Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
-
zonbirile
#151 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
on je novi skojevac,za očekivati je sada čopor dušebrižnika
- Drvosjeca iz Dejcica
#152 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
Dajte ne zatrpavajte temu bezveznim komentarima i sultanom Mehmedom. Kakve veze sultan Mehmedima sa aktuelnom polemikom u njemačkom društvu po pitanju integracije imigranata. 
- ljubav_aha
#153 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
Desert Wind wrote:Fala tebi na tom ostroumnom komentaruljubav_aha wrote: u ratovanju svi su istipostedi me moralisanja
zar je sultan bio bolja licnost od rimskog vojskovodje
- ultima_palabra
#154 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
Činjenica je da smo ovakve izjave mogli čuti samo od ekstremne desnice, a sada ih izgovara jedna relativno umjerena političarka kao što je Angela Merkel... što nam govori o nekim novim trendovima u Evropi, zabrinjavajućim po mom mišljenju, pogotovo kad se izdvajaju Islam i muslimani
Svaka država ima pravo da revidira svoju emigracionu politiku shodno posljednjim društvenim ili demografskim kretanjima, ali bez diskriminacije i širenja ksenofobije prema već useljenim emigrantima...
Svaka država ima pravo da revidira svoju emigracionu politiku shodno posljednjim društvenim ili demografskim kretanjima, ali bez diskriminacije i širenja ksenofobije prema već useljenim emigrantima...
-
Klodovik
#155 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
Ima Njemačka jednostavno rješenje. Ako im toliko smetaju, neka pošalje kući gostujuće radnike koje je primila nekada ranije i neka više ne prima nikoga.
-
Desert Wind
#156 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
de ne baljezgaj matere tiljubav_aha wrote:Desert Wind wrote:Fala tebi na tom ostroumnom komentaruljubav_aha wrote: u ratovanju svi su istipostedi me moralisanja
zar je sultan bio bolja licnost od rimskog vojskovodjeratovali za iste svoje ciljeve
znaci,svi su isti
mitovi i legnde o sultanima samo zive u BiH
ova sadasnja retorika i antimuslimanski marketing u kojem malo po malo i javno bez trunke snishodljivosti se muslimani zovu teroristima imaju nacisticku hitlerovu retoriku - jbt kad se ta retorika gadi ono malo ljudi zdrave pameti koji nisu muslimani onda sta treba da rade sami muslimani.... mozda ipak da odu kod popova na krstenje da bi prihvatili "mentalitet i kulturu"... crna vremena dolaze.....
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#157 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
ostrožac wrote:Neko je spomenuo Samuela Huntingtona. Mislim da je njena izjava baš u skladu s njegovim pogledima na svijet. Evropa se boji Islama i evropljani će biti sve više netolerantni prema muslimanima. I to nije Njemačka politika već mi se čini da je to sve više službena politika EU. O Bošnjacima ovisi da li će nas gledati kao Evropski narod ili kao nenacionalne muslimane.
-
zonbirile
#158 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
pa svaka kriza izazove stigmu i izazove skretanje udesno.Naravno na udaru su uvijek drugi i drugačiji,ali to je teret života u tuđoj zemlji.Naglasak je ono TUĐOJ.
- Jazz_Junkie
#159 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
Ahdnama nije bila nikakva proklamacija ljudskih prava (a kamoli prva) nego iskljucivo namijenjena franjevcima kao drustvenom sloju. Franjevcima, a ne katolicima, krscanima ili ljudima uopce. Ne znam stvarno odakle vadite svoje zakljucke.PipiDugaDevetka wrote:Ahdnama je poznata kao najstariji dokumenat
o ljudskim pravima u historiji, 326
godina prije francuske buržoaske revolucije
1789. godine i 485 godina prije
međunarodne deklaracije o ljudskim
pravima 1948. godine.
Ja sam sultan Mehmed han, neka je poznato
svima, uopće od prostog puka kao
i odjeljenjima ova moja vlastodržaća
povelja, kojom bosanskim svećenicima ukazujem
veliku pažnju, te zapovjedam: spomenutim
i njihovim bogomoljama ne smije
biti smetnje ni pritiska, neka se smjeste u
svojim bogomoljama, te kako od uzvišene
moje strane, tako od mojih vezira, niti od mojih
podčinjenih (robova), niti od mojih podanika
- raje niti od svega stanovništva cjelokupne
moje države spomenutim nitko se ne
smije miješati u njihove stvari niti ih napadati,
ni vrijeđati ni njih ni njihov život, njihov
imetak (imovinu) ni njihove bogomolje.
