Zanima me sta sta vi mislite o Muhamedu Filipovicu.
Ja tog covjeka ne mogu bas razumjeti nekad mi djeluje pozitivan a nekad suprotno.
Jedno sto sam se prilicno uvjerio covjek je "ters"
http://www.24sata.info/6756
Informacija od 25. 07. 2007. • 18:40CLIO wrote:Akademik ili glumac. Da li je stvarno nacitan i pametan ili samo prosipa...
Ja tog covjeka ne mogu bas razumjeti nekad mi djeluje pozitivan a nekad suprotno.
Jedno sto sam se prilicno uvjerio covjek je "ters". Da li to dolazi s godinama ili je on uvijek bio takav.
Da znam ali nesto mi bilo cudno njegovo ponasanje tj. napustanje sastanka zbog razlicitosti misljenja.Fair Life wrote:Informacija od 25. 07. 2007. • 18:40CLIO wrote:Akademik ili glumac. Da li je stvarno nacitan i pametan ili samo prosipa...
Jedno sto sam se prilicno uvjerio covjek je "ters". Da li to dolazi s godinama ili je on uvijek bio takav.
Neki od ucesnika su vec poodavno pokojni... na primjer Kovac.
jah, tacno, pretacno....Rasprava je nastavljena konstatacijom prisutnih kako "većina njih nije otišla svojom voljom već da su bježali kako bi spasili živote" rezultovala je Filipovićevim oštrim tonom i zaključkom da su "i njega tjerali ali da nije otišao"...
Sto ne mogu suplje, ali nema problema: o kojim npr. filozofskim djelim ati govoris? kad je napisao nesto u relevantnoj stampi. (npr. Dijalog?).notabene wrote:Nažalost, vecina neukog svijeta u ovom gradu ali i u drzavi se uplasi vrhunskih intelektualaca koji se jedva mogu nabrojati na prste. Vjerovatno ga ne kontate jer niste dovoljno spremni za njegov inelektualni dijalog i mišljenje koje je još uvijek nevjerovatno bistro.. Ako niste u stanju da pratite ono što Filipovic govori, kupite knjigice iz oblasti filozofije, logike, raznih historijata i mnogo, mnogo toga pa nekako pokusajte uci srz stvari o kojima govori trenutno jedan od najvecih umova u drzavi.
O zdravo nenade, izvini nisam te bio prepoznao. Kako nana, javlja li se e-Mailom sa ahireta?djulba wrote:MUHAMED FILIPOVIĆ JE NAJPAMETNIJI ČOVJEK U BOSNI I HERCEGOVINI PA I ŠIRE![]()
![]()
vratnik wrote:O zdravo nenade, izvini nisam te bio prepoznao. Kako nana, javlja li se e-Mailom sa ahireta?djulba wrote:MUHAMED FILIPOVIĆ JE NAJPAMETNIJI ČOVJEK U BOSNI I HERCEGOVINI PA I ŠIRE![]()
![]()
Nenad je njegov sina, a argumentacija mu je slicna tvojoj: On je najpametniji. (zasto, kako, cime.... nebitno...)djulba wrote:vratnik wrote:O zdravo nenade, izvini nisam te bio prepoznao. Kako nana, javlja li se e-Mailom sa ahireta?djulba wrote:MUHAMED FILIPOVIĆ JE NAJPAMETNIJI ČOVJEK U BOSNI I HERCEGOVINI PA I ŠIRE![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Izgleda da nisam intelektualan![]()
Al imas svoje misljenje .djulba wrote:vratnik wrote:O zdravo nenade, izvini nisam te bio prepoznao. Kako nana, javlja li se e-Mailom sa ahireta?djulba wrote:MUHAMED FILIPOVIĆ JE NAJPAMETNIJI ČOVJEK U BOSNI I HERCEGOVINI PA I ŠIRE![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Izgleda da nisam intelektualan![]()
Stari, postovanje.Stari wrote:Vidim raplela se (filozofska) rasprava o liku i djelu Tunje Filipovica...a da niko bas niko i pokusava odgovoriti na moje pitanje ....zasto covjek nije penzionisan....
Ali to je ocito odvec konkretno svakodnevno pitanje i nije u domenu nivoa ovako visokoumne filozofske diskusije. Dakle hajde da filozofiramo
@Vratnik ....ne kontam koga pretpostavljas i onoj mogucnosti izbora izmedju
-karanja studentica
-karanja naroda u mozak
Kad bih ja licno imao mogucnost takvog izbora...izabrao bih ono prvo (bez sekundice razmisljanja)... bojim se da ni Tunjo iz slicnih razloga nemoze imati istu mogucnost izbora.
Nije da sam njegov fan ili anti-fan, ali pronadjoh na Wikipediji (koliko joj je vjerovati) slijedeci spisak Filipovicevih djela:vratnik wrote:Stari, postovanje.Stari wrote:Vidim raplela se (filozofska) rasprava o liku i djelu Tunje Filipovica...a da niko bas niko i pokusava odgovoriti na moje pitanje ....zasto covjek nije penzionisan....
Ali to je ocito odvec konkretno svakodnevno pitanje i nije u domenu nivoa ovako visokoumne filozofske diskusije. Dakle hajde da filozofiramo
@Vratnik ....ne kontam koga pretpostavljas i onoj mogucnosti izbora izmedju
-karanja studentica
-karanja naroda u mozak
Kad bih ja licno imao mogucnost takvog izbora...izabrao bih ono prvo (bez sekundice razmisljanja)... bojim se da ni Tunjo iz slicnih razloga nemoze imati istu mogucnost izbora.
Nije penzionisan zato sto se svugdje poziva i petlja. (Covjek sve zna, ali bas sve!, kad ja musteriji kazem da zidam i pravim krov, sve sam, on me vec podozrivo gleda. kad kazem da postavljam i plocice onda me posalje kuci) Pa ako je tako kod gradjevinaca, kako je moguce biti SVE? Od filozofa, do socijologa? A ako je filozof, opet ponavljam, dajte mi spisak te literature (u to ne racunam predgovore koje je prije, kao rezimski igrac pisao) koju je on izdao. Zasto se njegova "filozofska osvrtanja" mogu vidjeti u svim novinama, cuti na nakim tribinama, anemoguce ih je procitati u relevantnim novinama, ovim mislim na Dijalog. To nek mi odgovore Filipopoklonici, i ja cu odmah usutit, tastature mi!