Mtel,tv paketi?
Moderator: Benq
-
-Ekser-
#151 Re: Mtel,tv paketi?
Imam i kućni 4G internet sa 200 GB mjesečnog prometa, po maksimalnoj brzini, u paketu sa televizijom. Da nije ove "muljaže" sa trajanjem perioda niže cijene, ako se izuzme kvalitet slike, koji je slabiji nego na Total TV-u, ovo bi bila dobra ponuda. Pošto je samo 4 mjeseca popust za postojeće korisnike, kad istekne ugovor, ozbiljno razmišljam otkazati pretplatu, jer smatram da mnogo je plaćati 52 KM mjesečno za 2 usluge, pod ovakvim uslovima.
-
Samir90
#152 Re: Mtel,tv paketi?
Da li je neko ovo priključivao u skorije vrijeme?
Planiram priključiti na vikendicu pa ne znam, dvoumim se zbog satelita. Da li ima prekida kada je loše vrijeme i tako to?
Planiram priključiti na vikendicu pa ne znam, dvoumim se zbog satelita. Da li ima prekida kada je loše vrijeme i tako to?
-
bogata_sirotinja
#153 Re: Mtel,tv paketi?
Ja bih na tvom mjestu ozbiljno qazmislio da li uvoditi m:sat?
Ako ćeš uzimati i mobilni internet, bolje razmisli o Move TV+Mob Net paketima (nema ugovora). Uz to, dobar ruter se može naći za 60-70KM polovan... Sve zavisi kakav ti je 4G signal na vikendici?
S druge strane, jedina prednost m:sat-a je štotelevizija ne ide preko interneta nego putem satelita ali to znači lošiji kvalitet slike zbog pretrpanosti kapaciteta transpondera na satelitu.
Imaš i opciju Total TV-a koji je drastično bolja opcija od m:sat-a, pogotovo od kako su stigle Arene. U srednjem paketu imaš sve Arena Sport kanale u HD-u, dobijaš EON za TV. Jeste paket skuplji za 5KM ali vrijedi.
Trenutno imaju i bolju akciju.
Zaključak: Moja preporuka je da uzmeš Total TV i ako ti treba mobilni internet, imaš kod Novotel-a paket od 200GB mjesečno za 15KM.
Ako ćeš uzimati i mobilni internet, bolje razmisli o Move TV+Mob Net paketima (nema ugovora). Uz to, dobar ruter se može naći za 60-70KM polovan... Sve zavisi kakav ti je 4G signal na vikendici?
S druge strane, jedina prednost m:sat-a je štotelevizija ne ide preko interneta nego putem satelita ali to znači lošiji kvalitet slike zbog pretrpanosti kapaciteta transpondera na satelitu.
Imaš i opciju Total TV-a koji je drastično bolja opcija od m:sat-a, pogotovo od kako su stigle Arene. U srednjem paketu imaš sve Arena Sport kanale u HD-u, dobijaš EON za TV. Jeste paket skuplji za 5KM ali vrijedi.
Trenutno imaju i bolju akciju.
Zaključak: Moja preporuka je da uzmeš Total TV i ako ti treba mobilni internet, imaš kod Novotel-a paket od 200GB mjesečno za 15KM.
-
bogata_sirotinja
#154 Re: Mtel,tv paketi?
@-Ekser-
Evo ti prilike da raskineš UO za m:sat jer od 01.08. dižu cijene za 2KM. Od 01.07.-31.07. možeš raskinuti UO bez plaćanja penala.
Kao alternativu imaš Total TV i Move TV+Mob Net pakete.
Evo ti prilike da raskineš UO za m:sat jer od 01.08. dižu cijene za 2KM. Od 01.07.-31.07. možeš raskinuti UO bez plaćanja penala.
Kao alternativu imaš Total TV i Move TV+Mob Net pakete.
-
-Ekser-
#155 Re: Mtel,tv paketi?
Odustao sam od toga. Nažalost i konkurencija ima takve uslove (promo period).
-
bogata_sirotinja
#156 Re: Mtel,tv paketi?
Pa na Total-u bi sada dobio 7 mjeseci po 1KM kao novi korisnik. A mobilni internet možeš uzeti od Novotel-a za 15KM 200GB.
-
-Ekser-
#157 Re: Mtel,tv paketi?
Bio sam korisnik i Total TV-a. I oni nakon isteka promotivnog perioda su isti kao M:Tel, dok M:Tel mi više odgovara zbog interneta, a TV je prednost Total-ova (kvaliter slike). Još kad bi imali internet.