Također iz tuđine osobito u moju državu
dovoditi ljude dozvoljava im se. Stoga spomenutim
izdajem moju uzvišenu zapovijed u
kojoj im posvećujem svoju brigu i pažnju, te
se kunem teškom zakletvom: Stvoriteljem i
gospodarom zemlje i nebesa, sa sedam musafa,
sa velikim Božijim vjesnikom (Muhamedom)
i sa 124.000 pejgambera i sa sabljom
koju pašem da ovim što je napisano nikoje
lice ne smije se suprostaviti dok god ovi
(Franjevci) služe meni i mojoj zapovjesti budu
pokorni.
Pisano 28. maja 1463.
Na granici Milodraža
Fatih sultan Mehmed
Ovo su sada posljedice debate koju je zapalio Thilo Sarrazin, navodni socijaldemokrat koji je "pronasao" jevrejski gen i "ustanovio" da su imigranti iz tzv. islamskih zemalja intelektualno inferiorni spram penthouse Nijemaca poput njega. Neki dan njemacki predsjednik Christian Wulff izjavljuje kako je islam dio Njemacke i fasovao kritiku iz redova svoje stranke ciji je stav da u Njemackoj ima vaziti njemacka dominantna kultura (deutsche Leitkultur) i da islam tamo iz povijesnih razloga ne moze uzivati isti status kao krscanstvo ili judeokrscanska kultura. Sada ponajvise konzervativci iz CDU/CSU papagajski ponavljaju tu pricu o krscanskim vrijednostima na kojima kao bazira njemacko drustvo. Medjutim, to apsolutno nije istina. Njemacka je sekularna drzava cije drustvo bazira na principima humanizma i prosvjetiteljstva i s toga ona nije krscanska zemlja. Pored ove cinjenice je nuzno naglasiti da su vecina Nijemaca beskonfesionalni. Dakle, vise je ljudi u toj zemlji koji su istupili iz crkve nego katolika i protestanata. No, usprkos tome tamosnje crkve jos uvijek uzivaju neke privilegije i nakon izjave Wulffa da je islam dio Njemacke su se i tamosnji zvanicnici islamske zajednice ponadali da bi se neke od tih privilegija mogle ustupiti i njima. Proslog cetvrtka je bila emisija na njemackom ZDF-u u kojoj su diskutovali jedan od zvanicnika tamosnje islamske zajednice, jedan pastor, jedan politicar CSU i jedan ateist. Osim ateiste naravno (radi se o filozofu Michaelu Schmidtu-Salomonu) su svi oni bili u svom elementu i ponavljali kako je vjera potrebna svakom drustvu, kako one moraju biti ravnopravne, kako je islam nekompatibilan sa zapadnim vrijednostima bla bla bla.....
Michael Schmidt-Salomon (ateist) ih je stalno morao podsjecati na sekularnost Njemacke u kojoj je religija privatna stvar koja nema sto traziti u politici, znanosti, skolama itd. Oni koji zastupaju nekakve krscanske temelje zapadne civilizacije bi voljeli da se islamu ustupe kojekakve privilegije da bi mogli pravdati licni povratak na politicku scenu.
