Muharem Bazdulj novi srpski igrač?
Moderator: Chloe
-
trustm3
#1 Muharem Bazdulj novi srpski igrač?
Muharem Bazdulj, rođen u Travniku. Pisac i kolumnista, od nedavno živi i radi tj piše u Beogradu. Da li je na vidiku novi izdajnik bošnjačkog naroda i ako već iko zna išta o dotičnom neka šarne u temi..
https://www.youtube.com/watch?v=CLU0YG6vndM
Last edited by trustm3 on 21/01/2014 16:21, edited 2 times in total.
- seln
#2 Re: Muharem Bazdulj novi Ivo Andrić tj. četaljj
Hm...kako je to Ivo Andric "izdajnik" bosnjackog naroda?trustm3 wrote:Muharem Bazdulj, rođen u Travniku. Pisac i kolumnista, od nedavno živi i radi tj piše u Beogradu. Da li je na vidiku novi izdajnik Bošnjačkog naroda i ako već iko zna išta o dotičnom neka šarne u temi..
Da se nije zvao Ismet Avdic, pa se pokrstio kao Emir - Nemanja?
Last edited by seln on 21/01/2014 15:51, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3 Re: Muharem Bazdulj novi Ivo Andrić tj. četaljj
"Bosnjackog" se pise malim pocetnim slovom. A to zna svako ko cita knjige. A onaj ko cita knjige Ive Andrica zna da ta kvalifikacija "cetalj" ne stoji.
Pare od Nobelove nagrade Andric je poklonio bibliotekama u SR BiH.
- dustaban
#4 Re: Muharem Bazdulj novi Ivo Andrić tj. četaljj
Slabo poznajem Bazdulja, ali iz ovog tvog posta smo saznali sve o tebi!trustm3 wrote:Muharem Bazdulj, rođen u Travniku. Pisac i kolumnista, od nedavno živi i radi tj piše u Beogradu. Da li je na vidiku novi izdajnik Bošnjačkog naroda i ako već iko zna išta o dotičnom neka šarne u temi..
Nema veceg zla za Bosnjake od ovakvih cuvara.
-
rokan
#5 Re: Muharem Bazdulj novi Ivo Andrić tj. četaljj
zar je preselio u beograd?
- Tesla10
#6 Re: Muharem Bazdulj novi Ivo Andrić tj. četaljj
Slušaj me Trustm3, dobro me slušaj. Meni je pun kufer vas "velikih Bošnjaka" koji misle da su Boga uhvatili za petu i pun mi je kufer budala kao što si ti koji naše najbolje ljude proglašavaju izdajnicima i četnicima. Stidi se neznalico, stidi se svoga ponašanja.
-
trustm3
#7 Re: Muharem Bazdulj novi Ivo Andrić tj. četaljj
Serem ti se na avatara i natrpam ti taj kufer! Šta ti imaš protiv Bošnjaka? Čega da se stidim, što sam napisao da je Muharem "čmarni odvod" otišao da živi i radi u Beograd i da djeluje velikosrpski protiv svog naroda. Zbog tebe i takvih Bošnjaci nikad neće imati svoju državu. Nedonošče komunizma!Tesla10 wrote:Slušaj me Trustm3, dobro me slušaj. Meni je pun kufer vas "velikih Bošnjaka" koji misle da su Boga uhvatili za petu i pun mi je kufer budala kao što si ti koji naše najbolje ljude proglašavaju izdajnicima i četnicima. Stidi se neznalico, stidi se svoga ponašanja.
- BHCluster
#8 Re: Muharem Bazdulj novi Ivo Andrić tj. četaljj
A pare mogu kupiti sve samo obraz nikada!_BataZiv_0809 wrote:"Bosnjackog" se pise malim pocetnim slovom. A to zna svako ko cita knjige. A onaj ko cita knjige Ive Andrica zna da ta kvalifikacija "cetalj" ne stoji.
