Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post Reply
shuriken

#76 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by shuriken »

apsolutno

s tim da je isto i u Poganoj Vlaci i u Milosavcima
karanana

#77 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by karanana »

na skupstini saveza nezavisnih sindikata, uvazeni premijer sjedi u prvom safu. toliko o nezavisnosti saveza. u kurcu smo opasno jer se izlaz ne vidi.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#78 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by pici »

karanana wrote:na skupstini saveza nezavisnih sindikata, uvazeni premijer sjedi u prvom safu. toliko o nezavisnosti saveza. u kurcu smo opasno jer se izlaz ne vidi.

ma na stotine janjadi peku se duž jablanice ...ma ljudi nose pune....ma koji ce nam klinac sindikat...nema starijeH auta po cesti sve djipovi.....dosta je lažnih invalida i boraca....mala plata...zaposli ćojka i sve šHo si mazno halalosum.....nema parkirat pred restoranima sve puno

aman kome .BA da se mi prilagodjavamo,dosta smo se mi prilagodjavali sad neg nama se prilagode :thumbup:
statix

#79 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by statix »

pici wrote:
karanana wrote:na skupstini saveza nezavisnih sindikata, uvazeni premijer sjedi u prvom safu. toliko o nezavisnosti saveza. u kurcu smo opasno jer se izlaz ne vidi.

ma na stotine janjadi peku se duž jablanice ...ma ljudi nose pune....ma koji ce nam klinac sindikat...nema starijeH auta po cesti sve djipovi.....dosta je lažnih invalida i boraca....mala plata...zaposli ćojka i sve šHo si mazno halalosum.....nema parkirat pred restoranima sve puno

aman kome .BA da se mi prilagodjavamo,dosta smo se mi prilagodjavali sad neg nama se prilagode :thumbup:
Pa sta hocete, da marsovce zaposlimo... :-)
miroljubsa

#80 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by miroljubsa »

Image
HAVANA

#81 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by HAVANA »

Chisum wrote:Jeboteee... pa ovoj zlocinacnoj SDA nema ravnih... Pa JEDAN JEDINI nema da nije za vjesala i metka u potiljak, kosti im seljacke jebem.

Ko je ono sinoc gledao, a opet k'o tele slijedeci put glasa za njih, nece mi biti zao da ga vidim kako crkava od gladi.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

"Ja ne znam... mislim da je sve to predimenzionirano... mislim da su to neki dzini, Allaha mi..."

Image

I da... da ne zaboravim tatu...

Image

Ljubi ih tata/babo njihov!

:D
miroljubsa

#82 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by miroljubsa »

Kažu da je ES-DE-PE puko skroz i da ih laganice fata panika. Jel istina.

Lahko je bilo sa Tihijem, to im je pajdo iz iste škole. Ili sa Alijom taj im je dijelio diplomatske pasoše i
osim sećije i tespiha ga ništa drugo nije zanimalo.

Šta ćemo sa ovim Radonom sada. Duškicu je matiro u 2 poteza. Grafit u liftu a onda plava kuverta na
desk kod Kirbija60.

Sad slijedi konfiskacija one zgrade federacije i sve imovine koju Zlaja koristi za logistiku. Sad je prpa.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#83 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by Chmoljo »

miroljubsa wrote:Kažu da je ES-DE-PE puko skroz i da ih laganice fata panika. Jel istina.

Lahko je bilo sa Tihijem, to im je pajdo iz iste škole. Ili sa Alijom taj im je dijelio diplomatske pasoše i

Šta ćemo sa ovim Radonom sada. Duškicu je matiro u 2 poteza. Grafit u liftu a onda plava kuverta na
desk kod Kirbija60.

Sad slijedi konfiskacija one zgrade federacije i sve imovine koju Zlaja koristi za logistiku. Sad je prpa.
a koji si nam sad ovo ti? SBB-ov "nosara"? :)
ultima_palabra

#84 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by ultima_palabra »

miroljubsa wrote:Kažu da je ES-DE-PE puko skroz i da ih laganice fata panika. Jel istina.

desk kod Kirbija60.

