Mudzahedini

JBT

#1 Mudzahedini

Post by JBT »

Ko ih je doveo i zasto ih je doveo?

Koliko je drzava BiH imala koristi a koliko stete od njih?
pitt

Post by pitt »

koristi male al stete na kraju velike. Hvala na zelji i volji da pomognu al oni sto su zlocine cinili nisu nam bili potrebni i samo su nam medvjedju uslugu ucinili.
Toozla

#3 Re: Mudzahedini

Post by Toozla »

JBT wrote: Ko ih je doveo i zasto ih je doveo?
....mislim da se treba pitati i ko i zasto ih je primio... :?
JBT wrote: Koliko je drzava BiH imala koristi a koliko stete od njih?
....puno vise stete nego koristi.....na zalost...
hananah

Post by hananah »

Dovela ih SDA- demokratija :D
Zadrzale ih cure koje su htjele posto poto da se udaju.
Koristi - obogacujemo nasu kulturu
Stete - posto smo obogatili nasu kulturu nema potrebe da igdje putujemo, nema veze sto cemo sad jako tesko dobijati vize, one nam ionako ne trebaju, ma sto bi mi negdje i isli, imamo one koji su dosli obogatiti nasu kulturu.

p.s. A sto je najgore od svega nasa je tolerancija zivljenja bila zaista tako bogata dok nisu dosli "razni" ukljucujuci i mudzahedine da nas uce kako da zivimo zajedno :(
Last edited by hananah on 12/07/2005 23:18, edited 1 time in total.
JBT

Post by JBT »

To se podrazumijeva, Toozla.
Brando

Post by Brando »

hananah wrote:Dovela ih SDA- demokratija :D
Zadrzale ih cure koje su htjele posto poto da se udaju.
Koristi - obogacujemo nasu kulturu
Stete - posto smo obogatili nasu kulturu nema potrebe da igdje putujemo, nema veze sto cemo sad jako tesko dobijati vize, one nam ionako ne trebaju, ma sto bi mi negdje i isli, imamo one koji su dosli obogatiti nasu kulturu.

p.s. A sto je najgore od svega nasa je tolerancija zivljenja bila zaista tako bogata dok nisu dosli "razni" ukljucujuci i mudzahedine da nas uce kako da zivimo zajedno :(
lijepo receno i nazalost istina, ali mene bar jedna stvar ne tangira u svemu tome...

Image
:D :D :D :D :D :D :D
Barbarez

Post by Barbarez »

MUdzahedine u Bosnu su doveli NATO-pakt i medjunarodna zajednica. Da si zaustavili sloba vec na nakon prvih kladnja ili recimo nakon masakra u Vukovaku da su totalno unistili Slobovu vojsku,kao sto je bio red i pravda, niti bi bilo mudzahedina u BiH a mi bi sada ovdje se svadjali da li je na tekmi Sarajevo - Bayern u Ligi Sampiona bilo 39.000 ili 42.000 gledalaca.... u Sustini to je odgovor na tvoje pitanje....

Ono malo ozbiljnije (mada je moj odgovor ustvari ovo gorenapisano): Licno ne vjerujem da je BiH uopste imala ikakve koristi od njiih. Arrmiji BiH nije falilo ljudstva da ja znam. Hvalilo je naoruzanja, tenkova, aviona. A njihovo poimanje vjere i vehabije i tako to .... daleko im kuca od mene. Postujem slobodu vjere ali najradje na bosanski nacin :-D
JBT

Post by JBT »

"MUdzahedine u Bosnu su doveli NATO-pakt i medjunarodna zajednica. Da si zaustavili sloba vec na nakon prvih kladnja ili recimo nakon masakra u Vukovaku da su totalno unistili Slobovu vojsku,kao sto je bio red i pravda, niti bi bilo mudzahedina u BiH a mi bi sada ovdje se svadjali da li je na tekmi Sarajevo - Bayern u Ligi Sampiona bilo 39.000 ili 42.000 gledalaca.... u Sustini to je odgovor na tvoje pitanje.... "

-Kad bih te sad upitao da li si ti svjestan sebe i svoje okoline ti bi odgovorio "DA". Jel tako?
A da te pitam da li si svjestan da sam sebi ovom tvrdnjom oduzimas kredibilitet u diskusijama na ovom forumu i da sam sebe predstavljas kao klovna i dvorsku ludu ti bi rekao "NE".

