Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
- nadInsan
#151 Re: Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
Sud je rekao svoje i utvrdio je ko su zlikovci. Kraj priče.
-
Korisničkoime
#152 Re: Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
Ja sam vazda govorio da je Sarajevo krivo za neravnopravnost Srba u Zapadnoj Hercegovini ali mi se svi smijali.Banksy wrote:Šta, radikalno pakujete kofere i vraćate se kući?mO k3 wrote:
Znas sta linkoln ti si stvarno ok momak , ali dosta mi je da se saginjemo samo radi mira u kuci , vrijeme je za radikalizaciju
![]()
Njihovi studenti su bar aktivni, pa su se oglasili. ''Naši'' su zabavljeni borbom protiv jugokomunjarica i 'pederluka kao zarazne bolesti'.
Kod ''njih'' nema Srba, kod nas ih ima, samo se zovu Haris Pleho, Rasim Smajić i Nermin Bjelak.![]()
O hrvatskom aparthejdu sve najgore, ali grad u kojem heroju ne daju ulicu ili dvoranu samo zato jer je iz miješanog braka i zove se Goran, odavno je izgubio pravo da drugom drži pridike.
Dugo je trebalo da nas slome, dugo smo izdržali, samo danas, tu smo svi sad, u pet deka.
Sarajevo ima svojih problema kao i Bosnjaci opcenito i sa nacionalizmom i sa radikalizacijom i sa sto drugih stvari ali trpati na odgovornost u za nesto cemu nista ne mozemo je suludo.
Znaci po Ustavu Kantona jedan narod koji je inace u ostatku drzave konstitutivan uopste ne postoni jest jednako odbijanju naziva dvorane po Goranu.
Nemam uopte pojma kome pade na pamet ideja da nas balave Bosnje u to petlja neka se Dodik obrati Covicu.
-
Škobo Habu
#153 Re: Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
Ozbiljno? Plitak si ti k'o Miljacka.nadInsan wrote:Sud je rekao svoje i utvrdio je ko su zlikovci. Kraj priče.
To što žalba tzv. haških uznika nije prošla, bilo je i očekivano, no ono što je, svakako apsurd, jeste činjenica da je Hrvatska optužena za UZP, a Srbija nije. Od silnog likovanja, zapravo od jednog drveta niko ne vidi cijelu šumu.
Jasno je meni da bez Franjine podrše ne bi Praljak ušao u Prozor, baš kao što mi je jasno da bez Miloševićeve nafte i MTS-a Mladić u Bratuncu i Vlasenici ne bi mogao upaliti traktor, a kamoli tenk.
Daj te malo budite objektivni, Hrvatska jeste zajebala mnoge stvari u BiH, ali da sama Hrvatska ispadne bad gay na ovom području, a onaj četnički vojvoda što je htio da strijelja sto muslimana za jednog Srbina, danas ispada "faktor stabilnosti".
No, Haag je pravdu očito vagao spram aktuelnih globalnih politički gibanja, pa tako tzv. haški uznici postadoše kolateralna šteta "Oluje",što značio da je postojao UZP protiv Bošnjaka u BiH, ali ga nije bilo protiv Srba u RSK-a.
- nadInsan
#154 Re: Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
Drugostepena presudom utvrđene su činjenice koje će se naći u historijskim udžbenicima, a to šta ti misliš, neki Marijan, Kolinda, Plenković je sasvim nebitno. Svijet kaže: "War Criminal Dies After Apparently Drinking Poison in Court". Pametnom dosta. Hrvati imaju izbor, da se suoče sa istinom, koja je gorka, neprijatna ili da stvore paralelni univerzum kao Srbi i žive izolovano od civilizovanog svijeta.
- ABH017
#155 Re: Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
A šta sam ja napisao. Pa ti ne znaš ni da čitaš. Hahahaha.. O Bože.. Svakom je internet dostupan. Btw. Bio sam uključen u sukobe baš u tom periodu, pa sam siguran da nisi bolje upućen u dešavanja. A i da jesi, kakve to veze ima?Škobo Habu wrote:Kad se govori o zločinima počinjenim nad vlastitim narodom ne može se zauzeti nekakva apsurdna moralna pozicija po kojoj su naši zločini manje zločini od njihovih samo što su sistemski vršeni.ABH017 wrote: Ni po čemu. Međutim, ovdje niko ne brani Zuku, Zolju, Nihada i ostale (naprotiv, svi se gnusaju), niko ne organizuje javne skupove, ni molitve za njih. Niko ne veliča njihove zločine, niti ih opravdava sa zločinima u Ahmićima, Stupnom Dolu, Gorici, itd...
Naprotiv, imamo ovdje dvojicu "nosilaca europskih vrijednosti", koji bi da operu nečije krvave ruke i da minimiziraju, opravdaju i relativiziraju ZLOČINE i njihove zločine. Imamo one kojima je planiranje i naređivanje ubijanja, klanja, silovanja, etničkog čišćenja normalna pojava, jer nije bilo direktne umiješanosti.