Ja bih rekao da je nečiji "formalni" ulazak u politiku, nakon što je 10 godina imao sve vladajuće političare u šaci, veći znak panike i prpe :skoljka:
Ja bih rekao da je njega Duška matirala u 2 zadnje emisije :oops:
miroljubsa

#85 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by miroljubsa »

prvih 10 godina Aljo
drugih 10 godina Tihi
trećih 10 godina Radon

Prosjećna komunjara koja je imala 35-40 godina 1990-e čitav svoj život provede u zapećku.
Imaće priliku da u penziji hoda po vase-štrase i zvrlji u nebesa. :D
To je prava riječ za - luzer.
Chmoljo

#86 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by Chmoljo »

miroljubsa wrote:prvih 10 godina Aljo
drugih 10 godina Tihi
trećih 10 godina Radon

Prosjećna komunjara koja je imala 35-40 godina 1990-e čitav svoj život provede u zapećku.
Imaće priliku da u penziji hoda po vase-štrase i zvrlji u nebesa. :D
To je prava riječ za - luzer.
:lol: :lol: :lol: :sax:
uvjek dobar gost

#87 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by uvjek dobar gost »

U startu mi je bio nedefinisan, onako kontao sam blago neupućen kandidat koji treba samo da dovrši posao Brankovića.... No kako vrijeme odmiče mislim da je zu negdje sa lijepim čak i da je gori jer onakve izjave davati javno pokazuje da gospodin misli da je nedodirljiv. Ovdje mislim na besramno pravdanje Džaferovićevog kriminala, mislim na izjave u medijima tipa da ćemo progledati kroz prste tajkunima koji su u privatizaciji pokrali sve jer kako premijer reče progledalo se kroz prste i kraljevima i ostalima koji su također krali.....

Sve u svemu mislim da je vrijeme da banda sleti, da je vrijeme da na premijersku poziciju dođe neko drugačiji, neko odgovoran i pristupačan, neko sa vizijom i svojim stavom.... neko profesionalan neko ko zna šta i kako... neko ko nije u službi zaštite akomuliranog kriminala !
and

#89 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by and »

ultima_palabra wrote:al ništa zato, penzići ga vole :D
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/100222057
mora da im je rekao da će se potruditi da se plate izjednače sa peMzijama :mrgreen:
HA HA

#90 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by HA HA »

Ma daj ljudi što ste toliko "skrvili"na premijera Mustafu? :(
Ali eto kad već insistirate da ga treba mijenjati ja predlažem da SDA pod hitno rehabilituje jednog od svojih utemeljitelja-osnivača:"USPJEŠNOG I DOKAZANOG PRIVREDNIKA I MENADŽERA" a povrh svega "dobrog mumina" i od roda begovska
Muhameda Čengića ;-) :dance: Ma šipak bi se on,sikirao što štrajkuju radnici,protestvuju borci,prijete ljiljani...odbrusio bi on njima onako "begovski":"Šta hoćete mliva(plate,penzija,nadoknada)morda bidne a morda i nebidne"i kvit...nejma tu cile mile
Onog Džaferovića što su ga džini obladali hitno na odmor i rehabilitaciju kod onog hodže iz Gluhe Bukovice a na njegovo mjesto Senada Šahinpašića "šaju"(uperite prstom ko je sa manje:škole,kapitala,prolivenog znoja,uloženog truda i za kraće vrijeme)od prosječnog piljara postao Bošnjački Rokfeler.. Čovjeka ili hoće nafaka ili je nadnaravno sposoban samo u "mračnim vremenima"nije mogao doći do izražaja. Naravno i sjedište banke da se izmjesti u "Šajograd"
TheOneandOnly

