Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Maraschino wrote:Balije su kasno naucile da kradu cumur. To su prvo shokci iz Pasaca, Par sela, Dubrava usavrsili na povrsinskom kopu Krojcica pa se poslije i oni preselili na Dubrave.
Zasto se sada bune? Vjerovatno sto je jaka konkurencija.
Naravno da prica nije crno-bijela, ali niko od nas ne bi zelio zivjeti blizu "puta cumurskog zivota". Kakve tajne krije noc na onom kopu samo dragi Allah zna.
spreca wrote:
Znam...to se slobodno moze reci seoska mafija i niko sa njima i ne druzi i narod ih se uglavnom kloni zbpg pogane i bezobrazne naravi...jer fin i posten kad si neces krasti
Naravno. Veze to nikakve s bijedom nema. Samo kriminal, bijes, i bezobrazluk ... i naravno, nerad policije, tuzilastva i sudstva.
spreca wrote:
Znam...to se slobodno moze reci seoska mafija i niko sa njima i ne druzi i narod ih se uglavnom kloni zbpg pogane i bezobrazne naravi...jer fin i posten kad si neces krasti
Naravno. Veze to nikakve s bijedom nema. Samo kriminal, bijes, i bezobrazluk ... i naravno, nerad policije, tuzilastva i sudstva.
ma svi su uvezani i zaradjuju na tome i direktor i sef dnevnog kopa i sluzba obezbjedjena....ustvari Policija nema sta da radi na kopu ukoliko nije iz nekih razloga pozvata...jer oni imaju scoju sluzbu cuvara koja je naoruzana ali isto tako dobro saradjuju ba Cumurasima...tacno se zna ko koliko mora dobiti svaki mjesec i onda ides ko u svoje skladiste
mO k3 wrote:Oca zastava nije zastava islamske drzave .... koja je ovo`
Ako se nevaram tu nema nikakve zastave...ovaje ubacena ..fotoshop....jer je slika valjda sa poskoka
ne ne sjecam se ja iz tuzle prema zivinicama , na lijevoj strani je bila uvijek jedna zastava postavljenja slicna ovoj ili je ova bila
Ta kuca je ima neku auto radionicu ako se ne varam
mO k3 wrote:Oca zastava nije zastava islamske drzave .... koja je ovo`
Ako se nevaram tu nema nikakve zastave...ovaje ubacena ..fotoshop....jer je slika valjda sa poskoka
ne ne sjecam se ja iz tuzle prema zivinicama , na lijevoj strani je bila uvijek jedna zastava postavljenja slicna ovoj ili je ova bila
Mislis gore na brdu gdje nekada bio odpad starih auta.......ali ova je fotoshop....zastava sva na vjetru se vihori a drvece ravno
spreca wrote:
Mislis gore na brdu gdje nekada bio odpad starih auta.......ali ova je fotoshop....zastava sva na vjetru se vihori a drvece ravno
Ima toga još. Ali. Zanimljivo je otvoreno pismo građana od prije koji dan. Ovaj glasača SDPa, ovaj, huću reći Hrvata iz Donjih Dubrava (kod Živinica).
Godinama već ukazujemo na ekscesno i po život opasno stanje u Donjim Dubravama, nakon četiri izgubljena života na Površinskom kopu Dubrave, brojnih verbalnih i fizičkih napada, uništenja privatne imovine, teških pljački... Nitko nije reagirao da nas zaštiti.
U vrijeme komunističkog režima su nam otimali plodne oranice i šume a sada su nam oduzeli pravo na mir, dostojanstvo i siguran život.
Policijski službenici su na strani kradljivaca ugljena jer na naše dojave uglavnom ne izlaze na očevid i oglušuju se o pozive a u rijetkim slučajevima i kada bi došli u selo, prošli bi pored samih kradljivaca ugljena često pomjerivši vozilo na proširenjima našeg puta propuštajući pune neregistrirane kamione ugljena, a onda bi našem susjedu drsko odbrusili što vi hoćete?
Izloženi smo svakodnevnim remećenjem javnog reda i mira od strane organiziranih kriminalnih skupina koje dan i noć vrše organiziranu krađu ugljena, tako što ga izbacuju iz jalovinskog sistema Površinskog kopa Dubrave koji prolazi u neposrednoj blizini naših domova.
Izloženi smo nacionalističkim vrijeđanjem prilikom utovara ugljena, nasilničkim i divljačkim ponašanjem a čak nam prijete i terorističkim napadom. Iza ponoći se turiraju neispravna vozila ispred naših domova i pravi zastrašujuća buka, koja nam izaziva osjećaj straha i nesigurnosti, te nam pričinjava veliki psihološki stres.
Uskoro očekujemo da nam uđu i u kuće jer nitko od nadležnih ne reagira. MUP-u to jeste policijskoj postaji u Živinicama nije dovoljno što su kod našeg susjeda kojeg nećemo sada imenovati zbog sigurnosti: zapaljena tri vozila ispred kuće, što su drugom susjedu zapalili štalu, kravu i stotinu bala sijena, što su trećem susjedu pet puta opljačkali kuću, što je svaka kuća opljačkana po nekoliko puta, što je izvršeno na desetine razbojništava u dvorištima naših kuća. Što su stradale četiri mlade osobe na Površinskom kopu Dubrave i što su nacionalni odnosi jako narušeni. Policijska postaja Živinice ne reagira na stalna i ozbiljna kršenja reda i mira, na pljačke i razbojništva pa ni na učinjena krivična djela.
Ukradeni ugljen se vozi javno na neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima, a često su vozači maloljetnici i bez vozačke, a što je policiji jako dobro poznato no policija ne reagira.
