(pod stranim jezicima se ne podrazumjevaju hrvatski, srpski i odnedavno crnogorski
Ne mogu tacno reci kakva je situacija (nisam siguran moze li iko) ali bih rekao da nije previse dobra.
kako si dosao do takvog zakljucka?threshold wrote:bolji od francuza ugl hehe
koje predrasude, francuzi mozda ne govore engleski bas najbolje, ali su dobri iz njemačkog, španjolskog i talijanskogvade_mecum wrote:kako si dosao do takvog zakljucka?threshold wrote:bolji od francuza ugl hehe
TRANCE wrote:Mislim da se jezik može naučiti kako treba tek kad se provede određeno vrijeme u inostranstvu. Način govora koji se praktikuje u školama je često različit od onoga koji se koristi u svakodnevnom životu na određenom geografskom području. Evo npr. jedan klip za one koji misle da znaju engleski:![]()
talijani neznaju BEKNUT engleskog. (ni dr. jezika)Baudelaire wrote:Ja poznajem dosta Italijana, i ne znam koliko su mjerodavni za ovo, mada ih ima iz skoro svih sfera života, ali oni engleskog progovoriti ne znaju. Ostali jezici su misaona imenica, ako ne mogu savladati engleski, kako će ijedan drugi naučiti? Inače, rijetko ti za šta treba drugi jezik pored engleskog, mislim da se i sa njim sasvim dobro može snalaziti, mada ako imaš priliku, uči i drugi.
potpuno se slazem. dosta raje zna barem engleski, sto je po mom misljenju dovoljnoljubav_aha wrote:mlade generacije,rodjene u drugoj polovini 80tih nemaju problema sa stranim jezicima
Ja sa druge strane mislim da se kod nas pretjerano forsiraju strani jezici u svakodnevnom životu. Kod nas je standard da se za mjesto čistačice traži poznavanje engleskog, rada na kompjuteru i vozačka dozvola B kategorije...Kaotic wrote:talijani neznaju BEKNUT engleskog. (ni dr. jezika)Baudelaire wrote:Ja poznajem dosta Italijana, i ne znam koliko su mjerodavni za ovo, mada ih ima iz skoro svih sfera života, ali oni engleskog progovoriti ne znaju. Ostali jezici su misaona imenica, ako ne mogu savladati engleski, kako će ijedan drugi naučiti? Inače, rijetko ti za šta treba drugi jezik pored engleskog, mislim da se i sa njim sasvim dobro može snalaziti, mada ako imaš priliku, uči i drugi.
a i par onih koji znaju, NE ZELE pricati na engleskom.
primitizam.
antropolog wrote:koje predrasude, francuzi mozda ne govore engleski bas najbolje, ali su dobri iz njemačkog, španjolskog i talijanskogvade_mecum wrote:kako si dosao do takvog zakljucka?threshold wrote:bolji od francuza ugl hehe