#91 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by TheOneandOnly »

Lud i ponosan wrote:Mimo majstore, svaka ti dala... :thumbup:

NEgo da ja nesto "recem", s' nadom da ce ova olos uspjeti procitati ovo sto cu sad napisati! :x

Vas Tihicu, Mujezinovicu, Brankovicu, Dzaferovicu, Silajdzicu, Izetbegovicu pod hitno treba nabiti na kvalitetan glogov kolac, jer nema drugog nacina da prestanete da pijete krv ovom napacenom narodu! Otimate, kradete, lazete, rasprodajete sve sto vrijedi u ovoj drzavi, do kada vise?!!! :x
Vi ste se toliko osilili da Vam iskreno i od srca zelim sve najgore, a naravno i svima onima koji su na neki nacin povezani sa Vama, a citavom kolektivu SDA i SZBIH bih pozelio sudbinu Japanaca u Hirosimi i Nagasakiju!

Elem, nicija nije do zore i rece gospodin Mimo lijepo: "Sve ce to narod pomlatiti"!! :x
Opa, ovo neki novi fenomen cyber bjesnila? Odakle tebi ili bilo kome drugom pravo da govorite u ime naroda? Narod svoje kaze svake cetiri godine (ili dvije racunajuci i opcinske izbore). Dakle narod od 1990. godine pa do danas govori da ga crvena bagra i crveni teror ne interesuje. Ovo pozivanje na kolac jeste zapravo pozivanje na terorizam, sto dovoljno govori o tome koliko je opozicija uspanicena. Nijednom do sada nisam vidjao ovakve komentare, valjda su i sami shvatili da ni poslije oktobra nece primirisati vlasti. Mozda bih i ja bio ovako isfrustriran i bijesan da zivim u nekoj izolaciji misleci da se vecina bh gradjana slaze sa mnom a onda svaki put kada napustim kucni prag shvatim da narod apsolutno ne interesuje to sto ja imam da kazem, da ne mogu govoriti u ime naroda vec u svoje ime i u ime par politickih dinosaurusa koji nikada nece moci shvatiti da je ideologija za koju su zivjeli zavrsila na smecu historije jednom za sva vremena. Mozda bih i ja bio bijesan da se osjecam neshvacenim u ovom drustvu, da mi je najveci intelektualni domet izbacivanje frustracija na internetu.

Ono za Hiroshimu i Nagasaki ti nije bilo nimalo, ali bas nimalo lijepo. Naprotiv, to je samo dokaz koliko fanatizma i ocaja izbija iz tebe. To bi bilo isto kao kada bih ja napisao da se nadam da ce nakon oktobra crveni dozivjeti sudbinu svoje brace u Francovoj Spaniji. Na kraju krajeva, pa veca je mogucnost da se to desi nego taj tvoj scenario jer narod na svakim izborima pokazuje koga preferira. :wink:
Chmoljo

#92 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by Chmoljo »

TheOneandOnly wrote: Opa, ovo neki novi fenomen cyber bjesnila? Odakle tebi ili bilo kome drugom pravo da govorite u ime naroda? Narod svoje kaze svake cetiri godine (ili dvije racunajuci i opcinske izbore). Dakle narod od 1990. godine pa do danas govori da ga crvena bagra i crveni teror ne interesuje. Ovo pozivanje na kolac jeste zapravo pozivanje na terorizam, sto dovoljno govori o tome koliko je opozicija uspanicena. Nijednom do sada nisam vidjao ovakve komentare, valjda su i sami shvatili da ni poslije oktobra nece primirisati vlasti. Mozda bih i ja bio ovako isfrustriran i bijesan da zivim u nekoj izolaciji misleci da se vecina bh gradjana slaze sa mnom a onda svaki put kada napustim kucni prag shvatim da narod apsolutno ne interesuje to sto ja imam da kazem, da ne mogu govoriti u ime naroda vec u svoje ime i u ime par politickih dinosaurusa koji nikada nece moci shvatiti da je ideologija za koju su zivjeli zavrsila na smecu historije jednom za sva vremena. Mozda bih i ja bio bijesan da se osjecam neshvacenim u ovom drustvu, da mi je najveci intelektualni domet izbacivanje frustracija na internetu.