Obraćali smo se policiji općine Živinice redovitim putem, načelniku Policijske uprave Živinice, premijeru Tuzlanske županije, Direktoru Površinskog kopa Dubrave, Općinskom vijeću Živinice, Načelniku općine Živinice i svim drugima koji su odgovorni za stanje u Donjim Dubravama jer godinama nas ignoriraju i ne čine ništa, te tako podržavaju otvoreni teror nad Hrvatskim pukom i teški kriminal, te krađu stotina tisuća tona ugljena na godišnjem nivou.
Budući da nam lokalna vlast i MUP ne želi pružiti zaštitu, molimo i zahtijevamo od predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića, zamjenika ministra sigurnosti BiH Mije Krešića, Konzula Republike Hrvatske u Tuzli i Ureda visokog predstavnika Bosne i Hercegovine da žurno poduzmu sve što je neophodno kako bi nas zaštitili te spriječili konflikt koji visi u zraku. Pozivamo i sve medije da vrše pritisak na nadležne (lokalnu vlast i MUP), kako bi se povratio mir, sigurnosti suživot u Donjim Dubravama.
U nadi da će naš apel biti ozbiljno prihvaćen i da će se poduzeti ozbiljni koraci kako bi se zaštitili životi mještana D.Dubrava, njihova imovina te imovina Površinskog kopa ugljena Dubrave. http://www.dnevno.ba/vijesti/video-ceti ... u-113719/9
Šta se dešava? Protivnici HDZa, politike koja dolazi iz Hrvatske. Ljubitelji bratstva i jedinstva, koje vlada u Tuzli, sada traže pomoć od Čovića, HDZa i hrvatskog konzulata da ih zaštiti od te iste multikulture? Meni je ovo nevjerovatno.
Zar nisu trebali pisati Sarajevu, SDPu, DFu, koji bi im izašli u susret. Ljudini i vođi građana Željku Komšiću i njegovom nasljedniku Slavi Kukiću. Oni će se vjerovatno oglasiti o ovome? Utvrditi da su ovo puke neistine?
Jer, ljudi govore o konfliktu koji visi u zraku.
Bajato ti je ovo a taj klip pa svugdje imaš netrpeljivost komšija i susjeda.
Ovo je stvarni problem i otvoreni fašizam...
Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru osudio je napad na studente Hrvatske, Srbije i BiH koji se dogodio u petak na Partizanskom groblju u Mostaru.
mO k3 wrote:
Jest tu bila neka zastava, to je Husino i nema veze s Dubravama i ovim tekstom. Ta zastava je davno bila komentarisana na FTV cini mi se i skinuta je. Ja stvarno neznam al sjecam se da se komentarisalo da to nije ISIL zastava vec nesto drugo. Znam da je taj neki cudak ponovo kacio tu zastavu pa je hapsen. I jeste bio auto otpad. Bitno je da drzava/opcina/narod ne stoji iza toga. Budala uvijek ima, ali to posmatrati kao neku masovnu pojavu sa odobravanjem drustva je pederski i ljigavo (odnosim se na taj tekst).
Ako ides iz Tuzle na toj istoj lijevoj strani 300 metara dalje imas krst spomenik visok 10ak metara pored same magistrale. Stoji tu 20ak godina sasvim normalno, spomen HVO palim borcima.
Znam da je neko od naših Bošnja iz zajebancije preko Google translate preveo "Croats eat shit" na arapski, uradio print na crnoj zastavi i zakačio za dimnjak. Neko poslao sliku Poskoku, i ovi katolibani jedva dočekali da objave sliku, a ispod tekst standardno rendanje o ekstremistima, fanaticima, povratnicima sa sirijskog ratišta, ugrozdbi.
nadInsan wrote:Znam da je neko od naših Bošnja iz zajebancije preko Google translate preveo "Croats eat shit" na arapski, uradio print na crnoj zastavi i zakačio za dimnjak. Neko poslao sliku Poskoku, i ovi katolibani jedva dočekali da objave sliku, a ispod tekst standardno rendanje o ekstremistima, fanaticima, povratnicima sa sirijskog ratišta, ugrozdbi.
spreca wrote:
Bila je saudijska zastava od petlje prema Husinu u onom skladistu nekakvom. Drzao ga onaj vehabijski kreten sto je osudjen za sverc ljudima.
Prije nekoliko godina, Podrinjci mahom, su preko ovog lika prebacivani u Svicu i Francusku.
Jednom je bio s tom zastavom i na marsu mira za Srebrenicu.
Kriminalac ofarban vehabijskom bradom ... citaj - kreten na kubik.
mO k3 wrote:@gojeni neznam te dijelove tamo kako im ime ,ali govorimo o istom jeli tako?
Ovo je druga, na husinu prema zivinicama ali je izgleda ista koa i ona sto ju je ona budala postavila na autootpadu ispod husina...tzv: zastava kavkaskih emirata
A dobrih likova sto iskocise iz kamiona
Jarane, cakija mu iz ociju viri, i onaj blento sto snima uporan...sreca mu je sto je sofer bio priseban pa neda drugom, inace bi mu bio cumur po nosu.
I majke ti, kakve veze ima ova zajebancija sa multikulturom?
nadInsan wrote:Znam da je neko od naših Bošnja iz zajebancije preko Google translate preveo "Croats eat shit" na arapski, uradio print na crnoj zastavi i zakačio za dimnjak. Neko poslao sliku Poskoku, i ovi katolibani jedva dočekali da objave sliku, a ispod tekst standardno rendanje o ekstremistima, fanaticima, povratnicima sa sirijskog ratišta, ugrozdbi.