Muhsin Rizvić - Bosanski muslimani u Andrićevu svijetu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9 Re: Muharem Bazdulj novi Ivo Andrić tj. četaljj
Andric je gigant pisane rijeci, u to nema sumnje. A da bi se to znalo treba citati i tumaciti njegova djela. A ne procitati osvrt koji je privatno misljenje stanovitog Rizvica i prihvatiti ga jer se uklapa u stereotip o cetniku Andricu.BHCluster wrote:A pare mogu kupiti sve samo obraz nikada!_BataZiv_0809 wrote:"Bosnjackog" se pise malim pocetnim slovom. A to zna svako ko cita knjige. A onaj ko cita knjige Ive Andrica zna da ta kvalifikacija "cetalj" ne stoji.
Mislim da je Nobelova nagrada ipak veci autoritet od Muhsina Rizvica, ko god bio
-
Max Bunker
#10 Re: Muharem Bazdulj novi srpski igrač?
Nego, na 0:35:00 pra'o dobre one starke Bazdulju za ledjima 
-
furlan
#11 Re: Muharem Bazdulj novi srpski igrač?
Srecom ti si ostao tu , pa njegov nedostatak nece biti ni primijecen.Samo pravi Bosnjaci ostaju na liniji.trustm3 wrote:Serem ti se na avatara i natrpam ti taj kufer! Šta ti imaš protiv Bošnjaka? Čega da se stidim, što sam napisao da je Muharem "čmarni odvod" otišao da živi i radi u Beograd i da djeluje velikosrpski protiv svog naroda. Zbog tebe i takvih Bošnjaci nikad neće imati svoju državu. Nedonošče komunizma!Tesla10 wrote:Slušaj me Trustm3, dobro me slušaj. Meni je pun kufer vas "velikih Bošnjaka" koji misle da su Boga uhvatili za petu i pun mi je kufer budala kao što si ti koji naše najbolje ljude proglašavaju izdajnicima i četnicima. Stidi se neznalico, stidi se svoga ponašanja.
- NIN
#12 Re: Muharem Bazdulj novi Ivo Andrić tj. četaljj
seln wrote:Hm...kako je to Ivo Andric "izdajnik" bosnjackog naroda?trustm3 wrote:Muharem Bazdulj, rođen u Travniku. Pisac i kolumnista, od nedavno živi i radi tj piše u Beogradu. Da li je na vidiku novi izdajnik Bošnjačkog naroda i ako već iko zna išta o dotičnom neka šarne u temi..
- NIN
#13 Re: Muharem Bazdulj novi Ivo Andrić tj. četaljj
Nacitani, malo ces pripaziti na odabir rijeci!trustm3 wrote:Serem ti se na avatara i natrpam ti taj kufer!
- Edin H.
#14 Re: Muharem Bazdulj novi srpski igrač?
A sto konkretno znaci izdajnik bosnjackog naroda?trustm3 wrote:Muharem Bazdulj, rođen u Travniku. Pisac i kolumnista, od nedavno živi i radi tj piše u Beogradu. Da li je na vidiku novi izdajnik bošnjačkog naroda i ako već iko zna išta o dotičnom neka šarne u temi..
Je li onaj koji ne pise po uputama dzemata i vrhovnih mislilaca SDA?
Mnogo inteligentan covjek ovaj akademik Ljubodrag Dimic.
-
iscrtani čovek
#15 Re: Muharem Bazdulj novi Ivo Andrić tj. četaljj
Andrić, Bazdulj i takvi ljudi su mnogo učinili da se o Bosni čuje dobro.trustm3 wrote:Serem ti se na avatara i natrpam ti taj kufer! Šta ti imaš protiv Bošnjaka? Čega da se stidim, što sam napisao da je Muharem "čmarni odvod" otišao da živi i radi u Beograd i da djeluje velikosrpski protiv svog naroda. Zbog tebe i takvih Bošnjaci nikad neće imati svoju državu. Nedonošče komunizma!Tesla10 wrote:Slušaj me Trustm3, dobro me slušaj. Meni je pun kufer vas "velikih Bošnjaka" koji misle da su Boga uhvatili za petu i pun mi je kufer budala kao što si ti koji naše najbolje ljude proglašavaju izdajnicima i četnicima. Stidi se neznalico, stidi se svoga ponašanja.