Ono za Hiroshimu i Nagasaki ti nije bilo nimalo, ali bas nimalo lijepo. Naprotiv, to je samo dokaz koliko fanatizma i ocaja izbija iz tebe. To bi bilo isto kao kada bih ja napisao da se nadam da ce nakon oktobra crveni dozivjeti sudbinu svoje brace u Francovoj Spaniji. Na kraju krajeva, pa veca je mogucnost da se to desi nego taj tvoj scenario jer narod na svakim izborima pokazuje koga preferira. :wink:
:lol: :lol: :lol: :sax:

đeste plaćenici 8-) š'a mai?
HAVANA

#93 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by HAVANA »

jazzer

#94 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by jazzer »

[/quote]Opa, ovo neki novi fenomen cyber bjesnila? Odakle tebi ili bilo kome drugom pravo da govorite u ime naroda? Narod svoje kaze svake cetiri godine (ili dvije racunajuci i opcinske izbore). Dakle narod od 1990. godine pa do danas govori da ga crvena bagra i crveni teror ne interesuje. Ovo pozivanje na kolac jeste zapravo pozivanje na terorizam, sto dovoljno govori o tome koliko je opozicija uspanicena. Nijednom do sada nisam vidjao ovakve komentare, valjda su i sami shvatili da ni poslije oktobra nece primirisati vlasti. Mozda bih i ja bio ovako isfrustriran i bijesan da zivim u nekoj izolaciji misleci da se vecina bh gradjana slaze sa mnom a onda svaki put kada napustim kucni prag shvatim da narod apsolutno ne interesuje to sto ja imam da kazem, da ne mogu govoriti u ime naroda vec u svoje ime i u ime par politickih dinosaurusa koji nikada nece moci shvatiti da je ideologija za koju su zivjeli zavrsila na smecu historije jednom za sva vremena. Mozda bih i ja bio bijesan da se osjecam neshvacenim u ovom drustvu, da mi je najveci intelektualni domet izbacivanje frustracija na internetu.

Ono za Hiroshimu i Nagasaki ti nije bilo nimalo, ali bas nimalo lijepo. Naprotiv, to je samo dokaz koliko fanatizma i ocaja izbija iz tebe. To bi bilo isto kao kada bih ja napisao da se nadam da ce nakon oktobra crveni dozivjeti sudbinu svoje brace u Francovoj Spaniji. Na kraju krajeva, pa veca je mogucnost da se to desi nego taj tvoj scenario jer narod na svakim izborima pokazuje koga preferira. :wink:[/quote]

Juce si se registrovao i odmah opleo po opoziciji :-) . Hajde, molim te, nabroji nam 3 (slovima: tri) razloga
zasto glasati za ove tvoje?? Ti bi to mogao odgovoriti za minut, vidi se da su te skolovali. A ja cu onda tebi
101 razlog sve ove tvoje treba.. (vidjeti pod: glogov kolac). Moze?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#95 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by Truba »

ima rok trajanja... za naših života nažalost :cry:
TheOneandOnly

#96 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by TheOneandOnly »

Lud i ponosan wrote:Koji li si ti od ovih pobrojanih celavaca da mi je znati?

