muljator ili sramežljiv
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
trubica
#1 muljator ili sramežljiv
Jedan "prijatelj" već neko vrijeme skoro dva mjeseca mi posvećuje posebnu pažnju. U zadnjih mjesec dana smo se počeli dogovarati kao da ćemi izaći van i to...
Međutim nikako da me zove, iako sam mu jasno, da ne može jasnije dala do znanja da želim izaći s njim vanka... poslala sam odgovor na jednu njegovu poruku, pozovi me van pa ćemo vidjeti... Dakle, crystal clear.
Ispočetka sam mislila da je sramežljiv, sad počinjem mislit kako je muljator koji iz dosade ili navike zavodi sve cure oko sebe (primijetila sam da ima neobično mnogo prijateljica, a čak znam par cura koje su zaljubljene u njega) a da pritom ne misli ni s jednom ništa konkretno. Samo uživa u tom osjećaju da su cure zaljubljene u njega.
Koliko biste mu vi dali kredita, tj. vremena da vas pozove van prije nego što biste ga otpisali jer ne želim ni za kim trčkarat?
U koliko bi se vremena i najsramežljivija i najzauzetija osoba trebala odlučiti, ako jasno zna da ta druga strana želi izaći s njom? Tri dana? Tjedan? Dva tjedna?
Međutim nikako da me zove, iako sam mu jasno, da ne može jasnije dala do znanja da želim izaći s njim vanka... poslala sam odgovor na jednu njegovu poruku, pozovi me van pa ćemo vidjeti... Dakle, crystal clear.
Ispočetka sam mislila da je sramežljiv, sad počinjem mislit kako je muljator koji iz dosade ili navike zavodi sve cure oko sebe (primijetila sam da ima neobično mnogo prijateljica, a čak znam par cura koje su zaljubljene u njega) a da pritom ne misli ni s jednom ništa konkretno. Samo uživa u tom osjećaju da su cure zaljubljene u njega.
Koliko biste mu vi dali kredita, tj. vremena da vas pozove van prije nego što biste ga otpisali jer ne želim ni za kim trčkarat?
U koliko bi se vremena i najsramežljivija i najzauzetija osoba trebala odlučiti, ako jasno zna da ta druga strana želi izaći s njom? Tri dana? Tjedan? Dva tjedna?
-
trubica
Jesam prošlu sedmicu, rekao je da ne može vjerovat kako sam baš pogodila trenutak i napisao mi tri poruke isprika. I nakon toga smo proveli dvije "slučajne" večeri, petak i subotu dosta pozitivno, baš onako kako bi trebali izgledati prvi spojevi.
Pa zato i pitam, ako se ne javi do petka
1. Otpisati ga - TOTALNI MULJATOR -
ili
2. Iz vikenda u vikend ići u iste kafiće u koje on zalazi i nadati se da će jednom u doglednom vremenu ipak pozvati me vanka - SUZDRŽAN -
ili
2. Iz vikenda u vikend ići u iste kafiće u koje on zalazi i nadati se da će jednom u doglednom vremenu ipak pozvati me vanka - SUZDRŽAN -
- nebojeplavo
Muljator 100%
ovo ja iz iskustva
Nekad davno, non-stop sam bila u takvim situacijama, dok mi jedan prijatelj nije rekao:"Ako za 7 dana ne bude nista, nece nikad ni biti!" I odsad se toga cvrsto drzim, hoces-neces, ne moras
Na kraju, ukoliko ti se neko stvarno svidja i nema neke prepreke da budete zajedno, onda si "prisiljen" da poduzmes nesto po tom pitanju
Nekad davno, non-stop sam bila u takvim situacijama, dok mi jedan prijatelj nije rekao:"Ako za 7 dana ne bude nista, nece nikad ni biti!" I odsad se toga cvrsto drzim, hoces-neces, ne moras
Na kraju, ukoliko ti se neko stvarno svidja i nema neke prepreke da budete zajedno, onda si "prisiljen" da poduzmes nesto po tom pitanju
-
trubica
Istina. Ma ja bi možda čekala i godinu dana ali..
Zadnji tip s kojim sam izlazila tako lijepo godinu dana odugovlačio, a kako je meni bio "savršen" nisam ni gledala druge. Tako u tih godinu dana jednu 7 osam puta izašli i tri dana nakon zadnjeg izlaska čula kako ima curu 6 mjeseci. Ali ne mene...
A ja mislila nema vremena, loše pogođeno vrijeme, neodlučan, puno ga cura povrijedilo pa je oprezan...
Moš mislit sjedio na dvije stolice.
E sad, s ovim drugim bi bilo savršeno jasno što mi je raditi i kakav je, ali mi se sad javlja neka vrsta grižnje savjesti kao pa ne mogu na temelju tog prošlog unaprijed osudit ovog.
Ipak,
Ima do petka fore da se javi, ako se ne javi neću se ni družit s njim jer ću opet nasjest na njegovu priču i opet se zatelebat...
Zadnji tip s kojim sam izlazila tako lijepo godinu dana odugovlačio, a kako je meni bio "savršen" nisam ni gledala druge. Tako u tih godinu dana jednu 7 osam puta izašli i tri dana nakon zadnjeg izlaska čula kako ima curu 6 mjeseci. Ali ne mene...
A ja mislila nema vremena, loše pogođeno vrijeme, neodlučan, puno ga cura povrijedilo pa je oprezan...
Moš mislit sjedio na dvije stolice.
