih jednosmernih električnih struja kod uspostave harmonicnosti zbog posledica različitih bolesti i povreda je dobro utvrđena i objašnjena.
Ćelije zdravog ljudskog organizma imaju negativan potencijal između -70 i - 90 milivolti. U tom području su apsorpcija hranljivih materija i lučenje toksina efikasni. Negativan potencijal opterećene ili oštećene ćelije pada na nivo od - 10 do - 20 milivolti ( celija tada umire), što uzrokuje slabu apsorpciju hranljivih materija i slabo lučenje toksina. Takvi uslovi mogu da se razviju iznenada, kao posledica nesreće, ili polako, kao rezultat stalnog taloženja pozitivnih iona zbog uticaja modernog načina ishrane, stresnog načina života i zagađene okoline. Ako je poremećena energetska ravnoteža tela, to treba da se hitno preduzmu mere za popravak stanja.
Zadatak aparata PARS N4 je popravak potencijala celija, uspostava komunikacije i unistavanje stranih i stetnih parazita na bazi generisanja rezonantnih frekvencija tih parazita pod cijim dejstvom bivaju unistene.
Ako se zdravlje ne popravlja u predvidjenom roku upotrebom ovih aparata verovatno da je u telu unesena kriticna koncetracija teskih metala, opasnih hemikalija i dr.
Pročitajte “Lijek za sve bolesti” od Dr. Hulde Regehr Clark, za načine pomoći vašem tijelu da eliminira otrove.
Za eliminaciju teskih metala primenite ZEOLIT mineral ( apoteke Srbija) prema prilozenom uputstvu.
Strujni impulsi niskog intenziteta aparata PARS N4 svojim elektromagnetskim poljem doseže duboko u ljudsko telo. Upotrebom PARS N4 tri puta na dan (tri tretmana po 93 min), kroz sedam dana ili više, može vas očistiti i od svih populacija parazita.
Imuni sistem organizma potpomognut sa ovakvim strujnim impulsima postaje mnogo efikasniji u ocuvanju zdravlja.
Frekvencija zdravih celija je daleko iznad frekvencija aparata PARS N4 tako da na njih nema uticaja.
Vazno je shvatiti da potencijal signala emitovanih frekvencija aparata PARS N4 postize i naponski efekat ( podizanje potencijala ) celija ciji je potencijal pao ispod – 70 mV tako da te celije uspostavljaju normalni metabolizam i komunikaciju u organizmu.
Pošto u doba ( tridestih godina proslog veka) Nikole Tesle i dr. Rifea nije postojala digitalna elektronika njihovi aparati su proizvodili signale sa sinusoidalnim frekvencijama koje (teoretski) ne proizvode harmonike. (Ti harmonici su najveće zlo radio i drugu vrstu komunikacija), ali je dr. Clark i dr Bob Bek povezali istraživanja Tesle i dr. Rifea sa time, da kvadratni signali, kakvi se koriste u digitalnoj elektronici, proizvode vrlo veliki broj harmonika. To znači da će generisani signal određene frekvencije koja ubija tačno određeni virus ili bakteriju istovremeno ubijati i mnoštvo drugih pomoću harmonika te frekvencije. Time se frekvencijski generator dr. Rifea znatno pojednostavljuje jer više nije potrebno imati precizni generator frekvencije i tablicu frekvencija za određene parazite, a uz to, nije potrebna stalna ručna promena frekvencija da bi unistili što više parazita.
Primenjujuci otkrice i radove svetskih autoriteta, preduzeo sam konstrukciju aparata u kojima se nalaze biofrekvencije koje mogu da pomognu obolelima od razlicitih bolesti.
Spisak bolesti i frekvencija doktora Rife-a vam saljem u prilogu. Takodje i informaciju o uredjaju za spontanu reemisiju EGBF PARS N4 i 5 UNI
Moja je namera i zelja da pokusamo pomoci obolelima od ove neprdvidljive i opake bolesti i na moderan nacin primenjujuci saznanja iz oblasti KVANTNE MEDICINE.
Autor projekta EGBF PARS N
Dr Slavko Radosavljevic, dipl. ing.
