Mujezin u Begovoj
-
Xversa
#1 Mujezin u Begovoj
Moze li mi neko reci kako se zove mujezin u Begovoj dzamiji molim vas, pa onda zakljucajte temu xD
Tacnije pitanje je da li se mujezin zove Anel Spahic??
Tacnije pitanje je da li se mujezin zove Anel Spahic??
-
mrAdil
#2 Re: Mujezin u Begovoj
Gl. muezzin je Šećerović hfz. Vehbija.
Vise informacija o sluzbenicima u Begovoj dzamiji imas ovdje:
http://www.vakuf-gazi.ba/index.php/sluzbenici
Vise informacija o sluzbenicima u Begovoj dzamiji imas ovdje:
-
crnoplavo
#3 Re: Mujezin u Begovoj
VehabijamrAdil wrote:Gl. muezzin je Šećerović hfz. Vehbija.
i
-
theTruePath
#4 Re: Mujezin u Begovoj
Citaj boljecrnoplavo wrote:VehabijamrAdil wrote:Gl. muezzin je Šećerović hfz. Vehbija.
i
evo ovdje ima sve
- hape
#5 Re: AW: Mujezin u Begovoj
Jesam li ovo dobro skontao? Mujezin na platnom spisku IZBiH??? Jbt mi to prije kao djeca morali besplatno raditi.
-
theTruePath
#6 Re: AW: Mujezin u Begovoj
Lokalna seoska dzamija nije isto sto i muezzin Gazi Husref begovehape_hapica wrote:Jesam li ovo dobro skontao? Mujezin na platnom spisku IZBiH??? Jbt mi to prije kao djeca morali besplatno raditi.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7 Re: AW: Mujezin u Begovoj
dobro si skontao ali shodno svome skromnom znanju pogrešno protumačiohape_hapica wrote:Jesam li ovo dobro skontao? Mujezin na platnom spisku IZBiH??? Jbt mi to prije kao djeca morali besplatno raditi.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Opis poslova u Gazi Husrev-begovom vakufu u funkciji odrednica iz vakufnama ... LINK ...
Muezzini
Dežurni muezzini će da, prema usvojenom rasporedu mujezina koji je usaglašen sa prvim imamom i hatibom, obavlja muezinske dužnosti na munari, mahfilu i u haremu Begove džamije.
„Dvojici mujezina određuje se plaća dnevno po 4 drama. Ovi mujezini imadu biti sposobni i dorasli svojoj službi i imati lijepo grlo.“ (vakufnama iz 1531.)
- NIN
#8 Re: AW: Mujezin u Begovoj
Eto, nek si ti iz Svecke.theTruePath wrote:Lokalna seoska dzamija nije isto sto i muezzin Gazi Husref begovehape_hapica wrote:Jesam li ovo dobro skontao? Mujezin na platnom spisku IZBiH??? Jbt mi to prije kao djeca morali besplatno raditi.
...sto ti je kompleks.
-
semirizsvemira
#9 Re: AW: Mujezin u Begovoj
Pa vise muslimana ima u Sveckoj nego u BiHNIN wrote:Eto, nek si ti iz Svecke.theTruePath wrote:Lokalna seoska dzamija nije isto sto i muezzin Gazi Husref begovehape_hapica wrote:Jesam li ovo dobro skontao? Mujezin na platnom spisku IZBiH??? Jbt mi to prije kao djeca morali besplatno raditi.![]()
...sto ti je kompleks.
- NIN
#10 Re: AW: Mujezin u Begovoj
Znam, jos malo pa serijat gor kod vas.semirizsvemira wrote:Pa vise muslimana ima u Sveckoj nego u BiH
-
semirizsvemira
#11 Re: AW: Mujezin u Begovoj
Bez veze ti odgovor .ono kad nestane argumenata onda cemo se vrijedjati . Nisam spao na tvoj nivo a naravno moja konstatacija stoji da ima vise muslimana u Svedskoj nego u BiHNIN wrote:Znam, jos malo pa serijat gor kod vas.semirizsvemira wrote:Pa vise muslimana ima u Sveckoj nego u BiHSkupa piva, sta li?
-
theTruePath
#12 Re: Mujezin u Begovoj
Hajde iznesi dokaz,prije nego sto izneses,da ti kazem da statistika pokazuje da manje od 10 % muslimana u Svedskoj ide redovno na dzumuNisam spao na tvoj nivo a naravno moja konstatacija stoji da ima vise muslimana u Svedskoj nego u BiH
Dakle po cemu ima vise muslimana u Sweden nego u Bosni?
-
semirizsvemira
#13 Re: Mujezin u Begovoj
Pa u Svedskoj ima namanje 600 hiljada muslimana od toga zasigurno klanja 300 hiljada . Po mojoj slobodnoj procjeni u BiH nema ni 100 hiljada klanjaca . U nekim mjestima nema dzamija pa musliman nije duzan klanjati dzumu u tom mjestu jer jednostavno nema gdje ili im ne dozvoljavaju da otvore mesdzid . Pokrivenih zena ima pet puta vise nego u BiH i to mi je dovoljno , cak na stotine svedjanki koje su prekrivenetheTruePath wrote:Hajde iznesi dokaz,prije nego sto izneses,da ti kazem da statistika pokazuje da manje od 10 % muslimana u Svedskoj ide redovno na dzumuNisam spao na tvoj nivo a naravno moja konstatacija stoji da ima vise muslimana u Svedskoj nego u BiH
Dakle po cemu ima vise muslimana u Sweden nego u Bosni?
-
theTruePath
#14 Re: Mujezin u Begovoj
Tvoja procjena je nista drugo no procjena,na cemu to baziras? mislis jer su arapi odmah su "bolji klanjaci" ? sta cemo s podatcima koji govore da arapi i iranci u Svedskoj manje klanjaju nego cak Bosnjaci? ne znam ti to naci na netu,ali sam citao u Metro pa trazi