Dakle, tipicno. U svakom slucaju budi sretan jer ti niko ne moze dokazati da si budala. Jer si garant nedokazan.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

E upravo ova vijest kaze koliko sad imamo koristi od toga sto su oni bili u BiH:
http://www.radio101.hr/?section=1&page=1&item=19608

Jebi ga gdje se god desi sranje u svijetu sa bombama nadje se da su to napravili mudzahedini sa BH pasosima.

Ali bez obzira u ratu su bili zestoki borci ali bez ikakvih kodexa ratovanja. Jedan covjek u BiH je dobro rekao:" Nama u BiH nisu bili potrebni ljudi jer je Armija BiH mogla imati bez problema 200.000 vojnika, nama su trebala materijalno tehnicka sredstva. Prema tome njihov dolazak u Bosnu se moze shvatiti samo kao dodatna islamizacija Armije pa ako hocete i naroda i krajeva u kojima su boravili.
Barbarez

Post by Barbarez »

JBT---> Znaci ti mislis da je NATO zaustavio Sloba vec 1991 godine nakon napada na jednu samostalnu drzavu kakva je Hrvatska i da su unistili JNA tj. srpsku vojsku vec tada da bi i tada u BiH dolazili one vehabije ili kako se vec zovu? Taj grupa mudzahedia u BiH nije usrok neko posljedica rata. A ja i dalje kazem ono sto sam prije napisao: Nesposobnos i ne volja NATO-a da se zaustavi Balkanski Hitler su doveli do mudazdehina u BiH.
Na licne napade ne odgovaram. To nije moj nivo. Ovdje smo da diskutujemo a ne da se pljujemo ako imamo razlicito misljenje.

Inace, samo vi citajte i vjerujte svemu sta se pise u zagrebu ili beogradu. saznacete masu stvari. Oni jedva cekaju da nablate BiH. Sjedite se samo 2001 nakon napada na NY. Malte ne po nekim medijima iz nasega komsilika se dalo zakljuciti da si svi oni koji su napali USA 2001 bili iz BiH a u sustini niko od americkih generala i predstavnika nije bih spomenuo u tome kontekstu. Ali eto radio101 ima naravno sve tacne informacije. Zanima me bas d ali jos kod njih radi onaj novinar sto je pisao kako sa Staroga mosta mudzahedini bacaju hrvatsku djecu u neretvu...

Ma daj te.... ja da se pitam sve mudzahedine iz bih trebao protjerati. Oni koji su bili du za vrijeme rata i stvarno se borili i pomogli naseme narodu se treba zahvaliti, dati im neko odlikovanje i gotovo, i nazad. Ali vi mene sada ubjedivate manje vise u ono da je usrok svega na balkanu sto je bih bila puna mudzahedina... da da.. vjerovatno je zato i bio masakr u vukovaru.
JBT

Post by JBT »

Barbarez, mogao si odmah obrazloziti svoje misljenje.
U svakom slucaju, bezze ti je izjava da ih je medjunarodna zajednica dovela. Definicija da je to posljedica letargicnog ponasanja medjun. zajednice, je nekako pitkija. Lakse se proguta.

Ipak, mislim da mudzahedini nikad ne bi usli u BiH da im to nije dozvoljeno od nekoga u samoj vlasti tadasnje BiH.
Ko im je dozvolio ulazak u BiH i formiranje sopstvenih jedinica nad kojima niko nije imao kontrolu??

