Mufa, Kiki i ja
Moderator: _BataZiv_0809
- affan_87
#1 Mufa, Kiki i ja
Pozdrav
Jesu li ova dva lika zaista postojala? Treći je Nele, pretpostavljam...Jel se stvarno desio događaj koji je opisan u pjesmi? samo nemojte NELE ovo ono, svi znamo šta je, de se fokusirajte na ovo, hvala!
Jesu li ova dva lika zaista postojala? Treći je Nele, pretpostavljam...Jel se stvarno desio događaj koji je opisan u pjesmi? samo nemojte NELE ovo ono, svi znamo šta je, de se fokusirajte na ovo, hvala!
-
patologija
#2 Re: Mufa, Kiki i ja
Nemam pojma konkretno za ovu stvar, ali znam da su svi likovi koje je Pusenje opjevalo bili stvarni. Naravno da su po potrebi price modifikovane npr. neki dan saznam da je "mazno kasetas iz doma invalida" ustvari maznut iz studentskih domova.
Ocam', stari mi pric'o
Ocam', stari mi pric'o
- BSn
#3 Re: Mufa, Kiki i ja
Ne znam na koju pjesmu tacno mislis.
Prvi put u pjesmi se ova tri lika spominju 1989 na albumu "Male price o velikoj ljubavi" u pjesmi "Kanjon Drine". Pjesma je nekako vizionarska i govori o s*anjima koja ce se tek desiti na nasim prostorima pocetkom 90-ih.
Nele poslije pjeva "Tri ratna havera", sto je ustvari samo nastavak na ono sto se desilo poslije te 1989. i sto im je stari kamiondzija u "Kanjonu Drine" rekao da ce biti.
Da li su licnosti iz stvarnog zivota - vjerovatno jesu, kao i vecina njihovih likova iz pjesama prije rata, a i poslije vala (Karabaja).
Prvi put u pjesmi se ova tri lika spominju 1989 na albumu "Male price o velikoj ljubavi" u pjesmi "Kanjon Drine". Pjesma je nekako vizionarska i govori o s*anjima koja ce se tek desiti na nasim prostorima pocetkom 90-ih.
Nele poslije pjeva "Tri ratna havera", sto je ustvari samo nastavak na ono sto se desilo poslije te 1989. i sto im je stari kamiondzija u "Kanjonu Drine" rekao da ce biti.
Da li su licnosti iz stvarnog zivota - vjerovatno jesu, kao i vecina njihovih likova iz pjesama prije rata, a i poslije vala (Karabaja).
-
Suzie Q
#4 Re: Mufa, Kiki i ja
ma još i danas voze dajca, slušaju Cecu, češkaju jajca.... 
- Joey Tribbiani
#5 Re: Mufa, Kiki i ja
a karabaja? Na njihovom forumu ima pitanje vezano za njega ali nema odgovora.
- BSn
#6 Re: Mufa, Kiki i ja
Joey Tribbiani wrote:a karabaja? Na njihovom forumu ima pitanje vezano za njega ali nema odgovora.
Karabajic - bio valjda doktor psihijatar (psiholog - vazda mjesam ta dva, ne znam koji je koji).
- affan_87
#7 Re: Mufa, Kiki i ja
Mislim na "Tri ratna havera". Koliko sam skužio, Mufa je bio u ARBiH, a Kiki, po toj podjeli Hrvat (jer "ja" je Nele, koji je Srbin i koji je već otišao vani"). I onda je Mufa, kolko sam mogao skužit, sredio Kikiju varijantu "noge". I onda je Kiki pao u blato i osjetio cijev, vidio facu bradatu i drsku, vidio smrt i čuo riječi DOBRODOŠLI U REPUBLIKU SRPSKU, zar ne?
- nellington
#8 Re: Mufa, Kiki i ja
Zar nije iz doma za osobe oštećenog sluha? Tako je Sejo pričao svojevremeno.patologija wrote:Nemam pojma konkretno za ovu stvar, ali znam da su svi likovi koje je Pusenje opjevalo bili stvarni. Naravno da su po potrebi price modifikovane npr. neki dan saznam da je "mazno kasetas iz doma invalida" ustvari maznut iz studentskih domova.
Ocam', stari mi pric'o
-
chino
#9 Re: Mufa, Kiki i ja
Pa sta se ima kuzit ovdje?affan_87 wrote:Mislim na "Tri ratna havera". Koliko sam skužio, Mufa je bio u ARBiH, a Kiki, po toj podjeli Hrvat (jer "ja" je Nele, koji je Srbin i koji je već otišao vani"). I onda je Mufa, kolko sam mogao skužit, sredio Kikiju varijantu "noge". I onda je Kiki pao u blato i osjetio cijev, vidio facu bradatu i drsku, vidio smrt i čuo riječi DOBRODOŠLI U REPUBLIKU SRPSKU, zar ne?
-
Eborg
#10 Re: Mufa, Kiki i ja
Ja sam uvijek nekako kužio da su se Mufa i Kiki zajedno isparili.affan_87 wrote:Mislim na "Tri ratna havera". Koliko sam skužio, Mufa je bio u ARBiH, a Kiki, po toj podjeli Hrvat (jer "ja" je Nele, koji je Srbin i koji je već otišao vani"). I onda je Mufa, kolko sam mogao skužit, sredio Kikiju varijantu "noge". I onda je Kiki pao u blato i osjetio cijev, vidio facu bradatu i drsku, vidio smrt i čuo riječi DOBRODOŠLI U REPUBLIKU SRPSKU, zar ne?