Sve ove poruke nekih njemackih politicara su najvise upucene Turcima kao najvecoj muslimanskoj migrantskoj grupi. Oni su kao Jugoslaveni i Talijani tokom 1960ih poceli dolaziti u Njemacku na tamosnji poziv kao jeftina radna snaga. Takozvano njemacko ekonomsko cudo ne bi bilo moguce bez tih imigranata. Njemacka vlast kao i mnoge druge sirom zapadne Evrope nije ucinila prevelike napore u korist integracije tih ljudi, posebno mladjih narastaja koji su svoje djetinstvo i mladost proveli u novoj domovini. Nebriga Njemacke i konzervativnost ljudi koji su dosli mahom iz veoma ruralnih i slabo razvijenih predjela se moze smatrati jednim od uzroka danasnjih debata. Medjutim, hajka i restrikcije za imigrante nije nikakvo rjesenje nego bacanje prasine u oci javnosti od strane licemjernih konzervativaca ciji su prethodnici izrabljivali jeftinu radnu snagu tih ljudi i sada ih optuzuju. Fakt jeste da izmedju nekih imigrantskih populacija i domicilnog stanovnistva ne postoji ocekujuca interakcija, jer da postoji, ove se debate uopce ne bi vodile. I ovo opet nije bas najbolje objasnjenje, jer se postavlja pitanje, kako to da su Filipini, Kinezi, Japanci, Rusi, Poljaci, Talijani, Afrikanci i drugi tako otvoreni, a Turci ostali zatvoreni u svom svijetu. Ovim se pitanjima treba konstruktivnije pozabaviti, a ne zapocinjati hajku i stvarati raskole koji ni prosjecnom Nijemcu nisu u interesu. Za starije je kasno, ali mladim narastajima mora postati takodjer jasno da u Njemackoj ne mogu zivjeti kako su njihovi preci zivjeli u ruralnim predjelima odakle su dosli. Moraju to shvatiti kao nesto pozitivno, jer imaju priliku da se emancipuju i skoluju. Kljuc lezi u edukaciju i interakciji ljudi da bi se razbile predrasude i odbacila tradicija koja je cesto kocnica u zblizavanju ljudi.
- lupp
#160 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
Kao sto su neki rekli i ranije, oni koji se ne zele uklopit u drzavu, zive od socijale, poslije 5 ili vise godina ne znaju normalnu recenicu njemackog progovorit, a uz to pokazuju odredjeni prezir prema samoj njemackoj kulturi, bez obzira da li su to muslimani ili hindusi mogu da pokupe svoje stvari i odsele u svoje drzave. Turaka i Africkih emigranata ima najvise koje spadaju u ovu kategoriju pa nije cudo sto muslimani smatraju da se ovo odnosi protiv njih. Ipak razuman covjek moze svhatit i njemce sto ne zele onakve strance u svojoj drzavi.
Inace sto se tice onih prica o multi kulti islamu.. ja vjerujem da je islamsko drustvo nekada bilo mnogo tolerantnije od krsanskog(sto se moze lagano zakljucit po povijesnim dokumentima) ali u danasnje vrijeme je situacija obrnuta, prije svega jer krscanstvo vise nema toliko znacaja u zapadnom drustvo.
Inace sto se tice onih prica o multi kulti islamu.. ja vjerujem da je islamsko drustvo nekada bilo mnogo tolerantnije od krsanskog(sto se moze lagano zakljucit po povijesnim dokumentima) ali u danasnje vrijeme je situacija obrnuta, prije svega jer krscanstvo vise nema toliko znacaja u zapadnom drustvo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#161 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
zamišljam sebe u nekom njemačkom danskom švedskom gradiću
kuća okićena njihovim zastavama dres njihove reprezentacije auto okićeno zastavama tetovaže
farbo bi kosu u plavo svaki dan se zahvaljivao sudbini što sam se riješio bijede na poslu bih prvo pjevao njihovu himnu
a ne ko ono šupci iz afrike i azije... jeli govna a sada se kurče
kuća okićena njihovim zastavama dres njihove reprezentacije auto okićeno zastavama tetovaže
farbo bi kosu u plavo svaki dan se zahvaljivao sudbini što sam se riješio bijede na poslu bih prvo pjevao njihovu himnu
- ljubav_aha
#162 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
Jazz_Junkie wrote:Ahdnama nije bila nikakva proklamacija ljudskih prava (a kamoli prva) nego iskljucivo namijenjena franjevcima kao drustvenom sloju. Franjevcima, a ne katolicima, krscanima ili ljudima uopce. Ne znam stvarno odakle vadite svoje zakljucke.PipiDugaDevetka wrote:Ahdnama je poznata kao najstariji dokumenat
o ljudskim pravima u historiji, 326
godina prije francuske buržoaske revolucije
1789. godine i 485 godina prije
međunarodne deklaracije o ljudskim
pravima 1948. godine.
Ja sam sultan Mehmed han, neka je poznato
svima, uopće od prostog puka kao
i odjeljenjima ova moja vlastodržaća
povelja, kojom bosanskim svećenicima ukazujem
veliku pažnju, te zapovjedam: spomenutim
i njihovim bogomoljama ne smije
biti smetnje ni pritiska, neka se smjeste u
svojim bogomoljama, te kako od uzvišene
moje strane, tako od mojih vezira, niti od mojih
podčinjenih (robova), niti od mojih podanika
- raje niti od svega stanovništva cjelokupne
moje države spomenutim nitko se ne
smije miješati u njihove stvari niti ih napadati,
ni vrijeđati ni njih ni njihov život, njihov
imetak (imovinu) ni njihove bogomolje.