A zbog takvih kao što si ti, nas sve sa ovih prostora i percipiraju kao da smo iz kamenog doba.
- hopcup
#16 Re: Muharem Bazdulj novi srpski igrač?
aha, evo ga još jedan koji nam pali svjetlo 
- seln
#17 Re: Muharem Bazdulj novi Ivo Andrić tj. četaljj
Nisi nigdje, ali je laHko zbrojiti 2 i dva. Travnik, pisac, otisao u Beograd, mrzi Bosnjake, NOVI srpski igrac (implicira da je bio i jedan "stari")...trustm3 wrote:Krembilu, gdje sam ja to napisao da je Ivo Andrić izdajnik bošnjačkog naroda?seln wrote:Hm...kako je to Ivo Andric "izdajnik" bosnjackog naroda?trustm3 wrote:Muharem Bazdulj, rođen u Travniku. Pisac i kolumnista, od nedavno živi i radi tj piše u Beogradu. Da li je na vidiku novi izdajnik Bošnjačkog naroda i ako već iko zna išta o dotičnom neka šarne u temi..
Bazdulj pocesto ide na nerve, njegove kolumne znaju biti smor...ali to ga ne cini izdajnikom.
I Boris Dezulovic je zivio u Beogradu.
- cyprus
#18 Re: Muharem Bazdulj novi Ivo Andrić tj. četaljj
Zašto mi se čini da iza ovog nika stoji lično F.A.trustm3 wrote:Serem ti se na avatara i natrpam ti taj kufer! Šta ti imaš protiv Bošnjaka? Čega da se stidim, što sam napisao da je Muharem "čmarni odvod" otišao da živi i radi u Beograd i da djeluje velikosrpski protiv svog naroda. Zbog tebe i takvih Bošnjaci nikad neće imati svoju državu. Nedonošče komunizma!
- Banksy
#19 Re: Muharem Bazdulj novi Ivo Andrić tj. četaljj
na dobrom si tragu ...cyprus wrote:Zašto mi se čini da iza ovog nika stoji lično F.A.trustm3 wrote:Serem ti se na avatara i natrpam ti taj kufer! Šta ti imaš protiv Bošnjaka? Čega da se stidim, što sam napisao da je Muharem "čmarni odvod" otišao da živi i radi u Beograd i da djeluje velikosrpski protiv svog naroda. Zbog tebe i takvih Bošnjaci nikad neće imati svoju državu. Nedonošče komunizma!
- cyprus
#20 Re: Muharem Bazdulj novi Ivo Andrić tj. četaljj
Pa simptomi se poklapajuBanksy wrote:na dobrom si tragu ...cyprus wrote:Zašto mi se čini da iza ovog nika stoji lično F.A.trustm3 wrote:Serem ti se na avatara i natrpam ti taj kufer! Šta ti imaš protiv Bošnjaka? Čega da se stidim, što sam napisao da je Muharem "čmarni odvod" otišao da živi i radi u Beograd i da djeluje velikosrpski protiv svog naroda. Zbog tebe i takvih Bošnjaci nikad neće imati svoju državu. Nedonošče komunizma!