Poslije rata ih je dosta ostalo u BiH, dobilo drzavljanstva i posto su militantni islamisti, ako nisu clanovi al-kaide onda su im bliski. Tako da i ako nije istina za vezu sa ovim dogadjanjima u Londonu (mada mislim da je vjerovatnoca velika), onda je samo pitanje vremena kada ce jedan od mudzahedina, danasnjih drzavljana BiH tako sta i uraditi.
A kome ce se to obiti o glavu, jasno je svima.....
mr2

Post by mr2 »

interesuje me kolko je raje bilo u podrumu,sto sad pljuje po njima....mislim,absolutno sam protiv mjesanja vjere i drzave,ali ipak su krvarili i oni,za sve nas na forumu......
JBT

Post by JBT »

"interesuje me kolko je raje bilo u podrumu,sto sad pljuje po njima....mislim,absolutno sam protiv mjesanja vjere i drzave,ali ipak su krvarili i oni,za sve nas na forumu......"

-Za takvo sto nije bilo potrebe.
Bilo je dovoljno ljudi koji nisu bili po podrumima.
Toozla

Post by Toozla »

mr2 wrote:interesuje me kolko je raje bilo u podrumu,sto sad pljuje po njima....mislim,absolutno sam protiv mjesanja vjere i drzave,ali ipak su krvarili i oni,za sve nas na forumu......
...nije tacno....da si imao priliku razgovarati sa nekim od njih vidio bi da oni nisu krvarili za "sve nas"....nisu krvarili ni za Bosnu, barem ne onu za koju sam se ja borio kao pripadnik A BIH....
mr2

Post by mr2 »

ima ih dosta,pricaju,a prije 10 godina,ili su djeca bili,ili u podrumu.sta su nam drugi donjeli i uradili,oni su brate najmanje......borio sam se kao i ti,da prezivim ,da ne budem istrebljen a oni su se ipak borili sa nama...ne volim ih,ali im i ne zaboravljam
Krivokapic

Post by Krivokapic »

jeste, prije 13 godina sam bio dijete,
ali znam da su tuzlu 15. maja odbranili od agresora i srbi i hrvati i muslimani, a ne mudžosi.
DA SU TI ISTI MUDŽOSI HODALI TUZLOM KAO STO SU HODALI DRUGIM MJESTIMA VJEROVATNO BI DOSLO DO SUKOBA SA HRVATIMA.

PA TKO BI SE OSJECAO SIGURNO PORED MUDŽOSA, ČETA i USTAŠA.

Pa ni pripadnici tog naroda kojima pripadaju te zločinačke jedinice se ne osječaju sigurno, a kamoli pripadnici drugih naroda.
SD-6

#17 Re: Mudzahedini

Post by SD-6 »

JBT wrote:Ko ih je doveo i zasto ih je doveo?

Koliko je drzava BiH imala koristi a koliko stete od njih?
...
1.nije ih niko doveo, zvao(direktno)...zaputili se...sami su dosli uz tudjmin blagoslov :oops: ,jerbo hrvate islamske vjeroispovjesti ne smije niko da bije :wink: hvala mu u ime hrvatskog cvijeca :) :-x
2.nismo imali nikakve fajde,naprotiv...
ali slozio bi se sa dudakovicem "nije vazno koje je boje macka,vazno je da lovi miseve",daj sta das,bez obzire na kratkovidnost i dugorocne posljedice,,,ali sve je to i bio malo veci plan,u kojie su ucestvovali neki malo jači ljudi,iz malo jacih interesnih skupina,paktova...zato se jadni bosnjo danas mora prvi izvinuti londonu,jer znas kako je... suska se da je u BiH bilo, a mozda i danas ima al-qaidasa,a i same domaci rodoljubi su maltene kaidaši,pa tzar nije dovoljno sto su muslimani :? sjeme im se zatrlo,opoganise krscansku krv, u srcu evrope :x tako ti je to ,kad ti neko u skoli prilijepi etiketu/nadimak tesko se skida(nek mi oproste neki :D :oops: )...propaganda je čudo,pogotovo ako je plodno tlo,i povoljni "vjetrovi" pušu,mozes bacat sta ti je volja ,sve se nekako primi...zato neka nama nasih domacih experata(Iz oblasti isl.terorizma,jakako)abdića,smecanina i inih oslobodilca evrope,treba te bosnje sve redom likvidirati,cinjenica sto su getoizirani u srcu evrope nje dovoljna,prijetnja je to velika,sta znas ,nedavno je napadnut igrac F.K Sarajeva srpske nacionalnosti,i to sa bicikla,a sta znas za koji vijek ,pravilom evolucije mozda zajašu kakav avion i eto ti belaja,"bolje sprijeciti nego lijeciti"...stoga zatvorit ono malo jada sto proizvodi bicikla :oops: ...
i vrijeme je i treba skinuti sa njemacke etiketu dezurne babaroge...jebo neonaciste, danas je u modi islamski terorizam,IRA;ETA ect. naravno ma sta da se desi neces se poravniti s islamskim radikalima(bez obzira na dimenzije zlocine)i nece se nikad staviti u isti kos ...krscanki terorizam?,ma daj!!
..."suti i pusi"...bosnjo,jadovane
neverforget