Tel. 34 952862991
[email protected]
SKYPE…slavko.radosavljevic
-
neretvanac
#113 Re: Multipla skleroza
Besmislica. Itekao je sigurno da je MS autoimuna bolest, gdje celije imunog sistema (prvenstveno makrofagi) prepoznaju proteine u mijelinskim ovojnicama nervnih celija kao strano tijelo u organizmu i prozdiru ih-fagicitiraju sto u biti direktno dovodi do odumiranja nervnih celija.jOFLA wrote:Jeste li pročitali ovo,
italijanski doktor Paolo Zamboni, čija je supruga bolovala od MS, bacio se na istraživanje godine 1995, i u dvanaest godina zaključio da MS uopšte nije autoimuna bolest, već je posljedica suženja određenih krvnih sudova što sprječava dovoljan dovod krvi do mozga i kičmene moždine, a što je uzrokovano velikim nagomilavanjem željeza u venama blizu glave. Sve dovodi do gubljenja miolina usljed čega se pojavljuju simptomi, i tako imamo MS.
Njegova žena je prije dvije godine bila prvi, eksperimentalni pacijent, koja u njegovim rukama prošla pročepljavanje vena za koje je snimak pokazao da su prenatrpane željezom i protok krvi smanjen. Oporavila se potpuno. Nema više MS.
Do sada svi oboljeli od MS pokazuju takva suženja vena na mjestima natrpanih željezom, a 73% onih koji su se podvrgli tom zahvatu pročepljenja prestali su gubiti miolin, oporavili se sasvim, nemaju više nikakvih simptoma.
Vijest je udarna, u svim novinama i magazinima u rubrikama zdravlje, na radiju i TV samo o tome trube. Revolucionarno otkriće.
Čitav tekst je na engleskom, i poduži je za prevoditi. Ko u školama nije učio engleski već neke druge jezike, traži na Google "Paolo Zamboni" isti tekst na jeziku koji razumijete.
Ali kako, tj. zasto dolazi do toga nije nikome jasno.
Isto tako najuspjesnija terapija se dosada pokazala interferonima- citokinima iz celija imunog sistema, kako i zasto to pomaze jos nije istrazeno, ali je sigurno da pomaze.
-
slucajni_prolaznik1
#116 Re: Multipla skleroza
ishrana za oboljele od multiple skleroze... http://medicinabih.info/2010/05/27/ishr ... -skleroze/
detaljno opisano... sta se smije a sta ne........
detaljno opisano... sta se smije a sta ne........
- Cabadahija
#117 Re: Multipla skleroza
jOFLA wrote:jOFLA wrote:
Kornelija Valentić hvali eksperimentalnu proceduru liječenja multiple skleroze
Autor: Richard Watts, Canwest News Service,
Objavljeno Maja 11, 2010. u Vancouver Sun.
Fotografija: Bill Keay, PNG
Oboljela od multiple skleroze, Kornelija Valentić iz Surrey sva je u osmjesima nakon "oslobađajućeg zahvata" koji joj je otklonio mnoge simptome multiple skleroze.
Žena iz Surrey pripisuje zasluge eksperimentalnoj proceduri Opšte bolnice Victoria što joj je otklonila simptome multiple skleroze, iako je čin njenog doktora dobio ukor.
Kornelija Valentić, a 38-godišnja majka troje djece, skoro nepokretna zbog multiple skleroze, kaže sve čemu se nadala iz postupka je kraj njenim stalnim glavoboljama.
Ali 48 sati nakon zahvata koji proširuje vene u vratu, bolje je hodala, vid joj se poboljšao, opet je počela osjećati ruke i noge i povratila je kontrolu nad mokraćnim mjehurom.
Ipak, prošle sedmice saznala je da je radiolog koji je obavio zahvat zajedno sa još jednim doktorom, dobio ukor od ljekarske uprave Vancouver Island Health Authority zbog obavljanja operacije koja se smatra eksperimentalnim postupkom van odobrenih zahvata.
Zahvat znan kao "oslobađajući postupak" izazvao je ogroman pritisak pacijenata multiple skleroze i onih koji ih podržavaju na doktore i zdravstvene uprave od kako je o njemu prvi put izvješteno 2008-me.
"Željela sam da mi prestanu glavobolje" rekla je Valentićka u telefonskom razgovoru. "Moja mala dobit je mogućnost odlaska u kupatilo, što mogu vidjeti, drhtanje ruku je prestalo i mogu piti kafu bez da išta prolijem."
"Nisam to očekivala. Ali znaš šta ? Prihvatiću."