Također iz tuđine osobito u moju državu
dovoditi ljude dozvoljava im se. Stoga spomenutim
izdajem moju uzvišenu zapovijed u
kojoj im posvećujem svoju brigu i pažnju, te
se kunem teškom zakletvom: Stvoriteljem i
gospodarom zemlje i nebesa, sa sedam musafa,
sa velikim Božijim vjesnikom (Muhamedom)
i sa 124.000 pejgambera i sa sabljom
koju pašem da ovim što je napisano nikoje
lice ne smije se suprostaviti dok god ovi
(Franjevci) služe meni i mojoj zapovjesti budu
pokorni.
Pisano 28. maja 1463.
Na granici Milodraža
Fatih sultan Mehmed
Ovo su sada posljedice debate koju je zapalio Thilo Sarrazin, navodni socijaldemokrat koji je "pronasao" jevrejski gen i "ustanovio" da su imigranti iz tzv. islamskih zemalja intelektualno inferiorni spram penthouse Nijemaca poput njega. Neki dan njemacki predsjednik Christian Wulff izjavljuje kako je islam dio Njemacke i fasovao kritiku iz redova svoje stranke ciji je stav da u Njemackoj ima vaziti njemacka dominantna kultura (deutsche Leitkultur) i da islam tamo iz povijesnih razloga ne moze uzivati isti status kao krscanstvo ili judeokrscanska kultura. Sada ponajvise konzervativci iz CDU/CSU papagajski ponavljaju tu pricu o krscanskim vrijednostima na kojima kao bazira njemacko drustvo. Medjutim, to apsolutno nije istina. Njemacka je sekularna drzava cije drustvo bazira na principima humanizma i prosvjetiteljstva i s toga ona nije krscanska zemlja. Pored ove cinjenice je nuzno naglasiti da su vecina Nijemaca beskonfesionalni. Dakle, vise je ljudi u toj zemlji koji su istupili iz crkve nego katolika i protestanata. No, usprkos tome tamosnje crkve jos uvijek uzivaju neke privilegije i nakon izjave Wulffa da je islam dio Njemacke su se i tamosnji zvanicnici islamske zajednice ponadali da bi se neke od tih privilegija mogle ustupiti i njima. Proslog cetvrtka je bila emisija na njemackom ZDF-u u kojoj su diskutovali jedan od zvanicnika tamosnje islamske zajednice, jedan pastor, jedan politicar CSU i jedan ateist. Osim ateiste naravno (radi se o filozofu Michaelu Schmidtu-Salomonu) su svi oni bili u svom elementu i ponavljali kako je vjera potrebna svakom drustvu, kako one moraju biti ravnopravne, kako je islam nekompatibilan sa zapadnim vrijednostima bla bla bla.....
Michael Schmidt-Salomon (ateist) ih je stalno morao podsjecati na sekularnost Njemacke u kojoj je religija privatna stvar koja nema sto traziti u politici, znanosti, skolama itd. Oni koji zastupaju nekakve krscanske temelje zapadne civilizacije bi voljeli da se islamu ustupe kojekakve privilegije da bi mogli pravdati licni povratak na politicku scenu.