E sad, s ovim drugim bi bilo savršeno jasno što mi je raditi i kakav je, ali mi se sad javlja neka vrsta grižnje savjesti kao pa ne mogu na temelju tog prošlog unaprijed osudit ovog.
Ipak,
Ima do petka fore da se javi, ako se ne javi neću se ni družit s njim jer ću opet nasjest na njegovu priču i opet se zatelebat...
- nebojeplavo
Ah moja ti, pa nista ne nauci iz tog posljednjeg puta kad te tip zavlacio
Jos ima riba u moru

Jos ima riba u moru
-
mamica papucarka
nekada je tako bio jedan tip koji je uvijek gledao u nase zensko drustvo (nas 4-5 smo uvijek izlazile skupa). I uvijek smo zalazili na ista mjesta i pokusavale odgonetnut koja mu se svidja, ali nikako skontat.
Joj, sta smo radile
Jedna po jedna ko fol ide u WC pa da vidimo koju gleda
I tip uvijek gleda u onu koja prolazi pored njega, tj. svaki put u drugu... Mi vise sizile jer je tip bio vise nego dobar
I na kraju mi vise prestale i obracat paznju na njega, sve dok nismo primijetile da se nas prijatelj poceo druzit sa njim.
I pridjem ja tom prijatelju i onako ga na uvce upitam "a jel Boga ti koja se njemu svidja"
Kaze on "nemam pojma, on je uzasno stidljiv momak"
A ja bih se zaklela da je to neki macho tip 
Joj, sta smo radile
I na kraju mi vise prestale i obracat paznju na njega, sve dok nismo primijetile da se nas prijatelj poceo druzit sa njim.
I pridjem ja tom prijatelju i onako ga na uvce upitam "a jel Boga ti koja se njemu svidja"
Kaze on "nemam pojma, on je uzasno stidljiv momak"
- tech10
trubice, mislim da nije fer da ovako pises o meni. Na tvoje navaljivanje da izadjemo ja sam pokusao da te ne povrijedim jer sam vidio da ti je stalo do toga. Ocigledno si ti moje prijateljstvo shvatila pogresno i hoces da to dignes na sljedeci nivo. Zao mi je sto moram ovako da ti kazem ali nisi moj tip i ne namjeravam da ovu vezu produbljujem. Ne mislim da se izmedju nas ikada moze razviti ikakva kemija. Prestani da me zoves i saljes poruke. Ni do petka se nista novo nece dogoditi niti cu promijeniti svoje misljenje o tebi. 
-
trubica
tech10 wrote:trubice, mislim da nije fer da ovako pises o meni. Na tvoje navaljivanje da izadjemo ja sam pokusao da te ne povrijedim jer sam vidio da ti je stalo do toga. Ocigledno si ti moje prijateljstvo shvatila pogresno i hoces da to dignes na sljedeci nivo. Zao mi je sto moram ovako da ti kazem ali nisi moj tip i ne namjeravam da ovu vezu produbljujem. Ne mislim da se izmedju nas ikada moze razviti ikakva kemija. Prestani da me zoves i saljes poruke. Ni do petka se nista novo nece dogoditi niti cu promijeniti svoje misljenje o tebi.
Legendo!!!
-
Vozdra_123
ja se drzim onenebojeplavo wrote:Muljator 100%ovo ja iz iskustva
![]()
![]()
Nekad davno, non-stop sam bila u takvim situacijama, dok mi jedan prijatelj nije rekao:"Ako za 7 dana ne bude nista, nece nikad ni biti!" I odsad se toga cvrsto drzim, hoces-neces, ne moras![]()
ako poljubac ne padne prvi/drugi sastanak vozi dalje
- anais_nin
nikad ne stavljaj sva jaja u jednu korputrubica wrote:Jesam prošlu sedmicu, rekao je da ne može vjerovat kako sam baš pogodila trenutak i napisao mi tri poruke isprika. I nakon toga smo proveli dvije "slučajne" večeri, petak i subotu dosta pozitivno, baš onako kako bi trebali izgledati prvi spojevi.
ili
bez zeze, previse analiziras i razmisljas samo o jednom momku....stavila si mu do znanja kakve su tvoje namjere sad je do njega....e sad da li ce se i kada on odluciti na nesto vise to samo ptice daju....a ti umjesto da odbrojavas dane do dana eliminacije okreni se oko sebe i nadji neku drugu zabavu, neki drugi flert, nekog novog da simpatises (po mogucnosti u mnozini).....ovako su mi mozda malo previse na "izvoli", nema izazova, ne mora se truditi da te osvoji....
a ti kda se malo vise zabavis sa drugim tipovima:
1. mozda skontas da ti se neko drugi vise svidja
2. ne moras igrati nikakve igrice nezainteresovanosti i zauzetosti, glumatanje nikad ne pali, ali stvarna zaokupiranost drugim flertovima je cudo jedno
- anais_nin
Pametan jarannebojeplavo wrote:Muljator 100%ovo ja iz iskustva
![]()
![]()
Nekad davno, non-stop sam bila u takvim situacijama, dok mi jedan prijatelj nije rekao:"Ako za 7 dana ne bude nista, nece nikad ni biti!" I odsad se toga cvrsto drzim, hoces-neces, ne moras![]()
- chocolate_girl
nebojeplavo wrote:Muljator 100%ovo ja iz iskustva
![]()
![]()

- Bosanac sa dna kace
cim ima jaranica oko sebe a nema cure ja bi reko peder, samo se krije iza svega toga!