ja pokrenuh ovu temu da bi glasali za dk ko hoce a sve se pretvorilo u
prepucavanje.....
mtv jeste smece i nema bendova koje volim tu
al ipak pruzimo podrsku dubiozi ,,,
mtv europe awards 2007 i dubioza kolektiv
Moderator: _BataZiv_0809
-
sumiko
rashomon wrote:Hajde da ne širimo temu.
Svojevremeno, volio sam poslušati, a i danas volim (iako imam psiholoških problema izdržati te nalete nostalgije) Rage Against The Machine, Senser, Transglobal Underground, Fun - Da - Mental, ADF, itd.
Složit ćemo se da Dubioza u svom zvuku sadrži zvučno-stilske uticaje svakog od ovih bendova ponaosob. Čak ni ideološki nisu daleko od te tačke.
S tim da mi Dubioza dođe kao kurac, pogotovo kada ih vidim kako skakuću po sceni, gotovo uvijek prigodno odjeveni.
Nemam pojma u čemu je problem, da ne kakim dalje, vjerovatno je to zato što sam ostario, pa mi skroz izgleda bezveze masa klinaca što će vrištati
"bring the system down"
sa skupocjenim mobitelima, napucanim tikačama, tolama, moderno odjeveni, itd.
A brat bratu, iskreno rečeno, danas i kada Rage posmatram izgleda mi šašavo i dječački naivno.
Nekako mi draži čovjek koji kaže da su svi prodali dušu kapitalističkom đavlu, pa tu uračuna i samog sebe, a istovremeno spuca moralnu šamarčinu i meni.
Eto, to je bilo iskreno i bez ikakve namjere da se "e-ja-kool-ira"...
Problem je u meni...Može li ovako...
-
marimahunar
dubioza je zdrav band ... band koji nije crvljiv, sto je najbitnije ... potrebno je naglasiti da nema nikakvog smisla povlaciti bilo kakve paralele sa sch kao ni sa laibach-om ... sa tenom nemaju sanse zbog licnog promiskuiteta a porediti sa laibachom nema smisla zbog velicine ... meteve je kao sto neko rece samo medij ... mi/vi/oni koji su ga odbolovali od malih nogu smo toga svjesni, novim klincima je to nevazno ovdje udje ondje izadje ...
i da ... nemaju sanse ako ih uporedimo i sa adijem ... pa sta ostaje .. ostaje prva liga bez sanse za ligu prvaka
i da ... nemaju sanse ako ih uporedimo i sa adijem ... pa sta ostaje .. ostaje prva liga bez sanse za ligu prvaka
-
tkoraza
bolje da su deefence stavili iz bosne...bolji su 100puta...bar meni...meni je jedno vrijeme duboza bila ok skroz ali smorila je....dok deefence nesmara evooo...od albuma buga music...josh kad izadje neki novi materijal..ma bice lom!!!odbrana...rispekta!