Sve ove poruke nekih njemackih politicara su najvise upucene Turcima kao najvecoj muslimanskoj migrantskoj grupi. Oni su kao Jugoslaveni i Talijani tokom 1960ih poceli dolaziti u Njemacku na tamosnji poziv kao jeftina radna snaga. Takozvano njemacko ekonomsko cudo ne bi bilo moguce bez tih imigranata. Njemacka vlast kao i mnoge druge sirom zapadne Evrope nije ucinila prevelike napore u korist integracije tih ljudi, posebno mladjih narastaja koji su svoje djetinstvo i mladost proveli u novoj domovini. Nebriga Njemacke i konzervativnost ljudi koji su dosli mahom iz veoma ruralnih i slabo razvijenih predjela se moze smatrati jednim od uzroka danasnjih debata. Medjutim, hajka i restrikcije za imigrante nije nikakvo rjesenje nego bacanje prasine u oci javnosti od strane licemjernih konzervativaca ciji su prethodnici izrabljivali jeftinu radnu snagu tih ljudi i sada ih optuzuju. Fakt jeste da izmedju nekih imigrantskih populacija i domicilnog stanovnistva ne postoji ocekujuca interakcija, jer da postoji, ove se debate uopce ne bi vodile. I ovo opet nije bas najbolje objasnjenje, jer se postavlja pitanje, kako to da su Filipini, Kinezi, Japanci, Rusi, Poljaci, Talijani, Afrikanci i drugi tako otvoreni, a Turci ostali zatvoreni u svom svijetu. Ovim se pitanjima treba konstruktivnije pozabaviti, a ne zapocinjati hajku i stvarati raskole koji ni prosjecnom Nijemcu nisu u interesu. Za starije je kasno, ali mladim narastajima mora postati takodjer jasno da u Njemackoj ne mogu zivjeti kako su njihovi preci zivjeli u ruralnim predjelima odakle su dosli. Moraju to shvatiti kao nesto pozitivno, jer imaju priliku da se emancipuju i skoluju. Kljuc lezi u edukaciju i interakciji ljudi da bi se razbile predrasude i odbacila tradicija koja je cesto kocnica u zblizavanju ljudi.
Desert Wind ,obrati paznju,vidis kako je to moj drug JJ lijepo objasnio
- ljubav_aha
#163 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
komi wrote:zamišljam sebe u nekom njemačkom danskom švedskom gradiću
kuća okićena njihovim zastavama dres njihove reprezentacije auto okićeno zastavama tetovaže![]()
- slobodni armirach
#164 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
Angela Mrkela, evo kinezi poceli jesti kasikama, valja i njih protjerat pojeste ce vam vas kupus

- Helikopter
#165 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
Sve sto si napisao stoji!Goran_35 wrote:Vijesti iz svijeta-sa-x
"Berlin će priznati diplome 300.000 imigranata
Njemačka ministrica za obrazovanje Annette Schavan izjavila je u ponedjeljak za Financial Times Deutschland, u jeku žestokih diskusija o integraciji, kako želi brzo ozakoniti priznavanje stranih diploma, što bi omogućilo zapošljavanje 300.000 kvalificiranih imigranata."
E to je ono o cemu ne pricaju.Gledao sam na tv,Iranac zavrsio elektotehnicki fakultet u Iranu,pa onda ponovo zavrsi na zapadu-i nema posla vec vozi taxi.I onda neko kaze nisu se integrisali??Halo pa ne moze se o svima suditi na osnovu ono malo kriminalaca iz pojedinih getoa,a ni oni nebi bili takvi da su imali sanse u zivotu.Mene jeza hvata od rasistickih pristupa,jednostavnih rjesenja itd.Evo dokaza i zamislite sada koliko ce skolovanih iranaca,arapa,jugoslovena da dobiju fine poslove..a to upravo u dobroj mjeri nije bio slucaj u njemackoj vec su svi riljali na crno po bausteli.Fini posao-daje status u drustvu,daje moc
Sve te evropske drzave koje uvoze strance i azilante ne pricaju i drze u strogoj tajnosti koliko zaradjuju i koliko ce da zaradjuju na njima u buducnosti.
Hajde da analiziramo kako i na kakav nacin zaradjuju na strancima. Njihova zamisao je prvo: pozajmi strancima novac preko socijala i plati im ucenje jezika a onda ih zaposli da odmah pocnu placati porez drzavi. Znaci vrlo malo ulozili u strance koji ce kasnije cijeli zivot kao i njihova djeca placati razne poreze u toj drzavi a to je ogroman novac (milijarde eura zarade te drzave).
Idemo dalje i uzmimo kao primjer da u Njemackoj zivi i radi caa 6 miliona stranaca, znaci u procentima to je 100%. Od tih 6 mil ili 100% stranaca sigurno caa 30% njih ima svoje privatne firme gdje zaposljavaju sami sebe, svoje porodice kao i druge njemacke radnike. Ti stranci sa njihovim firmama placaju Njemcima ogromne poreze na svoje plate, plate uposlenika, placaju poreze na promet roba i usluga, placaju poreze za robu koju kupuju i prodaju, placaju raznorazna socijalna osiguranja, placaju poreze na dobit firme, placaju za iznajmljene lokale u kojima vrse svoje djelatnosti itd. Osim svega ovoga posto zive u Njemackoj tu placaju svoje iznajmljene stanove, kupuju kuce, placaju struju, TV pretplatu, Telefone, Internet, kupuju hranu i odjecu, kupuju auta i sva ostala kostanja oko auta itd. Znaci u principu stranci skoro sav svoj zaradjeni novac ostavljaju u Njemackoj a to su milijarde eura.