Ovo je "fenomen" koji se naziva realna svakodnevnica, a moj stil pisanja i nacin izrazavanja je blag u odnosu na ono sta narod misli o vama. Pokusao sam da ublazim frustracije i ljutitost vecine (mislim i da sam djelimicno uspio u tome), a to da li sam u pravu ili ne... pokazace predstojeci izbori.
Sve sto ste mogli upropastiti to ste kvalitetno i ucinili i jedino za sta ste sposobni je lopovluk i rasprodaja svega sto vrijedi u ovoj drzavi. Nema fotografa na svijetu koji vas moze uljepsati na predstojecim izborima i predvidjam vam ono sto ste odavno zasluzuli... Propast!
Jedino ko zivi u izolaciji je ova vlast, ljudi se ponasaju kao da su sa marsa pali i kao da je ova drzava njihova privatna firma, eno i Mujezinovic se sa mnom slaze..., pune kese se nose, auta nova se voze, janjadi na svakom cosku... Ucini mi se na trenutak da imamo veci stadard od Svicarske.
A sto se tice boja, da se crvena malo vise pitala sve bi ovo do sada bilo drugacije, ali doce sve na svoje... i karta "vitalnog nacionalnog interesa" ima rok trajanja .
Vi uvijek imate istu pricu pred svake izbore. Bombasticno najavljujete pobjede, preuzimanje vlasti, itd. I kada su se vasa prorocanstva uspjela obistiniti? Nijednom naravno. Isto tako i ovaj put ne postoji ni trunkica sanse da SDP osvoji vlast, cak ni na nivou KS. Uvijek ista prica sa vase strane prije izbora a onda uvijek isto pljuvanje po narodu, jer se zaboga ne slazu sa boljsevicima, poslije izbora. Tako ce biti i ovaj put. I ko onda od nas zivi u iluziji? Pa cak se ni vecina tvojih politickih istomisljenika ovdje na forumu nece sloziti sa tobom po pitanju izbora u oktobru, vidis da su neki vec digli ruke a drugi prizivaju raznorazne revolucije i slicne gluposti (po principu ako narod ne misli kao mi, natjeracemo ih - vec vidjeno).

Znas sta je problem sa crvenom bojom? Problem je u tome sto joj je davno prosao rok trajanja i sto je zavrsila na smetljistu historije. Prema tome niti jeste, niti ce ikada biti aktuelna po pitanju vlasti u BiH.
HAVANA

#97 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by HAVANA »

Adriatic

#98 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by Adriatic »

Vidi Mustafe, i on se registrovao?
Neka neka.
jefferson

#99 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by jefferson »

TheOneandOnly wrote:
Lud i ponosan wrote:Koji li si ti od ovih pobrojanih celavaca da mi je znati?

Ovo je "fenomen" koji se naziva realna svakodnevnica, a moj stil pisanja i nacin izrazavanja je blag u odnosu na ono sta narod misli o vama. Pokusao sam da ublazim frustracije i ljutitost vecine (mislim i da sam djelimicno uspio u tome), a to da li sam u pravu ili ne... pokazace predstojeci izbori.
Sve sto ste mogli upropastiti to ste kvalitetno i ucinili i jedino za sta ste sposobni je lopovluk i rasprodaja svega sto vrijedi u ovoj drzavi. Nema fotografa na svijetu koji vas moze uljepsati na predstojecim izborima i predvidjam vam ono sto ste odavno zasluzuli... Propast!
Jedino ko zivi u izolaciji je ova vlast, ljudi se ponasaju kao da su sa marsa pali i kao da je ova drzava njihova privatna firma, eno i Mujezinovic se sa mnom slaze..., pune kese se nose, auta nova se voze, janjadi na svakom cosku... Ucini mi se na trenutak da imamo veci stadard od Svicarske.
A sto se tice boja, da se crvena malo vise pitala sve bi ovo do sada bilo drugacije, ali doce sve na svoje... i karta "vitalnog nacionalnog interesa" ima rok trajanja .
Vi uvijek imate istu pricu pred svake izbore. Bombasticno najavljujete pobjede, preuzimanje vlasti, itd. I kada su se vasa prorocanstva uspjela obistiniti? Nijednom naravno. Isto tako i ovaj put ne postoji ni trunkica sanse da SDP osvoji vlast, cak ni na nivou KS. Uvijek ista prica sa vase strane prije izbora a onda uvijek isto pljuvanje po narodu, jer se zaboga ne slazu sa boljsevicima, poslije izbora. Tako ce biti i ovaj put. I ko onda od nas zivi u iluziji? Pa cak se ni vecina tvojih politickih istomisljenika ovdje na forumu nece sloziti sa tobom po pitanju izbora u oktobru, vidis da su neki vec digli ruke a drugi prizivaju raznorazne revolucije i slicne gluposti (po principu ako narod ne misli kao mi, natjeracemo ih - vec vidjeno).