- BHCluster
#21 Re: Muharem Bazdulj novi Ivo Andrić tj. četaljj
Kada smo kod Nobelove nagrade za pisanu rijec Jean-Paul Sartre je to najbolje opisao. A ovo sto je Rizvić napisao apsolutno stoji sto se tice Ive Andrica kada su u pitanju bosanski muslimani._BataZiv_0809 wrote:Andric je gigant pisane rijeci, u to nema sumnje. A da bi se to znalo treba citati i tumaciti njegova djela. A ne procitati osvrt koji je privatno misljenje stanovitog Rizvica i prihvatiti ga jer se uklapa u stereotip o cetniku Andricu.BHCluster wrote:A pare mogu kupiti sve samo obraz nikada!_BataZiv_0809 wrote:"Bosnjackog" se pise malim pocetnim slovom. A to zna svako ko cita knjige. A onaj ko cita knjige Ive Andrica zna da ta kvalifikacija "cetalj" ne stoji.
Mislim da je Nobelova nagrada ipak veci autoritet od Muhsina Rizvica, ko god bio
- Altsa
#22 Re: Muharem Bazdulj novi srpski igrač?
evo Bazdulj se prozvao poslednjim mladobosancem ???
Last edited by Altsa on 22/01/2014 12:21, edited 1 time in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#23 Re: Muharem Bazdulj novi srpski igrač?
trustm3 wrote:
Serem ti se na avatara i natrpam ti taj kufer! Šta ti imaš protiv Bošnjaka? Čega da se stidim, što sam napisao da je Muharem "čmarni odvod" otišao da živi i radi u Beograd i da djeluje velikosrpski protiv svog naroda. Zbog tebe i takvih Bošnjaci nikad neće imati svoju državu. Nedonošče komunizma!
Crème de la crème načitanog "Bošnjačkog" braniocatrustm3 wrote:
Krembilu, gdje sam ja to napisao da je Ivo Andrić izdajnik bošnjačkog naroda?
- piupiu
#24 Re: Muharem Bazdulj novi Ivo Andrić tj. četaljj
Ooooo, prosvijetljeno i, mashallah, nadam se dobrouhranjeno mladobosnjacko mladunce! Kako ti znas s kojim je namjerama neko otisao zivjeti bilo gdje? Sto ti smeta? Sto pise u Beogradu? Sto zivi u Beogradu? Sto je nesto istrazio i o tome napisao knjigu, a tebi se materija nikako ne uklapa u tvoju ideolosku konstrukciju svijeta? Sto rece Bazdulj u ovom tvom prikacenom videu: “Banalna dihotomija” razmisljanja, sa akcentom na ‘banalna’.trustm3 wrote:Serem ti se na avatara i natrpam ti taj kufer! Šta ti imaš protiv Bošnjaka? Čega da se stidim, što sam napisao da je Muharem "čmarni odvod" otišao da živi i radi u Beograd i da djeluje velikosrpski protiv svog naroda. Zbog tebe i takvih Bošnjaci nikad neće imati svoju državu. Nedonošče komunizma!
- Altsa
#25 Re: Muharem Bazdulj novi Ivo Andrić tj. četaljj
ne bi trebalo nikoga da tangira ko gdje zivi, pogotovo da nekoga osuduje vec sta govoripiupiu wrote:Ooooo, prosvijetljeno i, mashallah, nadam se dobrouhranjeno mladobosnjacko mladunce! Kako ti znas s kojim je namjerama neko otisao zivjeti bilo gdje? Sto ti smeta? Sto pise u Beogradu? Sto zivi u Beogradu? Sto je nesto istrazio i o tome napisao knjigu, a tebi se materija nikako ne uklapa u tvoju ideolosku konstrukciju svijeta? Sto rece Bazdulj u ovom tvom prikacenom videu: “Banalna dihotomija” razmisljanja, sa akcentom na ‘banalna’.trustm3 wrote:Serem ti se na avatara i natrpam ti taj kufer! Šta ti imaš protiv Bošnjaka? Čega da se stidim, što sam napisao da je Muharem "čmarni odvod" otišao da živi i radi u Beograd i da djeluje velikosrpski protiv svog naroda. Zbog tebe i takvih Bošnjaci nikad neće imati svoju državu. Nedonošče komunizma!
Last edited by Altsa on 22/01/2014 12:36, edited 1 time in total.