Idemo dalje: Od tih 6 mil ili 100% stranaca sigurno caa 50% njih je zaposleno kao radnici po raznoraznim njemackim firmama gdje placaju poreze na njihove plate drzavi a to su isto milijarde eura. Osim toga kao i u gore navedenom slucaju od te na kraju njihove neto plate koje su dobili na ruku placaju sve ostale zivotne troskove, znaci ostavljaju sav novac njemackoj.
Idemo dalje: Od tih 6 mil ili 100% stranaca ostaje mozda caa 20% njih koji su penzioneri, na birou rada i zive od socijale dok ne dobiju posao, bolesni, djeca koja se skoluju. E ova kategorija od caa 20% stranaca je kostanje Njemackoj a ovih iznad 80% zaposlenih sto u privatnim firmama sto kod drugih su cista dobit/zarada za njemacku drzavu. Ovih 80% zaposlenih stranaca komotno sami od svih placenih poreza drzavi izdrzavaju i ovu kategoriju od 20% stranaca koji ne rade plus izdravaju i mnoge nezaposlene, bolesne njemce, njihove penzionere i njihovu djecu. Znaci sve u svemu kada se saberu i oduzmu sve zarade i troskovi stranaca njemacka profitira na njima milijrade eura.
Idemo dalje: Njemcka jako mnogo profitira na uvozu vec skolovane radne snage. Znaci dobijaju besplatno skolovan kadar koje su finasirale njihove maticne drzave a Njemacka i druge evropske drzave ih dobile besplatno i zaposlile ih direktno da im placaju porez. Isto i u ovoj varijanti Njemacka zaradila i zaradjuje milijarde eura.
Idemo dalje: U svakoj od tih evropskih drzava kao i u Njemackoj ima stranaca iz 100-nu drugih drzava svijeta koji pricaju 100-nu razlicitih jezika i imaju kontakte sa svojim maticnim drzavama i gdje urgiraju da te njihove maticne drzave uvoze i kupuju razne robe i usluge iz Njemacke. Urgiraju da ta ista Njemacka kao i druge evropske drzave dobijau razne projekte izgradnje gradjevinskih firmi, stambenih objekata, puteva, infrastrukture i svega ostalog po drzavama iz kojih ti stranci dolaze. Znaci zahvaljujuci tim uvoznim strancima Njemacka kao i ostale drzave evrope izvozi jednu masu svoji roba i usluga i zaradjuje i na ovome milijarde dolara.
Idemo dalje: Sve ove moderne evropske drzave imaju demografski problem koji na kraju utice na njihov BNP (Bruto nacionalni produkt = ekonomski i zivotni standard te aktuelne drzave). Znaci vise ljudi umire nego sto se radja a to znaci da procenat stanovnistava opada i ako se ne pokrije ta rupa sa uvozom stranaca doslo bi do srazmjernog opadanja ekonomskog i zivotnog standarda tih evropskih modernih i bogatih drzava.
Sve u svemu iz gore navedenog proizilazi da Njemacka kao i druge evropske drzave zaradjuju milijarde na njihovom uvozu i njihovim kontaktima i resursima. Medjutim evropske drzave kao i Njemacka ove njihove zarade kriju a prijavljuju jedino neka minimalna kostanja nekih nezaposlenih ili manjeg broja kriminalnih i nekulturnih stranaca. Zato bi njemacki novinari kao i novinari iz drugih evropskih drzava trebali osvjetliti preko raznih medija ove resurse stranaca na kojim Njemacka kao i druge drzave evrope zaradjuju na strancima milijarde eura. Na taj bi se nacin javno i oficejelno promjenila negativna u pozitivnu slika o strancima pred domacim domicilnim stanovnistvom.
