Zna se i odakle je "iskopan" ovaj besprizorni lik - iz IRB-e (Investicijsko-Razvojna Banka), koja je upravo postala slucaj tuzilastva, sa preko 40 optuzenih. Na celu je, naravno, vec poznati Dzaferovic, a za sad je jos uvijek nejasno da li je i Mujezinovic u paketu, sto bi bilo sasvim logicno jer je on - zamjenik direktora IRB-e. Samim tim je vrlo logicno da je znao za sve sto se desavalo, kao i da je 1000% imao svoje masne lopovske prste u svemu.
Za neupucene, taj isti Mujezinovic je u vrijeme svog guvernerovanja tokom '98 i '99 bio direktni krivac za odbijanje kredita/donacija Japanske vlade, namijenjenih za projekte pitke vode "Crna rijeka" i rekonstrukcije precistaca otpadnih voda u Butilama. Vrijednost ova dva projekta je bila - 176.000.000 KM. Crna rijeka je kasnije i odradjena nekako, ali koliko znam nikada do kraja i veliko je pitanje koliko je tu para klepljeno, a precistac u Butilama ni danas ne funkcionise. Nisam siguran da li je funkcija ovog precistaca jedan od uslova koji su nam postavljeni za ulaz u EU, uslovi za BiH mislim, ali znam da po opstim pravilima EU ako postoji ovakvo postrojenje u nekoj zemlji, ono mora biti u 100% funkciji da bi ta zemlja usla u EU.
Razlozi odbijanja ovih prijeko potrebnih kredita/donacija te '98 i '99 su bili vise nego prizemni - Mujezinovic se nije mogao nikako "ugraditi" u te cifre jer Japanska vlada je uslovljavala da su oni direktni nadzornici svih radova, sto znaci - trosenja tih 176 miliona, a to nije nikako odgovaralo ni Mujezinovicu ni SDA jer tada nisu imali nikakve sanse da klepe ni marku.
I sada, ovaj lik treba da bude premijer FBiH?!
Imam osjecaj da cemo plakati za Brankovicem...