Znas sta je problem sa crvenom bojom? Problem je u tome sto joj je davno prosao rok trajanja i sto je zavrsila na smetljistu historije. Prema tome niti jeste, niti ce ikada biti aktuelna po pitanju vlasti u BiH.
Mislim da ti imas pravo 100%.
Vidis, upravu si, opet ce SDA i SZBiH pobjediti a evo da ti obrazlozim zasto, i iskreno, moram Vam cestitati na "uspjehu."
Evo da nabrojim neke kljucne stvari zbog kojih pobjedjujete na izborima:

1. Najvaznija stvar u svemu jeste da ste povecali nepismenost! Svaka drzava i njen razvoj PRVENSTVENO zavise od obrazovanja stanovnistva. 1960 godine Juzna Koreja je imala GDP 87 dolara po glavi stanovnika, dok je Gana imala 88 dolara po glavi stanovnika. Nakon vojnog udara, General park je doslovno NAREDIO opismenjavanje i razvoj obrazovanja a drzava je bila kreditor malim kompanijama kao sto su Hyundai, Samsung i Daewoo. Danas, 1/3 brodske tonaze koja plovi svijetom je napravljena u Juznoj Koreji. Nepismenost ne postoji, dok je GDP za 2008 po HDI rankingu je bio 22,985 dolara po glavi stanovnika. Gana je 2008 imala GDP od 1,247 dolara i pismenost od 64.2 %. Prema istom rankingu "pretpostavljena" pismenost u BiH je 96.7% sa padom od 1.5%. Mozda politicari lazu, ali statistika je neumoljiva.

2. Izborna kampanja je skolski primjer kako dobiti izbore. Ako pogledamo 2010 vec je ustvari pocela. Auto je zapaljeno u Zepcu ciji je vlasnik Islamska zajednica, poceli su grafiti osvanjati u Mostaru, a sve to tamo gdje vlast imaju koalicioni partneri SDA i SZBiH, stoga izazivanje tenzija na sve tri strane ce opet pred izbore vratiti pricu na to ko je koliko ugrozen. Tu naravno prvaci tih stranaka GLAD ne smatraju ugrozenoscu.
Osim toga, nikad niti jedna stranka iz te koalicije nije svojim biracima objasnila sta znaci sekularizam, pa se predizborna kampanja vodi u dzamijama/crkvama sto se naravno gleda kao "osvjestavanje" naroda.