Post by neverforget »

Je li SDA preispitao svoju politiku prijateljstva s mudžahedinima tijekom rata?

– Postojao je odred El-Mudžahid s oko 500 ljudi. Sedma muslimanska brigada Armije BiH nije imala stranaca – bili su to domaći muslimani, kao što su partizani imali muslimanske brigade. Mudžahedini su u BiH dolazili uglavnom tijekom sukoba HVO-a i Armije BiH. Velik dio njih stigao je preko hrvatskih tajnih službi – drukčije ne bi mogli ući u BiH – te preko tajnih službi nekih drugih zemalja. Oni nam nisu trebali. Nikada ih SDA, Alija Izetbegović i službene vlasti nisu pozvali. Armija BiH imala je 200.000 boraca. Što bi nam koristilo 500 mudžahedina, koji su uglavnom bili na sigurnome oko Zenice i Kaknja, pa se i sukobljavali s domaćim stanovništvom? A i za Srbe i Hrvate također su ratovali stranci.

Alija Izetbegović održao je smotru El-Mudžahida.

– Nije. Održao je smotru 7. muslimanske brigade u kojoj su bili samo Bosanci, i koja je poštovala ratna pravila. Ali uz te snimke obično se montiraju snimci ratnih zločina koje su činili mudžahedini.

Smatrate tadašnju službenu politiku Hrvatske suodgovornom za to što su u BiH došli mudžahedini?

U BiH nisu mogli ući drukčije nego preko Hrvatske i uz znanje hrvatskih tajnih službi. Ustanovljeno je da su neki od njih imali službene hrvatske iskaznice. Htjelo se kompromitirati oslobodilački rat Armije BiH. A to se i danas na raznim stranama čini. U RS, primjerice, zločine nad Bošnjacima pravdaju borbom protiv islamskog terorizma. A situaciju koristi i dio hrvatske politike koji je odgovoran za pokušaj podjele BiH.

http://www.novilist.hr/Default.asp?WCI= ... 328582863E
Krivokapic

Post by Krivokapic »

ali zašto te iste mudžahedine ne protjerase, ako se znalo kako su dosli?
neverforget

Post by neverforget »

Krivokapic wrote:ali zašto te iste mudžahedine ne protjerase, ako se znalo kako su dosli?

Ma ja sto nisu uradili poslije rata etnicko ciscenje, trebali su pitat Srbe i Hrvate oni to najbolje znaju kako ide. :x
No_Comment

Post by No_Comment »

neverforget wrote:Je li SDA preispitao svoju politiku prijateljstva s mudžahedinima tijekom rata?

