SA 071 wrote:DUREX wrote:Ne radi se ovdje o Muhamedu Cengicu, on je politicki fosil.... Ovdje se radi o cirkulisanji jedne te iste istine - BOSNJACI SU JOS JEDNOM, PO KO ZNA KOJI PUT, PREMASILI SAMI SEBE U MALOUMNOSTI... Izabrali ste najperfidnijeg kriminalca, koji ce da dovrsi ono sto su SDA seljacine zapocele - kradju i rasprodaju Bosne.
I da, naravno... uz sve to ce da izgradi autoput i da ukine RS... Al' u kurcu
Posro vam se u usta, odmah nakon izbora... i doooobro nagurao petom

Najljepse je kada su socijaldemokrate zabrinute za interese Bosnjaka, pa im smeta sto je Silajdzic predlozio jednog Jevreja za ministra vanjskih poslova. SBiH, koja se trudi biti gradjanska stranka, bi valjda po pravilnosti nacionalista (kojima se cudom pridruzuju i SDP-ovci) trebala kandidovati samo Bosnjake, a ne one koji ce neki posao moci odraditi na najbolji nacin...
Eee...
Pazi, Durex (ovo vrijedi za sve SDP-ovce) ti vjerovatno nisi glasao za Silajdzica, a osjecas se prevarenim sto je na mjesto koje pripada "bosnjackim" strankama kandidovan Jevrej. A glasao si vjerovatno za Komsica.
S druge strane, ja sam glasao za Silajdzica i uopste se ne osjecam prevarenim zbog ove cinjenice, vec naprotiv smatram taj potez najboljim rjesenjem s obzirom na sve okolnosti. Cak mislim da ce Alkalaj u ovoj ulozi bolje zastititi interese BiH (i Bosnjaka u ovom slucaju) nego sto bi to trenutno mogao bilo ko od Bosnjacka.
Cudno je sve to, zar ne?

.....
Cudesna je moc politicke igre... nesto slicno kao igra rijeci, brojeva ili statistike... apstrakcija i oooogroman prostor za mesetarenje, sto se vidi i iz prilozenog...
Mozda sam i sam doprinjeo tome, jer nisam u zagradi napisao DA NE ISTUPAM OVDJE KAO SOCIJALDEMOKRATA, nego kao Bosanac koji, nazalost, gleda kako moja zemlja nestaje u vrtlogu ovog politickog sitnopiljarstva, na celu sa SDA i SDA-Frankensteinom SZBiH...
Odkud tebi IDEJA da sam ja protiv Alkalaja, kojeg, budi receno, cijenim vise nego 98% Bosnjaka??!!

Ako ces da budem iskren, ja bih pripadnicima moga naroda zabranio da se bave sami sobom i uveo bi im obavezne nadredjene koji sa bosnjastvom nemaju veze, jer su, nazalost, Bosnjaci pokazali i dokazali da su sami sebi najveci naprijatelji. Prema tome Jevrej, Eskim, neko extraterestrijalno bice, ili bilo ko drugi, na mjestu ministra (osim cetnika iz RS-a i Ustasa iz Hercegovine) je bolje od svakog Bosnjaka. DOKAZANO!
Medjutim, ne radi se odje o Alkalaju... on je sitna figura koja i pored svoje ljubavi prema Bosni, koju je pokazao i kada nije morao, u svoj ovoj prici ne igra nikakvu ulogu. Nema te sile koja ce da me ubijedi da ce taj covjek moci uraditi nesto po svom nagonu i nesto konstruktivno kad nad svojom glavom ima takvu dokazanu kriminalnu elitu kakva je SZBiH...
Mijenjas teze i ubacujes keca u igru, sto i jeste bila poenta postavljanja Alkalaja od strane Harisa, a pravis se da ne vidis koja je sustina mojega posta... Medjutim to e pali, jer ja nisam ovisa ni o jednoj jedinoj politickoj opciji, pa tako mogu mirne duse da sa strane gledam i dam objektivan sud... Ja uopste nisam govorio o raspodjeli funkcija, niti sa svoj post stavio u gabarite neke post-izborne igre, u kojoj ucestvuju svi podjednako i SDA i SDP i SZBiH itd., (i koja je , lao je reci ODVRATNA), nego sam se osvrnuo na jedan opsti, generani nivo djelovanja ovog prevaranta i njegove partije, koja je od svog osivanja sluzila samo kao razvodnjavanje i zametanje traga SDA-ovoj "pljacki stoljeca" zvanoj Republika Bosna i Hercegovina.
Ako ti nije jasno o cemu govorim, pogledaj malo oko sebe. Pogledaj malo gdje smo prispjeli i u kolikim se govnima nalazimo... Ako, pak, ni tada ne mozes da dokucis o cemu ja ovdje pricam, onda si, haveru moj, debelo i sam u tome, pa te i ne zanima.
Ja ovo ne govoim kao socijaldemokrata za kakvog me ti smatras niti u kontekstu u kojem me posmatras(ja socijademokrata jesam, naravno, ali, kako sam u liku Zlatka Lagumdzije prepoznao isti ovaj balinluk i kvarljivu nit, istupio sam iz SDP-BiH, tako da vise formalno nisam clan niti jedne partije u BiH) ja ovo govorim kao razocarani gradjanin Sarajeva i Bosne i neko ko je krv propisao po Treskavici i ostalim turistickim destinacijama.
Ovu zemlju su prodali i pokrali, a svoj narod obescastli i naguzili i ja se osjecam duznim da, kada god to mogu, uperim prstom u NJIH jer se ovdje ne radi o duhovima i avetima, nego o ljudima(kriminalcima) sa imenom i prezimenom.