3. Vizni rezim Vam nikad nije bio prioritet, i tu ste EXTRA odigrali jer je usko vezano sa tackom 1.
Npr, djeca koja se nesjecaju onog vremena "tame i jednoumlja" prepricavaju price svojih roditelja kako su cesi, slovaci, madjari i poljaci (rumune i bugare je tu suvisno trpati) jeli jednu pastetu na njih 4-tvero, ili dolazili Skodama i trabantima na more. Pili su jednu pivu dnevno (na njih 4-tvero, nekad petero) a cehinje i slovakinje su bile izuzetno popularne. Naravno, ta djeca nisu dobila priliku da odu u te drzave u zadnjih 15-tak godina pa da vide sta cesi i slovaci danas rade. npr. ceska po HDI rankingu (koji je zvanicni ranking razvijenosti jednog drustva) ima nepismenost koja se statisticku ne moze mjeriti jer je nemoguce tako mali procenat pravilno izracunati.
E sad, pitanje se postavlja sta bi ta djeca rekla kada bi vidjela jedan Prag ili varsavu? Naravno nakon soka, i svadje sa roditeljima jer su im "lagali" upitali bi se: a sto kod nas nije tako? E to je vec problem, stoga bolje drzati ljude zatvorenima u BiH i jednostavno ne doci u situaciju da neko treba odgovoriti na to pitanje, jer s obzirom na komunikativne sposobnosti vecine iz te koalicije, to bi bio jeben problem. Doduse tu je uvijek Zlatko Lagumdzija da s eoptuzi, dok komunizam ne bi mogao jer se u vrijeme "mraka, jednoumlja" prije nego sto je svijetlo upaljeno, slobodno hodalo evropom, pa i Pragom i Varsavom. Doduse, tad su to bile destinacije iz zajebancije, u modi su bili Minhen, Pariz itd.

4. Ciljano se nece povecavati ekonomska aktivnost. Kako?
Postaviti ljude koji blage veze nemaju o tome, ali su dobri "muslimani" "hrvati" ili "srbi" i time stalno se vrtiti u krug oko toga ko je ugrozen, ali naravno uz dogovor.
Drzati narod siromasnim ima vise pozitivnih efekata na ovu koaliciju. Sprecava samoobrzovanje, sprecava kupovinu knjiga ili kompjutera, tako da glasaci mogu priustiti kafu, drinu i Havaz ili ostala stranacka glasila, a time je rjesen problem sta glasaci trebaju ili ne trebaju znati. Ono malo sto ima kompjutere svakako ih koristi da nekako skontaju kako pobjeci odatle, i to je OK, jer u tom slucaju ostat ce vise onih sto citaju samo Avaz i sl.
Takodje, infrastrukturu drzati na takvom nivou da omoguci ogranicenu ekonomsku aktivnost koja ce omogucavati kupovinu socijalnog mira. Neke eurorail i slicna sranja ne treba potencirati jer nasi glasaci ni ne trebaju znati da se moze vozom u njemacku, ili gluho bilo Portugal i ostale sejtanske zemlje. O Amsterdamu necu ni da komentarisem, ipak je blud ekskluzivno pravo koalicije i odredjenih vjerskih ustanova ove drzave.

Stoga, moram reci jedno si upravu. Ljudi glasaju i to je njihovo pravo da biraju one koji im odgovaraju. To uopste ne opravdava one koji ne glasaju. Ako ja mogu glasati iz drzave udaljene 10,000km, registrovat se faxom, poslat glasacki list postom, itd, onda mogu i ne glasaci u BiH isto uraditi, ali to je vec licna odluka.
Naravno, politicari te koalicije hoce na svaki nacin da ostanu na vlasti. Oni su nasli laksi nacin, bolje ne raditi nego raditi, jer ako se radi, za 4g mozda nece dovoljno uraditi pa bi nekjo mogao dovesti u pitanje rezultate. Ovako je bolje ugusiti svaki razvoj, zatupiti ljude, i imati sigurnu poziciju. To se zove tkz' Rational choice agent" kako je to fino Thomas Lim objasnio kada je u pitanju ne samo politicka elita nego i obicni gradjani.
Stoga, ja nemam sta Vama vise reci. Nabrojao sam sto ste jos uvijek na vlasti, a mislim da je potpuno validan tvoj argument da je to volja glasaca!
leffe

#100 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by leffe »

Bravo @jefferson, pun pogodak. Doduse, moglo bi se dodati tu jos koja gadost koju ovi egocentricni svirepi kleptomanijaci na vlasti poturaju ovom narodu. Nije to, nazalost, sve...

A ti, glumac, jedan i jedini, citaj kako razmislja neko ko voli tu zemlju. Ili si mozda naucio samo da pises?
Post Reply