Zahvat je objelodanjen prvi put prije dvije godine od doktora vaskularne hirurgije Paolo Zambonija.
Zamboni je teoretizirao da mnogi simptomi multiple skleroze - bol, zamor koji onesposobljava, sljepilo i progresivna paraliza - je posljedica nakupljanja željeza u mozgu.
Da bi bolje prokrvio mozak, Zambonijev oslobađajući postupak služi se angioplastijom da pročepi sužene vene. Mali balon se napuše u venama koje odvode krv iz mozga.
Od prvih izvještaja naučna mišljenja naglavačke su se izvrnula. Ranije se to smatralo bolešću u kojoj je imuni sistem napao zaštitni omotač nervnih ćelija nazvan mijelin, onemogućavajući prenos signala do, i od mozga.
Klinička ispitianja Zambonijevog oslobađajućeg zahvata pomno su praćena u cijelom svijetu, uključujući univerzitet britanske Kolumbije, i univerzitet McMaster u Hamiltonu, Ontario. Ali pacijenti koji su sistematski gubili normalni život zbog multiple skleroze jako su nestrpljivi. Plaćali su hiljade za let u Italiju, Poljsku i od skora Indiju, da se dokopaju zahvata.
Prošle sedmice, pacijenti multiple skleroze i njihove familije iz cijele Kanade, protestovali su u parlamentu u Otavi, i u zakonodavstvu Britanske Kolumbije da vlade počnu finansirati ovaj zahvat.
Ali doktori i medicinski službenici su nevoljni da poguraju eksperimentalni postupak bez prihvaćenih opitnih analiza.
Eike Kluge, profesor filozofije na univerzitetu Victoria, koji je specijalsita bio-medicinske etike i koji je dao iskaz u sudu na datom predmetu, rekao je doktori su u pravu što traže probne studije.
Doktori su etikom vezani da posreduju ili propišu liječenje zasnovano na propisno izvedenom naučnom dokazu i razumjevajući svoj rad uvijek mogu činiti tijelo naučnog dokaza u budućnosti.
Pružiti se mogu samo priznati zahvati, i nikada u tajnosti.
Kluge se složio da je za pacijenta tragično da mu bude uskraćen mogući tretman jer klinička ispitivanja još nisu dovršena.
"Nešto svakako može biti tragično ali to ga ne čini neetičkim", rekao je. "Život je tragičan. Svi ćemo umrijeti. To ga ne čini neetičkim."
"U ovim okolnostima etički odgovarajuća stvar bila bi reći ne." rekao je Kluge.
Tekst preveo: jOFLA
Maj 10, 2010 - Oboljela od multiple skleroze Kornelija Valentić (u sredini) jako je sretna
nakon nedavne operacije u Viktoriji koja ju je oslobodila glavobolje. Ovdje, fotografisana u Surrey, Valentićka i njena mama Zdenka Valentić (desno) i sestra Gwen Valentic-Morrison (lijevo) sjedi sa transparentima ostavljenim nakon nedavnog protesta pred gradskom vijećnicom Vankuvera zbog spornog tretmana koji nije dostupan u gradu.
OTTAWA, ONT, 05. V 2010. - Oko 200 ljudi bilo je na protestu pred parlamentom u Otavi ovog posljepodneva zbog kontroverze kojom je nazvan oslobađajući zahvat za oboljele od multiple skleroze, osmišljen od italijanskog hirurga Paolo Zamboni. Drži znak: Joanne Dunlop iz Carleton Place ima multiple sklerozu već 21 godinu.
Fotografija: Pat McGrath, Canwest News Service
APSOLUTNA NEISTINA!!!
Ova vijest apsolutno NIJE TAČNA, a tih 200-njak ljudi koji su protestovali pred parlamentom u Otavi su potplaćena bagra!!!
To je zato što svi mi SLIJEPO VJERUJEMO WHO-u (Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji) i ostalim zvaničnim institucijama u svijetu, kako u SAD-u tako i u EU, a ove experimentalne operacije su jako štetne, jer ih nisu priznale ZVANIČNE INSTITUCIJE koje brižno paze na naše zdravlje i ništa ne prepuštaju slučaju, pa smo mi stanovnici planete Zemlje PRESIGURNI i bezbrižno legimo, jer za nas se brinu WHO, SAD i EU, ali i ostale zvanične institucije.
