"Sinoć se i noćas na nebu iznad naših glava događa fenomen poznat kao "supermjesec". U posljednjih 60 godina, mjesec nikad nije bio bliži zemlji, dakle, u svojoj orbiti nalazi se na najbližoj tačci prema zemlji. Zbog toga je mjesec veći i sjajniji. Noćas je i pun mjesec, pa je zbog toga i džinsko-šejtanski svijet posebno aktivan i kao vjernici treba da budemo zaštićeni abdestom, namazom, učenjem Kur'ana, zikrom i donošenjem salavata na Allahovog poslanika Muhammeda, a.s.
U sahih hadisu stoji da je jednom u ovakvoj situaciji Allahov Poslanik, a.s., kada je ugledao ovakav pun mjesec uzeo za ruku hz. Aišu, izveo je vani, pokazao na taj (takav) mjesec i rekao joj da je to - "Gasikun iza vekab", te je stoga preporuka da se uče sure Felek i Nas, a osobito ajet iz sure Felek: "Ve min šerri gasikin iza vekab"!
Svemogući Allah neka nas sve čuva, a On je najbolji Čuvar i Zaštitnik!
---
P.S. U sobama gdje spavate, vodite računa o tome da mjesečina ne pada po vama dok spavate! Najbolje je da su prozori zastrti i da su zavjese navučene. A posebno se ovo odnosi na bračne parove, dok spavaju zajedno, naravno, i na djecu."
"Svijet je danas došao u takvu situaciju da se više ne traži dlaka u jajetu, nego se traži jaje u dlaci (žutoj dlaci).
Allah da nam providi i spas podari!
Amin!"
"Danas su izbori u Americi. Jako je važno ko će pobijediti na ovim izborima! Što se tiče mog viđenja, mišljenja sam da je bolje da pobijedi Hilari Klinton. Nije ni ona sjajna (američke demokrate su isto tako pokretale i vodile ratove u muslimanskim društvima), ali je zasigurno bolji kandidat od D. Trampa. Zapravo, ona je normalniji kandidat. A pogotovo je važnije i bolje da pobijedi H. Klinton, gledano iz bosanskog i bošnjačkog rakursa. Hilari zna gdje je Bosna, dolazila je ovdje, koliko toliko osjeća(ju) odgovornost za Genocid u Srebrenici. Javno i deklarativno je stala u odbranu američkih muslimana, dostojanstva žena itd.
S tim u vezi, svim svojim prijateljima, koji danas imaju pravo glasa - savjetujem da glasaju za Hilari Klinton.
I u tom smislu, učim dovu Gospodaru, za više normalnosti, pravde, poštovanja ljudskih prava, mira, sigurnosti i boljitka u svijetu!"
"Jedan je dječak uletio u mekteb, sav radostan i ozaren, njegovoj sreći kao da nije bilo kraja, i sve viče i govori: "Efendija, efendija, našao sam djetelinu sa četiri lista!" Zatim je dotrčao do moga stola da mi to pokaže.
Gledao sam ga i uživao u njegovoj radosti, pa sam mislio: O, Bože, kako je divno biti dijete! Kako samo malo treba da budemo sretni! Kako nam samo malo treba, inače, da budemo (sretni kao) djeca.
Rekao sam mu da je to lijepo, ali ta lijepa djetelina je samo obična trava i ništa više, jer sreća počiva u našim izvršenim obavezama i u dobrom ponašanju i učenju.
Kad naučiš, Farise, zadatu lekciju i ako svaki dan nešto novo hajirli naučiš, možeš biti sretan kao da si pronašao livadu punu djeteline sa četiri lista."