- DaysleepeR
#11 Re: Mufa, Kiki i ja
kao bajker da odgovorim da Karabaja ne postoji, karabaja je prijevod sa engleskog "Black Jack" a paradigma je za neki generalni profil pravog iskrenog i dobroćudnog bajkeraJoey Tribbiani wrote:a karabaja? Na njihovom forumu ima pitanje vezano za njega ali nema odgovora.
-
emir225
#12 Re: Mufa, Kiki i ja
koliko sam ja skontao mufa je bio musliman cuo sam da je on mustafa cengic ,a kiki je srbin vjerovatno je nele tu samo zbog kanjona drine i likova
- Veliko Stopalo
#13 Re: Mufa, Kiki i ja
sve sarajevska raja a niko blage veze nema.
kiki je dragan zurovac, prije rata je bio menadzher ZP. bio je u sarajevu negdje do 1993.- 1994. , zhivio je kod katedrale, hvalio se da je mu je juka dok je bio u gradu stalno donosio hranu, piche, chak mu je i cigare nabavljao, iskljuchivo marlboro. kad je juka izashao iz grada onda je i njemu postalo guravo i ispalio se za beograd. najvishe mu je, po sopstvenom priznanju, bilo zhao vodenog kreveta kojeg je morao da ostavi (malo preseravanja al' dobro).
za one koji takodje ne znaju rodjeni kikijev brat je sasha zurovac poznatiji kao vlado kliker iz sjechash li se dolly bell.
"E ljudi moji, kakva je ona Ljubica kurava, to vi to ne bi vjerovali. Taman ona kiša prestala, sklonimo se mi u mrak pod onu stre'u, a ja za gaće. Kad - Bog te mazo - nema gaća. Ufatim je ja odozada - gologuza. A tu smo - mislim se..."
kiki je dragan zurovac, prije rata je bio menadzher ZP. bio je u sarajevu negdje do 1993.- 1994. , zhivio je kod katedrale, hvalio se da je mu je juka dok je bio u gradu stalno donosio hranu, piche, chak mu je i cigare nabavljao, iskljuchivo marlboro. kad je juka izashao iz grada onda je i njemu postalo guravo i ispalio se za beograd. najvishe mu je, po sopstvenom priznanju, bilo zhao vodenog kreveta kojeg je morao da ostavi (malo preseravanja al' dobro).
za one koji takodje ne znaju rodjeni kikijev brat je sasha zurovac poznatiji kao vlado kliker iz sjechash li se dolly bell.
"E ljudi moji, kakva je ona Ljubica kurava, to vi to ne bi vjerovali. Taman ona kiša prestala, sklonimo se mi u mrak pod onu stre'u, a ja za gaće. Kad - Bog te mazo - nema gaća. Ufatim je ja odozada - gologuza. A tu smo - mislim se..."
- Twice
#14 Re: Mufa, Kiki i ja
Nisam znao za ovo. Vidim sada da ima i IMDB stranicu te da je glumio u seriji Složna Braća koju sam gledao mnogo puta i da se tamo zove Mostarac ali ne mogu da se setim ko je to. Jedino ako nije onaj...E kad smo Ja, Vaha, Oblo, Kocko Skočo i onaj....Veliko Stopalo wrote:sve sarajevska raja a niko blage veze nema.
- Veliko Stopalo
#15 Re: Mufa, Kiki i ja
Nije buraz, taj "Vaha, Oblo, Kocko, Choshko..."Twice wrote:
Nisam znao za ovo. Vidim sada da ima i IMDB stranicu te da je glumio u seriji Složna Braća koju sam gledao mnogo puta i da se tamo zove Mostarac ali ne mogu da se setim ko je to. Jedino ako nije onaj...E kad smo Ja, Vaha, Oblo, Kocko Skočo i onaj....
A Kiki je crn, visok, duzha kosa do ramena... Bar je takav bio prije, ne znam sad kako izgleda.
- Twice
#16 Re: Mufa, Kiki i ja
Hah..gde sam ja Skoču našao umesto Ćoška...Veliko Stopalo wrote:Nije buraz, taj "Vaha, Oblo, Kocko, Choshko..."Twice wrote:
Nisam znao za ovo. Vidim sada da ima i IMDB stranicu te da je glumio u seriji Složna Braća koju sam gledao mnogo puta i da se tamo zove Mostarac ali ne mogu da se setim ko je to. Jedino ako nije onaj...E kad smo Ja, Vaha, Oblo, Kocko Skočo i onaj....je Dejan Sparavalo, isto Sarajlija, svira violinu u NSO.
A Kiki je crn, visok, duzha kosa do ramena... Bar je takav bio prije, ne znam sad kako izgleda.
Da, sad sam se setio. To je isti onaj violinista iz spota "Ženi nam se Vukota" što izlazi u filmu ispod onog drvenog poklopca i svira, a i peva pesmu "ja nisam odavle".
A NSO sam slabo pratio. Verovatno su dobri...nego jbg. (što bi rek'o Čenga)
A Kiki se pojavljuje u 3-oj epizodi Složne Braće posle 10-og minuta u kafiću Papilon i ima šešir..... "Jesi l' i kavu rek'o"
- Veliko Stopalo
#17 Re: Mufa, Kiki i ja
jeste, to je taj violinista a i ovo je skoro pa izvjesno kiki, samo vjeshto maskiran, sheshirom i brkovima.