Te institucije su nam odredile maxsimalnu dozu žive, pa mi sada možemo bezbrižno papati živu do određene doze, i ništa nam se neće desiti, jer tako kaže naša WHO.
Također, slična situacija je i sa: fluorom, teškim metalima, azbestom, vještačkim jodom vještački dodatim u sol, raznim otrovnim emulgatorima i pojačivačima ukusa koji su štetni samo preko doze koju je odredila WHO, vještačkim aromama i bojama, otrovnim hemikalijama u šamponima i gelovima za tuširanje, pesticidima, ali i ostalim divnim stvarima koje su štetne, ali samo preko doze koju je odredila WHO.
- Dadoep
#118 Re: Multipla skleroza
Pozdrav,
novi clan sam foruma kojem je nedavno dijagnosticirana MS u ranoj fazi. Moderna medicina mi preporučuje lijek CLADRIBINE. Da li je neko upoznat sa ovim lijekom.
Hvala
novi clan sam foruma kojem je nedavno dijagnosticirana MS u ranoj fazi. Moderna medicina mi preporučuje lijek CLADRIBINE. Da li je neko upoznat sa ovim lijekom.
Hvala
-
paloma
#119 Re: Multipla skleroza
Koliko je meni poznato je Cladibrin nov lijek (ne razumijem sta podrazumijevas pod "moderna medicina", ko ti preporucuje Cladibrin, doktori ili internet?) koji se, kao i Fingolimod, za razliku od trenutno postojecih lijekova uzima oralno, kao tableta, dok se dosadasnji lijekovi daju kao injekcije/infuzije.Dadoep wrote:Pozdrav,
Hvala
Rezultati dosad uradjenih testova su pozitivni kod primary relapsing remitting MS.
Za sve ostalo bih ti predlozio da popricas sa neurologom.
- Dadoep
-
paloma
- sarajlija1965
#122 Re: Multipla skleroza
Zbam da je ovo nekima problematicno, ali moj drug se protiv simptoma MS bori marihuanom.
Misljenje nauke:
http://www.cannabismd.net/multiple-sclerosis/
Pogledajte kako THC (aktivna tvar u marihuani) djeluje na oboljele u ovom dokumentarcu. Meni je ovo fascinantno! (prica o majci male djece koja je tesko oboljela, ali se bori protiv simptoma konzumiranjem marihuane; nepokretna bakica koja nakon djointa moze da hoda...).
http://www.youtube.com/watch?v=XLpJMacS ... re=related
Znam, terapija nije po PSu, ali ima vise naucne vjerodostojnosti od "terapije" srebrom i ciscenjem vena.
Pogledajte dokumentarac, razmislite svojom glavom...
Misljenje nauke:
Pogledajte kako THC (aktivna tvar u marihuani) djeluje na oboljele u ovom dokumentarcu. Meni je ovo fascinantno! (prica o majci male djece koja je tesko oboljela, ali se bori protiv simptoma konzumiranjem marihuane; nepokretna bakica koja nakon djointa moze da hoda...).
Znam, terapija nije po PSu, ali ima vise naucne vjerodostojnosti od "terapije" srebrom i ciscenjem vena.
-
paloma
#123 Re: Multipla skleroza
Pa cim to dolazi iz zemlje mora da je dobrosarajlija1965 wrote:Zbam da je ovo nekima problematicno, ali moj drug se protiv simptoma MS bori marihuanom.
Misljenje nauke:
Salim se. Lijece ljudi spazme THCom, cak ih ima koji imaju dozvole po potvrdama ljekara
- svakako_lud
#125 Re: Multipla skleroza
Gledajući druga koji se nakon operacije potpuno vratio u normalan život, prosto ne mogu da vjerujem koliko smo morbidna država da nam je važniji farmaceutski lobi nego ljudi...
Za 7500€ je riješio bolest za koju je skoro svaki drugi dana davao 200 i kusur maraka za inekcije koje ne liječe, nego samo pripomažu....
A što je najtužnije prokleta operacija da se radi kod nas nema šanse ni 5000€ da bi koštala, ali jok, bolje je trajno uzimati ljudima pare
Za 7500€ je riješio bolest za koju je skoro svaki drugi dana davao 200 i kusur maraka za inekcije koje ne liječe, nego samo pripomažu....
A što je najtužnije prokleta operacija da se radi kod nas nema šanse ni 5000€ da bi koštala, ali jok, bolje je trajno uzimati ljudima pare