Poznato je meni da je Kordić još početkom 92. godine javno sa skupa u Busovači poručivao kao će Travnik biti hrvatski stoni grad, poznato mi je mnogo toga kako nje uopšte došlo do sukoba između ABiH i HVO-a, baš kao što mi je poznato da je upravo danas preminuli haški uznik, general Praljak, bio taj koji je, nakon sporazuma o primirju izemđu HVO i ABiH u jesen 1992. godine, zabranio povratak Bošnjacima U Prozor, iako je to bilo dogovoreno, baš kao što je i Gotovina na Vincu stavio barikadu za bošnjačke prognanike iz Jajca.
Siguran sam da sam po tom pitanju mnogo upućeniji u sam sukob od tebe, no to nije razlog da iznesem vlastito stajalište po pitanju odnosa spram primjera očitih ratnih zločina koje su počinili pripadnici A BiH.
Podjednako je monstruozno ubiti dijete i u Grabovici, baš kao i u Ahmićima.
Last edited by ABH017 on 29/11/2017 19:41, edited 2 times in total.
- ABH017
#156 Re: Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
Šta je bilo? Malo te adrenalin opucao poslije presude za UZP, pa ti nije dobro? Pronašao se među poštovaocima zločina?Škobo Habu wrote:Na čemu si ti? Kakvi te prenosi pucaju?ABH017 wrote: Onaj koji opravdava zločine, nije ništa bolji od onoga koji ih čini. A sami o sebi govorite najviše.
Smiri se, nemoj ništa da piješ... proći će.
- Drvosjeca iz Dejcica
#157 Re: Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
Kasno je večeras za naknadnu pamet moj Škobo. Slažem se ja, i to sam prvi ovdje rekao, da je meni prvom nelogično da je Srbija prošla malte ne čista ko suza s obzirom da je Hrvatska od danas jasno osuđena za agresiju na BiH. Sa druge strane kasno je za plakanje jer da je HR onda još jasno podržala BiH u procesu protiv Srbije ili da su zajedno tužili onda bi to bila sasvim druga priča. Eto Čović je sramno samo prije par mjeseci bio suzdržan po pitanju revizije presude protiv Srbije pa prema tome neka se žale Čoviću sada.Škobo Habu wrote:Ozbiljno? Plitak si ti k'o Miljacka.nadInsan wrote:Sud je rekao svoje i utvrdio je ko su zlikovci. Kraj priče.
To što žalba tzv. haških uznika nije prošla, bilo je i očekivano, no ono što je, svakako apsurd, jeste činjenica da je Hrvatska optužena za UZP, a Srbija nije. Od silnog likovanja, zapravo od jednog drveta niko ne vidi cijelu šumu.
Jasno je meni da bez Franjine podrše ne bi Praljak ušao u Prozor, baš kao što mi je jasno da bez Miloševićeve nafte i MTS-a Mladić u Bratuncu i Vlasenici ne bi mogao upaliti traktor, a kamoli tenk.
Daj te malo budite objektivni, Hrvatska jeste zajebala mnoge stvari u BiH, ali da sama Hrvatska ispadne bad gay na ovom području, a onaj četnički vojvoda što je htio da strijelja sto muslimana za jednog Srbina, danas ispada "faktor stabilnosti".
No, Haag je pravdu očito vagao spram aktuelnih globalnih politički gibanja, pa tako tzv. haški uznici postadoše kolateralna šteta "Oluje",što značio da je postojao UZP protiv Bošnjaka u BiH, ali ga nije bilo protiv Srba u RSK-a.
- Maraschino
- Drvosjeca iz Dejcica
#159 Re: Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
Ma ne kontaju da je sudija svir'o kraj utakmice.Maraschino wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-h ... /171129138
Kome ce poslati depesu? Nailovoj materi.
-
Juliuscezar
#160 Re: Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
Mozda ih Rusija uzme u obzir kad bude obarala presudu MlaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ma ne kontaju da je sudija svir'o kraj utakmice.Maraschino wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-h ... /171129138
Kome ce poslati depesu? Nailovoj materi.![]()
Sada se mogu dodavati na terenu sami dok se ne zatvori stadion.
- Drvosjeca iz Dejcica
#161 Re: Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
U "europskom" dijelu Mostara molitveni skup za ratne zločince dok u "mudžahedinskom i talibanskom" Sarajevu baletna predstava "Krcko Oraščić".
-
Škobo Habu
#162 Re: Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
Meni je dosta licemjerno ovo likovanje po portaldžinicama i forumima puke bosanske sirotinje, koja od slijepog ponosa i prkosa, ne vidi vlastitu licemjernost dok baca drvlje i kamenje, onako đuture, na Hrvatsku i Hrvate, a na ljeto će se znojiti u vlastitim automobilima na Doljanima, hrleći ka Jadranu, k'o kakve kamikaze, da nađe slobodno mjesto na Makarskoj rivijeri.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Kasno je večeras za naknadnu pamet moj Škobo. Slažem se ja, i to sam prvi ovdje rekao, da je meni prvom nelogično da je Srbija prošla malte ne čista ko suza s obzirom da je Hrvatska od danas jasno osuđena za agresiju na BiH. Sa druge strane kasno je za plakanje jer da je HR onda još jasno podržala BiH u procesu protiv Srbije ili da su zajedno tužili onda bi to bila sasvim druga priča. Eto Čović je sramno samo prije par mjeseci bio suzdržan po pitanju revizije presude protiv Srbije pa prema tome neka se žale Čoviću sada.