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#166 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
mi sa podrucja bivse juge smo se integrisali 100%. izvezli smo iz njemacke sav odpad (sva auta)sto je kod njih na ulicama bio.
rjesili su se starog gvozdja koje je strasno skupo za reciklazu.
- psydelija
#167 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
maske su pale..,
ta se prostakusa vec u tri-cetiri navrata za nepuna dva meseca ofira ko je i sta misli o muslimanima/strancima...
-pre mesec dana je u podsdamu licno predala nagradu kurtu westergaard (danac-karikaturista), ne zbog njegovog izuma..vec zbog kako ona rece: "slobode izrazavanja i hrabrosti!" i rece jos da posledice koje kurt trpi treba nama (njima) biti velika opomena!
-nedugo zatim ispade vice sef nemacke banke tilo saracin...njena reakcija gotovo zanemarljiva.
-pre 10-tak dana na opasku novog predsednika nemacke g-dina Wulffa da su "muslimani deo Nemacke kulture...!", ona uzvrati vec isto vece da "muslimanu nisu deo Nemacke kulture, vec su to zidovi i krscani!"
-juce kaze da je projekat "multikulturalne nemacke propao!"... ja vam odgovorno kazem da nikada taj proces nije ni poceo.., jer ste vi (nemci/evropljani) skepticni prema Islamu i samim muslimanima!!!
uvek sam mislio da su se nemci dozvali pameti, bio zadivljen kako su se od zveri regenerisali u ljude.., no germanska geneza je ocigledno proradila... bice problema, uskoro!
ta se prostakusa vec u tri-cetiri navrata za nepuna dva meseca ofira ko je i sta misli o muslimanima/strancima...
-pre mesec dana je u podsdamu licno predala nagradu kurtu westergaard (danac-karikaturista), ne zbog njegovog izuma..vec zbog kako ona rece: "slobode izrazavanja i hrabrosti!" i rece jos da posledice koje kurt trpi treba nama (njima) biti velika opomena!
-nedugo zatim ispade vice sef nemacke banke tilo saracin...njena reakcija gotovo zanemarljiva.
-pre 10-tak dana na opasku novog predsednika nemacke g-dina Wulffa da su "muslimani deo Nemacke kulture...!", ona uzvrati vec isto vece da "muslimanu nisu deo Nemacke kulture, vec su to zidovi i krscani!"
-juce kaze da je projekat "multikulturalne nemacke propao!"... ja vam odgovorno kazem da nikada taj proces nije ni poceo.., jer ste vi (nemci/evropljani) skepticni prema Islamu i samim muslimanima!!!
uvek sam mislio da su se nemci dozvali pameti, bio zadivljen kako su se od zveri regenerisali u ljude.., no germanska geneza je ocigledno proradila... bice problema, uskoro!
Last edited by psydelija on 18/10/2010 17:13, edited 1 time in total.
- mO k3
#168 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
Isto misljenje imamo...psydelija wrote:maske su pale..,
-pre mesec dana je u podsdamu licno predala nagradu kurtu westergaard (danac-karikaturista), ne zbog njegovog izuma..vec zbog kako ona rece: "slobode izrazavanja i hrabrosti!" i rece jos da posledice koje kurt trpi treba nama (njima) biti velika opomena!![]()
-juce kaze da je projekat "multikulturalne nemacke propao!"... ja vam odgovorno kazem da nikada taj proces nije nikada ni poceo.., jer ste vi (nemci/evropljani) skepticni prema i Islamu i samim muslimanima!!!
-
SOMA
#169 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
A zasto se mi/vi petljate u politiku jedne druge drzave, koja se vas ne tice? Pljujete po nasoj dijaspori kad se "petljaju" u politiku BiHa, a imate obraza da pricate o njemackoj politici?
-
patrius
#170 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
Cemu se cudite ljudi
Ovo podsjeca na zaprepascenje Francuza povodom "18.brumairea Louisa Bonapartea". Stvari tako jasne i ocigledne,upravo nuzne,a vi se kao nesto cudite. Sto vise zatvarate oci,oni se sve vise upinju da vam ih silom otvore,da vam konacno jednom i zasvagda pokazu i dokazu da vase "zmirenje" nikako ne znaci da se ne desava uparavo ono od cega toliko strahujete.
Vas trud bi bio hvalevrijedan,samo da nije uzaludan. Hajd cao... 