– Postojao je odred El-Mudžahid s oko 500 ljudi. Sedma muslimanska brigada Armije BiH nije imala stranaca – bili su to domaći muslimani, kao što su partizani imali muslimanske brigade. Mudžahedini su u BiH dolazili uglavnom tijekom sukoba HVO-a i Armije BiH. Velik dio njih stigao je preko hrvatskih tajnih službi – drukčije ne bi mogli ući u BiH – te preko tajnih službi nekih drugih zemalja. Oni nam nisu trebali. Nikada ih SDA, Alija Izetbegović i službene vlasti nisu pozvali. Armija BiH imala je 200.000 boraca. Što bi nam koristilo 500 mudžahedina, koji su uglavnom bili na sigurnome oko Zenice i Kaknja, pa se i sukobljavali s domaćim stanovništvom? A i za Srbe i Hrvate također su ratovali stranci.

Alija Izetbegović održao je smotru El-Mudžahida.

– Nije. Održao je smotru 7. muslimanske brigade u kojoj su bili samo Bosanci, i koja je poštovala ratna pravila. Ali uz te snimke obično se montiraju snimci ratnih zločina koje su činili mudžahedini.

Smatrate tadašnju službenu politiku Hrvatske suodgovornom za to što su u BiH došli mudžahedini?

U BiH nisu mogli ući drukčije nego preko Hrvatske i uz znanje hrvatskih tajnih službi. Ustanovljeno je da su neki od njih imali službene hrvatske iskaznice. Htjelo se kompromitirati oslobodilački rat Armije BiH. A to se i danas na raznim stranama čini. U RS, primjerice, zločine nad Bošnjacima pravdaju borbom protiv islamskog terorizma. A situaciju koristi i dio hrvatske politike koji je odgovoran za pokušaj podjele BiH.

http://www.novilist.hr/Default.asp?WCI= ... 328582863E
Mudzahedine je u BIH propustila Hrvatska preko njene teritorije sa ciljem da,,POBOLJSHA,,odnose Boshnjaka i Hrvata u centralnoj Bosni...
Shto se ostaloga tice ja mislim da bi neko trebao pokrenuti temu na ovome forumu o uceshcu dobrovoljaca i placenika iz Rusije(Afganistanski veterani)iz Ukrajine (Kozacke jedinice)iz Rumunije,Makedonije,Grcke...na strani Bosanskih Srba u prethodnome ratu...

!
Krivokapic

Post by Krivokapic »

a sta fali ovoj temi?

želimo da srbi pricaju o svojim zlocinima, a ne zelimo da pricamo o zlocinima koji su pocinjeni na nasoj strani.
neverforget

Post by neverforget »

Novi dokazi o učešću grčkih dobrovoljaca u genocidu u Srebrenici

11.07.2005.Grčki opozicioni list 'To vima' piše da je 12 Grka, sa srpskim snagama, 1995. ušlo u Srebrenicu i poslije pada grada podiglo državnu zastavu Grčke na ruševinu tamošnje pravoslavne crkve. List u tekstu "Grci u srebreničkom pokolju" govori o masakru u Srebrenici i piše da je u toku istraga o učešću pripadnika Grčke dobrovoljačke garde u genocidu u Srebrenici.

"Treba da nas je sramota. Oko 100 dobrovoljaca koji su ratovali u srpsko vojsci poznato je grčkim vlastima. Baza im je bila u Vlasenici, a regrutne kancelarije u Atini i Solunu, posredstvom kojih su preko Beograda stizali na front. Smatra se činjenicom da su pripadnici Grčke dobrovoljačke garde ratovali u Srebrenici, a komandant Garde Andonis Mitkos i njegovi zamjenici podigli su zastavu Grčke i fotografisali se sa srpskim oficirima na ruševini srebreničke crkve", piše list i dodaje da je ordenom "Belog orla" grčke dobrovoljce odlikovao tadašnji vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić.◄

http://www.irib.ir/worldservice/bosnian ... enews2.htm

Evo i Iranci pisu na bosanskom o ovome.
No_Comment

Post by No_Comment »

Krivokapic wrote:a sta fali ovoj temi?

želimo da srbi pricaju o svojim zlocinima, a ne zelimo da pricamo o zlocinima koji su pocinjeni na nasoj strani.
Tema je hiljadu puta prezvakana do sada...

!
meatoverhere

Post by meatoverhere »

:(
Post Reply