¤ jelena ¤ wrote: ↑18/08/2021 14:15
@Osmi Socrates
Ne razumijem, u čemu je problem i zašto je logičko samoubistvo deklarisati se Jugoslovenom danas?
Dakle, na čemu se bazira stav da je biti Jugosloven danas logičko samoubistvo?
Napisao sam u gornjem komentaru. Ili trebam dalje pojašnjavati?
Napisao sam jasno "njegovo jugoslovenstvo", misleći na Bazduljevo. Ne može on biti logički Jugosloven, a biti najbolji jaran sa Kusturicom koji ponosno kaže da su Jugoslaviju rasturili Srbi jer im više nije odgovarala. Kad uzmemo u obzir stravičan kraj tog rasturanja, a to je Srebrenica, onda je jasno da Bazduljevo jugoslovenstvo mora neminovno relativizirati genocid u Srebrenici. To sam i naveo prije.
Sad, ja sam sreo i drugih "jugoslovenstava", ali otprilike svako na kraju padne na sličnom ispitu. U "najboljem" slučaju dođemo do "ko nas bre zavadi". Nije nas niko zavadio. Nije moj tata išao rušiti Beograd, nego su četnici išli Sarajevo rušiti. Ne može "ko nas bre zavadi".
E takva pitanja Bazdulj mora postavljati u Beogradu, ako je Jugosloven. Neki ga slave, jer proziva, valjda, Bakira. Kao, sad Bazdulj donosi različito mišljenje. Ako je to pluralizam mišljenja koji neke raduje, onda su im niski standardi. Sad eto Bakir neki problem. Bakir - sitni lopov k'o i svaki drugi. Al' problem. A četnik u Beogradu, četništvo u Srbiji, i četnici u Višegradu, dok Bazdulj i Kusturica dijele neke sulude nagrade, nisu valjda problem.
E zbog toga Bazdulj izdaje zdrav razum. Zato je izdajnik.