- psydelija
#171 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
ja radim u jednoj pola nasoj/pola nemackoj firmi i imao sam prilike pre par godina uz ucenje jezika tamo da upoznam tromedju de-ö-ch, tj., nemacko govorno podrucje. bio sam zadivljen, ali i zbunjen njihovom tolerantnoscu, razumevanju ka drugim i drugacijim, spremnoscu da pomugnu, ... no, eto, san ne potraja dugo... vec sam oformio i uramio jedan jasan kurs prema njima, tj., njihovoj licemernoj politici.Ženski Dr.Med wrote:Isto misljenje imamo...psydelija wrote:maske su pale..,
-pre mesec dana je u podsdamu licno predala nagradu kurtu westergaard (danac-karikaturista), ne zbog njegovog izuma..vec zbog kako ona rece: "slobode izrazavanja i hrabrosti!" i rece jos da posledice koje kurt trpi treba nama (njima) biti velika opomena!![]()
-juce kaze da je projekat "multikulturalne nemacke propao!"... ja vam odgovorno kazem da nikada taj proces nije nikada ni poceo.., jer ste vi (nemci/evropljani) skepticni prema i Islamu i samim muslimanima!!!
uvek sam mislio da su se nemci dozvali pameti, bio zadivljen kako su se od zveri regenerisali u ljude.., no germanska geneza je ocigledno proradila... bice problema, uskoro!![]()
inace, misljenja sam da ovom povampirenju nemacke "diplomatije" je najvise kumovala svajcarska..,upravo u ch je pre par godina poceo proces tihog radikalizma evrope tj., nekom vrstom nacional patriotizmom u vladi blochera (svp ili cvp stranka).
-
breuer
#172 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
klasična predizborna 'patka' nesumnjivo veoma opasna
angela merkel ne moze rijesiti probleme oko gradnje plana 21, odnosno obicnog rusenja stare stanice u stutgartu i gradnje podzemnih mreža šinskog saobraćaja, a bavi se ogromnim pitanjima migracije, manjina i njihove adaptacije tamošnjem društvu...
angela merkel ne moze rijesiti probleme oko gradnje plana 21, odnosno obicnog rusenja stare stanice u stutgartu i gradnje podzemnih mreža šinskog saobraćaja, a bavi se ogromnim pitanjima migracije, manjina i njihove adaptacije tamošnjem društvu...
- psydelija
#173 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
predizborna?! kojih izbora? zar ova vlada nema mandat jo 2 ipo godine, ili ce zbog ovih "gafova" raspisati prevremene izbore?!breuer wrote:klasična predizborna 'patka' nesumnjivo veoma opasna![]()
da li ti znas uopste kako je uredjena nemacka...sta ona ima veze sa stutgart 21 (ili kako se vec zove)? ona nema nista sa tim projektom... ona njega kometarise isto kao i avionsku nesrecu u kambodzi, tj., kao obican gradjanin!
-
breuer
#174 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
jarane, u kuci mi je nijemac upravo i der spiegel ( kako se vec pise ) mi je na stolu kao i bilo koji naš list...psydelija wrote:predizborna?! kojih izbora? zar ova vlada nema mandat jo 2 ipo godine, ili ce zbog ovih "gafova" raspisati prevremene izbore?!breuer wrote:klasična predizborna 'patka' nesumnjivo veoma opasna![]()
angela merkel ne moze rijesiti probleme oko gradnje plana 21, odnosno obicnog rusenja stare stanice u stutgartu i gradnje podzemnih mreža šinskog saobraćaja, a bavi se ogromnim pitanjima migracije, manjina i njihove adaptacije tamošnjem društvu...![]()
da li ti znas uopste kako je uredjena nemacka...sta ona ima veze sa stutgart 21 (ili kako se vec zove)? ona nema nista sa tim projektom... ona njega kometarise isto kao i avionsku nesrecu u kambodzi, tj., kao obican gradjanin!
ti znaš?
de nam reci jel se to hitler vraća pošto očito znaš šta znači 'germanska' krv
ponavljam, ne mogu se rješiti 'smiješni' problemi, no hvata se pitanja migracije, apokalipse, civilizacijskog okršaja i ostalog
-
zonbirile
#175 Re: Multikulturni pristup je propao, sasvim propao
------------------------------------------------psydelija wrote:maske su pale..,
izgleda da nema pilota u avionu,ili se može i ovako pisati kada si na fonu