Šta'š. Naša posla. Za Antalije se nema para, Grčka im je suviše egzotična, a Španija rezervisana za zaštitnike "nacionalnih interesa".
Da se razumijemo - govorim o licemjernosti ovdašnjih nadri-Bošnjaka.
-
putokaz1
#163 Re: Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
Sjetih s epjesme
''Herceg Bosna Mila uvjek Srpska bila''
Možda pjeva Baja Mali Knindža
Srbin rodom iz Hrvatske
Srbin rodom iz Hrvatske
-
megaman4
#164 Re: Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
Rodom je iz Sipova.putokaz1 wrote:Sjetih s epjesme
Srbin rodom iz Hrvatske
-
Mohamad Sissoko
- mO k3
#166 Re: Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
vidi junakaMohamad Sissoko wrote:
- nadInsan
#167 Re: Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
Umjesto da preispitaju svoj sistem vrijednosti, civilizovan svijet kaže da su to bili ratni zločinci, ljudi su izmanipulirani, borili su se za ideju zločinačke tvorevine, priznajte grešku, nastavite se boriti za prava Hrvata ali na drugačiji način sa strankom koja zastupa nezločinačku politiku. Ono bi da napada pokrivene žene, poput onog heroja iz Kiseljaka, i onda se čude kada im ljudi kažu da su ustaše, zlotvori, zločinci, kukavice.
- geralt
#168 Re: Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
Ratnom zločincu Caci je u multi-kulti Sarajevu došlo 10 000 ljudi na dženazu. Toliko o razlici Sarajeva i z. Mostara.
- mO k3
#169 Re: Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
lazes ...geralt wrote:Ratnom zločincu Caci je u multi-kulti Sarajevu došlo 10 000 ljudi na dženazu. Toliko o razlici Sarajeva i z. Mostara.
-
Novak20
#170 Re: Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
Caco nije presuđeni ratni zločinac iz Haga. Za one koji su mu došli na dženazu on je vjerovatno heroj, ako ništa onda barem insan kojem treba halaliti zločine.geralt wrote:Ratnom zločincu Caci je u multi-kulti Sarajevu došlo 10 000 ljudi na dženazu. Toliko o razlici Sarajeva i z. Mostara.
- mO k3
#171 Re: Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
a slusaj necemo duple arsine , nije ni hitleru a ni milosevicu presudjeno , po tebi nisu onda ratni zlocinci ??Novak20 wrote:Caco nije presuđeni ratni zločinac iz Haga. Za one koji su mu došli na dženazu on je vjerovatno heroj, ako ništa onda barem insan kojem treba halaliti zločine.geralt wrote:Ratnom zločincu Caci je u multi-kulti Sarajevu došlo 10 000 ljudi na dženazu. Toliko o razlici Sarajeva i z. Mostara.
za mene jesu i te kako
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#172 Re: Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
Sad da nekom baš treba halaliti zločine, to se baš i ne slažem.
Islamski običaj jeste da se umrlom halali, ali onom koji je radio neka zlodjela, baš ne.
Dakle, ako su u pitanju stvari koje se mogu halaliti, onda treba.
A sad neko ubijao, mučio i maltretirao....tu halala nema.
Islamski običaj jeste da se umrlom halali, ali onom koji je radio neka zlodjela, baš ne.
-
Novak20
#173 Re: Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
Naravno da su zločinci. Ovde je riječ o onima koji su došli Hitleru, Miloševiću i Caci na sahranu. Ti i ja sigurno nismo. Ali neko jeste.mO k3 wrote:a slusaj necemo duple arsine , nije ni hitleru a ni milosevicu presudjeno , po tebi nisu onda ratni zlocinci ??Novak20 wrote:Caco nije presuđeni ratni zločinac iz Haga. Za one koji su mu došli na dženazu on je vjerovatno heroj, ako ništa onda barem insan kojem treba halaliti zločine.geralt wrote:Ratnom zločincu Caci je u multi-kulti Sarajevu došlo 10 000 ljudi na dženazu. Toliko o razlici Sarajeva i z. Mostara.
za mene jesu i te kako
-
Novak20
#174 Re: Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
Kako nema ? Pa nije valjda halal samo za dug u parama ?Tomahawk11 wrote:Sad da nekom baš treba halaliti zločine, to se baš i ne slažem.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#175 Re: Multikultura na tzv. Herceg-bosna način
Nije. Ali silovateljima, ubicama i sličnim nema halala.Novak20 wrote: Kako nema ? Pa nije valjda halal samo za dug u parama ?
Čak im se ne bi ni dženaza trebala klanjati, ali danas je sve naopako.