iz zadnje klupe wrote:Ja sam jos prije par godina u nekim njegovim tekstovima osjetio taj neki dašak hajd nazovimo to fascinacije srpskom kulturom, što samo po sebi nije nije problematično, da nije udruženo sa, zasad suzdržanim , osjecajem kompleksa što pripada bošnjačko muslimanskog okruženju, koga smatra inferiornim.
Ta preobrazba će biti spora, ali će se desiti. 2019 godina Stefan Bazdulj
S tim nemam nikakvih problema, problem je što će on biti korišten kao takav u propagadne svrhe u učvršćivanju srpke šizofrene ideje, da svi mi Bošnjaci tajno mislimo o sebi da smo Srbi i da po tavanima čuvamo ikone.
Upravo iz tih razloga prijeko je potrebno da se svako govno sa tim karakteristikama odmah identifikuje, da mu se prilijepi ta etiketa sto prije (jer tu nema i ne treba da bude puno mudraluka ni rasprave u rukavicama) i da se halalimo sa doticnim/om! Sta se tu ima naglabati o karakteru covjeka koji hvali jednog Kecmanovica Jr. koji je cetnik po defaultu mada nosi farmerke.
Mislim da je krajnje vrijeme da mi sebi priznamo kao narod da temelj odnosa Srba prema Bosnjacima i islamu jeste cista mrznja. Nekad je skriju malo bolje, nekad malo losije. Nekad je skrivaju malo duze, nekad malo krace, ali ona je nazalost konstanta! Kad to priznamo sami sebi onda cemo lako za ostalo.
Prvo cemo shvatiti da svaki covjek koji svojim bioloskim porijeklom jeste Bosnjak a ima prodju u srpskim medijima sigurno nije cist! Zatim cemo se prestati odusevljavati nekim glupostima tipa "Dodik izjavio da ce navijati za BiH u Brazilu", mislim zaboli me ona stvar za koga navija Dodik i zasto je to on toliko bitan.
I na koncu, mi tu promjenu naseg stanja svijesti trebamo napraviti sto prije i bez trunke grize savjesti. Ne mrzimo mi njih, vec oni nas, a mi se samo postavljamo prema tome kako se oni odnose prema nama, sto prije - to bolje! Nisam ja fasista ako prepoznajem fasizam u nekome drugom. Pun mi je quratz nekih dubokoumnih rasprava o "tragediji sarajevskih Srba", kojekakvim vojnim kolonama i brojem zrtava u istim, dok se istovremeno vec decenijama sutilo o Tomasici, pokusavaju se kojekakve gluposti oko slucaja "Tuzlanska kapija" (samo sto nisu rekli da je granata pala s Marsa), o Srebrenici da ne pricam, Milan Lukic zapali u dva navrata po punu kucu ljudi i onda se skriva godinama da bi na kraju zavrsio karijeru u jebenoj Argentini gdje je uhapsen s laznim pasosem (jos ce ispasti da mu ga je dao Alija Izetbegovic), itd., itd.... Mislim, gdje je savjest tih ljudi ako vec nije u guzici?