Mult-T-lock

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Pljosko

#1 Mult-T-lock

Post by Pljosko »

Pozdrav;
stari kupio Octaviu A5, auto sve pet, ima ugradjen Mult-t-lock, ali nije dobio kljuceve od istog.
Zanima nas, da li ovlasteni zastupnik za Mult-T-lock (ako ima u BiH) moze izdati rezervni kljuc, ili neko drgo rjesenje, jer originalne kljuceve nije moguce pronaci?
shlauf

#2 Re: Mult-T-lock

Post by shlauf »

Pa od koga je kupio auto a nije dobio ključeve??? Ima li onu karticu ili bilo šta vezano za Mult lock pa da na osnovu toga traži da mu se napravi copy ključ, jer nemože samo nekom bahnuti na vrata i da mu napravi ključ a na osnovu čega ???

Aleeee aleeeeeeeeee :dance:
Pljosko

#3 Re: Mult-T-lock

Post by Pljosko »

Najgore od svega sto nema nista, pa ni tu karticu, elem nista od Mult-T-lock-a
AmADin_gospo

#4 Re: Mult-T-lock

Post by AmADin_gospo »

javi se hudiniju kod bosmala ili u stometarki na malti, što se tiče brava i ključeva, prvi je u sarajevu. ako se može napraviti, može on
ranger

#5 Re: Mult-T-lock

Post by ranger »

jesi ti siguran da je sve ok s tim autom.
da nije bilo ukradeno il nesto tako... mislim van pameti je kupit auto a ne trazit kljuc od multilocka.
ne samo tvoj stari, nego bilo ko, taj neko ko ga je prvi kupio...
xXBl0odXx

#6 Re: Mult-T-lock

Post by xXBl0odXx »

dobro ga drzi na oku, dok ne skontas nesta :mrgreen: :mrgreen:
vnm

#7 Re: Mult-T-lock

Post by vnm »

nije toliko bitan kljuc koliko je bitna ona kartica koju dobijes uz mul-t-lock.
iceman ze

#8 Re: Mult-T-lock

Post by iceman ze »

ovi su meni ugradivali mul-t-lock u Hrasnom, 033/650656, pa kreni prvo od njih traziti rjesenje......sretno... :roll:
Karabaja

#9 Re: Mult-T-lock

Post by Karabaja »

Baš sumnjivo da nisi dobio ni ključeve ni karticu.

A što se tiče izrade duplikata ključa, bravari između sebe imaju dogovor da ne prave ključeve za drugog, pogotovo ne bez kartice, npr. Hudiny iako može, odbiće da ti napravi duplikat ključ za tu bravu.
shlauf

#10 Re: Mult-T-lock

Post by shlauf »

Pljosko wrote:Pozdrav;
stari kupio Octaviu A5, auto sve pet, ima ugradjen Mult-t-lock, ali nije dobio kljuceve od istog.
Zanima nas, da li ovlasteni zastupnik za Mult-T-lock (ako ima u BiH) moze izdati rezervni kljuc, ili neko drgo rjesenje, jer originalne kljuceve nije moguce pronaci?
Ja bih starog z***bao i zaključao Mult-T-lock pa nek on onda duma šta će i kako će da riješi problem :D
Eh, onda bi tek auto bila za 5-icu :lol:

Aleeee aleeeeeeeeeee :dance:
Pljosko

#11 Re: Mult-T-lock

Post by Pljosko »

Ok raja, hvala svima na pomoci, i ne, auto nije ukradeno :)
dingosp0

#12 Re: Mult-T-lock

Post by dingosp0 »

jaro gdje god da odes traziti copiju kljuca mislice da si ukro auto...pogotov sto nemas kartice...
ja1977

#13 Re: Mult-T-lock

Post by ja1977 »

shlauf wrote:
Pljosko wrote:Pozdrav;
Ja bih starog z***bao i zaključao Mult-T-lock pa nek on onda duma šta će i kako će da riješi problem :D
Eh, onda bi tek auto bila za 5-icu :lol:

Aleeee aleeeeeeeeeee :dance:
Vjerovatno je to onaj sto se samo zakljucava (bez sipke ili kuke) pa ne moze zaznut starog.

Jedni rjeseje je otici tamo gdje je ugradjivan. Oni bi trebali da imaju evidenciju.

goo luck
drndalo

#14 Re: Mult-T-lock

Post by drndalo »

Ne vidim zasto neko ko ima uredne papire o kupoprodaji automobila, te o sadasnjem vlasnistvu nad njim ne bi mogao dobiti uslugu servisa i bez kartice...? Prodavcu npr. izgorila kuca, u kuci kartica, a on ostao u autu na putu dok se to desavalo...

To je nacin da se obezbijede od neovlastenog kopiranja solo-kljuceva, koji se mogu koristiti za neke radnje, ali ako je auto tu, papiri uredni, trebalo bi se to moci uraditi, mozda sa kompletnom zamjenom i brave u spravi plus kljuceva...
Pljosko

#15 Re: Mult-T-lock

Post by Pljosko »

Pa to sam i ja mislio, vec ako se ne moze napraviti kopija kljuca, onda ako je moguce promjeniti bravu, tj onaj ulozak ili vec kako se zove, a da onaj ostali mehanizam ostane isti
Post Reply